Пољска је крива за Други светски рат?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
РУСКИ АМБАСАДОР ИЗАЗВАО ХАОС: Пољска је крива за Други светски рат!
ПОЉСКА – Сергеј Андрејев, руски амбасадор у Пољској, покренуо је лавину реакција у тој земљи након што је изјавио како је Пољска „кривац за Други светски рат“.
Та изјава је додатно погоршала односе две земље, преноси Н1.

Из Министарства иностраних послова Пољске саопћили су како је амбасадор „поткопао историјску истину“ те покушао „оправдати стаљинистичке злочине“.

Амбасадора из Русије критиковала је и пољска премијерка Ева Копач.

Други светски рат започео је након што су нацистичка Немачка и Совјетски Савез формирали пакт 1939. године што је укључивало тајну одредбу за подeлу Пољске. Немачка је потом 1. септембра исте године по формирању пакта са запада напала Пољску стога се тај дан узима као почетак рата.

Совјетски Савез 16 дана након Немачке такође започиње инвазију са истока. Милиони Пољака страдали су у тим сукобима.

Андрејев је такођер изјавио како инвазија Совјета на Пољску 1939. „није била агресија“.
http://www.pravda.rs/2015/09/26/ruski-ambasador-izazvao-haos-poljska-je-kriva-za-drugi-svetski-rat/
:eek::eek::eek:

Зашто је некоме потребно да искривљује смисао реченог?

руски амбасадаор је рекао да Пољска сноси део кривице зато пто је спречавала формирање антихитлеровске коалиције и да је СССР окупирао делове Пољске да би заштитио себе.

Мада је ово вест за пдф политика

Пољска је имала потписан споразум са Хилером о ненападању а учествовала је и у немачком нападу на Чехословачку. Као и у окупацији те земље.

Између 2 светска рата Пољска је створила идеологију Прометејизма и идеју о "Интермаријуму", којим би се под пољским руководством изградила држава између Балтичког, Црног и Јадранског мора, ради спречавања руског продора у тај појас. Као и трајно распарчала руска држава изазивањем међуетничких тензија и грађанског рата. Идeјa коју је касније обновио још један Пољак - Збигњев Бжежински.

Пољска и дан данас држи у свом саставу руску област Бјалисток.

https://en.wikipedia.org/wiki/Prometheism

https://en.wikipedia.org/wiki/Intermarium

Za početak WWII je kriva Njemačka .., tadašnja poljska elita bila je samo glupa i krajnje naivna.

Otprilike isto kao i što je sadašnja elita Poljske

Амбасадора из Русије критиковала је и пољска премијерка Ева Копач.
Други светски рат започео је након што су нацистичка Немачка и Совјетски Савез формирали пакт 1939. године што је укључивало тајну одредбу за подeлу Пољске.
.
S tim što su ovog puta predstavnici ove današnje elite notorne neznalce i istorijski analfabeti.

Пољска и дан данас држи у свом саставу руску област Бјалисток.
Данас је то у потпуности пољски град не знам шта је био раније, Пољаци чине велику већину становништва, чак њихов фудбалски клуб носи назив ФК Јагелонија по пољској династији Јагеловића.Поз.

Iygubljena teritorija je mnogo veca od dobijene

Kao prvo, da li su tu teritoriju Rusi uzeli za sebe? Ako bi na nekoga trebali da budu gnevni zbog toga, onda je to zbog Belorusa i Ukrajinaca, nikako zbog Rusa. Ali ne, njihov gnev je usmeren na Rusiju a istovremeno podilaze ovim dvema državama.

kao drugo, dobar deo tih teritorija su maznuli od Rusije 20 i kusur godina pre toga.

Kako god da se okrene, u pitanju je velika nezahvalnost, ukratko, bezobrazluk.

Данас је то у потпуности пољски град не знам шта је био раније, Пољаци чине велику већину становништва, чак њихов фудбалски клуб носи назив ФК Јагелонија по пољској династији Јагеловића.Поз.

Јагелонци су, као што им и само име каже, Литванци а не Пољаци. Говорио сам о области Бјалисток, сам град су некад насељавали већински Јевреји, преко 66%.
Област Бјалисток, односно Белисток како се зове на белоруском, је стара белоруска област.

Sve to manje više, ali je interesantno da se uvek spominje taj ugovor Ribentrop-Molotov, a nikad se ništa ne može čuti od Poljskoj ulozi tokom čerupanja Čehoslovačke i želji SSSR-a da pomogne Čehoslovačkoj da se odbrani od nemačke navale. Kao da vlada kolektivna amnezija kad je ovaj deo istorije u pitanju.
Jel neko zna malo više o tome kako su Poljaci zauzeli delove Čehoslovačke, kakav su imali dogovor s Nemcima i slično?

Пољска је само слепо веровала Западним Савезницима који нису мрднули прстом да је заштите.
Да није било тог Француског тапшања по рамену,Пољска би вратила Немачкој Данциг као природни коридор до Источне Пруске и то би било то.
Совјетска агресија и окупација Источне Пољске само показује природу Стаљина и његових бољшевика који нису ништа били бољи од Хитлера,напротив.

Совјетска агресија и окупација Источне Пољске само показује природу Стаљина и његових бољшевика који нису ништа били бољи од Хитлера,напротив.

Нетачно. Пољаци су искористили револуцију и грађански рат да Русима отму територије и припоје их својој држави. А Стаљин је само вратио оно што су Пољаци отели! :rtfm:

Нетачно. Пољаци су искористили револуцију и грађански рат да Русима отму територије и припоје их својој држави. А Стаљин је само вратио оно што су Пољаци отели! :rtfm:

Стварно? Стаљин је велики руски патриота....као и сви бољшевици у јеку рата они дижу револуцију.

Стварно? Стаљин је велики руски патриота....као и сви бољшевици у јеку рата они дижу револуцију.

Стаљин није активно учествовао у октобарској револуцији, Стаљина је Лењин мрзео, Стаљин је уклонио Троцког и поскидао главе углавном главним коловођама бољшевичке револуције. Стаљиунова концепција комунизма разликовала се од Лењинове и Троцкијеве, и више се ослањала на руску нацију.

Али, то све сад нема везе са чињеницом да је Стаљин вратио оно што су Пољаци отели Русима, подмнукло и змијски искористивши револуцију и грађански рат.

Али, то све сад нема везе са чињеницом да је Стаљин вратио оно што су Пољаци отели Русима, подмнукло и змијски искористивши револуцију и грађански рат.
А пре тога су Руси миром у Брест-Литовску предали те територије Немачкој и изашли из рата, а онда када су Немци пукли на крају рата од тих територија образоване нове државе Пољска, Летонија, Естонија и Литванија.
Није ми само јасно како су Совјети вратили Украјину одмах.

И Катин је измишљен. :mrgreen:

Katin nije izmišljen ali je prenaduvan, kao i masu toga što ima veze sa Rusijom. Zbog takvih stvari preti opasnost da Rusi budu oslobođeni krivice i za stvari koje su zaista u potpunosti odgovorni. Britanija ima tako dubok kompleks od Rusa da je spremna i na najneverovatnije podvale samo da što viši okrive Rusiju.

Silovanja su postojala u svim ratovima ali je istina o njima izrazito selektivna. Treba se samo setiti nedavne prošlosti i medijske manipulacije sa stotinama hiljada silovanih muslimanki iz BiH. Sa druge strane, niti jedne reči o silovanju Srpkinja a takvih slučajeva je bilo stotinama. To je ta ista kuhinja na koju se vas dvojica pozivate.

Katin nije izmišljen ali je prenaduvan, kao i masu toga što ima veze sa Rusijom. Zbog takvih stvari preti opasnost da Rusi budu oslobođeni krivice i za stvari koje su zaista u potpunosti odgovorni. Britanija ima tako dubok kompleks od Rusa da je spremna i na najneverovatnije podvale samo da što viši okrive Rusiju.

Silovanja su postojala u svim ratovima ali je istina o njima izrazito selektivna. Treba se samo setiti nedavne prošlosti i medijske manipulacije sa stotinama hiljada silovanih muslimanki iz BiH. Sa druge strane, niti jedne reči o silovanju Srpkinja a takvih slučajeva je bilo stotinama. To je ta ista kuhinja na koju se vas dvojica pozivate.

Руси ?! Ја мислим да су Совјети одговорни за Катин...
Тачно,у Берлину после Велике победе није било силовања....

Pa Sovjeti... Rusi... to se često poistovećuje.
Silovanja po Berlinu je itekako bilo ali je bilo i silovanja od strane vojnika Vermahta po Rusiji. Čovek je naveo primer Poljske i ja sam ga pitao o podacima u kom vremenu se to dešavalo i u kojim razmerama. Znam da bi se vrlo lako došlo do podataka da je u pitanju još jedna od prenaduvanih propagandnih antiruskih priča.

- - - - - - - - - -

Ma nakon pobede trebali su da sravne svaku kuću u Nemačkoj i da satru svakog Nemca. Da su to uradili mi ne bismo imali više nijedan problem u životu Srbije.

Ratovali su pod parolom: "Rusi moraju da umru da bi mi živeli". Posle toga su Rusi imali apsolutno svako moralno pravo da ih iskorene. Ali eto, nisu...

Ко је ратовао под паролом ,,Руси морају да умру да би ми живели,, ?! Ово је једна од врхунских глупости које сам прочитао овде....

Немачка и СССР су биле тоталитарне земље и рат између њих је био неминован....
А те глупости о злим Немцима и добрим Совјетима оставите за меки скуп локалних Путиниста....

a što su Poljaci okupirali ruske teritorije pre toga? To nije maliciozno? da?

Silovanja Poljakinja? Koje godine?

https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_during_the_liberation_of_Poland

Evo izjave jednog Rusa koji je silovao cure u Njemačkoj:

We were young, strong, and four years without women. So we tried to catch German women and ... Ten men raped one girl. There were not enough women; the entire population run from the Soviet Army. So we had to take young, twelve or thirteen year-old. If she cried, we put something into her mouth. We thought it was fun. Now I can not understand how I did it. A boy from a good family... But that was me.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_during_the_occupation_of_Germany

Junačina.

Back