Ponašanje tipa Odbij !

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
41.778
Gledam u busu skoro, mladić i devojka, stoje, ali se vidi da su ušli zajedno, on je pomalo gleda, pa gleda napolje, ona stoji i kucka u telefon.. međutim, ono što on ne vidi a ja vidim ona je u jednom moemntu njega škljocnula, slikala, i nastavila da kuca., verovatno je nekom poslala sliku... delovala je potpuno nezainteresovano za njega, žvaće žvaku, gleda u telefon.. Mislim da mu je bilo malko ono jbt pogledaj me, ne bulji više u taj fon.

Vidim ima i nekih rilsova na tu temu, prilazi momak devojkama one sve se ponašaju kao da će da mu opsuju mater, kad on ode one sve kao JAAAAAAAO što je zgodan, baš je sladak. Vrati se on, one opet kao da ga ne zarezuju.

Jel to neka fora da se neko zainteresuje tako što ćeš se praviti da te uopšte ne zanima?

Da li to rade i muškarci? Da li to ima prođu? Ako da, kod koje vrste ljudi? Kako se sprovodi ta tehnika ako je uspešna? Moraš li ipak u jednom ternutku da je prekineš i pokažeš zainteresovanost? ;)

Bilo je toga i pre interneta ali je nternet to doveo na jedan novi nivo. Poput toga primera u busu, gde ona ne zna ni signal da posalje, vec se hvata jedino onoga sto zna, a to je telefon. Tuzno. S druge strane kritikuju se muskraci zbog "manjka testosterona" i svaljuje na njih ta odgovornost prilazaka. Ne prilazi se digitalnim stubovimai momak je dobro postupio jer svakako ova ne bi umela da odreaguje vec bi gledala da ga ponizi u javnosti sa: nem pojma, ko si ti, shta hoces, ostavi me na miru i nastavila da cvrka po telefonu.

Bilo je toga i pre interneta ali je nternet to doveo na jedan novi nivo. Poput toga primera u busu, gde ona ne zna ni signal da posalje, vec se hvata jedino onoga sto zna, a to je telefon. Tuzno. S druge strane kritikuju se muskraci zbog "manjka testosterona" i svaljuje na njih ta odgovornost prilazaka. Ne prilazi se digitalnim stubovimai momak je dobro postupio jer svakako ova ne bi umela da odreaguje vec bi gledala da ga ponizi u javnosti sa: nem pojma, ko si ti, shta hoces, ostavi me na miru.

Ovo je bio par.. možda nisam dobro napisala, dakle ili su drugovi ili se muvaju, nešto su posle i komunicirali i zajedno izašli. Mislim da su oko... 18 godina, taj neki uzrast. Ali je bilo upadljivo da je ona sve vreme držala gard i ponašala se kao da ga ne zarezuje.. čak se u jednom momentu nasmeila ali je onda brzo prebacila facu ja sam kul, ozbiljna riba i ovaj me ne zanima, otrlike je tako izgledalo

Ovo je bio par.. možda nisam dobro napisala, dakle ili su drugovi ili se muvaju, nešto su posle i komunicirali i zajedno izašli. Mislim da su oko... 18 godina, taj neki uzrast. Ali je bilo upadljivo da je ona sve vreme držala gard i ponašala se kao da ga ne zarezuje.. čak se u jednom momentu nasmeila ali je onda brzo prebacila facu ja sam kul, ozbiljna riba i ovaj me ne zanima, otrlike je tako izgledalo
Jos gore.
Mislis da to pali kod muskaraca?

Pa pitam, ne znam.

Msilsim da to potiče od toga što se svuda priča kako ako si previše dostupan onda nisi interesantan, samo što je to usavršeno
Nije. Tu samo treba razlikovati dostupnost od penjanaj nekome za vrat. Mnogi to pomesaju ali muskarci vole dostupnost. Znaci da se gradi odnos- to je samo pasivno agresivno ponasanje i jalovo je. Nema nista od toga. Ok, naucice momak, dovoljno je par takvih devojaka i to je to. Sledeci put ce se okrenuti i ostaviti je tu u busu sa telefonom i drugaricom na liniji. A drugarica ce je ubediti da je nije dostojan :zcepanje:

Gledam u busu skoro, mladić i devojka, stoje, ali se vidi da su ušli zajedno, on je pomalo gleda, pa gleda napolje, ona stoji i kucka u telefon.. međutim, ono što on ne vidi a ja vidim ona je u jednom moemntu njega škljocnula, slikala, i nastavila da kuca., verovatno je nekom poslala sliku... delovala je potpuno nezainteresovano za njega, žvaće žvaku, gleda u telefon.. Mislim da mu je bilo malko ono jbt pogledaj me, ne bulji više u taj fon.

Vidim ima i nekih rilsova na tu temu, prilazi momak devojkama one sve se ponašaju kao da će da mu opsuju mater, kad on ode one sve kao JAAAAAAAO što je zgodan, baš je sladak. Vrati se on, one opet kao da ga ne zarezuju.

Jel to neka fora da se neko zainteresuje tako što ćeš se praviti da te uopšte ne zanima?

Da li to rade i muškarci? Da li to ima prođu? Ako da, kod koje vrste ljudi? Kako se sprovodi ta tehnika ako je uspešna? Moraš li ipak u jednom ternutku da je prekineš i pokažeš zainteresovanost? ;)
Naravno da takvo ponasanje ima prodju i da je privlacno.

Naravno da je potpuno retardirano, ali naravno i da je privlacno.

To rade oba pola. Naravno zenski vise, zato sto su muskarci ti koji uglavnom pokazuju inicijativu.

Postoji neka granica gde je to previse, i gubi se interesovanje, ali je izrazito bioloska ljudska osobina da to ljude privlaci, generalno.

Netacno je da to privlaci samo decu i tinejdzere, to je laz.

To je ljudska idiotska biologija.

Zato je razum car u odnosu na ljudsku tupavu biologiju.

Ovo je jos jedan od argumenata u korist razuma, posto znam da ti ne volis to- razum je glavni kod privlacnosti, eto ti jos jedan primer gde je razum 10 puta bolji od glupave biologije i hormona na prvu loptu.

Hladan stav privlaci ljude i budi zainteresovanost, ljudski um to tako percepira u vecini slucajeva. Medjutim ko je sposoban u tim momentima prepoznati taktiku hladno vrlo brzo postaje toplo. Procena situacije je teska na osnovu vidjenja u prolazu, jer normalno je da zaista postoje osobe kojima nismo privlacni ili koje u datom trenutku nisu zainteresovane za neki emotivni odnos, medjutim ako to nije prolazno vidjenje vec se desava cesce u kontinutetu moze se prepoznati taj hladni stav kao zainteresovanost, sto u vecini slucajeva to i jeste. Retke su totalno zatvorene osobe, svakodnevno vidjanje ipak gradi neki odnos, recimo primer ako vidjas komsiju svakodnevno kazes mu dobar dan, on tebi uzvrati, nakon nekog vremena osim dobar dan, pokrecete neku temu, vecinom nesvesno, vas um ispituje ljude oko sebe i on vas zapravo tera na komunikaciju. Ako se pronadjete sa komsijom na nekoj temi normalno je ocekivati nastavak komunikacije svakodnevno u prolazu, ako u tim komunikacijama pronadjete zajednicke teme ili vise zajednickih tema, komunikacija u prolazu ce zapravo zapoceti neki vid druzenja i to ce tako ici svojim tokom i prerasta u poznanstvo manje ili vece. Ista stvar je sa emotivnim odnosom, vas mozak daje signal da vam se ta osiba svidja i tako se postavljate prema njoj, ovde sada postoji raskrsnica u pristupu neko bude u nekoj vrsti blokade i ceka suprotnu stranu da preuzme inicijativu, ovo cesto mozemo kvalifikovati kao hladan pristup, svakako u takvim situacijama treba preuzeti inicijativu nista nas ne kosta i ako ne dobijemo povratnu informaciju odmah ona ce se vrlo brzo desiti kasnije jer um te osobe ce imati jasan signal da postoji interesovanje i svakako ce u sledecim situacijama drugacije reagovati.
Hladan pristup je potrebno prepoznati i reagovati, to je u vecini slucajeva blok zbog napetosti situacije, ako ne preuzmemo inicijativu blok ko te osobe i dalje ostaje jer njihov um nije dobio nikakav signal od nas. Svakako ne treba ocekivati da mozemo dopreti do svake osobe na ovaj nacin ali preuzimanje inicijative u ovakvim situacijama je neophodno za dalji razvoj odnosa.

To je nas seljakluk, nikakva taktika nula bodova ,istog momenta je ne bi vise ni pogledao, nigdje nema vise ukocenih zena nego kod nas koje se ne znaju ponasati normalno. Ako je udata ne moze da prica opusteno sa tobom, nikakvo muvanje samo da normalno prica,ako cekas voz ,sjedite zajedno na nekom mjestu,veoma ukoceno umjetno ponasanje, ako je ganjas treba ti nju kao da zabavljas pa se ona mozda rastopi ,cast izuzetcima . U drugim zemljama ti zena nasmijano opusteno odgovori ako se nabacujes kaze imam vezu ili tako nesto ali sve opusteno i nastavi se prica kao da nista nije bilo ako ste zajedno u avionu ,vozu na nekom mjestu ,iskreno ti kaze i kad je zainteresovana za tebe np upoznas curu iz drugog grada ona se potrudi da napravi plan gdje da idete da ti nije dosadno odgodi sve obaveze ,osjecas se veoma lijepo,pokaze da si joj veoma bitan,potrudi se oko tebe, ogromna razlika, totalno drugi osjecaj nego sa vecinom nasih cura.Nase cure su vecinom boze sacuvaj, veoma plasticno ukoceno ponasanje.

To je nas seljakluk, nikakva taktika nula bodova ,istog momenta je ne bi vise ni pogledao, nigdje nema vise ukocenih zena nego kod nas koje se ne znaju ponasati normalno. Ako je udata ne moze da prica opusteno sa tobom, nikakvo muvanje samo da normalno prica,ako cekas voz ,sjedite zajedno na nekom mjestu,veoma ukoceno umjetno ponasanje, ako je ganjas treba ti nju kao da zabavljas pa se ona mozda rastopi ,cast izuzetcima . U drugim zemljama ti zena nasmijano opusteno odgovori ako se nabacujes kaze imam vezu ili tako nesto ali sve opusteno i nastavi se prica kao da nista nije bilo ako ste zajedno u avionu np ,iskreno ti kaze i kad je zainteresovana za tebe np upoznas curu iz drugog grada ona se potrudi da napravi plan gdje da idete da ti nije dosadno odgodi sve obaveze ,osjecas se veoma lijepo,pokaze da si joj veoma bitan,potrudi se oko tebe, ogromna razlika, totalno drugi osjecaj nego sa vecinom nasih cura.Nase cure su vecinom boze sacuvaj, veoma plasticno ukoceno ponasanje.

Ok, ali da li je to rezultat njih samih ili što su čule da tako treba?

Више личи као неко дизање вастите цене. Нешто што жене раде у већој мери него мушкарци.

Kako se na taj način diže cena? Šta to znači dizati svoju cenu? Kao neko cenkanje, ne razumem? Ako se nekome dopadaš i on tebi, šta se postiže time? To je kao neka igra to hoćeš da kažeš, igra da se neko zaljubi?

Kako se na taj način diže cena? Šta to znači dizati svoju cenu? Kao neko cenkanje, ne razumem? Ako se nekome dopadaš i on tebi, šta se postiže time? To je kao neka igra to hoćeš da kažeš, igra da se neko zaljubi?

То ти је оно кад девојка не жели да буде лако освојива, да се момак потруди око ње. И онда је он цени више, тј. више је цени јер је морао више себе да уложи не би ли је освојио.

Naravno da takvo ponasanje ima prodju i da je privlacno.

Naravno da je potpuno retardirano, ali naravno i da je privlacno.

To rade oba pola. Naravno zenski vise, zato sto su muskarci ti koji uglavnom pokazuju inicijativu.

Postoji neka granica gde je to previse, i gubi se interesovanje, ali je izrazito bioloska ljudska osobina da to ljude privlaci, generalno.

Netacno je da to privlaci samo decu i tinejdzere, to je laz.

To je ljudska idiotska biologija.

Zato je razum car u odnosu na ljudsku tupavu biologiju.

Ovo je jos jedan od argumenata u korist razuma, posto znam da ti ne volis to- razum je glavni kod privlacnosti, eto ti jos jedan primer gde je razum 10 puta bolji od glupave biologije i hormona na prvu loptu.

Hm haha ;)
Pisala sam ranije o tome da cenim intuiciju u tim odnosima dosta... to ne znači da odričem razum :) , već da on nijeprimaran u osećaju da li ti se neko dopada; on je primaran kad treba da proceniš da li to ima smisla, da li posle prvog treba da bude i drugo viđanje itd. Ali, mislim probala sam ja to kada sam bila mlađa, put da se samo razumom proceni je put u loše odnose.. telo nekog odbija jednostavno -

Ali ovo... ne znam , ajde sad ću da pitam ;)

🔹 Šta je ta „fora nezainteresovanosti“?

U psihologiji zovu je playing hard to get ili „dizanje cene“.
Ideja je da pokazuješ hladnoću → kao da ti nije stalo, pa druga strana mora da uloži više truda.
Time šalješ signal: „Ja sam vredna pažnje, pa ako me želiš, potrudi se“.

🔹 Da li to rade i muškarci?

Da, i te kako.
Muškarci to rade često kroz distancu (recimo, ne javljaju se odmah, ne odgovaraju na poruke).
Kod žena se češće vidi u neverbalnoj nezainteresovanosti (gledanje u telefon, žvakanje žvake, razgovor s nekim trećim dok je on tu).

🔹 Kada ima prođu?

Kod ljudi koji vole izazov — oni koji su navikli da osvajaju, pa im se „hladnoća“ pali ego i želju da dokažu da mogu da osvoje.
Kod nesigurnih: može da napravi kontraefekat — oni se povuku i pomisle da stvarno nisu zanimljivi.
Najčešće uspeva na osobama sa izraženim takmičarskim ili „lovac“ mentalitetom.

🔹 Mora li da se prekine?

Da! Ako se stalno glumi hladnoća, osoba posle određenog vremena zaključi: „Ok, ne interesujem te“ i ode.
U praksi: fora je kratko povući se ili praviti se nezainteresovan, a zatim dati signal zainteresovanosti (pogled, osmeh, poruka).
Ako to ne dođe → tehnika postaje odbijanje, a ne zavođenje.

🔹 Psihoanalitički ugao

Hladno ponašanje deluje jer budi nesigurnost i podseća na rane obrasce iz detinjstva:
Kad nam nešto nije dostupno, vrednujemo ga više (princip oskudice).
„Nezainteresovanost“ u drugome otvara pitanje: „Šta nije u redu sa mnom, zašto me ne vidi?“ → i onda raste želja da to promeni.
To je zapravo igra narcizma: jedan podiže sopstvenu vrednost time što drugog tera da se bori za priznanje.

🔹 Šta odbija kod „hladnoće“?

Ako traje predugo → osoba se oseća poniženo, nedovoljno viđeno, i povlači se.
To može izazvati osećaj da se s druge strane krije arogancija ili nezrelost.
U krajnjoj liniji, ako je neko previše hladan, šalje signal: „Nema kapaciteta za bliskost“.

To je privalcno jer ljudski organizam luci hormone kada nesto nemas. Kada necem tezis, i kada to nemas, to ti je vise u fokusu, i hormoni se onda vise luce.

Ne vazi samo za ove ljubavne odnose, vec za sve.

Mi idealizujemo mladost, racionalizujemo, osecamo da je bilo lepse kada smo imali 15 godina kada o tome razmisljamo sa 70; a kada smo zaista imali 15, bila nam je frka, strah i haos, bili smo pogubljeni u svemiru.

Jednostavno, ljudska bica su takva, bioloski.

👩 Ženski stil "hladnoće"

Telefon kao štit – on priča, ona kuca poruku ili gleda story-je → signal: „Ti nisi prioritet.“
Minimalan odgovor – „aha“, „ok“, „važi“… → ne daje mu „hranu“ za razgovor, tera ga da se potrudi.
Flert sa drugima pred njim – ne mora biti fizički, dovoljno je da se nasmeje poruci drugog lika → izaziva ljubomoru.
Neverbalna distanca – stoji ukoso, ne gleda ga pravo u oči, igra se kosom ali bez kontakta → signalizira nedostupnost.

👨 Muški stil "hladnoće"

Ne javlja se odmah – čeka satima da odgovori na poruku, da deluje kao da mu nije bitno.
Nepotpun kompliment – umesto „baš si lepa“, kaže „ok ti je ta haljina, video sam je i kod drugih“ → kontradiktorno, ali podiže sebi moć.
Izlazi iz konverzacije prvi – ostavlja je da „ostane da visi“ na poslednjoj poruci.
Hladna harizma – deluje odsutno, priča o poslu, sportu ili politici, kao da je ona samo još jedna od tema.

To je privalcno jer ljudski organizam luci hormone kada nesto nemas. Kada necem tezis, i kada to nemas, to ti je vise u fokusu, i hormoni se onda vise luce.

Ne vazi samo za ove ljubavne odnose, vec za sve.

Mi idealizujemo mladost, racionalizujemo, osecamo da je bilo lepse kada smo imali 15 godina kada o tome razmisljamo sa 70; a kada smo zaista imali 15, bila nam je frka, strah i haos, bili smo pogubljeni u svemiru.

Jednostavno, ljudska bica su takva, bioloski.
Da. Kad nešto nemaš to onda želiš

Još od kad smo bili deca pa nismo imali neku ogrčku a neko dugi jeste
do kada nemamo auto koji bismo želeli, stan itd
Tako slično i ovo

Back