POMOC!!! IP ADRESA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako mislis da se pronadje? Konkretno da pronadjes njegovu adresu stanovanja preko IP adrese ne mozes , cak se ne moze pronaci ni mesto u kome zivi jer sve zavisi od lokacije provajdera. Jedinu tacnu lokaciju zna internet provajder a pristup takvom podatku je dozvoljen samo policiji. Ali IP adresa u sustini jeste odlican trag, pod uslovom da je staticka naravno.

Poslednja izmena:
Kako mislis da se pronadje? Konkretno da pronadjes njegovu adresu stanovanja preko IP adrese ne mozes , cak se ne moze pronaci ni mesto u kome zivi jer sve zavisi od lokacije provajdera. Jedinu tacnu lokaciju zna internet provajder a pristup takvom podatku je dozvoljen samo policiji.
meni surak radi u polliciji i
sta ako se nakaci na sbb ili u nekom kaficu..jos gore ako je uzeo paket na ime

meni surak radi u polliciji i
sta ako se nakaci na sbb ili u nekom kaficu..jos gore ako je uzeo paket na ime

Ne, pa ja sam i rekao da samo policija ima konkretan uvid u takve stvari. Ti kao fizicko lice mozes da otkrijes lokaciju ip adrese, ali to nije fizicka adresa racunara vec adresa provajdera na koju se neko nakacio. Na primer ADSL korisnik koji na primer FIZICKI stanuje u Smederevu vrlo je moguce da je njegov provajder u Beogradu, tako da ako imas njegov IP cest je slucaj da ces dobiti podatak da korisnik stanuje u Beogradu sto ne mora da znaci.

ps. A sto se tice kafica, i uopste kacenja na tudji wirelless tu je tek bezbrizan, ne moze ni Bog otac da ga pronadje a kamoli murija :)

Poslednja izmena:
Ne, pa ja sam i rekao da samo policija ima konkretan uvid u takve stvari. Ti kao fizicko lice mozes da otkrijes lokaciju ip adrese, ali to nije fizicka adresa racunara vec adresa provajdera na koju se neko nakacio. Na primer ADSL korisnik koji na primer FIZICKI stanuje u Smederevu vrlo je moguce da je njegov provajder u Beogradu, tako da ako imas njegov IP cest je slucaj da ces dobiti podatak da je korisnik iz Beograda sto ne mora da znaci.
a sta ako mi radi ortak slucajno kod provajdera?sad ce neko se pojavi ko ce kaze mozes da zavaras lokaciju menjanjem adrese ali to bi iskusniji prevaranti i radili koje su opet navatali

a sta ako mi radi ortak slucajno kod provajdera?sad ce neko se pojavi ko ce kaze mozes da zavaras lokaciju menjanjem adrese ali to bi iskusniji prevaranti i radili koje su opet navatali

Svaki uredjaj koji se nakaci na wi fi ruter salje svoju jedinstvenu hardversku MAC adresu. To je jedini validni trag koji moze da se nadje u fazonu ako si neki ultra wanted terorista :D Ali naravno i ta MAC adresa moze da se promeni :) U sustini to je to, drugacije ne moze niko da te locira. Ni CIA ni BIA :p

Cak i da ne promenis i da pronadju MAC adresu morali bi da idu u fazonu od vrata do vrata dok ne bi nasli osobu na cije ime je kupljeno to parce hardvera.

Sto se tice klasicnog redirektovanja na proxy adrese a da pritom na primer imas svoj registrovan adsl sbb ili sta vec , to je druga prica.

Ono klasicno kacenje na proxy-je koje npr. koriste klonovi na Krstarici , iako deluje kul, moze vrlo lako da se otkrije u slucaju da si samo promenio proxy i ... nastavio da surfujes internetom. Bezbroj servisa , kolacica , flash player servisa itd... neprestano salje podatke o arhitekturi tvog sistema tako da vrrrlo lako moze da se otkrije ko je ko.

E sad ako si se nakacio na proxy ili jos bolje redirektovao preko vise proxyja i napravio zamrsenu mrezu lokacija, i ako si pritom blokirao sve odlazne informacije koje racunar salje pored ip adrese sanse su vrlo male, moras bas da zayhebes nesto zestoko da bi se neko cimao da te nadje, i naravno da bi moralo da bude ukljuceno vise zemalja u saradnju kako bi dosli do trazenog racunara. Ali u sustini sansa postoji.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back