PONOR srpskog fudbala!

A, ja se ne mogu oteti utisku da se u Bosni igra bolji fudbal vec u Srbiji, to nikad nije bilo. Borac, ne znam da li je proveo ikad sezonu u prvoj ligi bivse drzave, ovaj Zrinjski nije ni postojao, odakle je uopste ovaj Zrinjski, koji grad?

Borac je uzeo Kup Zvezdi sa Piksijem 89 te čini mi se.. i to u finalu na JNA
ko igra ligu u Srbiji?
Industrija Motora i Traktora, TSC, Čukarički, Surdulica, Lučani, Tekstilac Odžaci, Pančevo, Ub.. sva ova sela da se skupe ne mogu jedan stadion da napune.. pa oni su u bivšoj državi bili beton liga jbt..ne treća, četvrta nego peta ili šesta ako je postojala šesta
Zrinjski je iz Mostara ..Hrvatski klub
prošle godine igrali egal sa Aston Vilom, Azu dali 4 komada itd

Poslednja izmena:
Borac je uzeo Kup Zvezdi sa Piksijem 89 te čini mi se.. i to u finalu na JNA
ko igra ligu u Srbiji?
Industrija Motora i Traktora, TSC, Čukarički, Surdulica, Lučani, Tekstilac Odžaci, Pančevo, Ub.. sva ova sela da se skupe ne mogu jedan stadion da napune.. pa oni su u bivšoj državi bili beton liga jbt..ne treća, četvrta nego peta ili šesta ako je postojala šesta
Zrinjski je iz Mostara ..Hrvatski klub
prošle godine igrali egal sa Aston Vilom, Azu dali 4 komada itd
Znam da su jednom uzeli kup, ali nisu bili prvoligaska ekipa. Zrinjski je pretpostavljam nekadasnji Velez, oni imaju tradiciju, to je bio ozbiljan klub i u bivsoj drzavi.

u Srbiji imaš 6 kluba sa kakvom takvom tradicijom

Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički Niš , OFK BG i Spartak

problem je što su Vojvodina, OFK i Niš od ozbiljnih klubova postali Zvezdine filijale koje se sklanjaju državnom projektu već deset i kusur godina..

zamisli kolko nam bila jaka druga liga kad Borac pomete prvoligaše i dobije Zvezdu u Beogradu.. te godine Zvezda igrala egal sa Milanom
Pa sigurno je bila jaca od ove sada, koliko je bila jaka u evropskim okvrima to je za diskusiju. Zvezda je i tada bila projekat, u fudbalu je tada bilo mnogo manje love pa su uspeli doci do titule prvaka evrope sto je svakako za respekt.

Znaci i Zrinjski je neki novokompovani projekat, u principu nebitno ekipa je vec dve sezone u evropi konstantna.
haha
druže Zrinjski ti je osnovan 1905 te a Partizan i Zvezda 1945 te

eto koliko je novokomponovani projekat

120 godina star klub ..možda i najstariji na prostoru ex YU

bili su zabranjeni za vreme komunista 40 i kusur godina pa su ti zato nepoznat klub

opet krenuli 92 ge i od tad su najtrofejniji klub u BIH

inaće Luka Modrić je počeo u Zrinjskom

Znam da su jednom uzeli kup, ali nisu bili prvoligaska ekipa. Zrinjski je pretpostavljam nekadasnji Velez, oni imaju tradiciju, to je bio ozbiljan klub i u bivsoj drzavi.
Čisto da ovu hrpu gluposti odagnam. Klinjo Borac je 16 sezona bio Prva liga Jugoslavije, jednom završio i četvrti. Dva puta finale Kupa, prvo izgubio od Hajduka, uzeo Mitropa kup. Zrinjski je ustaški klub zabranjen u ex yu, aktivirao se 90ih kao hrvatski pandan Veležu i preoteo im stadion. Kakav bivši Velež

Ja sam jedno vreme pratio sve lige bivše Jugoslavije i bukvalno pratio koliko je ko imao pobeda i poraza i pravio kao tabelu bivše SFRJ ... velika četvorka je mnogo godina bila i dalje u vrhu ali su zadnjih godina se stvari dosta promenile.

Čisto da ovu hrpu gluposti odagnam. Klinjo Borac je 16 sezona bio Prva liga Jugoslavije, jednom završio i četvrti. Dva puta finale Kupa, prvo izgubio od Hajduka, uzeo Mitropa kup. Zrinjski je ustaški klub zabranjen u ex yu, aktivirao se 90ih kao hrvatski pandan Veležu i preoteo im stadion. Kakav bivši Velež
Ajde lepo se obracaj ako nesto znas, inace mozes otici u tri lepe.
Razumeo?

Ne pratim Borac i ne znam, sta je tu sada cudno?

Back