mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Inficirana ogrebotina od drugog macka verovatno. Pucice samo, dotad ne diraj, posle ispiraj hidrogenom i mazi Flogocidom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Inficirana ogrebotina od drugog macka verovatno. Pucice samo, dotad ne diraj, posle ispiraj hidrogenom i mazi Flogocidom.
Da li apsces nastaje samo usled povrede,ili moze i iz nekog drugog razloga?Ja sam mom macku upravo izlecila drugi u zadnjih mesec dana.Pema opisu liči na apsces....ubodna rana koja je zagnojila, kada bude pukla danima će cureti i pojaviće se rupa.........tu idu antibiotici pogotovu kad bude pukla biće velika rana. dezinfekcija i ispiranje samo rivanolom...ne jodom na koji su mačke alergične...
Kako se zovu te tablete?Mora se davati antibiotik kod takvih rana uvek barem u početku jer može da se iskomplikuje, ima da se kupi u vet apoteci za mačke nije loše da imaš u kući koju tabletu.
Kako se zovu te tablete?
Macak je inace ozbiljno bolestan..vec nedelju dana je na terapiji antibioticima.Oteklina na vratu je veca od njegove glave.Svaki treci dan dolazi veterinar da mu da injekciju,i ako do subote ne bude iscureo gnoj,mora da mu secne to..Bas me zanima kako ce to jadan podneti,kad je zbog
injekcije doziveo sok.
To je malo za tako jaku infekciju, treba antibiotik svaki dan barem 2x100mg.....Svaki treci dan dolazi veterinar da mu da injekciju
MOGLA SAM SAMO DA BRISEM POST ALI OSTAVICU GA KAO NEGATIVAN PRIMER. MACKE SU IZUZETNO OSETLJIVE NA VECINU LEKOVA KOJI SE KORISTE ZA LJUDE, ZA PSE, DAKLE, KOJI ANTIBIOTIK? (PITANJE JE RETORICKO.) KAKO ODREDITI DOZU? U SITUACIJAMA KAD NASTUPI INFEKCIJA, TRETMAN JE NAJBOLJE PREPUSTITI PROFESIONALCU, NE TRAJE VETERINA BEZ RAZLOGA 5-6 GODINA + APSOLVENTSKI PERIOD.
Da, ne traje veterina bez veze 5-6 godina. No to ne znači niti da su svi koji ju završe izvrsni veterinari. To ne znači niti da svi oni imaju dovoljno iskustva. A također to ne znači niti da svi oni jednako mare za tvog ljubimca kao ti. Na žalost, ali tako je. Ima izvrsnih veterinara, ima prosječnih i ima očajnih čije ne znanje ili nemar će samo pogoršati stanje vašeg ljubimca ili ga čak ubiti. Sve što govorim ovdje je iz mog iskustva!
Ali ne znam veterinara kog nisu počev od farmakologije, pa sve do kraja faksa kljucali u mozak informacijama tipa "mačke su alergične na streptomicin". Drugo, izvini, nemoj se hvaliti iskustvom, ali porediš panleukopeniju sa štenećakom. Toliko zasad.