Politička situacija u SAD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја не видим ту конц логоре, већ наводим метафорички лицемерје Рон Пола- савезна држава има право да ради шта год хоће, на пример држи робове или отвара конц логоре или снима шта људи раде у спаваћим собама и хапси их због тога, док год им Вашингтон не диктира шта да раде. То али није онда либертаријанизам него конфедерализам- сепаратизам.

Иначе људска права нису тврдокорни мејнстрим. Читава геј либерација би могла да нестане преко ноћи под правим Вођом- као у Русији или Турској. 2003. године, да те је полиција ухватила да се љубиш са неким са ким по неком закону не треба у спаваћој соби ишао би у затвор- то је али била година кад је у Србији на власти био Коштуница- дакле никакво камено доба, него садашњост. Рон Пол се никад није извинио што је као либертаријанац био за то да држава тера грађане у затвор и уништава им животе јер имају другачије сексуалне преференције. Добро, Рон је диносаурус, али његов син је по тој основи тек љигав, он нема тај изговор. Ренд Пол је на сваки начин покушавао да саботира антирасистичке и антихомофобне легислације, све као у име вајног либертаријанизма и "неће мени фашингтон да одлучује и диктира како ја у мом Кентакију да живим". А није имао ништа против да користи Вашингтон за легислативу која њему иде у корист, на пример федералне легислације за заштиту верских права и слично.

Дакле, Полови нису либертаријанци него лицемери назадњаци.
We agree to disagree my friend.:)

Мислим да је то и циљ израелских јастребова- да западну обалу толико гуше и гњече док на крају сами Палестинци и међународна заједница не пристану на то да се исти иселе. Али проблем је сада, што их нико неће. Либан и Јордан и Сирија су отворили своје границе за милионе Палестинаца од 1948, и то се завршило катастрофално. У Јордану су покушали да збаце краља и преузму државу, у Либану су променили демографску структуру државе а у Сирији су били један од дестабилишућих фактора у грађанском рату. Не видим ко би их још примио, и за које паре.

Мислим да ће се једног дана Израел повући из највећег дела Западне Обале, и дати им независност- Израелци и сами и не би имали ништа против, тако су се исто повукли са Синаја и из Газе, да није питање Јерусалима. Израел хоће цео Јерусалим без компромиса.

Решење би било да Јерусалим буде нека врста заједничке контроле или града државе (као Ријека или Данциг после ПСР), и по мени би и било фер да Јерусалим буде мандат УН-а, јер је од важности за пола човечанства. Али да би се Израел али и Арапи отерали за један такав преговарачки сто, потребно је много више од Хамасових петарди и Ликудових бомбардовања након два сата упозорења.
Palestinci nisu mogli da se integrisu u druge zemlje, jer im one nisu dale drzavljanstvo, vec zive u sivoj zoni. Generacije zive po kampovima i cekaju da se vrate svojim kucama, a taj povratak je sve dalje i dalje. Arapske zemlje su ih namerno drzale u tom statusu, jer su zelele da vrse pritisak na Izrael, ali je veoma tesko kontrolisati milione bez ikakve perspektive, a pune oruzja.

Izrael ce mozda naterati da se povuce sa Zapadne Obale, ali sto se njih tice to je srediste njihove zemlje. Jafa - Tel Aviv je bitna strateski, ali Zapadna Obala je ono sto zele.

SAD ne zeli razumno resenje za Jerusalim i Zapadnu Obalu, evadjelisti zele podizanje Treceg Hrama, a to nije moguce bez proterivanja muslimana. :confused:
Iz tog razloga kazem da bi bilo fer da SAD prizna svoje namere i omoguci normalan zivot Palestincima na drugom mestu, makar i negde u Egiptu, Maroku, SA ili Jemenu.

Guzve za Rusko drzavljanstvo sve duze i sve zanimljivije ))) .......

Экс-советница Рейгана Масси попросила у Путина российское гражданство

Бывший советник президента США Рональда Рейгана и экс-сотрудница Госдепартамента Сюзанна Масси попросила президента РФ предоставить ей российское гражданство.

Если президент Владимир Владимирович найдет возможность дать мне гражданство России, это будет честью для меня.
...Я знаю, что они будут говорить: что я — traitor (предатель). Я человек, который против Америки.

1621162824316.png

Guzve za Rusko drzavljanstvo sve duze i sve zanimljivije ))) .......

Экс-советница Рейгана Масси попросила у Путина российское гражданство

Бывший советник президента США Рональда Рейгана и экс-сотрудница Госдепартамента Сюзанна Масси попросила президента РФ предоставить ей российское гражданство.

Если президент Владимир Владимирович найдет возможность дать мне гражданство России, это будет честью для меня.
...Я знаю, что они будут говорить: что я — traitor (предатель). Я человек, который против Америки.

Pogledajte prilog 926910

Хахаха, каква јефтина пропаганда.

Ово није тема на којој се корисници примају на то. Пробај са неком темом Јадног Ајрона.

Palestinci nisu mogli da se integrisu u druge zemlje, jer im one nisu dale drzavljanstvo, vec zive u sivoj zoni. Generacije zive po kampovima i cekaju da se vrate svojim kucama, a taj povratak je sve dalje i dalje. Arapske zemlje su ih namerno drzale u tom statusu, jer su zelele da vrse pritisak na Izrael, ali je veoma tesko kontrolisati milione bez ikakve perspektive, a pune oruzja.

Izrael ce mozda naterati da se povuce sa Zapadne Obale, ali sto se njih tice to je srediste njihove zemlje. Jafa - Tel Aviv je bitna strateski, ali Zapadna Obala je ono sto zele.

SAD ne zeli razumno resenje za Jerusalim i Zapadnu Obalu, evadjelisti zele podizanje Treceg Hrama, a to nije moguce bez proterivanja muslimana. :confused:
Iz tog razloga kazem da bi bilo fer da SAD prizna svoje namere i omoguci normalan zivot Palestincima na drugom mestu, makar i negde u Egiptu, Maroku, SA ili Jemenu.

Зато је битно свести целу причу на један рационалан, нерелигијски и практичан моменат. Еванђелисти и ултраортодоксни Јевреји као и дивље муле се на крају неће питати- увек такве секташе на крају зезне неки хладни агностик, ако је понуда довољно добра.

Тако је и Садат признао Израиљ- што реално, и даље звучи невероватно кад се изговори 40 година касније.

Kako je ovo dirljivo : usrainski evreji i usrainski nacionalisti zavedno prave miting podrske napadnutom Izraelu i to ni manje - ni vise - vec ispred Ruske ambasade u Kujevu ( Rusija im je ocigledno kriva za ..za sve.... ) .....

Kad su se poslednji put ovako blisko druzili nacionalisti su pobili na desetine hiljada evreja po usrajini ..... :think:

1621163556768.png

Зато је битно свести целу причу на један рационалан, нерелигијски и практичан моменат. Еванђелисти и ултраортодоксни Јевреји као и дивље муле се на крају неће питати- увек такве секташе на крају зезне неки хладни агностик, ако је понуда довољно добра.

Тако је и Садат признао Израиљ- што реално, и даље звучи невероватно кад се изговори 40 година касније.
Ali ga je tom prilikom umorio Islambuli

Bolno je citati ove gluposti *******ara ...... baljezgaju za sve pare, svet im se Rusi pred ocima .....

Ne znaju ni ono sto im se propise i nacrta da prepisu (((( ....

Moram reagovati , ipak mi ih zao - ostace bez posla , zavrsice pod vigvamima ko Zalosna Sova !

Ajd sad opet , al sa razumevanjem :

https://www.chathamhouse.org/2021/05/myths-and-misconceptions-debate-russia

Ja mislim da je prilično bezopasan.
Više onako dosadan i naporan, ko neki ulični pijanac otprilike.
Kad je onako neslavno prošao na mestu predsednika mislm da nema budućnost.
Isto tako je postavljao svoje ljude u State Departmentu pa su ga svi izdali i menjao ih je ko čarape maltene.
Već je onda trebalo da mu bude jasno da mora da radi kako mu kažu, a ne po njegovom.
Mislio sam jedno vreme da možda ima neku svoju ekipu i nešto tome, jer nisam mislio da je tolka debilana, ali ne on je FAILURE.
Što se tiče svega ovoga sa Ćerkom Čejni ništa bitno mislim.
Mislim da dugoročno Tramp neće moći da zavlada Republikancima, jer je ta Duboka Država prejaka.
Imaće neki uticaj, ali će vremenom sve više slabiti.
Mislim da će Tramp biti elegantno likvidiran/otrovan slično kao Litvinjenko samo što će
Mnogo je on haosa i ludila napravio, a i dalje pravi. Čini mi se da je moguće da neće dočekati naredne predsedničke izbore.
Verovatno žele da ga se trajno ratosiljaju.
Pametni Bosanci nude rešenje i za Ameriku

biće pun Beograd

Pametni Bosanci nude rešenje i za Ameriku

biće pun Beograd

Prte polako iz Satorskih americkih drzava mnogi nasijenci ))) ... izmedju opcije da zive u vigvamima ko Zalosna Sova .. ko Krava koja sere ... vracaju se tiho ko puvanjci u zavicaj )))) .... Evo ja ih znam jedno desetak srecnika kojima su roditelji uspeli da skupe za povratnu kartu ..... ostali jos skupljaju pare ....

Prte polako iz Satorskih americkih drzava mnogi nasijenci ))) ... izmedju opcije da zive u vigvamima ko Zalosna Sova .. ko Krava koja sere ... vracaju se tiho ko puvanjci u zavicaj )))) .... Evo ja ih znam jedno desetak srecnika kojima su roditelji uspeli da skupe za povratnu kartu ..... ostali jos skupljaju pare ....
Stigla ih kletva Sijuksa:

"ko šatore ruši u šatorima će završi"

:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back