Politikin Zabavnik

Obozhavam Politikin zabavnik!Moji roditelji ga kupuju svakog petka, pa sam ga i ja zavolela.Ima puno zanimljivih chlanaka i nauchnih termina, kao takodje i test inteligencije (znate na shta mislim, na one textualne zadatke iz matematike:lol:)...Pa bih izdvojila Hogara i Garfilda, "verovali ili ne" priche, nauchna dostignuća, tehnologiju...z:)

Uz Zabavnik sam odrastao (jos ga je kupovao i moj deda!). Bio je svaki petak - izuzetak! Ali sada vise nemam para za casopise, pa glavnom citam preko interneta. Ako neko zna gde moze da se cita Zabavnik on-line, bicu mu veoma zahvalan da linkove postavi ovde.

Ajde ljudi, nema casopisa koji nije imao bar nekoliko glupavih priloga u toku svog izlazenja. Politikin zabavnik sluzi za ZABAVU a ne za neke krute naucne informacije (mada covek stvarno uz Zabavnik prosiruje vidike ;) ).
Sta se sve danas stavlja na papir i kakvi sve casopisi izlaze (pogotovo kod nas), Zabavnik je zlato! Uopste se ne uzbudjujem ako naletim na neki tekst sa cijum zakljuccima (zakljuCHcima ;) ) se ne slazem - tu obicno proradi "izlaz na drugo uvo" ;)
Iako Zabavnik ne kupujem vec duze vreme, ponekad ga procitam od prijatelja i veoma sam zadovoljan!
Definitivno jedan od nasih najboljih casopisa!

Ajde ljudi, nema casopisa koji nije imao bar nekoliko glupavih priloga u toku svog izlazenja. Politikin zabavnik sluzi za ZABAVU a ne za neke krute naucne informacije (mada covek stvarno uz Zabavnik prosiruje vidike ;) ).
Sta se sve danas stavlja na papir i kakvi sve casopisi izlaze (pogotovo kod nas), Zabavnik je zlato! Uopste se ne uzbudjujem ako naletim na neki tekst sa cijum zakljuccima (zakljuCHcima ;) ) se ne slazem - tu obicno proradi "izlaz na drugo uvo" ;)
Iako Zabavnik ne kupujem vec duze vreme, ponekad ga procitam od prijatelja i veoma sam zadovoljan!
Definitivno jedan od nasih najboljih casopisa!

Kvalitet "Zabavnika" jeste opao,ali be obzira na sve ostaje nas casopis no.1 iz koga mozes nesto vise da naucis.
To,za plave oci,previse preuvelicavate,to su samo rezultati istrazivanja i tesko da bi to moglo dobiti epitet rasizama.
Jedino sto me nervira,to je povecan broj reklama i s vremena na vreme,neki stupidni text,a sto se stripova tice,njih ne mogu da komentarisem,jer nisam neki ljubitelj stripova i njih u "Zabavniku" cesto preskacem.Ilustracije bi stvarno mogle da budu bolje.

"Ljudi sa plavim ocima" itd. O boze :eek: Drago mi je sto sam prestala da citam Zabavnik pre mnogo, mnogo godina. Nekad je to bio zaista dobar casopis koji je pazio na to sta objavljuje. Ne verujem da bi im se nekada desilo da prenesu neki tekst sa tvrdnjama koje su tako ocigledno 1) pseudo-naucne, 2) nacisticke. :thumbdown: Takve 'naucne' teorije o nadmocnosti rasa su pobijene jos pre bar nekoliko decenija, nijedan ozbiljan naucnik danas ih ne bi ni uzimao u obzir. A ta tzv. istrazivanja su posebno sumnjiva - ako uopste postoje, sigurna sam da ih je narucio neko ko je zeleo da dobije odredjene rezultate, pa je prema tome i smisljeno "istrazivanje", odabran uzorak, itd. Zanima me samo ko je to narucio, i koju to jos mediji takve stvari objavljuju u svetu.

Moram da pohvalim ljude iz "Zabavnika",jer su ga za nijansu poboljsali.Uveli su sjajnu novu rubriku "Filmske price",kao i "Vise od igre" o fudbalu.Mada,primetio sam da nema vise one putopisne rubrike "Put oko sveta za 99 dinara",ali se nadam da ce je vratiti u skorije vreme.Sve u svemu,"Zabavnik" ide ka boljem :super: :ok:

Jao,OBOZAVAM Zabavnik...Kupujem ga par godina,mada ne bas uvek redovno...U jednom periodu i nije bio bas nesto ali je zato sad opet fantastican...Inace najvise volim Zabavnikov istorijski zabavnik,mada nije redovna rubrika...I Govor bilja,Zadatke za 21. vek i Zivot je bajka...To je list iz kojeg sam najvise naucila i koji mogu uvek da citam...

Strastveni sam kolekcionar Politikinog Zabavnika, jos od kraja 80-ih, ali sebi nikako ne mogu oprostiti sto sam zagubio jedan broj! Naime radi se o broju iz juna mjeseca 1994. godine, koji je posvecen Svjetskom prvenstvu u fudbalu, koje je te godine odrzano u Americi! Ako iko posjeduje taj broj, rado cu mu platiti vrhunsku lovu! Na naslovnoj stranici tog broja, nalazi se pas STRIKER, oficijelna maskota tog Svjetskog prvenstva!!!!

Back