Političke stranke

U koju od stranku biste se učlanili?

• DS

• DSS

• SPS

• SNS

• LDP

• SRS

• Nešto drugo (navesti šta)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
povraća mi se od svih naprasno religioznih i politički angažovanih ljudi
neinformisani su, razmišljaju u kutiji, prihvataju tuđe stavove i jedu gov.na žestoko
i muka mi je od svih koji ne umeju da razmišljaju svojom glavom, već mi tamo citiraju vladike, biblije, političare
i je.bem li vam sunce, posvetite život nečem ličnom, sve je otišlo u kura.c kad je u mislima stavljena država i nacija ispred običnog čoveka

Exactly.

Ja sam u ovoj anketi glasao za LDP jer su mi oni jedina opcija koja se donekle zalaze za neke vrednosti koje su u civilizovanom svetu odavno normalne. Ali se nikad ne bih uclanio u politicku stranku, jer su jednostavno ispod mog nivoa. A moj nivo je da sam slobodan da mogu da kazem sta 'ocu i kome 'ocu... sto realno u stranci ne mozes. Onda, prosle god sam posle jednog seminara o omladinskom aktivizmu bla blaa dobio email od predsrednika omladine jedne stranke koji je bio na tom seminaru da im se "pridruzim". Nisam odgovorio. Sama pomisao da ce momak koji ne zna nijedan strani jezik (na seminaru je blejao jer je sve bilo na engleskom), i "neznam" u emailu pise zajedno da mi bude nadredjeni... me je toliko ponizila, makar i u mislima...
Tako da... ako nekad i budem politicki aktivan... bice to ili kao nestranacka licnost... ili cu osnovati svoju partiju :D

A o klincima koji se loze na neke "pokrete" koji su blago receno bolesni... i zbog kojih svaki put kada dodjem na ovaj forum i procitam te fiks ideje pozelim da se odselim daleko iz Srbije... stvarno ne treba trositi reci... izgubljena generacija... i ne daj boze da vodjenje politike jednog dana pripadne njima.

Slozio bih se sa Megi o individualizaciji i pravu da se ne pripada naciji/konfesiji isl, ali sa druge strane, lepo je biti ponosan pripadnik arijevske rase, i znati da su ti preci Sloveni/Germani/Kelti, a ne neki tamo Arabljani, Crnci, Asteci, Indijanci, Aboridzini isl.

Ovo ti je nevidjena glupost nabijena predrasudama i mrznjom.
"neki tamo Arabljani" su doprineli matematici, medicini, navigaciji i astronomiji vise nego Sloveni/Germani i Kelti za ceo vek postojanja tih civilizacija. Prevodili su stare grcke filozofe na arapski kada niko nije, imali odlicnu arhitekturu i kaligrafiju... Pises covece Arapskim brojevima... pokazi malo postovanja i obrazovanosti pre nego sto tako lupis.
Asteci su npr. prvi narod koji je uveo obrazovanje za sve staleze i to pri kraju 15. veka. kad su na prostoru Evrope i "aristokratskih" naroda kako ih nazivas, mogli da se obrazuju samo privilegovani odnosno bogati.
A Aboridzini su prvi smislili kanu, danasnju pretecu camca.

Tako da, "pozitivni rasizam"(ako tako nesto uopste i postoji?) nikako ne moze da bude kul, jer se iz tvog primera vidi da takav rasizam ne moze da bude zasnovan na favorizovanju jednog naroda bez da se omalovazi vrednost drugih naroda. Ignorantnost je glavna odlika rasista. :)

A nacionalizam- zamlacivanje, ukoliko nisi Skotlandjanin ili Velsanin, da sam nesto od toga bio bih ne nacionalista vec sovinista

2 meseca sam proveo u Edinburgu, i nisam upoznao nijednog sovinistu, a upoznao sam pedesetak nacionalista. Problem je sto je skotski nacionalista, za razliku od domacih nacionalista, vise levo i liberalno nagnut, izuzetno otvoren prijatan i tolerantan, a etiketu "nacionaliste" ima samo zato sto simpatise skotsku naconalnu partiju, koja ni sama nije nacionalisticka (ne u smislu u kojem su nacionalisticke stranke u Srbiji npr.), vec taj predznak "nacije" ima samo zbog planova da se Skotska osamostali.
U toj istoj SNP ima gomila Indijaca, Pakistanaca, Iranca, Crnaca... :)

Ovo ti je nevidjena glupost nabijena predrasudama i mrznjom.
"neki tamo Arabljani" su doprineli matematici, medicini, navigaciji i astronomiji vise nego Sloveni/Germani i Kelti za ceo vek postojanja tih civilizacija. Prevodili su stare grcke filozofe na arapski kada niko nije, imali odlicnu arhitekturu i kaligrafiju... Pises covece Arapskim brojevima... pokazi malo postovanja i obrazovanosti pre nego sto tako lupis.
Asteci su npr. prvi narod koji je uveo obrazovanje za sve staleze i to pri kraju 15. veka. kad su na prostoru Evrope i "aristokratskih" naroda kako ih nazivas, mogli da se obrazuju samo privilegovani odnosno bogati.
A Aboridzini su prvi smislili kanu, danasnju pretecu camca.

Tako da, "pozitivni rasizam"(ako tako nesto uopste i postoji?) nikako ne moze da bude kul, jer se iz tvog primera vidi da takav rasizam ne moze da bude zasnovan na favorizovanju jednog naroda bez da se omalovazi vrednost drugih naroda. Ignorantnost je glavna odlika rasista. :)

2 meseca sam proveo u Edinburgu, i nisam upoznao nijednog sovinistu, a upoznao sam pedesetak nacionalista. Problem je sto je skotski nacionalista, za razliku od domacih nacionalista, vise levo i liberalno nagnut, izuzetno otvoren prijatan i tolerantan, a etiketu "nacionaliste" ima samo zato sto simpatise skotsku naconalnu partiju, koja ni sama nije nacionalisticka (ne u smislu u kojem su nacionalisticke stranke u Srbiji npr.), vec taj predznak "nacije" ima samo zbog planova da se Skotska osamostali.
U toj istoj SNP ima gomila Indijaca, Pakistanaca, Iranca, Crnaca... :)

Zasto svi kada pomenem superiornost arijevske rase odmah bacaju argumente koji se ticu naucno tehnickog razvoja drugih?

Postoji nesto i van toga, kao npr. kultura, istorija, fizicke karakteristike pripadnika, homeland isl

A sa druge strane mogao si da se rodis kao Crnja u Somaliji, da znas da ti prethodne generacije nisu nista ostavile sem nekih glupih obicaja i da se nalazis u pm

A za drugi deo, hm, nikada ne bih zeleo da udjem u snp, mozda u njihov ogranak blood and honor

Ako vec zelis da sejes svoje ironicne mudrosti po forumu, posto sam primetio da imas obicaj, ne bi bilo lose da s vremena na vreme obrazlozis zasto mislis to sto mislis... znas ono, ako zelis da te sagovornici uzmu za ozbiljno :)

Ma čim sam ja video da voliš LDP, znao sam da od tebe vajde nema barem kad je ova država u pitanju, to je isto kao da si se svojevoljno opredelio da budeš izdajnik sopstvenog naroda zarad kore evropskog leba, koju ćeš, ironično, ionako morati da platiš daleko iznad cene.
Tako da se slažem s tobom da je bolje da se ne baviš tim političkim pitanjima, ionako ne bi od tebe ništa dobro bilo :)

Ma čim sam ja video da voliš LDP, znao sam da od tebe vajde nema barem kad je ova država u pitanju, to je isto kao da si se svojevoljno opredelio da budeš izdajnik sopstvenog naroda zarad kore evropskog leba, koju ćeš, ironično, ionako morati da platiš daleko iznad cene.
Tako da se slažem s tobom da je bolje da se ne baviš tim političkim pitanjima, ionako ne bi od tebe ništa dobro bilo :)

Vidi ovog , načisto su te indoktrinirali tamo na politici . :lol:

Back