Pomoc,mislim da ludim.

Lederer95

Početnik
Poruka
46
Pozdrav.Imam 26 godina,zivim u Banja Luci,imam OKP vec 10 godina,tj pure 0,strasnih stresova sam prozivio,prosle godine gadna 3 mjeseca sa Depersonalizacijom,pracena raznim senzacijama u glavi,medjutim prosli petak me na poslu udarila derealizacija,samo sam se odjednom osjetio cudno,sve mi nekako cudno bilo,jak pritisak u glavi,kao da ce mozak eksplodirati.Od tada se osjecam uzasno,bukvalno dolazim u stanje ocaja,sve mi je drugacije,a sve isto.Cudna mi zemlja,ulica,roditelji,auto.Zivot i nacin zivljenja mi je postao cudan.Uz to me stalno prate konfuzne misli tipa zasto sve izgleda na zemlji bas ovako kako trenutno izgleda,i opali me takva cudnoca u glavi,i dodje mi takvo konfuzno stanje da bih pobjegao sa lica zemlje,u svemir bukvalno..Nemam nikakve glasove i svjestan sam svega.Plasi me cudnoca,razmisljam kako su mo cudni roditelji,zivot,svijet bukvalno i padam u ocaj.Cudan mi je svijet postao,kao da sam jasnije progledao na zivot i da jasnije sve vidim,evo i sad bukvalno razmisljam kako mi je sve cudno i udari me jaka derealizacija.Da li se neko susretao sa ovim.Hvala ljudi

Cudan mi je svijet postao,kao da sam jasnije progledao na zivot i da jasnije sve vidim,evo i sad bukvalno razmisljam kako mi je sve cudno i udari me jaka derealizacija.

то што ти све делује чудно је у ствари прилично нормално, свет и јесте чудан, и са тим метафизичким лутањима се већина сретне још у детињству

нису та лутања и лебдења ништа страшно ни чудно, само знај да, као и сви остали, ипак стојиш на земљи, у републици српској, не плаши се ничег превише, удахни дубоко и уживај у вожњи

Samo ti je dusa razijenija od prosecnog coveka. Preporucio bih da vezbas kontrolu emocija i da izbegavas
stvari koje izazivaju nervozu i bes. Potpuno prestani da gledas TV, i slusaj samo muziku koja opusta.
Izbegavaj stres.
Ova derealizacija mi je najgora.Cudno mi kako sve izgleda,zivot,svijet,roditelji,ljudi i posto imam OKP tu su razne misli i osjecanja koja se nadovezuju

...izlazi iz stanja u kom si ...kako...lako ...sve sto poradis na sebi , to je korak naprijed...mislis da se Mi ovdje svi ne borimo sa sopstvenim vjetrenjacama...ti sto znas da nesto nije u redu znas, sta je red i pitaj...gledaj...citaj ...setaj ...sve uradi da nadjes put koji ti je vec poznat kao tvoj...potrazi sjecanje i ne zaboravi da nista nije izbrisano samo trazi...

...izlazi iz stanja u kom si ...kako...lako ...sve sto poradis na sebi , to je korak naprijed...mislis da se Mi ovdje svi ne borimo sa sopstvenim vjetrenjacama...ti sto znas da nesto nije u redu znas, sta je red i pitaj...gledaj...citaj ...setaj ...sve uradi da nadjes put koji ti je vec poznat kao tvoj...potrazi sjecanje i ne zaboravi da nista nije izbrisano samo trazi...
Evo sinoc mi se odsjekle ruke i noge.Sjedim i razmisljam kako mi je sve cudno i nerealno i eto ga,ogroman strah od svega dobijem,kao da me je strah sto sve ovako izgleda i sto mi ovako izgledamo.Strasno,boze sacuvaj,kao sa mi mozak ne zeli ovu realnost,kao da mi ova realnost smeta i ne odgovara,kao da nije dobra.Onda opet u krug,razmisljam kako mi sve cudno izgleda i ocaj

Pozdrav.Imam 26 godina,zivim u Banja Luci,imam OKP vec 10 godina,tj pure 0,strasnih stresova sam prozivio,prosle godine gadna 3 mjeseca sa Depersonalizacijom,pracena raznim senzacijama u glavi,medjutim prosli petak me na poslu udarila derealizacija,samo sam se odjednom osjetio cudno,sve mi nekako cudno bilo,jak pritisak u glavi,kao da ce mozak eksplodirati.Od tada se osjecam uzasno,bukvalno dolazim u stanje ocaja,sve mi je drugacije,a sve isto.Cudna mi zemlja,ulica,roditelji,auto.Zivot i nacin zivljenja mi je postao cudan.Uz to me stalno prate konfuzne misli tipa zasto sve izgleda na zemlji bas ovako kako trenutno izgleda,i opali me takva cudnoca u glavi,i dodje mi takvo konfuzno stanje da bih pobjegao sa lica zemlje,u svemir bukvalno..Nemam nikakve glasove i svjestan sam svega.Plasi me cudnoca,razmisljam kako su mo cudni roditelji,zivot,svijet bukvalno i padam u ocaj.Cudan mi je svijet postao,kao da sam jasnije progledao na zivot i da jasnije sve vidim,evo i sad bukvalno razmisljam kako mi je sve cudno i udari me jaka derealizacija.Da li se neko susretao sa ovim.Hvala ljudi
Aa ovaj koji ono kao imas problem zivotni i to

Kad god sam se nepodnosljivo lose osecao, meditirao sam, i stvarno mi je pomoglo. Trebace ti par dana da udjes u fazon ali stvar je laka. Zatvoris oči, normalno udišeš, duboko izdišeš (kao kod pušenja), zamiśljaš svoje telo kako se opušta i kako je labavo, toliko labavo da bi mogao da letiš na vetru. Ponavljaš u sebi " Šta ću sledeće da pomislim ?" "O čemu ću sledeće da mislim ?", kada to zapitaš sebe i stvarno probaš da nateraš sebe da o nečemu misliš, nećeš uspeti. Misao uvek mora da bude spontana, isforsiraj misao i tako ćeš je ubiti. To ti je sva filozofija. Dva puta dnevno po 45 minuta i uz praksu biće ti dovoljna jedna 45. minutna seansa da te drži u blagostanju i po tri dana. Možež da pustiš i "Om mani padme hum" mantru da slušaš, definitivno umiruje ali ne pomaže oko ubijanja misaonog procesa.

Evo sinoc mi se odsjekle ruke i noge.Sjedim i razmisljam kako mi je sve cudno i nerealno i eto ga,ogroman strah od svega dobijem,kao da me je strah sto sve ovako izgleda i sto mi ovako izgledamo.Strasno,boze sacuvaj,kao sa mi mozak ne zeli ovu realnost,kao da mi ova realnost smeta i ne odgovara,kao da nije dobra.Onda opet u krug,razmisljam kako mi sve cudno izgleda i ocaj
Vidi, ja bih rekla da si ti zdraviji nego što misliš. Samo lud čovek može želeti ovakvu realnost. Naročito u Srbiji.
"Čudnoću u glavi" (moram da zapamtim ovu tvoju dijagnozu) u ova smutna vremena imaju samo oni koji dobro percipiraju stvari.
Ja zaista mislim da si ti zdrav i prav; samo ne možeš da veruješ šta smo ovde napravili od svojih života.

Normalno ti je da ti je sve cudno jer je takav svet...
Citaj Bibliju :cool:
ako te zanima istina o svetu

Kako se osjecas sad godinu dana kasnije?

Back