Pomoć – traganje za radnikom Generalexport/Giposs iz 1991. godine

Nisam cuo za njega.

Od '80-tih pa do sredine '90-tih je za Generaexport gradjevinske radove u Poljskoj izvodilo preduzece Trudbenik. Nisam upoznat da je Genex imao svoju gradjevinsku operativu pa je mozda tvoj otac radio u Trudbeniku a za generalnog ugovaraca Generalexport ili Genex skraceno. Ja sam se 1990 zaposlio u Trudbeniku i znam par ljudi koji su radili u Poljskoj tih godina na izgradnji stambenih objekata. Zbog toga sam pitao.

U svakom slucaju srecna potraga ;)

Hvala Vam puno na poruci – veoma mi znači!
Moj otac je možda bio iz Bosne, ali nemam sigurnu informaciju o tome.
Zato me zanima: da li su u Trudbeniku tada radili i ljudi iz BiH?
Trenutno tražim bez mnogo konkretnih podataka, pa svaka naznaka može da pomogne.
Ako imate kontakt (WhatsApp, Facebook, e-mail) do nekoga ko je tada radio u Trudbeniku ili bio u Poljskoj, bio bih Vam jako zahvalan.
Još jednom – hvala od srca!

Trenutno tražim bez mnogo konkretnih podataka, pa svaka naznaka može da pomogne.
Ako imate kontakt (WhatsApp, Facebook, e-mail) do nekoga ko je tada radio u Trudbeniku ili bio u Poljskoj, bio bih Vam jako zahvalan.
Naravno da su radili, obicno su iz zapadne Srbije i Bosne bili tesari - ljudi su znali po nasledju da rade sa dvetom.
Nemam ja nikakve kontakte vise sa tim ljudima, tamo sam radio do 1996-te, u medjuvremenu se raspala i privatizovala firma, mnogi stariji su pomrli, mladji raselili po belom svetu.

Старији људи су на Фејсбуку. Пробајте потрагу преко Фејса могуће да има његових колега или деце његових колега

Trudbenik je privatizovan ali je iza njega ostao samacki hotel u bloku 70 na NBGD, u taj hotel su se naselili bivsi radnici Trudbenika i tu su vec decenijama, vecina sa porodicama. Novi vlasnici firme su nekoliko puta od 2008me pokusavali da izbace te ljude iz hotela ali znam da su se oni odupirali godinama tom iseljenju, zadnji put sam cuo da su pred epidemiju kovida jos bili u toj zgradi.

Pa ako si u Beogradu ili te put tamo nanese navrati u tu zgradu i raspitaj se, tamo ima ljudi koji su pre 30-35 godina radili u Trudbeniku, verovatno neko ko je radio i u Poljskoj. Mozda tamo dobijes kakvu informaciju. Sa srecom.

Back