Pomoc oko visine

Roditelji mi niau mnogo visoki. Otac oko 175 a majka 165. Ali su mi stricevi i dede po 190 kao i rodjena braca. Da li je plivanje dobro?
Pa sad, plivanje je dobro za razvoj muskulature, ali za rast preporucujem kosarku. - yoda ti je ostavio tekst za plivanje.
Sto se roditelja tice, ista situacije je i sa mojim, a i brat i ja smo visi od njih, brat je visok 183, 184, tako nesto, i msm da je tek tokom srednje poceo da "djiklja" u visinu. Tako da moze i to da bude, da ces tek poceti da rastes koliko treba.

Imam 15 godina a visok sam 168 cm. Da li imate neke savete kako se izvuci i naglo porasti u tinejdzerskim danima. Nzm koliko bih jos mogao porasti i da li na to utice bavljenje sportom i ishrana?
to sve zavisi od genetike...
a prema ovoj tabeli sa wikipedije ti si dobar sa visinom za svoje godine i verovatno ces jos porasti

Мушкарци

Године - висина (цм) - маса (кг)

0 - 49.6 - 3.2
1 - 69.6 - 10
2 - 79.6 - 12
3 - 86 - 13.21
4 - 93.2 - 15.07
5 - 99 - 16.7
6 - 104.6 - 18.04
7 - 111.2 - 20.16
8 - 117 - 22.26
9 - 122.7 - 24.09
10 - 128.2 - 26.12
11 - 132.7 - 27.85
12 - 135.9 - 31
13 - 140.3 - 35.32
14 - 148.7 - 38.5
15 - 155.9 - 46.41
16 - 161 - 53.39
17 - 167 - 57.4
18 - 170 - 61.26
19 - 170.6 - 63.32
20 - 171.1 - 65
25 - 172.2 - 68.29

Ниским се сматрају мушкарци до 149 cm висине, средњим од 150 до 169, а високим од 170 навише.

Imam 15 godina a visok sam 168 cm. Da li imate neke savete kako se izvuci i naglo porasti u tinejdzerskim danima. Nzm koliko bih jos mogao porasti i da li na to utice bavljenje sportom i ishrana?

Prvo o godinama.

To su idealne godine za pocetak vezbi sa opterecenjem male kilaze veliki broj ponavljanja, zarad razvijanja nadljudske fizike tela.

Kako se izvuci i naglo porasti u tinejdzerskim danima?

O tome ne trebas ti brinuti. O tome se staraju sistemi organizma koje nauka ne razume, za neke i ne zna. Protein je gradivni element ali nauka ne objasnjava kako deca u ratnom stanju brzo izrastu u podrumima bez proteina kog nema u ratnom okruzenju ili ga ima u tragovima.
Odgovori su u telu, sistemima i mehanizmima. Protein se pretvara u ugljeni hidrat i ovo je dvosmerna ulica - ugljeni hidrat se pretvara u protein.
Zakljucak tvoje je samo da - jedes pre i posle svakog obroka - da jedes jedes jedes.

Mozes izrasti preko visine svojih predaka, nove zgrade su sve vislje i sve stabilnije sa sve novijim sistemima protiv zemljotresa i urusavanja. Ali da bi dobacio jos visine moras iskreno zeleti da porastes i raditi na tome. Daj tvojoj zgradi najsavremenije materijale, obezbedi joj sve potrebne hranljive materije i postaraj se da dnevno pristize mnogo kamiona hrane, ugovaraj sa mamom nove kamione hrane za buduci period, sutra prekosutra.
To se zove plan ishrane. I nema lelemudanja, jede se sve sto ima na kucnom meniju.

Da li bavljenje sportom utice na visinu?

Da ukoliko obezbedis sve uslove za napajanje i pokretanje sistema, u nekom trenutku se pokrene prekidac. Ja sam u 30 i nekoj dobio 10 cm i stao, iznenada kao sto sam ih i dobio. Dakle obezbedi resurse a sistemi u organizmu ce uraditi posao kada procene da su se ispunili uslovi.

Vazna napomena. U tim godinama sistemi organizma perfektno rade. Hormoni divljaju i prave haos i iz tog haosa kao dizanje iz pepela desava se rast. Sve sto pojedes organizam przi i pljune u wc solju. Povadi hranljive materije, testosteron koji divlja ugradjuje u rast, uz testosteron imamo i ostalu hemiju koju proizvodis u telu.

definitivno košarka najviše izduži ljude. Blizak rođak, isto godište kao ja, slična genetika, ako se može tako reći.... je u srednjoj školi krenuo s košarkom, dogurao je daleko, ... narastao je na 212cm a ja sam ostao na 188 a ranije smo uvijek bili približno iste visine. Ne poznajem nikoga ko je narastao, na primjer na 210cm i više a da se nije bavio košarkom. Da je dizao tegove :lol: :lol:

definitivno košarka najviše izduži ljude. Blizak rođak, isto godište kao ja, slična genetika, ako se može tako reći.... je u srednjoj školi krenuo s košarkom, dogurao je daleko, ... narastao je na 212cm a ja sam ostao na 188 a ranije smo uvijek bili približno iste visine. Ne poznajem nikoga ko je narastao, na primjer na 210cm i više a da se nije bavio košarkom. Da je dizao tegove :lol: :lol:
Ne poznajes zato sto nisi u dizanju tegova powerliftingu bodybildingu street workoutu.

A mozes tek misliti koliko mi koji vucemo avione i kamione poznajemo vas koji jurite za naduvanim balonom.

Kljuc nije u vrsti sporta, vise je u mehanizmima kretnji i ponavljanja vezbi neophodnih za specifican sport.

Back