Ja sam poprilicno vokalan protivnik igranja video igara na laptopu. Znam da je moguce, naravno, ali ako je samo zbog toga onda stvarno nemam sta da kazem.
Da me ne shvati neko pogresno, ne dolazim sa neke pozicije gde retrospektivno pokusavam da opravdam sopstvenu kupovinu Desktop racunara ili slicno, vec jednostavno razmisljam sa pozicije da li se isplati to raditi i kolike su, realne, beneficije u odnosu na Desktop racunare?
Primarni + za laptop su mobilnost kao i donekle estetika. Relativni keyboard je xscissor fazon.
Ako bas zivi u veoma malom i skucenom prostoru ili je stalno u pokretu, ili je potreban laptop da se nosi na posao ili slicno, onda vidim smisao u tome. Ali cak i tada to je vrlo vremenski losa investicija jer govorimo o max 2 najvise 3 godine rada.
Za ponudjenu cenu ne postoji laptop koji ce da isprati sve novije video igre sa nekim iole prihvatljivijem odzivom frejmova...
Jedini + je za konstantna putovanja, ali tada je tesko i knjigu procitati od drmuskanja i treskanja, tako da je tek pitanje kako igrati video igre?
Tako da kupovina laptopa za igranje video igara je poprilicno promasen koncept.
S druge strane, kupovina MOBILNOG telefona na koji bi se nakacilo nekoliko emulatora na kojima bi se mogli igrati neki od classic igara je vec nesto o cemu mozemo da pricamo, pogotovo za brza putovanja.
Za FPS igre ne mogu da zamislim desktop bez mehanicke tastature i relativno dobrog senzora u misu. Za MMO igre koristim dva monitora, jedan za pracenje svih bitnijih vesti/funkcija/pretrage, a drugi za igranje.
Mislim da je veliko bacanje novca na laptop masinu za igranje video igara ako je to primarna funkcija. Mislim da je kupovina desktopa najidealnije resenje jer se dobija barem 1/3 vise funkcionalnosti od samog laptopa.