POMOC! File is corupted

Kadivuk

Početnik
Poruka
15
Iskreno da kazem ne koristim cesto forume,ali sada me velika muka sa racunarom naterala.Nisam znao gde da postavim moju temu,pa se zato nadam da nisam pogresio....
Naime imam veliki problem koji je veoma iritrajuci.Iz nekog razloga kada god pokusam da,instaliram bilo koju,igricu meni se pojavi da "file is corupted" ili bilo koja druga vrsta errora zbog koga ne mogu da nastavim instalaciju.U pocetku sam mislio da je samo do cd-a,ali kasnije sam shvatio da mi se stalno to pojavljuje.
Mislio sam da je neki virus,ali antivirus nista nije pronasao (koristim Avira).To me je dovelo do tacke pucanja da sam odmah reinstalirao win7,ali naravno bez ikakvog efekta...Malo sam i Google-o za potragom za nekim odgovorom i jedino sto sam nasao je to da je moguce da nesto nije u redu sa Winrar-om (i njega sam izbrisao i opet bez pomaka). z:(
Da li neko ima neki predlog za resenje moga problema sa racunarom? HVALA NA CITANJU

Da, upravo sam hteo da mu preporucim isti ;)

hdd regenerator, solidan program za tu svrhu, nije free, vec trial, ako nadjem full dacu ti link, sve u svemu proveri prvo i sa ovom trial verzijjom da li imas uopste problem sa sektorima ;)

http://www.gold-software.com/HDDRegenerator-file7605.html

Samo da napomenem da skeniranje pod podignutim sistemom nece obuhvatiti bas sve delove hard diska zbog pojedinih upaljenih procesa, ako mozes napravi bootabilni disk ili flashmemoriju pa skeniraj iz boot-a, imas tamo opcje.

Dopuna: Ako te kojim slucajem ne mrzi mozes download-ovati Hirens Boot CD sa pregrst alata za PC http://www.hirensbootcd.org/files/Hirens.BootCD.15.1.zip Odlicna stvar koju bi svako trebao da ima

Poslednja izmena:
Moguce je da ti CD/DVD Rom ne valja :)

Drugo moguce da je Virus koji ne mozes otkriti ili je neki fajl pokvaren :)

Instaliraj svezu novu kopiju Win 7 a ovu obrisi :)

Ili Instaliraj Win Xp sp2-3 na drugu patriciju koja ti je slobodna pa pokusaj da vidis da li isto pokazuje :)

Moguce je da ti CD/DVD Rom ne valja :)

Drugo moguce da je Virus koji ne mozes otkriti ili je neki fajl pokvaren :)

Instaliraj svezu novu kopiju Win 7 a ovu obrisi :)

Ili Instaliraj Win Xp sp2-3 na drugu patriciju koja ti je slobodna pa pokusaj da vidis da li isto pokazuje :)
Vec sam win7 reinstalirao sa drugom verzijom a cd/dvd je u potpunoj funkciji jer uglavnom instaliram sa racunara...Jedino mi je prestalo da probam sa win xp

To je popravak sistema koji vec postoji bez brisanja starih fajlova koji su instalirani u njemu :manikir:

A nova kopija je Potpuno svez OS :)

Nije tacno, to je u osnovi "repair" (vec je receno "popravak sistema" lol ) opcija, ona se moze izvesti iz konzole ili uz pomoc olaksanog interfejsa koji se startuje sa diska u vec postojecem win operativnom sistemu. Repair Windows-OS-a jeste zamena nedostajucih ili ostecenih osnovnih sistemskih fajlova ostavljajuci ostale podatke kao i registre na particiji netaknutim

Reinstalacija podrazumeva brisanje starih sistemskih fajlova i kompletne sistemske infrastrukture da bi se kasnije ubacili novi. Postoje 2 tipa windows instaliranja /reinstaliranja, Cista instalacija koja podrazumeva wipe svih podataka koji se nalaze na particiji (najcesce je slucaj kod c: particije) i obicna reinstalacija/instalacija koja ostavlja sve korisnicke podatke netaknutim sem operativnog sistema koji je overwrite-ovan kao i registri koji su na njemu. U prevodu vecina instaliranih programa nece funkcionisati zbog obrisanih registara.

Back