D.B.:
Ja ASUS-a koristim vec godinu i kusur meseci nisam imao nikakvih problema a prilicno sam ga mucio mada bi sada ipak uzeo NEC-a ili PIONIRA.
Asus koji imaš verovatno i nije ništa drugo nego prepakovani Pioneer,pa zato i nemaš problema sa njim.
U tome i jeste problem,kupovinom Asusovog DVD-ja nikad nisi siguran šta u stvari kupuješ.Neki modeli su im prepakovani Pioneeri,dok je već za sledeću seriju iskorišćena ko zna čija tehnologija.Znači da bi kupio kvalitetan ASUS-ov DVD moraš da imaš više sreće nego pameti.
Dok,kod renomiranih proizvodjača optike nema tolikih varijacija u kvalitetu i kupac je prilično siguran da kupuje pravu stvar.
Sličan(ako ne i gori)slučaj je sa LG-jem.Opšte je poznat slučaj zamene tehnologija sa TEAC-om u jednoj seriji CD-rezača,kada je TEAC poprilično narušio veliki ugled koji je imao kod kupaca koristeći LG-jevu inferiorniju tehnologiju.
LG je naravno profitirao a i veliki broj srećnih kupaca koji je dobio kompletan(odličan)TEAC-ov rezač pod LG etiketom za sitne pare(ja sam jedan od tih).

Ali to je ipak bio izuzetak a ne pravilo,pa s'obzirom da to znam nemam nameru da tvrdim kako LG pravi kvalitetne rezače.
U svakom slučaju manje rizikuješ kupovinom ASUS-a.
Pozdrav