PONOR srpskog fudbala!

Will to Power

Domaćin
Poruka
3.808
Gledajuci Partizan sinoc koji je doziveo katastrofu u evropi od jednog prosecnog kluba vratio sam se godinu dana unazad gde su svi nasi klubovi katastrofalno odigrali evropska takmicenja, svi apsolutni svi nasi klubovi bili su vreca za nabijanje nekim nekad i ispod proseka klubovima.

Kada pogledamo nastup reprezentacije na EP koja je uspela u grupi od cetiri reprezentacije iz koje u drugi krug prolaze tri biti cetvrta, kada pogledamo nase klubove u evropi, kada pogledamo koliko imamo nasih mladih kvalitetnih igraca u nasoj ligi, onda mozemo zakljuciti da je srpski fudbal dosao do PONORA , da na nize grane ne moze pasti.

Kazu stanje u drzavi se moze gledati kroz stanje u sportu(fudbalu), ako je tako onda smo mi apsolutno dno u svakom pogledu.

Ko je tome kriv? Ova trenutna vlast, sportski menadzeri, FSS, ili jednostavno sto se tice fudbala nemamo talenta kojeg mislimo da imamo i onda nasi klubovi potezu za strancima, mahom istrosenim, odbacenim sa karijerama u silaznoj putanji, koji nisu na nivou prosecnog evropskog fudbala i koji za malu lovu dolaze u nase klubove a nama to dobro doslo.

Da li je moguce da nam nasi sportski menadzeri unistavaju fudbal tako sto prodaju nasu mladost u evropu i na taj nacin je unistavaju da bi ucarili koji dinar a nama u nasu ligu dovode istrosene igrace koje vise niko u evropi ni poluozbiljan nece?

ima više faktora zašto nam je fudbal nikad lošiji
jedan od najvažnijih je loša liga.. jedna od najgorih u evropi.. ima talenata ali talenat neće da igra tu cirkus ligu gde se unapred zna šampion
talenat ode posle godinu dana a igraju indijanci koje smo doveli iz Afrike i Brazila
pogledajte samo imena timova koji igraju našu Super Ligu
Tekstilac, IMT, Čukarički, Lučani, Jedinstvo UB, TSC, Surdulica, Novi Pazar,... horor.. ko da čitam imena ekipa iz neke seoske lige..
naravno za sve je kriva vlast tj Vučić koji je da bi mezimici obezbedio da zauvek bude šampion uništio Partizan, ligu. naš fudbal.. ali postoji problem..kada Zvezda iz takve lige u kojoj ima dve jake utakmice godišnje izađe u Evropu , tamo nema sklanjalica i sudija koji će joj svirati dva penala po utakmici, a pošto nisu navikli da im se pruža otpor jednostavno ne mogu da se snađu.. tada nije dovoljan ni kvalitet ni svi milioni koji su uloženi u državni projekat i onda sledi potop u Evropi

Poslednja izmena od moderatora:
Gledajuci Partizan sinoc koji je doziveo katastrofu u evropi od jednog prosecnog kluba vratio sam se godinu dana unazad gde su svi nasi klubovi katastrofalno odigrali evropska takmicenja, svi apsolutni svi nasi klubovi bili su vreca za nabijanje nekim nekad i ispod proseka klubovima.

Kada pogledamo nastup reprezentacije na EP koja je uspela u grupi od cetiri reprezentacije iz koje u drugi krug prolaze tri biti cetvrta, kada pogledamo nase klubove u evropi, kada pogledamo koliko imamo nasih mladih kvalitetnih igraca u nasoj ligi, onda mozemo zakljuciti da je srpski fudbal dosao do PONORA , da na nize grane ne moze pasti.

Kazu stanje u drzavi se moze gledati kroz stanje u sportu(fudbalu), ako je tako onda smo mi apsolutno dno u svakom pogledu.

Ko je tome kriv? Ova trenutna vlast, sportski menadzeri, FSS, ili jednostavno sto se tice fudbala nemamo talenta kojeg mislimo da imamo i onda nasi klubovi potezu za strancima, mahom istrosenim, odbacenim sa karijerama u silaznoj putanji, koji nisu na nivou prosecnog evropskog fudbala i koji za malu lovu dolaze u nase klubove a nama to dobro doslo.

Da li je moguce da nam nasi sportski menadzeri unistavaju fudbal tako sto prodaju nasu mladost u evropu i na taj nacin je unistavaju da bi ucarili koji dinar a nama u nasu ligu dovode istrosene igrace koje vise niko u evropi ni poluozbiljan nece?
fudbal je od samog pocetka bio biznis. Kupovina i prodaja fudbalera, menadzera, rezultata utakmica.........ali, mora se priznati, vesto smisljena zabava za stoku.

Odakle početi, a ne zaplakati?

Prvi problem su menadžeri i politika koji su uništili fudbal, talente i sve ostalo do nivoa da nama nema utakmice da nije nameštena.

Drugo, pogledajte koji klubovi su u prvoj ligi, jasan će vam biti i nivo lige.

Ono juče što sam gledao je nikad lošiji Partizan od kad ga pamtim. Ali on je i namenski doveden tu gde jeste, da nije trebalo tako uprava koja ga uništava dugo godina bi bila pozvana na odgovornost, ako ništa drugo onda od strane države jer uništavaju državni klub. Ali to očigledno nekome imponuje.

Najgore od svega je što su Partizan doveli na te grane da se klub raspada, a onda se sad oni smeju u stilu "evo, vidi se u evropi ko ste", pa druže nakon toliko godina uništavanja, sad više nema ni potrebe da se radi protiv Partizana.

Razbili sportsko društvo, navijače i klub i onda kao "evo, polupa vas Dinamo"... Naravno da nas polupa kad nam je najbolji igrač 36 godina, da nam je prošli kapiten otišao iz kluba za 600.000 EUR i to jedva.

Previse zastareli nacini rada i treniranja. Svi su napredovali, samo mi stagniramo vec godinama. I dalje igramo fudbal iz osamdesetih. Svaka normalna drzava koristi najsavremenije metode treniranja, a kad nas se i dalje koriste prastare. Igraci previse mladi i neformirani odlaze u inostranstvo gde se vecina raspadne, a dovode se nekvalitetni stranci.

Mislim da treba zrtvovati bilo kakve rezultate u evro takmicenjima (koji su ionako jako losi), i u narednim godinama posvetiti se razvoju domacih igraca.

Ne moraju da ukinu, nek ih privatizuju. Pa nek pucaju gazde pare a ne mi.
To je ujedno i jedina privatizacija koju bih podržala.
Niko normalan nece da kupi te gubitase.

Cak, najveci problem i nisu to sto su gubitasi, vec to sto bi to bila lazna privatizacija, takav fiktivni gazda bi morao u potpunosti da slusa Drzavu i Sluzbu, a zauzvrat dobije potpunog gubitasa.

Ne postoji nikakav motiv bilo kog privatnika da kupi ta djubreta.

Najtoksicnije i najdjubretarskije institucije u Srbiji, za koje niko nije zainteresovan cak ni za pljackaske privatizacije.

Ja ne verujem da je tako lose stanje...mislim uracunao sam prelaz Jugoliga Srpska liga, tu se mora racunati pad od tri puta u kvalitetu, pa ulazak korupcije u selekciju fudbalera, mora da plati mladi fudbaler 50 000 e da bi uopste zaigrao negde, sto ga stavlja u ruke krimosa....
Ali da ne znaju da igraju toliko , to vec ne verujem....jedno vreme sam gledao u onoj igraonici na vrhu kula blizanki na Uscu kako igraju nije fifa nego ona druga igrica, ali igraju maksimalno dobro...

Razlozi

1.Igra se i dalje postjugoslovenski fudbal i njeguje se i dalje postjugoslovensko nasledje

2.Fudbalski kadar i strucnjaci nisu odrastali u srpskom duhu fudbalskom vec jugoslovenskom ,ljudi koji vjecno vode savez

3.Na pogresnim mjestima se biraju talenti

4.Ne postoji srpska skola fudbala i srpski otac fudbala a to je trebalo vec posle 2007 e jasno da se definise

5.Pogresna svijest svih srba kojima je podsvjest i dalje u Jugoslaviji drzavi koja ne postoji,a svijest i sadasnjost im je kobajagi srpska

6.Fudbalska istorija Srbije pocela je 2007 e godine a mnogi razmisljaju postjugoslovenski i kazu ljudi i sami yugo-piksi da Srbija se posle 24 godine vraca na Euro

7.Zdravo i normalno i plus srpsko misljenje koje je postjugoslovenski sindrom poslalo u zaborav bi bilo da je Srbija debitant na Euru 2024

8.Menadzeri koji su potomci jednog vremena kada nije postojao nikakav fudbalski sistem niti srpska skola fudbala biti sta je to srpski fudbalski patriotizam

9.Srbija nema srpski fudbalski patriotizam koji onemogucaca upravo misaoni aparat srba koji je jos zarazen postjugoslovenskim sindromom

10.Nemanje srpskog fudbalskog patriotizma cini da su igraci i malodusni i lijeni dok igraju z Srbiju i potpuno neborbeni tako da to je posledica

Srbija kada shvati da njena fudbalska istorija prije 2006/2007 e sezone ne postoji nikako i da sve prije toga nije njena fudbalska istorija

Srbija je debitant na Euru 2024 e godine i kada tako pocnu konacno svi kao srbi da razmisljaju onda ce se i fudbal preporditi kao i Fudbalski savez Postjugoslavije jer Fudbalski savez Srbije ne postoji

Mnogi ljudi danas nazalost gledaju i posmatraju Yu 1998 ili na Euru sa 2000 e sa Holandijom i kazu mi.A to nije Srbija bila nego Jugoslavija.Srbija po prvi put u istoriji ima svoju nezavisnu fudbalsku pricu i nema prije ne postoji i cao.To su zajednice bile i srbi treba da izadju iz te iluzije i zablude jer upravo i ljudi iz toga doba danas vode Fudbalski savez Postjugoslavije a ne Srbije i posle pitaju se ljudi zasto ne osjecaju dres i ne bore se kao u klubovima xaxaxxaxaxaxa pa jel moguce da neko toliko zivi u zabludi i nema iq da izracuna 2 i 2

To sto je bilo na Mundijalu 1998 ili Euru 2000 to nismo mi

da ponor, samo nikad nismo imali 2 predstavnika u kvalifikazijama za LŠ i 3 ekipe sigurno u grupnim fazama...
što se reprezentacije liče konačno smo vezali tri takmičenja i debitovali na EP, ekipa je u diviziji A što je dobro biće dosta jakih kontrolnih utakmica....

da ponor, samo nikad nismo imali 2 predstavnika u kvalifikazijama za LŠ i 3 ekipe sigurno u grupnim fazama...
što se reprezentacije liče konačno smo vezali tri takmičenja i debitovali na EP, ekipa je u diviziji A što je dobro biće dosta jakih kontrolnih utakmica....

Nije poenta samo imati predstavnika, poenta je uraditi nešto.

Odemo na EP i budemo najgori ubedljivo.

Kvalifikacije za LŠ ponižavaju nas... Naši klubovi budu klubovi sa najviše primljenih golova.

Ok, uzme se neka kinta koju podele menadžeri i uprava klubova, ali za sam klub je sramota biti vreća za udaranje.

6-2 protiv Dinama je sramota, jednostavno je sramota. I od ta dva gola data, jedan je penal, drugi ga umrljavio nekako.

Odbrana Partizana ne postoji, jednostavno ne postoji.

Prvi korak je smanjenje lige na 12 klubova. Trokružno sa 33 kola. Ali to ne dopušta Šef. Ukinuti tzv. bonus jer ne znam da to iko ima u Evropi. Ko nema pristojan teren ne može da iga u toj ligi. Kakvi, bre, Radnici, Ivanjice, Surdulice, Čukarički...

10 klubova liga i igra se 30 kola, domaci,gostujuci i neutralni teren

Poslednjih 10 kola se igra na neutralnim terenima

E sada napraviti ligu sa 4 kluba iz centralnog dijela 3 kluba sa sjevera i 3 kluba sa juga

Stadioni njih 7 da ne prima vise od 30 niti manje od 25 hiljada ljudi a ova ostala 3 da imaju preko 30 hiljada ljudi i jedan neka bude preko 50

Stadioni da budu vjestacka trava glanc

I pravilo da u svakom klubu u prvom timu maksimum polovina tima budu stranci ali i polovina u prvoj postavi maksimum da budu stranci ne racunajuci golmane koji svi moraju biti domaci

Treneri svi moraju da znaju engleski nebitno dal reperzentaciju vodio srbin tamo ili stranac to uslov ali i igraci moraju svi znati engleski .A to mora da se uce djeca od malih nogu u fudbalskim skolama, pored fudbalskih treninga i casovi engleskog,da sjutra kada budu reprezentativci da nemaju problem u komunikaciji sa trenerom koji nije srbin.A za to nije dovoljno konobarsko znanje engleskog vec strucno fudbalsko da znaju da pricaju o taktici fudbalskoj, analiziraju itd

Poslednja izmena:

Back