PONOCNI RAZGOVORİ BIVSIH I SADASNJIH ROKERA IZ PR. I OSTALIH DIVERZANATA

Alo drushtvo, snimite poezijski biser (source: Kekec)

Kekčeva pesem

Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
v' drugi roki zlati smeh.

Kdor vesele pesmi poje
gre po svetu lahkih nog,
če mu kdo nastavi zanko,
ga užene v kozji rog.

Bistri potok, hitri veter,
bele zvezde vrh gora,
gredo z mano tja do konca
tega širnega sveta.

Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
v drugi roki zlati smeh.

Dobra vooolja je najboooooolja...!

KEKCEVA PESEM (iz filma)

(iliti: ODA MLADALAČKOM ULTRA-OPTIMIZMU)

Kaj mi poje ptičica,
Ptičica sinička?
Dobra volja je najbooooolja
To si piši za uho!

Mile jere, kisle čmere,
Z nami v štric ne pojdejo.
Kaj odmeva mi korak,
Ko po stezi stopam?

Dobra volja je najbolja,
Bodi dan na dan vesel!
Smej se, vriskaj, pesmi piskaj,
Pa lahko boš srečo ujel.

Kaj mi potok žubori,
Ko po kamnih skače?
Jaz pa pojdem in zasejem dobro
Voljo pri ljudeh,
Veni roki nosim sonce,
V drugi roki zlati smeh.

Dobra volja je najbolja!
Na vsej širni zemlji tej,
Lica rdeča, smeh in sreca,
Ti zaklad je hej, juhej!

KEKCEVA PESEM (iz filma)

(iliti: ODA MLADALAČKOM ULTRA-OPTIMIZMU)

Kaj mi poje ptičica,
Ptičica sinička?
......
[Ti zaklad je hej, juhej!

Pozdrav prijatelju ZAG-u,a i ostalim diverzantima.

Ako se ne racuna SEVAND(a on se sigurno ne racuna) u zivotu sam znao svega nekoliko slovenaca.U vojsci smo znali zajedno popiti koji buteljak vinaSecam se da je retko ko izvan njihove etnicke grupe imao tu privilegiju.

Jednostavno sam znao sa kikecima.

Protekle dve-tri godine sam dosta radio sa njima. Mnogo vole da dodju u BG i krkaju i piju u Skadarliji.
Zaboravih da ih pitam jel josh prepakiraju ERENIKU sokove, smanje im kolicinu sa 1l na 0,75, lepshe upakuju i prodaju ih duplo skuplje(zaboravih kako se zvala ona njihova pogana marka sokova....)?

hahhahhahhahhahhahhaha---- pozdrav dragi moji sugrađani( prištevci), iz KEKČEVE DEŽELE,tačnije iz grada pod Pohorjem..mahhh mahhhh

Topli pozdrav mladjanoj sugradjanki Blondie (MB!?) prishtevki, (iliti prishtinki) kako veq.
Stoji da smo se rashrkali po celom svetu (chak je i Shaip i Briselu),
ali eto povezhemo se povremeno na Krstarici.
Kako se zbilo da blondiemb pusti korenje u kekchevoj dezheli?
Kako ide sa slovenachkom braqom i sestrama?

dragi moji Prištinski rockeri strava ste, ja nisam u kontaktu sa ljudima izPR više od 17 god..inače sam Prištevka,ili Prištinka...neznam kako je baš pravilno, Prištevka je bila ona prljava reka(potoče)...ok samo htedoh da vas pozdravim.

Pozzzzzzzzzzzzz.....
Mozda je i bila prljava.... meni je bila najchistija na svetu... rado je se setim...

BTW... i Prishtevac i Prishtinac je ispravno, kako ti volja...

dragi moji Prištinski rockeri strava ste, ja nisam u kontaktu sa ljudima izPR više od 17 god..inače sam Prištevka,ili Prištinka...neznam kako je baš pravilno, Prištevka je bila ona prljava reka(potoče)...ok samo htedoh da vas pozdravim.

Vidis, pravilno je, ako si rodjen u Pristini i vuces korene odatle pristevac, pristevka upravo po reci Pristevki. Kako te mnogim jezikoslovcima ne bese jasno otkud od pristina-pristevac, oni uzese da su oba oblika priznata. Samo cete kod onih koji su mozda prvo koleno rodjenih u Pristini ili su odenkud dosli cuti da su pristinci, kod starosedeoca nikad. Pristevka nije bila jedina reka u Pristini, postojale je jos jedna Veluska, koja je proticala blizu moje kuce. Ja bih se po vec navedenoj analogiji mogao nazvati velusaninom, a delimicno i Dr Lazic, posto on ima veze sa mojim komsilukom.:ok:

Dragi moji,hvala na lepom prijemu, čitajući vaše poruke osteila sam onu, samo našu Prištevačku pristnost,i oiskrenost...i jako mi je drago zbog toga.A kako sam pustila korene u deželi...pa to je jako jednostavan odgovor...AHHHHH ta LJUBAVV..

D tačno je da je rečica takva kakva je ipak bila deo našeg grada..tekla je na par metara od moje zgrade...i tamo sam provela predivne dane detinjstva,Kupusište, Dardanija....

ma čini mi se da je svaki pedalj moje Prištine ostao duboko u mojoj duši.

kar se pa kofeta tičeDr.Lazić...seveda ...

hehhehhe...z kavo se spravljaš k sebi?? hhahhahha

možda se i znamo ako si gen.67
Nisam na zalost.... ja sam '57... ali se ponasam kao da sam '87...
ne menjaj topik, na pravom si mestu...
U dezelici imamo puno prijatelja...
Misko Dekic... Vesna Kunaj... ih....

Znamo se sigurno, ono na mom profilu je slika moje najvece ljubavi...
Pisi, bas si me odusevila... č ne bo bilo hitro... bomo naredili brezalkoholno pijačo... kiselico... pohitaj...

Poslednja izmena:
Pozdrav vmax-e.. prijatelju... kada svraqash u Bgd... javi da pijemo jedan bardak kafve, posto ovi 4umxhije se nesto uqutale....
Sada dolazi Kasum, prej Londra... xhezva od cca 2galona vec je na shporetu...
Pa, bujrum... bioskop opet radi...

Posebno za DzKK... o kome ne znam nich veq ohoohoooo... go izgubifme vrska izmedju site dvajcata... samo arno neka je...i ubavo... u mislite sum so nego!!!

Poslednja izmena:
Nisam na zalost.... ja sam '57... ali se ponasam kao da sam '87...
ne menjaj topik, na pravom si mestu...
U dezelici imamo puno prijatelja...
Misko Dekic... Vesna Kunaj... ih....

Znamo se sigurno, ono na mom profilu je slika moje najvece ljubavi...
Pisi, bas si me odusevila... č ne bo bilo hitro... bomo poteli brezalkoholno pijačo... kiselico... pohitaj...

ja nažalost poznajem samo nekoliko ljudi iz naših krajeva :(

... svaki pedalj moje Prištine ostao duboko u mojoj duši.

I u mojoj .. beshe nekad u Prishtini sjajno drushtvo, Grand i par dobrih kafiqa ..

Ali isto tako pamtim prljavshtinu, smrad i zagadjenost, blato, oronule zgrade,
drveqe nachickano ofucanim posmrtnicama, nered, nezaposlenost i generalnu ruzhnoqu grada ..
Nedostaje mi drushtvo (i moja mladalachka najvnost), ali grad kao grad .. teshko.

Lichno, svanulo mi je bilo kada sam se konachno mak'o iz tog ruzhnog qumeza.

Izvinjavam se svima koji se i dalje drzhe svojih idealizovanih seqanja o Prishtini.

I u mojoj .. beshe nekad u Prishtini sjajno drushtvo, Grand i par dobrih kafiqa ..

Ali isto tako pamtim prljavshtinu, smrad i zagadjenost, blato, oronule zgrade,
drveqe nachickano ofucanim posmrtnicama, nered, nezaposlenost i generalnu ruzhnoqu grada ..
Nedostaje mi drushtvo (i moja mladalachka najvnost), ali grad kao grad .. teshko.

Lichno, svanulo mi je bilo kada sam se konachno mak'o iz tog ruzhnog qumeza.

Izvinjavam se svima koji se i dalje drzhe svojih idealizovanih seqanja o Prishtini.

Aha zavisi sa koje tačke gledišta dragi prijatelju, ako ti je svanulo i neka tije, mnogima je.....ali i prljava i blatna i smrdljiva ipak je moj rodni grad.I mada sada ne liči više na ono što sam ostavila za sobom,volim da se setim i Granda, i Kičme,i Bele Česme.....

Back