Poluautomatska puška legalna za civile u Srbiji?

Holy1

Ističe se
Poruka
2.579
Verovatno misli legalna kada nabavis dozvolu. Trebaju malo olabaviti zakon o oruzju, ovako nemas nacina da se branis
Kako da nabavim dozvolu? Mislim da je posedovanje i rukovanje oruzjem nama osnova za opstanak, što se Srba tiče. Imajući u vidu našu daleku i blisku istoriju..
Ja sam za to da svaka kuća ima legalno oružje kao što svaka kuća u nas ima ikonu svoje krsne slave. Puška kuću čuva.

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.992
Budalastina....neko to promuvao da naoruza privatnu vojsku iako ja ne verujm da je legalno.
Svima treba uzeti oruzje, pa i telohraniteljima i agencijama. Dozvoliti oruzje samo u streljanama i lovackim udruzenjima ograniceno na oruzje za krupnu divljac i na jedno te vrste.
Legalno oruzje treba da ima samo lice koje to oruzje zaduzuje kod ovlascenog organa drzave radi obavljanja duznosti.

Holy1

Ističe se
Poruka
2.579
Legalno nabavi pa kao budala plaćaj besmisleni porez na nju i budi spreman da ti je oduzmu za bilo kakav trivijalni prekršaj npr. remećenje javnog reda i mira.
Ne verujem da je toliko veliki porez, ko je budala onda da polaze i poseduje ga. U mom kraju pucaju iz topova čoveče, a ne iz pušaka..Pa se ništa ne dešava..Mene strah samo kad ispalim metak u vis da ne padne na nekoga ko zna gde.. :DDDD

Harmonica

Aktivan član
Poruka
1.434
Ne verujem da je toliko veliki porez, ko je budala onda da polaze i poseduje ga. U mom kraju pucaju iz topova čoveče, a ne iz pušaka..Pa se ništa ne dešava..Mene strah samo kad ispalim metak u vis da ne padne na nekoga ko zna gde.. :DDDD

Mislim da zavisi od vrste oružja, ali da je u proseku negde oko sto evra godišne. Nebitno, koliki god da je - veliki je, zato što ne postoji nikakav razlog za postojanje tog poreza. Osim toga, kao što rekoh - legalno oružje koje poseduješ suštinski nije tvoje već državno.

A ako u tvom kraju pucaju iz topova, onda sigurno mogu da ti nabave jednu ovakvu pušku bez problema; pušku koja će stvarno da bude tvoja.

Holy1

Ističe se
Poruka
2.579
Zastava M70 PAP, vodi se kao poluautomatski lovački karabin..Poluautomatska verzija standardne jurišne puške M70B2 sa drvenim kundakom. Trebalo bi da je sasvim legalno za civile. Ako posedujem dozvolu za nabavku lovačkog karabina trebalo bih po zakonu da mogu da kupim i posedujem ovo oružje. Kalibar je 7,62 x 39 mm

rz brzotrz 1972

Domaćin
Poruka
3.572
Zastava M70 PAP, vodi se kao poluautomatski lovački karabin..Poluautomatska verzija standardne jurišne puške M70B2 sa drvenim kundakom. Trebalo bi da je sasvim legalno za civile. Ako posedujem dozvolu za nabavku lovačkog karabina trebalo bih po zakonu da mogu da kupim i posedujem ovo oružje. Kalibar je 7,62 x 39 mm
Vjerujem i nadam se da se ova puska nemoze imati legalno u vlasnistvu.
Ova puska moze da ispaljuje tromblon i zato ne bi smjela da se legalizuje.
Moje misljenje

rz brzotrz 1972

Domaćin
Poruka
3.572
Vjerujem i nadam se da se ova puska nemoze imati legalno u vlasnistvu.
Ova puska moze da ispaljuje tromblon i zato ne bi smjela da se legalizuje.
Moje misljenje.

Umri_muski

Buduća legenda
Poruka
46.186
Ide se na predavanje ,polaganje i gadjanje za dozvolu,pa jos i pitaju po kraju kakav si dal si problematican
Svi su problematicni u Srbiji , nemoj da ste smesni da neko nije problematican...
Preko 90% je sa psihickim smetnjama, jer u Srbiji je sociopatologija normalna a onda psihopatologija trpi veliki udarac na sebe....tako da drobljenje unutrasnje stabilnosti preko sociopatologije je dobar dan u Srbiji..

To sto je neko stabilniji i postojaniji je njegova stvar, ali daleko da je neka sigurnost za bezbednost...

Ovako kako je je najbolje resenje, aktivna sluzba jedini nacin dodira sa ubitacnijim oruzjem...
Kao sto je velika razlika izmedju srafcigera i noza tako je velika razlika izmedju pistolja i automatske puske...zovi je i poluatutomatska, ko zna , mala mu razlika izmedju poluautomatske i automatske puske, narocito u urbanoj sredini.

Da pojasnim malo poslednje, svako moze uci u prodavnicu sa srafcigerom koji je 40cm dug...moze te ubosti isto kao sa nozem, ali smrtnost i ubitacnost jednog srafciger uboda je daleko manja od uboda nozem..
Tako i sposobnost patoloske upotrebe kod pistolja i kod AP je totalno razlicita...

Ne vidim potrebu ikoga da koristi AP u svom zivotu...

FDDD

Poznat
Poruka
7.071
moze da se legalizuje, samo da se onesposobi rafalna paljba. po teoriji je tako a znam da je vrlo malo ljudi ovo uspelo ovo za automatsku pusku i to su imali jake veze naravno.
a vec sam vidjao PAP ovke i snajpere M76 legalizovane i pretvorene u lovacke karabine. ovo se sve radilo kad su bile legalizacije godinama unazad.
sad je vrlo tesko tako nesto jer je jako poostren zakon i upravo suprotno narodu se oduzima oruzije jer kao ako nemas razlog onda ne mozes da ga preregistrujes. sorosev plan da se ljudi razoruzaju jer jedino naoruzan covek je slobodan covek