Pomoć haškim optuženicima ruganje žrtvama

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Poslanik LDP-a Kenan Hajdarević najavio da će ta partija zatražiti od Ustavnog suda ocenu ustavnosti uredbe Vlade o pomoći haškim optuženicima.

Liberalno demokratska partija će u narednim danima zatražiti od Ustavnog suda ocenu ustavnosti uredbe Vlade o pomoći haškim optuženicima, najavio je poslanik LDP-a Kenan Hajdarević u pisanoj izjavi.
LDP.jpg

"Uz odsustvo dijaloga koji bi trebalo da bude vođen unutar društva i izostanak objašnjenja za tu odluku, Vlada povlači ovaj potez koji samo za neupućene može biti slučajan", navodi Hajdarević.
"Konstantni vidovi oduševljenja koje njeni činioci pokazuju kada su u pitanju haški optuženici polako prelaze granicu dobrog ukusa i počinju da izgledaju kao iskreni napori da se uloga pojedinaca u ratovima iz devedesetih godina relativizuje", navodi se u izjavi.
Hajdarević pita i da li "to znači da svaki kriminalac može u danima i godinama koje dolaze da računa na pomoć ove države", ako se dogodi da situacija bude na "istoj liniji političkog ili bilo kakvog drugog razmišljanja kao i oni koji odluke donose".
"Kako drugačije objasniti posetu savetnika predsednika Nikolića Olivera Antića Milanu Lukiću, baš na obeležavanje dvadesetogodišnjice od sramnog zločina u Štrpcima? Ili dečački zanos Nikole Selakovića prilikom posete Hagu, kada je i pokrenuta priča o izdvajanju određenih sredstava, bez prethodnog objašnjenja, kada je bez ustezanja zapravo i pokazao oduševljenje prema tim ljudima, koje nije mogao ni prikriti", navodi se u izjavi.
"Nekoliko desetina miliona dinara koje država planira da izdvoji za ovaj poduhvat najavljuje, u stvari, strategiju vraćanja dugova onima sa kojima su pojedini i počeli svoju političku karijeru", ukazuje Hajdarević.
U danima kada novinske stupce popunjavaju apeli očajnih roditelja koji vape u svom beznađu za pomoć oboleloj deci, kada narodne kuhinje postaju konačno pribežište armije izgubljenih i prevarenih, ovaj potez Vlade i njenih činovnika deluje kao ruganje, kako žrtvama ratova nesrećnih devedesetih, tako i sopstvenim građanima, piše u izjavi.

"Očekujemo da će iza ove inicijative stati svi oni koji smatraju da država Srbija, odnosno njena vlast, ovim bestidnim potezom zapravo pokazuje svoje pravo lice i simpatije za one kojima ne dugujemo ništa, dok ti isti duguju makar izvinjenje za sve zločine iza kojih su stajali", navodi Hajdarević.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...omoć+haškim+optuženicima+ruganje+žrtvama.html

Господи либералним гомнарима није сметало извињење у моје име, иако су знали да ништа нисам учинијо?
И нису се за 12 година сетили ниједном болесне деце и народних кујни него баш сад, док им газда осваја белосвецке врхове, носи најскупља одела, возика џипове и ужива у некретнинама стеченим са десет пристију, особних?

Ovakvo divljastvo moze proci samo u Srbiji .....

Sve zemlje nastale rapadom SFRJ pomazu svoje osudjenike - od hrvata , muslimana , crnogoraca , makedonaca , do siptara ...... cak i Ruanda ima toliko drzavnog dostojanstva da pomaze svoje optuzenike ... da ne pominjem druge , normalne drzave gde je pomoc optuzeinima ( ili stvaranje pravne osnove da pripadnici njihovi vojske imaju priznat medjunarodni imunitet ) obavezan deo drzavne politike .... .....

Господи либералним гомнарима није сметало извињење у моје име, иако су знали да ништа нисам учинијо?
И нису се за 12 година сетили ниједном болесне деце и народних кујни него баш сад, док им газда осваја белосвецке врхове, носи најскупља одела, возика џипове и ужива у некретнинама стеченим са десет пристију, особних?

Mislis na predsednika Srbije ili na Eliota?

- - - - - - - - - -

Sve zemlje nastale rapadom SFRJ pomazu svoje osudjenike - od hrvata , muslimana , crnogoraca , makedonaca , do siptara ...... cak i Ruanda ima toliko drzavnog dostojanstva da pomaze svoje optuzenike ... da ne pominjem druge , normalne drzave gde je pomoc optuzeinima ( ili stvaranje pravne osnove da pripadnici njihovi vojske imaju priznat medjunarodni imunitet ) obavezan deo drzavne politike .... .....

Zasto bi neko u moje ime finansirao ratne zlocince, ubice i probisvete? Pomazuci tim zlocincima dajemo primitivan primer mladoj generaciji da se isplati ubijati,proterivati u ime srpstva????

Ма пусти либералне дрогоше нит их ко слуша нити они шта могу да учине..... Најсмешније ми је кад Чеда почне да прича о моралном друштву и о истини.......нако са прљавим рукама и мирном савешћу....

Али не и лепљење којекаких плаката,
ту се ома јаве чувари демокрацијског поретка да лају, претећи језивим одговорима....

Достизање правде јесте људска обавеза. Ништа лоше у помоћи нашим држављанима у хашком трибуналу.
Конанов коментар је антицивилизацијски и противан правди и међународном праву.

Може бити,
но по просербианском праву, антицивилизацијски чин је злочинца назвати тим именом, злочинац је по њиовом праву жртва која се испречила авијонима демокрације.

Demokratija je kad se ja popnem na vrh zgrade i pišam po vama, a možete i vi po meni.

Demokratija je kada se dva vuka i jedna ovca dogovaraju šta će imati za večeru.

И свакако једна од мојих омиљених..

Демократија је кад сви имају право на своје мишљење, али ако не мислиш као МИ ("демократе") онда си антидемократа, ретроградна или поражена снага, коју би требало забранити.

Zlocinci !? Koliko ja vidim u naslovu pise HASKIM OPTUZENICIMA !

Zasto ? Zato sto su ti ljudi predstavljali tvoju zemlju i tvoj narod

На слободном и демокрацком форуму их тако третирају, с'поносом,
ако сумњаш, слободно се распитај код Управе, непристрасне, кад је последњи пут неко кажњен због називања Србина злочинцем, без икакве пресуде...

Pa ako ćemo realno nije se LDP ,ni Čeda Mlinar bilo kome izvinjavao .

Pa ako ćemo realno nije se LDP ,ni Čeda Mlinar bilo kome izvinjavao .

Нисам ни реко да јесте,
већ да им није сметало што се неко у моје име изјашњава за нешто што нисам урадијо?
Или и ти мислиш да је ОПТУЖЕНИ исто што и ОСУЂЕНИ, ко и Управа слободног форума, где се најнормалније оптужени Срби сматрају зликовцима?

U danima kada novinske stupce popunjavaju apeli očajnih roditelja koji vape u svom beznađu za pomoć oboleloj deci, kada narodne kuhinje postaju konačno pribežište armije izgubljenih i prevarenih, ovaj potez Vlade i njenih činovnika deluje kao ruganje, kako žrtvama ratova nesrećnih devedesetih, tako i sopstvenim građanima, piše u izjavi.
A njemu i LDP-u puca kurc i za obolelu decu i za gladne i za žrtve rata.

Uostalom koliko ja znam postoji zakon o saradnji sa Hagom, gde je država u obavezi da pruži pomoć optuženicima ali na žalost to se ne sprovodi.

A njemu i LDP-u puca kurc i za obolelu decu i za gladne i za žrtve rata.

Uostalom koliko ja znam postoji zakon o saradnji sa Hagom, gde je država u obavezi da pruži pomoć optuženicima ali na žalost to se ne sprovodi.
Verovatno je problem da se definise da li su Ratko Mladic i Doktor Dabic srpski gradjani ili je mozda za njih nadlazen gospodin Dodik. Isto vazi i za silne druge
koji su u Hagu, a koji su samo dolazili u Beograd po instrukcije.
U svakom slucaju srskim gradjanima ( ali ne i ovima iz Bosne) treba da pruzi pomoc.

Verovatno je problem da se definise da li su Ratko Mladic i Doktor Dabic srpski gradjani ili je mozda za njih nadlazen gospodin Dodik. Isto vazi i za silne druge
koji su u Hagu, a koji su samo dolazili u Beograd po instrukcije.
U svakom slucaju srskim gradjanima ( ali ne i ovima iz Bosne) treba da pruzi pomoc.

Aко смо могли да их зовемо по ''инструкције'' можемо и адвокате да им платимо.

Адвокате, вештаке, тужиоце...кога год треба. Несам правник.

Колега,
ТУЖИЈОЦЕ, што више њи, да се што пре просербиа реши баласта прошлости, платити колко год треба, да зли Срби робијају, андерстенд?

На слободном и демокрацком форуму их тако третирају, с'поносом,
ако сумњаш, слободно се распитај код Управе, непристрасне, кад је последњи пут неко кажњен због називања Србина злочинцем, без икакве пресуде...

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku VW1302S.

Aко смо могли да их зовемо по ''инструкције'' можемо и адвокате да им платимо.
Ja ih nisam zvala pa zato necu nista ni da placam. Jer ako se kolega protivi da se neko izvinjava u njegovo ime, protivim se i ja da nekima iz Bosne i Crne Gore,
Hrvatske ( a samo zato sto su se naknadno proglasili pravoslavcima) placam bilo kakve troskove.

Ja ih nisam zvala pa zato necu nista ni da placam. Jer ako se kolega protivi da se neko izvinjava u njegovo ime, protivim se i ja da nekima iz Bosne i Crne Gore,
Hrvatske ( a samo zato sto su se naknadno proglasili pravoslavcima) placam bilo kakve troskove.

Не знам шта да ти кажем. Ок, то је твој став.

Nemoj tužioce. Pusti ti ovog demokratu, buba jedna, 'oće da te zavede.

Nego, je l' ovaj Kenen neka nova zvezda ovog LDP-a?

Немам појма, испао лдп из свих комбинација па су заоштрили наступ. Биће одбијено као и све што су предлагали.

Нисам ни ја чинио злочине,
но то вам није сметало да урлате как је то демокрацијски чин и обавеза сви нас.
Дакле сад има да плаћаш, без обзира шта мислила и шта ти се свиђало, чисто да видиш како је то кад други одлучују у твоје име, демокрацки.

Back