Pozdrav.Imam 26 godina,zivim u Banja Luci,imam OKP vec 10 godina,tj pure 0,strasnih stresova sam prozivio,prosle godine gadna 3 mjeseca sa Depersonalizacijom,pracena raznim senzacijama u glavi,medjutim prosli petak me na poslu udarila derealizacija,samo sam se odjednom osjetio cudno,sve mi nekako cudno bilo,jak pritisak u glavi,kao da ce mozak eksplodirati.Od tada se osjecam uzasno,bukvalno dolazim u stanje ocaja,sve mi je drugacije,a sve isto.Cudna mi zemlja,ulica,roditelji,auto.Zivot i nacin zivljenja mi je postao cudan.Uz to me stalno prate konfuzne misli tipa zasto sve izgleda na zemlji bas ovako kako trenutno izgleda,i opali me takva cudnoca u glavi,i dodje mi takvo konfuzno stanje da bih pobjegao sa lica zemlje,u svemir bukvalno..Nemam nikakve glasove i svjestan sam svega.Plasi me cudnoca,razmisljam kako su mo cudni roditelji,zivot,svijet bukvalno i padam u ocaj.Cudan mi je svijet postao,kao da sam jasnije progledao na zivot i da jasnije sve vidim,evo i sad bukvalno razmisljam kako mi je sve cudno i udari me jaka derealizacija.Da li se neko susretao sa ovim.Hvala ljudi