Pomozite mi,molim vas!

Ja sam protiv tog manastira, osim ako decko nije eksplicitno trazio sam da ide. Iskreno receno ne vidim uopste razlog odlaska tamo (osim trosenja novca koji svo troje mozete mnogo bolje da iskoristite), kad postoje psiholozi koji su tolike godine proveli radeci sa decom i pomazuci im da sto lakse podnesu pubertet i svoje okruzenje. Sumnjam da ijedan pop moze da ga pametnije posavetuje od psihologa.

Ja i dalje mislim da ti nije resenje ni psiholog (cak i suprotno), ni taj -otac- (koji je to u pravom smislu samo jer ga je napravio-i on detetu samo moze da steti svojim -uzorom-) a ni manastiri (za Ostrog se ogradjujem-jer licno ga smatram necim toliko dobrim da nije za pricu ovde) .Vec sam rekla gde vidim resenje i molim te bar da procitas moj prosli post jos jednom i barem razmislis o tome.

Da sasvim je ok i slažem se sa tim,ali sad trenutno nemam mogučnosti da odem.A obećavam da ću pokušati.Razmišljam o tome,novac bi još mogla nekako i da obezbedimDa odemo tamo meni treba i dani slobodni.Za odlazak u Ostrog ja mislim da mi treba najmanje tri dana!To je za sada ne moguće!Jer ja radim i svaku subotu!

Ja mislim Dragoslava da prvo TI odeš kod psihologa, da ti daju par saveta kako da se ponašaš, kako da adekvatno reaguješ itd. Oni će i da te posavetuju i kako da dovučeš sinka tamo (to što je rekao ok ne znači da nema otpore prema celoj stvari, znači samo da je "još uvek mamino dete"-brrrr). Meni se i dalje čini da ti igraš na kartu njihovog saosećanja i sažaljenja. Molim te nemoj. Radi tebe i radi njih. Veruj mi, to pravi emocionalne bogalje od ljudi =(
A da ga šalješ u manastir je mnooogo loše. Mislim, bila sam ja par puta, 'nako turistički, al sam se opet iskradala da jedem nešto konkretno u vreme posta i da, tako.... elem, nije to tema. Šenaestogodišnjaku nije potrebna ta vrsta odmora. I još bitnije, potrebne su mu neke direkcije, tamo ih neće dobiti, ostaće isto toliko zbunjen kao i do sada, ako ne i više.

Dragoslava, brate, dobro me chitaj:
Odjebi sve oko sebe i decu i familiju, sve, sve...
Deca su takva, kakva su. Sin ce ti sigurno biti olosh, nisi ti kriva, kriv je kur-ac koji ga je pravio i to se ne moze izmeniti, genetika... Samo se dzabe muchish i patish, nepotrebno, veruj mi. Reci sama sebi, "ma neka su mi deca ziva i zdrava, a za drugo,... bice , kako biti mora".
Dragoslava, nadji mushkarca, udaj se budalo, shta chekash. Poshalji decu u tri ****** materine, neka idu u dom, kod rodbine, ma gde god hoce... i zapochni novi zivot, ne treba gubiti vreme, jedan je zivot.
Sada ti je tek jasno, da se ne treba jebati bez kurtona.
Zelim ti srecu i budi odluchna, sedi i reci : "DRAGOSLAVA, KONJU JEDAN, ŠTA JE BILO, BILO JE, POČINJEM SVE NANOVO, P O L E Ć E M " !!!

Deckic sa 16 god. otprilike gleda na svet ovako;
dobio sam keca UUUUZAAAAS
Mama nema vremena da razgovara sa mnom, ona me MRRRZZI
Desilo mi se nesto lose, zelim da UUUUMREEEM....
Kod njih je sve ogromno sve tako strasno, nepravedno nepoznato, sada su odrasli i treba da se suocavaju sa problemima samostalno a to ni malo nije lako pa su uzasnuti i revoltirani na svoju okolinu (roditelje, profesore, drugove....) Traze jednostavnija resenja tj okruzenja gde ce se osecati prijatno, kao sto su radili kad su bili mali, a za probleme optuzuju druge da su ih sami izazvali i da oni nisu krivi.
Sto se tice manastira, ne bi trebalo da ocekujes da problem rese drugi (psiholozi, svestenici itd)
nije ga dovoljno odvesti negde, oni tamo odrade svoj posao daju uputstva i gotovo, problem resen, sad mogu da se opustim. Moras svoje dete stalno da osluskujes, pamtis svaku i najmanju glupost koju izgovori, pretresi mu malo stvari ali dobro pazi da te ne uhvati, onda te nece ni Dunav ni Sava oprati. Jeste neeticki ali moras, u frci si zeno.
Nisam mnogo upoznata sa tvojim problemom, ali delujs skroz zbunjeno, nije ti jasno sta ciniti.Zato se apsolutno slazem sa Parka otidji prvo ti sama kod psihologa, pomozi prvo sebi da budes odlucnija da ne rusis sopstveni autoritet roditelja. Postoji jedna recenica tako korisna da svaki roditelj treba da je kaze svom detetu;
"Drugovi dodju i odu, devojke takodje ma koliko ste super ortaci, jedna svadja i ode sve dodjavola, a kada se svi okrenu i odu ko stoji iza tvojih ledja? Sa mnom (roditeljima) se mozes posvadjati ali jedino ti ja nikad necu okrenuti ledja."
Ma koliko se oni mrstili kad cuju ovo, ipak ce im to ostati u nekom delicu mozga, i nikad nece zaboraviti.

Budalica 07:
Dragoslava, brate, dobro me chitaj:
Odjebi sve oko sebe i decu i familiju, sve, sve...
Deca su takva, kakva su. Sin ce ti sigurno biti olosh, nisi ti kriva, kriv je kur-ac koji ga je pravio i to se ne moze izmeniti, genetika... Samo se dzabe muchish i patish, nepotrebno, veruj mi. Reci sama sebi, "ma neka su mi deca ziva i zdrava, a za drugo,... bice , kako biti mora".
Dragoslava, nadji mushkarca, udaj se budalo, shta chekash. Poshalji decu u tri ****** materine, neka idu u dom, kod rodbine, ma gde god hoce... i zapochni novi zivot, ne treba gubiti vreme, jedan je zivot.
Sada ti je tek jasno, da se ne treba jebati bez kurtona.
Zelim ti srecu i budi odluchna, sedi i reci : "DRAGOSLAVA, KONJU JEDAN, ŠTA JE BILO, BILO JE, POČINJEM SVE NANOVO, P O L E Ć E M " !!!
Deca nisu DELETE.

Ne bih da budem gruba,ali obratite paznju da mali nije "na necemu" ,ti crni podocnjaci,agresivnost,odbijanje razgovora...Sa kim se druzi,da li znate gde se i u kakvom drustvu krece, kako provodi vreme,koje su mu finansije omogucene i kako ih trosi?Mislim da je i to vrlo bitno,jer deca u tom uzrastu odbijaju roditelje a okrecu se svojim vrsnjacima,kao glavnim savetodavcima,a izlaz mogu da vide i u raznim glupostima(bezanje od kuce,agresivnost,cutanje,opijanje...)

HVALA VAM SVIMA NA SAVETU DA IDEMO KOD PSIHOLOGA.USPELO JE IZGLEDA BAR ZA SADA.
Prvo smo bili u savetovaluštu za mlade.Ona nas je poslala na Kliniku u adolescetnu psihijatriju.Tamo smo išli kod psihijatra i psihologa.Kod psihologa je radio testiranje.Radili su mu i EEG glave.
Sad ide na razgovore u savetovalište.Pošto su krenuli u školu bila sam i kod školskog psihologa,upoznata je sa situacijom i ići će i kod nje na razgovore.
Ovo sam sve odradila ranije,ali nisam uspela da stignem da vam napišem.
JOŠ JEDNOM HVALA SVIMA NA PODRŠCI KAD MI JE BILO NAJTEŽE!

Pozdrav Dragoslavi i drago mi je da se situacija popravila u vasoj maloj porodici. Citajuci postove ima ih raznih , dobrih , saljivih , pametnih. Svi smo imali slicne probleme ili ih jos imamo i kada smo mi bili deca ili sada dok imamo decu ili cemo ih imati . Ono sto bih ja dodala je budi uzor svoj deci jaka snazna licnost zajeb drugarstvo rano je, to kada budes imala 60 god druguj sa njima ne gubi autoritet pa valjda se zna ko placa struju u toj kuci jel tako ? Psiholozi pedagozi... sta da ti kazem pa znate treba vise da pricate sa njima , treba da im posvetite vreme, treba da radite sa njim , pa znate on je dete razvedenih roditelja to sve na stranu - mos misliti. Zar u nase vreme nije bilo dece razvedenih roditelja??? Izvinite molim vas pa nas je tukao ko stigne i kad stigne u školi.. na ulici prodje i zalepi jednu za uši cisto tako malo a sada udari dete traumiras. Decu ne tucem ali sam pocele od pre nekoliko jedno dete i nastaviću redevno. Sin vam je velik pa ne pokušavajte ali nebi bilo loše da izbacite ono mamin sinčić... ženo on postaje muškarac i moj savet vam je počne li opet nešto, kakav manastir , psiholog MOTIKA bre pa na njivu neka vidi kako se živi i zaradjuje, a ne da crpi vašu energiju imate i vi pravo na život. Bilo je i neumesnih komentara tipa šta si ih radjala uvek sam za roditi a ako nas uporedjujete sa BBC i RTL tamo dame odu i kupe sebi spermu jer nece da zive sa kojekakvim debilima. A i njihovi psiholozi ne bi ovde opstali i hodali po kucama jer ne zaboravite ovo je SRBIJA.

A mozda da tu na scenu stupi neka muska figura npr. ujak, stric,teca...u tim godinama decacima nedostaje muski uzor.Mozda neki nastavnik iz skole ili trener?!Da li ti se sin bavi nekim sportom da izbaci negativnu energiju?Verujem da je on svestan kakav mu je otac ali da ipak prelazi preko toga i dozvoljava sebi da ga otac nagovara(ne znam vec na sta sve), samo zato sto mu nedostaje taj muski lik...Probaj,ali ne ti da mu nametnes tog nekog vec se dogovori sa nekim iz porodice da mu se priblizi,da stekne njegovo poverenje, pa da malo i utice na njegovo rezonovanje sta je dobro a sta lose.Zna on da si ti dobra majka,ali verovatno hoce i on da vidi kakav je to njegov otac,nemoguce da je toliko los kao sto pricaju...pa kada se opece zbog njegovih prevara onda ce i sam shvatiti da ste svi bili u pravu.Pretpostavljam da ti je muz vrlo glagoljiv i ubedljiv sagovornik,inace ne bi mogao da prevari toliki narod,pa da se sad krije.Nije cudno sto posle svakog razgovora sa njim,tvoj sin promeni stav i ponasanje.Svaki psiholog ce ti reci:muska figura+sport+manje zvocanja(pravi se da ti je svejedno sto se cuje sa njim)=poboljsanje komunikacije medju vama.Jedino ako ti je muz narko-diler pa nagovara sina da se ukljuci u posao---onda ne znam sta bih ti rekla!Pozdrav!

Back