Pomoc - oznake cina/funkcije milicije SFRJ

• Začetnik teme Začetnik teme Lt.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lt.

Početnik
Poruka
7
Ima dosta policajaca ovdje, vidim prepucavate se na topiku o PTJ i SAJ, nadam se da vas ima koji mi mozete pomoci oko policijskih oznaka cinova i funkcija kao i naziva zvanja u vrijeme SFRJ. Posto ne zivim Srbiji, ne mogu tako lako otici do Narodne biblioteke da prelistam stare sluzbene listove. Receno mi je da to mogu naci u sluzbenom listu iz 1967. godine. Da li mi neko moze napisati nazive zvanja?
Prilazem crtez oznaka policije Republike Srpske koji su bili u upotrebi do 2003. godine. Posto su i ovo bile funkcionalne oznake, moze li neko ko je upoznat sa materijom, uporediti oznake milicije SFRJ sa ovim?

Copyright Mirjana Dragutinovic

slicne su,vrlo,samo sto su milicionari imali zvezde......prvih sest podoficirskih cinova je skoro isto,da nekazem peslikano.....jedna crta pripravnik,dve crte milicioner,tri crte nije bio vodja sektora vec nesto kao visi milicioner,pa milicioner prve klase itd,sve do cina dve debele zalomljene i zvezda......koliko se secam,nije bilo cinova sa debelom i tankom...mislim da nije.......bilo je sa debeom i islo do tri zvezde....prvo je bilo nesto kao inspektor pripravnik....jedan od najjacih cinova bio je sa dve debele i tri zvezdice...to je bio visi inspektor,tako se zvao...a ovo sa tri su nacelnici stanica,komandiri i sl...mada su oni u vreme sfrj bili u civilu uglavnom...koliko se secam cinova....ali ih nije bilo ovoliko,mislim,opet oposti,davno bilo :):):)

Danas 25.03.2008 stagao mi je poziv za ulazak u vojnu evidenciju (to se dobija sa 17 godina).Tako da je ovo prvi korak u moj vojni zivot,iako znam da necu sluziti vojni rok,jer ce do tada to biti ukinuto.Ali ako ne znate,ja Danilo Bakic planiram dalje skolovanje na Vojnoj Akedemiji!!
I zato mi cestitajte(po mogucstvu privatnom porukom),jer ako to ne uradite nista vam ne garantujem!!!!! Shalim se!! LOL

Back