Položaj Meseca u znacima

• Začetnik teme Začetnik teme anakin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

U kom znaku vam je Mesec?

• Ovnu

• Biku

• Blizancima

• Raku

• Lavu

• Devici

• Vagi

• Škorpionu

• Strelcu

• Jarcu

• Vodoliji

• Ribama

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Što ja znam o Mjesečevima u Jarcu, u ženskom chartu, jest da je točno da ne znaju točno kanalizirati svoje emocije, ali zato imaju izraženu duhovnu crtu u sebi, jednu duboku duhovnost koja ne može da se zanemari.
S njima se može satima pričati o duhovnosti.

S druge strane, znam da su to dobre, stroge ali pravedne majke, koje obožavaju svoju djecu, ali koje su svjesne discipliniranog odgoja i da budu autoriteti svojoj djeci

U rastu:

60 - 90

Ambiciozna licnost koja hoce afirmaciju i trazi uspehe, manje se obazire na pravo vise na cilj, mladost koja se bori za svoju zrelost.

90

Dobro disponiran duh zivahan i diplomatski, dar asimilacije, ljutnja koja utice na nerve, provociran od nestalnosti okoline i za izbeci teze posledice treba se drzati makar i nizih poslova.

U padu:

90

Markantna licnost ali su prepreke jace i zelje sjaja nemoguce, ima licne snage ali bezrazlozno ostaje u defanzivi (NVP)

SLUČAJNOST ILI NE: Pun mesec kriv za nesreće u Austriji?!

Vanredno veliki broj saobraćajki i incidenata proteklog vikenda mnogi povezali sa četvrtom mesečevom menom i njenim navodnim uticajem na ljude. Krvavi mesec: Cela zemlja izludela“ piše list Esterajh (Österreich), opisujući nesreće i kriminalna dela počinjena tokom vikenda.

_40765472_austria_soelden_map203.gif

http://www.astro.com/nat/natnl_e.htm

Mesec vlada poljem puteva, za vikend nije bio pun ali jeste 90 Sunce. Prelazi tacke direkcija Sunca i Venere, tranzit Saturn o Ve SO.

Moj je u skorpiji, kvadrati sa neptunom, uranom i suncem, opozicija sa saturnom, trigon sa venerom... Manjak samopouzdanja, svadje roditelja u detinjstvu, tesko iskazivanje emocija...Ubice me mesec :confused:
Inace je u prvoj kuci, pa kontam da utice i na izgled, odnosno najvise na oci. Meni cesto kazu da imam neobicne oci. Male su, skoro pa sklopljene, smedje. Meni nista cudno, ali drugi kazu neobicno :D
Em sto je u prvoj, em je u skorpiji. Mozda je zbog toga.

Tog dana (28.11) Jupiter je ulazio u znak Skorpije, Merkur izlazio. Mesec je bitan, konjukcija Neptun na dan izlaska casopisa u javnost u znaku Strelca.

U medjusobnoj korelaciji i nose to, zamenu - onanija, masta, casopis. Ako su druga tela dobra onda u pojedinim fazama zivota. Astro karta pruza uvid u intimne rabote vase drage, ali i njene javne tajne. Preko aspekata, prirode tela i mesecevih faza. Zato je bitan polozaj Lune i Neptuna u zenskom horoskopu.

start-magazin-br-316-vijesnik-zagreb-1981-godina-slika-5539407.jpg

Sto se tice casopisa aktivira ga ova kombinacija: Mesec, Merkur, Neptun. Reper je Neptun zbog prirode koju odasilje. Datumi izdavanja:

31.01.1981 Mesec aspekt Neptun
15.04.1980 Mesec aspekt Neptun
02.04.1980 Mesec aspekt Neptun
15.10.1980 Mesec aspekt Neptun
09.09.1980 Mesec aspekt Neptun
15.08.1981 Mesec aspekt Neptun
16.01.1982 Mesec aspekt Neptun
14.03.1981 Merkur aspekt Neptun
03.12.1983 Merkur aspekt Neptun
15.10.1988 Merkur aspekt Neptun
01.10.1988 Mesec aspekt Merkur
12.11.1980 Mesec aspekt Merkur
01.01.1983 Mesec aspekt Merkur

Interesantno je da se aspekti ne pojavljuju sedamdesetih. Tokom te decenije generacijsko telo Neptun tranzituje znak Strelca, osamdeseth ulazi u Jarca. Prodavanje casopisa na internetu ide preko istih:

08.08.2011 Mesec aspekt Neptun
14.09.2014 Mesec aspekt Neptun

Seka Sabljic nosi Mesec Neptun osim ukoliko je rodjena u jutarnjim a to je malo verovatno. Aspekt aktivan prilikom dobijanja priznanja i boljih filmova poput "Davitelja" i nagrade Zlatni Curan (Mo 120 Me Ne)

Tela vode daju i drugu prirodu sto vidimo u njenom slucaju, kreativnost i dar za glumu. Ipak, kako je Neptun malefik, i u dobrim aspektima priredi osobi neprijatnost, glumica je zamalo stradala.

http://www.alo.rs/vesti/hronika/samoubica-umalo-pao-na-seku-sablic/2431

Kao kod datuma 28.11. kada je obrazovana konjukcija Sunce Lilit (tamni Mesec) koji nosi u zivotnom, moralo je doci do ovoga. Na dan skoka tranzit Mesec 180 Neptun.

ZVEZDE I TRACEVI

Tanja Savic: Stidim se majke jer me je nazvala lazovom

5379190_orig.jpg

Danima ne može da se smiri jer su je, kako kaže, izdali roditelji. Svađa u kući Savića nastala je jer pjevačica ne može da proda kuću na Zvezdari vrijednu 100.000 evra, koju je kupila prije tri godine. Najveći krivac za to je njen otac, kog je Tanja upisala kao vlasnika nekretnine. On joj sad ne da papire niti dozvolu da proda kuću. Nedavno prekinula svaki kontakt s njim, ali ni sanjala nije da će joj i majka okrenuti leđa i javno je nazvati lažovom.

Sunce Mesec pomracenje, znak Ribe. Mesec na dan izlaska vesti nekretnica AL JABHA, opozicija znaku Ribe. Neptun na kraju znaka Lava daje homoseksualca, Ma MC samoubistvo, Sunce Mesec dusevni nemir. Kod nje nemir zbog Meseca na prvoj zvezdi, Ce Gevara polozen Neptun - izdaja. Al Jabhah je ceoni deo Lava. Ovde se razmislja u smislu mozga ili uma Lava, kako Lav misli - sa osecajem samoce, ali sa samopouzdanjem i smeloscu (trazi razloge tog dana trudeci se sagledati iz njegovog ugla)

Sunce otac, Mesec majka, Ribe lazovi.

Hoćeš li jednog dana moći da im oprostiš?

- Lako opraštam, ali ova situacija me je baš potresla i mnogo sam razočarana. Ko zna da li ću uspjeti da zaboravim. Odsad ću da gledam samo svoje sinove i muža jer za njih živim. Jedino oni zaslužuju moju ljubav i podršku.

2030887569_small_1.jpg

Heliocentricnim horoskopom, kako je tog dana bila povoljna konstelacija Jupitera moze se doci do datuma koji odgovara za boravak (i koliko dana) u letovalistu El Jebha (Sunce) kako bi se problemi sa roditeljima resili. Natal Sunce se stavi na Istok na tranzit Jupitera (trigon) pomeri razmak zvezda tranzit Ju koji je jednak razmaku zvezde AL JABHA i natal Neptuna koji i nosi more, vladar je Riba a ona je Riba. I resila bi porodicne probleme jer su nekretnice sudbinske.

Goran Milekic je dosao do ovog stepena, medjutim napravio je vise gresaka pa mu uvid u vise ravni nije omogucen. Prognozirao Olgici da podigne menice u vreme inflacije i uzme kredite, zena pukla finansijski. Porodici rekao da prodaju kucu i odu u Spaniju, tamo se nisu snasli, isto, gubitak. Za osnovu je bio dobar, imao je skorpionsku harizmu, ljudi su ga voleli a literatura je dobra.

Cetiri su stepena saznanja, idu preko kardinala. Prvi nosi osnovu, sticanje znanja, analize, probijanje. Drugi preko rada sa materijom, zadnja dva su duhovna, kardinalni krst nosi stradanje ili dubinu spoznaje. Jake aflikcije na senzitivnim tackama su obicno prelazi ili padovi.

Milji je pucano u vrat u trenutku konjukcije So, Me, Ju, Sa osa 4

Месец контакт Плутон увек даје посесивност, особа не може да пусти чак и непотребне особе из свог живота. Хватају се за ситнице које нико други не примећује.

Salmonela pokosila 120 studenata

Montenegro tranzit - Mo o Ne, So 90 Ne, Me 90 Mo

http://www.astro.com/astro-databank/Nation:_Montenegro

Prema nezvaničnim informacijama dijela učesnika “Mašinijade” koji nijesu imali nikakvih zdravstvenih tegoba, hrana u hotelu "Kamelija" koju su oni svakodnevno konzumirali bila je odličnog kvaliteta, pa se pretpostavlja da je uzrok trovanja nešto što su zaraženi studenti jeli van tog objekta. Ljekari inače, takođe prema nezvaničnim informacijama, sumnjaju da je uzročnik masovnog obolijevanja salmonela.

“Vijestima” je dio učesnika kazao da su u protekla dva dana studenti u jednoj trgovini blizu hotela “Kamelija”, masovno kupovali ćevape i drugo meso pripremljeno za roštilj, a potom su ga sami spremali na vatri naloženoj na plaži. Bojan Milošević, direktor HTP “Mimoza” Tivat u čijem sastavu posluje hotel “Kamelija” nije danas želio da komentariše.

Preko tranzit karte lako je utvrditi sledece trovanje od iste tvari do koje mora doci zbog aktivacije Merkura (Blizanci) i Meseca u znaku Merkura (Devica).

UMRO NASRED ULICE: (63)

Kombinacija preko ose i Merkura daje broj godina, iako svetla dobra prema Marsu spasiti se nije mogao zbog pomracenja, dodatno konjukcija Uran. Sunce Uran donose srcani napad. Mesto smrti na javnom mestu potvrdjuje tranzit AC.

Mozemo utvrditi koji znak vlada okolinom gde se desava radnja. Ovde gledamo Prokuplje, to je Bik, sekundarno Devica.

I ovo je sigurnije jer se, striktno empirijski, znakovi ponavljaju u vise horoskopa. Imamo u tim trenucima AC u znaku Bika zatim nakon sto odredimo minut smrti dobijemo stepen AC koji prebacimo u kartu Alekse Savica, poznatog lekara cije ime nosi bolnica cija je sluzba u jutarnjim satima pomagala coveku i taj AC pada na natalni Mesec koji je zajedno sa celim jatom u znaku Bika.

Dodatna potvrda je osnivanje bolnice 1929. Te godine stepen za stepen vratimo vladara njegovog treceg (polje blize okoline, komsiluka) i dobijemo vladara u Biku, ni manje ni vise - u konjukciji tranzit AC karte Srbije u trenutku smrti N.T.

U horoskopu ovog coveka sam primetio Fortunu kao signifikatora za smrt, kasnije se pojavljivala u nekoliko primera narednih dana sto je bar meni sasvim dovoljno da se obrati paznja na istu u kartama.

Robert De Lus navodi ovo za Fortunu i Meseceve cvorove:

U XIX veku astroloske doktrine su pretrpele razorne kritike; ondasnji astrolozi su jednoglasno odbacili Fortunu-no, premda su zigosali Fortunu i cvorove, neki od njih su nastavili da objavljuju pravila za njeno direktiranje.

Mesec je olicenje covekove psihe, te njegov uticaj dobija relativno veci znacaj u poredjenju sa drugim planetama ukoliko su kod pojedinca slabo razvijene sposobnosti razuma, rasudjivanja i intelektualnog opazanja. Mesec je u astrologiji imao preovladavajuci uticaj tokom istorijskih perioda u kojima je psihicka priroda dominirala nad razumom, pa je bilo sasvim ispravno sto su astrolozi posvecivali paznju svim lunarnim uticajima. Ali, sa dolaskom vremena koje obelezava preovladavanje razuma nad psihom, i uticaj Meseca je poceo da opada, te se i uticaj Fortune i Zmajevog repa srazmerno tome smanjivao.

Kao sto je slucaj sa Fortunom, i Mesecevi cvorovi predstavljaju misterioznu stranu ljudske prirode, cije pravo poznavanje izikuje poznavanje okultizma. Zmajeva glava olicava onaj deo etericnog dvojnika ili astralnog tela u koji astralna svetlost najlakse prodire u telo ili sprovodnik, a Zmajev rep oznacava deo astralnog tela ili etericnog dvojnika, u kome astralna svetlost na svom toku napusta te sprovodnike i vraca se svom svemirskom okruzenju. Za coveka cija je svest, misljenje i inteligencija smestena u sredistu lunarne svesti, Mesecevi cvorovi sledstveno tome imaju izuzetnu vaznost. Ali sa razvijanjem intelektualne i razumske moci i duhovne svesti cvorovi sve vise gube na znacaju.

Posto je prakticno nemoguce utvrditi da cvorovi emituju bilo kakve zrake, u razmatranje cemo uzeti samo njihove konjukcije sa Mesecom i Suncem, sa ostalim planetama imaju malu vaznost.

8 LAŽI JEDNE MAJKE

Kada sam malo odrastao, moja majka bi, po okončanju kućnih poslova, otišla do reke koja se nalazila ispod kuće, nadajući se da će uloviti ribu kako bih ja jeo zdravu hranu i razvijao se kao svako drugo dete. Jednom prilikom, uspela je uloviti čak dve ribe. Požurila je u kuću i spremila obe ribe i stavila ih pred mene. Ja sam malo-pomalo jeo ribu, a moja majka je jela ono što je ostajalo iza mene na kostima. Videvši to, moje je srce zatreperilo i onu drugu ribu stavio sam pred majku, a ona ju je vratila rekavši: "Sine, pojedi i ovu drugu, jer znaš da ja ne volim ribu."

Ovo je bila njena druga laž.

Vreme je prolazilo i došao je dan mog polaska u školu. Kako nismo imali dovoljno novca da se školujem, majka je otišla u jednu trgovinu odeće i dogovorila se sa vlasnikom da prodaje odeću po kućama uglednih i bogatih ljudi. Jedne hladne i kišovite noći, majka se duže zadržala na poslu. Čekajući je kod kuće, zabrinuo sam se i izašao da je potražim. Ugledao sam je kako nosi torbu sa odećom i kuca na vrata tuđih kuća. Zovnuo sam je: "Mamaaaaa, hajde dođi. Idemo kući, kasno je i hladno. Možeš nastaviti sutra ujutro!" Ona se nasmijala i rekla: "Sine moj, ja nisam umorna."

Ovo je bila njena treća laž.

http://www.kurir.rs/zabava/zena/8-l...-koju-niko-ne-moze-ostati-imun-clanak-1893871

Za zajednicu, zene sa aflikovanim Mesecom treba izbegavati. Nije dobro ni kad je puno dobrih aspekata jer daju nepokretljivost i oblovostinu.

Sve moguće poštovanje za majke koje ne stave decu ispred televizora, gde im ne stave tablet u ruke niti postavljajupo 20.000 fotografija na fejs - već ih izvedu u park, odu u prirodui načine astronomske žrtve radi dobrobiti svoje dece. To su neke od najtužnijih i najbolnijih priča.
Majka koja se žrtvuje za decu i porodicu je najbolja majka. Majka koja pusti decu da lutaju kod komšija po ceo dan dok one sede da ''ispuše koju'' su najodvratnija bića koja sam ikad sreo u životu.

Jupiter opozicija Mesec.

Back