Poluautomatska puška legalna za civile u Srbiji?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sigurno ste svi čuli za DUMDUM kanal na Youtubu?
Upravo na ovom linku gore je video zapis o kojem želim da pričamo..Premotajte na 2:26 sec..

Da li je Zastava M70 zaista legalna za civile?
Dace ti sve,da bi ti posle odrezali porez,da otresas usima.70% naroda je vratilo pistolje policiji zbog poreza.Ko zna koliki porez bi bio za automatsku pusku.I opsuj nekoga na ulici,odmah ce da dodju kuci i da ti oduzmu oruzje.Lopovska posla.Kakvo je vreme doslo,stvarno svaka kuca treba da ima bar pistolj.Da placa poreez,ali neku normalnu cenu prema nasem standardu,ali u ovom slucaju pistolj mora da ti bude zakocen,sarzer izvadjen i da bude pored pistolja,pa ako naidje neki lopov u kucu dok ti stignes da ga uzmes i napunis,ovaj te izmlati ko stoku,a ako bi i uspeo da pucas u njega i akonekim slucajem ostane ziv,tuzice te za telesne povrede i pretrpljeni strah,iako je to sve bilo u tvom dvoristu,kuci,ili stanu.Bices kriv.Uzece ti oruzje,goniti krivicno i zaglavices u zatvor.Ni kriv ni duzan.

A tebi treba bas M70 da se branis ?
Ne uzimaj iz konteksta, rekao sa da treba olabaviti dozvole za oruzje, a ne za M70. Ali da nemam nista protiv M70 ili kao sto u SAD svi nose oruzje i da vidis kako su svi nasmejani u prodavnici. Apsolutno sam za da se dozvole automatske puske, sto u svrhu samoodbrane, a i u cilju rusenja vlasti ako za to bude potrebe

Nisi u pravu, a Mexico?
Jesam u pravu. Ako je opsti mentalitet da je lakse je i bolje je baviti se kriminalom nego raditi, i da zakoni sluze za placanje plata drzavnoj birokratiji i dzabalebarosima, zabranjuj sta hoces, zabole njih . Ako je nekome cilj nabaviti oruzje, ici i ubiljati ljude ili baviti se svim i svacim, kupice oruzje na ulici, tamo gde kupuje i drogu. Ne treba mu da se prodaje u samoposlugama:
A da jos je i bolje kupiti na ulici jel je jeftinije, ne placas poreze

" Mexico has only one gun store. It's controlled by the army in Mexico City. The gun laws for civilians are strict, with six-month background checks and a federal registry keeping track of every weapon. Person to person firearm sales is prohibited.Apr 30, 2019 "

Mexico murder rate:25 per 100,000 inhabitants

2017 was Mexico's deadliest year on record, with 31,174 murders recorded, leading to a murder rate of 25 per 100,000 inhabitants in 2017, compared with 19.4 in 2011.

In 2018, the US murder rate was 5.0 per 100,000, for a total of 15,498 murders.

Poslednja izmena:
Ja ovde pricam o kulturama i ljudima vise nego o puskama. Ili:
Moze se ograniciti oruzje na sta god hoces, to pisanje zakona jedino zaposljava dzabalebarose i cate drzavne, i ne doprinosi nicemu. Zabrani bilo kakvo oruzje i to ce jedino rezultirati da oni koji zakone postuju to nemaju, i oni koji ne postuju, navale da to kupuju. Ti ne mozes imati automatsku pusku, ali krimi Dzimi je kupi iza ugla i upadne ti u kucu i pobije sve, jel je automatsko efikasnije. Aako ti njega ranis ili ubijes, sudjenja i robija.
U EU dozvoli sve oruzje, i nece se mnogo vise prodati.
U Juznim Amerikama, Afrikama i nekim drugim "Regionima" zabrani sve i onemoguci postenim gradjanima da se brane protiv kriminalaca i manijaka.
Kao, sto sam vec spomenula: U mexicu ne moze posteni gradjanin imati pracku, (sve po PSu) i narkosi imaju borbene avione.

Poslednja izmena:
Mnogi ljudi imaju tu pogresnu koncepciju da zakoni za nesto sluze , van, recimo EU. ne sluze nizasto, samo za trosenje para iz gradjanskih djepova.
Na primer, hocu ja da ubijem nekog. Sad cu da se akam da dobijem dozvolu za nabavku , drzanje , nosenje bogapitaj. Pa nisam luda.
Sto cu? oticicu u p*kovac kod Prijedora, i kupiti za 50 evra "nesto" automatsko ( najverovatnije "skorpijon") . Ne znam pucati?Glupa sam? Nema problema, majmun koji mi je prodao ce isto da mi "pokaze kako to radi"....i, voilá!!! Pero Pericu, na****o si!

Back