Спорт којим би се рекретивно бавили?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Којим?

• Тенис сингл

glasova: 4 26,7%
  • Тенис дубл

glasova: 1 6,7%
  • Трчање

glasova: 2 13,3%
  • Веслање

glasova: 0 0,0%
  • Нешто од борилачаких вештина

glasova: 6 40,0%
  • Скијање

glasova: 1 6,7%
  • Атлетика

glasova: 0 0,0%
  • Стреличарство

glasova: 4 26,7%
  • Баскет

glasova: 3 20,0%
  • Одбојка

glasova: 2 13,3%

• Ukupno glasova
    15
A šta je ako nije sport?
Inače mma je ultumativni sistem borilačkih veština
Eto odgovorio si sta je. Ali svakako ,sport je aktivnost koja pored fizicke ima i duhovnu komponentu tj oplemenjuje covjeka i doprinosi zdravlju , sto slozices se MMA svakako ne radi.
Inace imao sam tu cast da upoznam mnoge MMA-ovce i iznenadio sam se da su u to upleteni cak neki vrlo intelektualni tipovi( jos i danas ne razumijem zasto), koji se u zivotu za pravo nijesu pobili s nekim.

To je borilačka veština ko što sam ja Bred Pit
Piše da je borilačka veština.

Tai Či Čuan je kineska borilačka veština čiji je glavni cilj zdravlje i dug život. Tai Či Čuan je nastao u hramu Šao Lin, u Kini, kao potreba monaha koji su dugo meditirali i telesno postajali vrlo slabi. Tai Či Čuan se smatra kao podsistem Kung Fu-a , ali ne kao borilačka veština već kao sistem vežbi koja krepi duh i telo i vraća, oporavlja i obnavlja snagu, vitalnost, energiju tela i uma.
U sadašnjici se Tai Či Čuan uglavnom upotrebljava za oslobađanje od stresa, a zvanično je priznat kao promoter i stimulator boljeg zdravlja. Podesan je i za mlade i stare, muškarce i žene, zdrave i bolesne.

Zato sam i napisala da su to više vežbe.

Tai Či Čuan je kineska borilačka veština čiji je glavni cilj zdravlje i dug život. Tai Či Čuan je nastao u hramu Šao Lin, u Kini, kao potreba monaha koji su dugo meditirali i telesno postajali vrlo slabi. Tai Či Čuan se smatra kao podsistem Kung Fu-a , ali ne kao borilačka veština već kao sistem vežbi koja krepi duh i telo i vraća, oporavlja i obnavlja snagu, vitalnost, energiju tela i uma.
U sadašnjici se Tai Či Čuan uglavnom upotrebljava za oslobađanje od stresa, a zvanično je priznat kao promoter i stimulator boljeg zdravlja. Podesan je i za mlade i stare, muškarce i žene, zdrave i bolesne.

Svakako se tai chi ubraja u borilacke vjestine kao sto se i MMA ubraja u sport. Samo svi znaju da je tai chi bezvrijedan za borbu kao sto svi znaju da MMA ima veze sa sportom samo u domenu tjelovjezbe( koja je zaista prva liga)i kakvih takvih pravila ali nikako i zdravstvenih benefita ( mozda vaspitnih haha) kao sto ima Tao chi. Vjezbe i meditacija koju prizna tai chi su stvarno fascinantne ali se vidi po glasanju gore da vecina ljudi Bira neku borilacku vjestinu kojom mozes da nokautiras drugog.

Eto odgovorio si sta je.
A šta je tvoja definicija, šta može da bude borilački sport? Boks je sport a kik boks gde se koriste nožni udarci nije sport? Tajlandski boks nije sport zato što se koriste plus i kolena i laktovi? Zašto onda MMA nije sport? Ko to odredjuje? Ti nisi u toku sa MMA, to je u stvari i zasebna veština, nije samo spoj. Recimo, mma boks je drugačiji nego običan boks, nije isto. MMA rvanje nije isto što i obično rvanje g/r ili slobodni stil. BJJ za MMA nije isti kao takmičarski. Drugačiji pristup, drugačije tehnike.
Ali svakako ,sport je aktivnost koja pored fizicke ima i duhovnu komponentu tj oplemenjuje covjeka i doprinosi zdravlju , sto slozices se MMA svakako ne radi.
Sad si smešan :p Duhovna komponenta? Daj batali te zablude iz Karate kid filmova. Borilački sport je veština u kojoj je cilj pobediti protivnika. Čarobne veštine i ta tvoja duhovnost ne postoje. Postoji samo fer plej.
Ako si mislio na zdravlje, dokazano je boks štetniji od MMA, na profi nivou ni jedan sport nije zdrav.
Inace imao sam tu cast da upoznam mnoge MMA-ovce i iznenadio sam se da su u to upleteni cak neki vrlo intelektualni tipovi( jos i danas ne razumijem zasto), koji se u zivotu za pravo nijesu pobili s nekim.
To si dobro primetio. Posle toliko makljanja, sparinga na treningu, nije im do problema i tuča van ringa, pokušavaju čak da izbegavaju probleme. Barem većina.

Ti nisi u toku sa MMA,
ne pratim borilacke sportove jer su mi krajnje dosadni ali nije Da nijesam upoznat kako su praktikanti MMA tehniku iz nekog borilackog sporta prilagodili i usavrsili.
Sad si smešan :p Duhovna komponenta? Daj batali te zablude iz Karate kid filmova. Borilački sport je veština u kojoj je cilj pobediti protivnika.
Svakako nijesam mislio na borilacke sportove kad sam to kazao vec za normalni sport.
Ako si mislio na zdravlje, dokazano je boks štetniji od MMA,
Svakako sto sam kazao za MMA vazi I za boks.

Poslednja izmena:
To si dobro primetio. Posle toliko makljanja, sparinga na treningu, nije im do problema i tuča van ringa, pokušavaju čak da izbegavaju probleme. Barem većina.
mislio sam iskljucivo na ljude koji jesu intelektualci i koji se nikad u zivotu nijesu pobili sa nekim. Svakako ne na vecinu praktikanata MMA koji jedva cekaju da se pobiju ili u najmanju ruku se ne bi povukli od tuce.A ja imam veliko iskustvo sa svadjalicama jer sam kao mladji radio na poslovima obezbjedjenja i mogu da ti kazem da su najprgaviji MMA-ovci.Pricam naravno za sredinu u kojoj ja zivim ( USA).
Ali ovdje na krsti su neke teme gdje se govori koliko su problematicni MMA-ovci

mislio sam iskljucivo na ljude koji jesu intelektualci i koji se nikad u zivotu nijesu pobili sa nekim. Svakako ne na vecinu praktikanata MMA koji jedva cekaju da se pobiju ili u najmanju ruku se ne bi povukli od tuce.A ja imam veliko iskustvo sa svadjalicama jer sam kao mladji radio na poslovima obezbjedjenja i mogu da ti kazem da su najprgaviji MMA-ovci.Pricam naravno za sredinu u kojoj ja zivim ( USA).
Ali ovdje na krsti su neke teme gdje se govori koliko su problematicni MMA-ovci
trenirao sam mma i nikad se nisam tukao po ulici, mozda je u USA drugačije, meni su biriliacki sportovi bili birba protiv anksioznosti

trenirao sam mma i nikad se nisam tukao po ulici, mozda je u USA drugačije, meni su biriliacki sportovi bili birba protiv anksioznosti
Pa ja Svakako ne govorim o tebi tj pojedincima praktikantima MMA vec o tome da je medju sistematskim nasilnicima izuzetan broj MMA-ovaca.
Posebno imaju problem - nasilje u porodici i nasilje medju vrsnjacima.
Evo sam pricao sa drugarom koji zivi u BG ,kaze dovoljno ti da guglas Kristijana Golubovica pa da vidis kakva je situacija .

Pa ja Svakako ne govorim o tebi tj pojedincima praktikantima MMA vec o tome da je medju sistematskim nasilnicima izuzetan broj MMA-ovaca.
Posebno imaju problem - nasilje u porodici i nasilje medju vrsnjacima.
Evo sam pricao sa drugarom koji zivi u BG ,kaze dovoljno ti da guglas Kristijana Golubovica pa da vidis kakva je situacija .
Golubović je neko o kome bi trebalo da pričamo nešto u vezi MMA ? :hahaha:

Golubović je neko o kome bi trebalo da pričamo nešto u vezi MMA ? :hahaha:
Moj drugar je faca da ne vjerujes i legenda BG splavova i kaze mi- ne znas ko je gori po splavovima ,obezbjedjenje koje su svi neki MMA ili ulicari . I dodaje - najgori iz nasih krajeva, sve olos do olosa. Nijesu jos kao ruski huligani iz Bruklina ili Albanci iz Bronksa( koje mi dobro znamo)ali da dodju do prilike opa.- i dodaje - guglaj da vidis Kristijana a ni ostali nijesu bolji-.

Naravno , nije mislio da su svi MMAovci olos nego da medju olosom koliko hoces MMAovca.

Back