Poljubac žene pauka

gospodjica14

Poznat
Poruka
7.429
...naziv teme nema baš veze, a možda i ima, obzirom da se radi o nazivu romana (Manuel Puig je pisac), i da su, između ostalog, lajtmotivi laž i obmana. Recimo kao dodirna tačka. Da li ste se nekad našli u situaciji u kojoj ste se osećali kao muva uhvaćena u paukovu mrežu? Ili vešto izbegavate životne zamke, ma u kom obličiju da se pred vama nađu? Jutros sam, džogirajući, posle jedno dvadesetosme paučine u koju sam se zabola, shvatila sam da je to manje više story of my life. Sreća te sam iz tih životnih paučina uspevala da se izvučem, manje ili više ranjena, ali živa, i fala bogu čitava.

Eto, bzvz, onako tema, za ćaskanje. Imam i ilustracije :D
572025
:D
572024

Desilo mi se prvi put sa 16 godina i pošto apsolutno nisam imala nikakvog iskustva, nisam ni shvatala šta se dešava dok me bukvalno nisu sažvakali i ispljunuli.
A mrežu su stezali mesecima oko mene. Ljudi koje sam smatrala prijateljima.
Od tada sam aktivirala treće oko, insekt mi radi, prepoznajem takve situacije od samog starta i uspešno ih izbegavam.
A naročito izbegavam ljude koji pletu mreže. To mi je jedna od gnusnijih čovekolikih osobina.

Ne znam da li ste znali da rode imaju jednog partnera......ako ugine, nestane, nađe drugog, njegova roda ga čeka čitavih godinu dana da joj se vrati....te god. Se ne pari ni sa kim....
I zbog toga su životinje bolja bitja od sorte ljudi..,Isto i pauk....nekad mu zbrišeš iz mreže, nekad ne.....al fer borba....nisi bio oprezan
Dešavalo mi se.Xy puta da se upletem...

Što čovek može sam sebi napraviti "krš" od života, niko mu drugi ne može napraviti!
Na kraju priče ispada da smo sami sebi najveći krivci. Nekome smo previše verovali,za tuđe laži iznalazimo opravdanja, slabi smo na određene ljude iz bliže okoline...samo što loše procene i odluke pripisujemo u krivicu nekom drugom.
Idealizujemo neke ljude i situacije,a ne bi trebalo.

Back