Pomoc voda iz podzemnog strujnog kabla ?

Ivana Beronja

Početnik
Poruka
4
U petak uvece jako je padala i kisa i igrom slucaja otvorili smo vrata od strujnog sata i videli vodu, mislili smo da je kondenz ali ako zimi nije bilo kondenza sto bi bilo sad kad su kablovi hladni, pozvali smo dezurnu sluzbu iz elektrovojvodine dispecer nam je rekao da to nije kvar i da je kondenz normalan i da nemoze ista da bude i da kad nam nestane truja tek onda ce izaci. Pozvali smo majstora samo da dodje da vidi da li je opasno sto je naravno rekao da naravno da je opasno za svojih 30godina koliko radim ovo nisam video zovite elektrovojvodinu sve ispod sata je njihovo i zice su blizu nije se za igrati voda kaplje iz dva kabla bukvalno izlazi iz njih gore suvo dole suvo samo kaplje iz kabla ( zvuci nemoguce ali je tako ) ali su kablovi blizu i naravno da je opasno. Pozovem ja opet elektrovojvodinu i on mi ovako kaze ne necemo da izlazimo jer to nije kvar tek kad vam zavarnici i nestane struje mi cemo izaci, ja mu kazem sta je rekao majstor on kaze ako on zna neka uradi ja mu kazem samo izadjite da vidite o cemu se radi a on ne kad vam zavarnici tek onda ja mu kazem hocete li vi meni ovo u ponedeljak potpisati sta ste rekli kaze hocu :rtfm: :ok: Vidim treba mi veza nemozemo nista dok se neto nedesi :sad2: pozovem drugaricu koja zna coveka iz elektrovovojvodine covek na putu ali odmah posalje ljude ubrzo stvarno dosli kazu nemojte slucajno nesto da dirate naravno da je opasno ja nesmem sad nista da radim noc je a i morali bi celu ulicu da ugasimo a po mraku nemozemo da radimo: UJUTRU OBAVEZNO ZOVITE I PRIJAVITE KVAR NIJE ZA IGRANJE. :sad2::ok:
Mi ujutru prijavili kvar ljudi dosli kazu nije kvar dok se nesto nedesi :dash::dontunderstand: ja kazem znaci nevazi ono bolje spreciti nego kad se nesto desi onda cemo znati. Mi u udu kazemo sta je sinoc vase kolege kazu opasno, kad se osusi malo da moze da se radi a vi sad necete, kaze sistem u druzavi je takav i mi tako radimo, da tek kad se nesto desi mi cemo popravljati nemoze nista da vam se desi ja ga pitam hocete da mi potpisete da nemoze nista da nam se desi kaze hocu ja donela hemijsku i papir i on nece da potpise :rtfm: :ok:. :dash:
Sta mi da radimo da li je moguce i kako je moguce da voda kaplje i sad kad je toplo ali puno manje iz podzemnog kabla koji dolazi od bandere do sata??? Kome se zaliti u ovoj drzavi??? :dash::dash::dash::dash::dash::dash: Izvinjavam se na dugackom objasnjenju ali morala sam tako :)

Kakav ti je to podzemni kabl koji ti dolazi preko bandere ?:eek: Sada mi nije jasno da li ti kabl dolazi do sata odozgo ili odozdo .
Ako kabl dolazi sa bandere onda je obično drugi kraj pričvršćen negdje na zabatu . Tu ulazi u bužir koji je ispod maltera .
Bitan je taj ulaz u bužir koji mora biti okrenut prema dole da u njega ne bi ulazila voda . Kod tebe je to izgleda postavljeno nepravilno
prema gore . Ako je tako onda taj ulaz treba silikonirati ( zatvoriti silikonom ) da voda više ne može da ulazi .

Back