KraNp
Veoma poznat
- Poruka
- 10.787
"Свето Миловановић из Рожанства, земљор. ЈЕлесиЈ ( Јелесије ) Луковић из Скржути земљр.Sveto Milovanović iz Raljarskva Zemro
Elesi Likilović iz Snrjrula Zeri
![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Свето Миловановић из Рожанства, земљор. ЈЕлесиЈ ( Јелесије ) Луковић из Скржути земљр.Sveto Milovanović iz Raljarskva Zemro
Elesi Likilović iz Snrjrula Zeri
![]()
Пази. Мој чукундеда се звао Јелесије из села Равни одакле је и командат Дринске дивизије Крста Смиљанић. Имао је друга који се звао ЈЕЛЕСИЈЕ из истог села и обојица оду на мираз у суседно село Скржути. Мој чукундеда себи узме за кума из села Никојевићи човека који се исто зове Јелесије. Испада ми као тотално ГЕЈ прича![]()
!
Па то ти је име ученика старозаветног пророка Илије, тј. Светог Илије. Звао се Јелисеј. Само Србима лепше звучало ЈелесиЈ а из тога касније настала имена ЈЕЛЕСИЈЕ.
U mom kraju ima prezime Jelesijević. Doduše nije baš često. A ime Jelesije, čuo sam samo da postoji ali ne znam ni za jednog. Verovatno je u to vreme bilo moderno ime. Kao sad Viktor, Stefan...
Па то ти је име ученика старозаветног пророка Илије, тј. Светог Илије. Звао се Јелисеј. Само Србима лепше звучало ЈелесиЈ а из тога касније настала имена ЈЕЛЕСИЈЕ.
Није Станка, нема т
Ма то поп гарант био пијан док је ово пис'о !!Није Станка, нема т
као да је САНА?КА
Пето слово слово личи на И са квачицом, читало би се Ј, али у свуда другде пише Ј као Ј, па је немогуће
Lepše zvuči Jelisej.
Могуће да је алкохол.......овде пише СААВА САВИЋА
Koje je godine je ovo pisano?Дајте ми идеју које име може да буде у потпису. Презиме сам разумео. У питању су ове две слике.
Pogledajte prilog 874077
Знам ја то. Презиме Јанковић је у Златиборском крају као песак у пустињи. То је немогућ задатак. Има их ко кусих паса. Једино што можеш да знаш јесте да су дошли из правца ЦРНА ГОРА - ХЕРЦЕГОВИНА. А пошто знам како овде отежу док говоре онда је то 75 % Херцеговина. Друго, ја не тражим изворно презиме него имена браће и сестара свог прадеде. Покушао сам и са чукундедом али нема га нигде у књигама рођених.Druže izvorno prezime svoje familije nikad nećeš saznati, iz prostog razloga zato što su tvoji pretci menjali prezimena. Kao na primer moje Čolić, čokav, čukav stare Srpske reči. Neko mi je u nekom boju ili bitci bio osakaćen za nogu ili ruku, neko ga je zvao čokavi, čukavi i isfinesirano je u Čolić. Tako i tvoje prezime je od negde, nekoga, zbog nečega preuzeto tvoje sadašnje prezime. Neko je preuzeo geografska područja pa imaš Kolašanine, Pivljane i tako neka prezimena na primer.. Imaš neke fizičke karakteristike tipa Bezbradica, neko im je bio ćosav i tako ostade. Dakle, kao Don Kihot juriš vetrenjače, nećeš imati uspeha.
1837-1850 год. и 1870-1885. књига рођених.Koje je godine je ovo pisano?