Ponos Srbije - Biljana Srbljanović

UofC:
Razlika je u tome sto su Jevreji pametni pa imaju jak lobi u Americi tako da kad Hezbolah pokusa podmetnuti jeftine trikove, kakve su Muslimani i Siptari podmetali Srbima onda ih Americki mediji raskrinkaju. Politicka pozadina se nije mogla obezbjediti 1999, jer je vec bilo kasno. O tome se trebalo razmisljati 1944-1945, kada su Srbi odabrali da postanu dio trulog i unazadjenog sistema bolje znanog kao Komunizam i to jos vodjeni Hrvatom, mjesto prosperitetnog i kulturno naprednog Zapada vodjeni
Питање је да ли је Титио био Хрват...пре ће бити да је Јеврејин.
Запад јесте напредан,али само у технолошком погледу...

jedite_kod_Joa:
Питање је да ли је Титио био Хрват...пре ће бити да је Јеврејин.
Запад јесте напредан,али само у технолошком погледу...

:roll:

U tehnoloskom i u skoro svakom drugom polju. Imali su slobodu skoro svega i uvjek si mogao reci da je Truman, na primjer, kreten. U Rusiji ako bi rekao da je Staljin kreten u najboljem slucaju Sibir ti nije ginuo a u vecini slucajeva metak u celo. Mnogi nisu cak ni rekli nesto protiv Staljina, al' su opet pobijeni. Zapad je nastavio kulturnu i politicku evoluciju koja je pocela od starih Grka dok su Komunjare sve zapocele od Marksa i on je bio Alfa i Omega. Stvorili su cjele sisteme misljenja i skole filozofije bazirane na Marksu, Lenjinu i Bakuninu, koji se nikako nisu mogli porediti sa ljudima poput Platona, Bejkona, Smita itd. Jednostavno su sve zapoceli od Marksa i onda gradili kvazi-intelektualizam baziran na beskonacnim knjigama napisanim da objasne skolu ucenja koja se na kraju pokazala kao potpuno pogresna i netacna.

sumnjivo lice:
Pa ja sam i otvorio temu kad je Izrael poceo da urnise Palestince u Gazi a kasnije se ispostavilo i Liban.Tema je bila zasto tvoje ekstremne demokrate ne osudjuju ponasanje Izraelaca koji su bombardovali sta su god stigli pod izgovorom da su Palestinci goli teroristi.A kod ekstremnih srpskih demokrata OVK je organizacija za oslobodjenje od Srpske diktature.Cim sam postavio pitanje takvima kao ti zasto OVK nije teroristicka a ubijala ja Albance lojalne Srbiji ban.Eto i dan danas traje sve o 2017te ;)
e brate nema pravde u politici. ako su libanci u pravu a izrael nije ali ih podrzava amerika normalno je da cemo podrzati ameriku jel su sila a mi saka jada pa moramo da se shlihtamo. nema ti tu neke pravde, mali smo mi isprdak od drzave da kao isterujemo pravdu jer ona ne postoji, postoji samo goli interes i lova. inace ja podrzavam liban mada ne volim ni njih nesto. medjutim, jese su dosle tamo i resile da tu naprave drzavu jer im se moze, jer su bogati. u pravu je onaj iranski predsednik kad kaze da ako je evropi stalo toliko do holokausta sto im nisu dali zemlju u evropi ili nemackoj pa nek tamo prave drzavu.

ako su libanci u pravu a izrael nije ali ih podrzava amerika normalno je da cemo podrzati ameriku jel su sila a mi saka jada pa moramo da se shlihtamo.

Нека се шлихају политичари које за то плаћам. А и они не смеју да се исувише уживљавају у улогу.
А ја ћу говорити оно што ја сматрам да је праведно.
Либанци су у праву. Мада ми се свидело што се Ехуд Олмерт бранио помињући злочине које је починила Европа током "Милосрдног анђела"

Eraserhead:
Ekstremni demokrati su potrebni Srbiji...

та-даа!!!

Ирејсрхед је званично признао да је екстремиста. Јер кад неко каже да су екстремисти потребни, и то само једни екстремисти (дакле равнотежа се искључује) то значи да је и сам екстремиста.

Wow, još jedna tema o Biljani. Prepisujete sa bloga B92, lolić

Dakle, nije reč, kao prvo, ni o kakvoj nagradi, već o izboru za najboljeg stranog pisca prema izboru nemačkog časopisa koji se bavi pozorištem, odnosno na osnovu glasova anketiranih teatrologa.
Drugo, nikada se nije kvalitet nekog dramskog teksta vrednovao na taj nači, to je samo sabiranje glasova za najbb. dramski tekst izveden na jeziku koji nije domicilni, nemački..
Treće, obaveštavanje o odluci časopisa i trubljenje o tome je samo dokaz iz kakvog malog jezičkog područja, da ne kažem i malog naroda, jer se to pogrdno shvata, dolazi BS

Back