Politička situacija u SAD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoji neka teorija da su jevreji danasnjice postali slicni nacistima ...

@Nosferatu___2 i @Krajnji tiket zar ne ?
Ne, to su veoma opasna razmišljanja.

"Sejv Palestajn Đenosajd Kme" grupe su često leglo antisemitske aktivnosti, jer su svi jevrejomrzitelji jedva dočekali da Jevreji nešto zgreše da bi konačno mogli da kažu "Vidite!". Evropski levičari su uvek mrzeli Jevreje, ali ne zato što ih srce boli za Palestinu (nekada nije ni bilo Palestine) nego jer mrze one koje vide kao bogate i uspešne. Jevreji nisu socijalni slučaj od kojeg levičari mogu da naprave Virtue Signal, i zato ih mrze na klasnoj osnovi. Nakon 1945. to je postalo neukusno zbog Šoe, ali Palestina im je dala savršeni izgovor za njihov mračni antisemitizam.

Na sličan način su "Ma ja stojim uz Izrael bre, gazi Gazu xaxaxaxxa!" grupe izgovor za islamofobe koji se kao kroz podršku Izraelu slade mrtvim muslimanima.

Stvarnost je da treba kritikovati ekspanzionističku politiku Izraela i Aparthejd poteze kao što je otimanje privatne svojine ljudi i napad na Jerusalim koji sprovode da bi udovoljili svojim ekstremnim desničarima,

Ali treba kritikovati i tvrdoglavost budalastih Palestinaca koji hoće da izvrše novi Holokaust i već 80 godina ne priznaju da su izgubili. Nema povratka na 1947, žive u post-1948 svetu, 7 miliona Jevreja si stvarnost i ima da žive s tim.

Fatah koji vlada Zapadnom Obalom i Izraelska levica su donekle racionalni, i dobra polazna tačka za mir. Likud i Hamas su isti SRS, i kad udare jedni na druge tu nema sreće.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je prilično bezopasan.
Više onako dosadan i naporan, ko neki ulični pijanac otprilike.
Kad je onako neslavno prošao na mestu predsednika mislm da nema budućnost.
Isto tako je postavljao svoje ljude u State Departmentu pa su ga svi izdali i menjao ih je ko čarape maltene.
Već je onda trebalo da mu bude jasno da mora da radi kako mu kažu, a ne po njegovom.
Mislio sam jedno vreme da možda ima neku svoju ekipu i nešto tome, jer nisam mislio da je tolka debilana, ali ne on je FAILURE.
Što se tiče svega ovoga sa Ćerkom Čejni ništa bitno mislim.
Mislim da dugoročno Tramp neće moći da zavlada Republikancima, jer je ta Duboka Država prejaka.
Imaće neki uticaj, ali će vremenom sve više slabiti.
Mislim da će Tramp biti elegantno likvidiran/otrovan slično kao Litvinjenko samo što će
Mnogo je on haosa i ludila napravio, a i dalje pravi. Čini mi se da je moguće da neće dočekati naredne predsedničke izbore.
Verovatno žele da ga se trajno ratosiljaju.
Duboka drzava ne moze zaustaviti raspad USA

Ne, to su veoma opasna razmišljanja.

"Sejv Palestajn Đenosajd Kme" grupe su često leglo antisemitske aktivnosti, jer su svi jevrejomrzitelji jedva dočekali da Jevreji nešto zgreše da bi konačno mogli da kažu "Vidite!". Evropski levičari su uvek mrzeli Jevreje, ali ne zato što ih srce boli za Palestinu (nekada nije ni bilo Palestine) nego jer mrze one koje vide kao bogate i uspešne. Jevreji nisu socijalni slučaj od kojeg levičari mogu da naprave Virtue Signal, i zato ih mrze na klasnoj osnovi. Nakon 1945. to je postalo neukusno zbog Šoe, ali Palestina im je dala savršeni izgovor za njihov mračni antisemitizam.

Na sličan način su "Ma ja stojim uz Izrael bre, gazi Gazu xaxaxaxxa!" grupe izgovor za islamofobe koji se kao kroz podršku Izraelu slade mrtvim muslimanima.

Stvarnost je da treba kritikovati ekspanzionističku politiku Izraela i Aparthejd poteze kao što je otimanje privatne svojine ljudi i napad na Jerusalim koji sprovode da bi udovoljili svojim ekstremnim desničarima,

Ali treba kritikovati i tvrdoglavost budalastih Palestinaca koji hoće da izvrše novi Holokaust i već 80 godina ne priznaju da su izgubili. Nema povratka na 1947, žive u post-1948 svetu, 7 miliona Jevreja si stvarnost i ima da žive s tim.

Fatah koji vlada Zapadnom Obalom i Izraelska levica su donekle racionalni, i dobra polazna tačka za mir. Likud i Hamas su isti SRS, i kad udare jedni na druge tu nema sreće.
Kako karakterises zelju Izraela da protera Palestince sa Zapadne Obale, a posebno iz okoline Jerusalima?
Izrael ogranicava pravo Palestinaca da poseduju zemlju u tom regionu, onemugucuje prodaju drugim Palestincima, ne izdaje gradjevinske dozvole, oduzima pravo boravka po raznim osnovama.
Sadasnju krizu je podstakao klip u kome Jevrej kaze da ce kuca Palesniki biti oduzeta, pa sto je onda ne bi on uzeo, pre nekog drugog.

Луди Чича Пол покушава да угаси Фед, а не да заустави инфлацију.

То је исто као да неко каже "Ма није проблем инфлација, највеће зло на свету је НБС". Ту особу би одмах послали у Лазу, али Рон Пола трпимо јер је као некакав либертаријанац.

А Либертаријанизам Рон и Ренд Пола је у основи следеће: "Ја имам пуно људско право и слободу да моје бело дете не иде у исту школу као црно дете". Тако су Рон и Ренд, вајни либертаријанци, по питању декриминализације истополних веза на југу САД-а 2003 имали да кажу: "Држава Тексас има сама право да одређује сексуалне навике својих грађана а не да им фашингтон то диктира", вероватно при том мислећи да праве неку велику либертаријанску изјаву. Али ако је опет погледаш, онда видиш да хоће да нека држава треба да одређује приватни живот грађана. Шта?

Тако да је њихов либертаријанизам ништа друго до ментална гимнастика да се оправда мржња према различитостима. А про по инфлације:

1621157788479.png

Буш је након СЕКА-е наштампао паре да би подстакао јавну производњу и спречио пад БДП-а, толико да је инфлација наскакала до скоро 6%. После су као одговор имали дефлацију од 2% јер је БДП скочио и са њим и платежна способост, па је потражња стигла понуду. Ковид Криза није тако јака као Сека, али је решење слично: Наштампати паре и повећати производњу. Расту цене, али расту и плате.

Оно што је у САД другачије у односу на, рецимо, СРЈ, је што је њихова валута еталон свега, дакле, примарна фиат монета. Није везана ни за шта, као што је СРЈ динар био везан за Немачку Марку, или стари долар за Злато, па да цене вртоглаво скачу а примања не нпр.

То је исто као да неко каже "Ма није проблем инфлација, највеће зло на свету је НБС". Ту особу би одмах послали у Лазу, али Рон Пола трпимо јер је као некакав либертаријанац.
To otprilike jeste stav autora sa Mizes instituta, anarhokapitalističkih filozofa, koji žele čak i "privatizaciju" i slobodno tržište samog novca ili valuta.
Ron Paul međutim nema baš takav stav koliko sam vide. Njegov stav je pre auditovanje Feda.

А Либертаријанизам Рон и Ренд Пола је у основи следеће: "Ја имам пуно људско право и слободу да моје бело дете не иде у исту школу као црно дете". Тако су Рон и Ренд, вајни либертаријанци, по питању декриминализације истополних веза на југу САД-а 2003 имали да кажу: "Држава Тексас има сама право да одређује сексуалне навике својих грађана а не да им фашингтон то диктира"
Konzervativizam kao što znaš očekuje da se promene sporo i postepeno odvijaju. Ništa drugo to nije nego konzervativizam što se tiče gejeva.
Rasizam po meni ne postoji kao sistemsko pitanje u USA.
Proglašavanje nekog rasistom bez validnih dokaza je po meni pogrešno.

Буш је након СЕКА-е наштампао паре да би подстакао јавну производњу и спречио пад БДП-а, толико да је инфлација наскакала до скоро 6%. После су као одговор имали дефлацију од 2% јер је БДП скочио и са њим и платежна способост, па је потражња стигла понуду. Ковид Криза није тако јака као Сека, али је решење слично: Наштампати паре и повећати производњу. Расту цене, али расту и плате.
Okej, ako je ovako onda super.:ok:

Kako karakterises zelju Izraela da protera Palestince sa Zapadne Obale, a posebno iz okoline Jerusalima?
Izrael ogranicava pravo Palestinaca da poseduju zemlju u tom regionu, onemugucuje prodaju drugim Palestincima, ne izdaje gradjevinske dozvole, oduzima pravo boravka po raznim osnovama.
Sadasnju krizu je podstakao klip u kome Jevrej kaze da ce kuca Palesniki biti oduzeta, pa sto je onda ne bi on uzeo, pre nekog drugog.

Ужас. Имам трансфер блама кад видим тако нешто. Чисто разбојништво и апартхејд технике. Уопште, од кад су испресецали западну обалу насељима, и претворили је у неки швајцарски сир чекпоинта и зидова, одузели су реалну шансу за мир. То раде већ 20 година, и 4 администраиције то трпе или реално подржавају. Види ову будалаштину:

Trump_Peace_Plan_%28cropped%29.jpg

Западна обала испресецана као швајцарски сир да не можеш из једног села у друго правом линијом, а за узврат да добију индустријску зону у пустињи :D То је било Трампово решење.

Али упркос свему, имам бол у стомаку кад видим ове "Фри Палестајн Стоп Ђеносајд" протесте по ЕУ, јер знам их фреквентује мешавина бесне, надркане, набријане исламстичке омладине, фашиста и комуниста- буквално све што не ваља на Западу на једном месту. Са таквим непријатељима, Израел аутоматски добија велики простор за игру.

Konzervativizam kao što znaš očekuje da se promene sporo i postepeno odvijaju. Ništa drugo to nije nego konzervativizam što se tiče gejeva.
Rasizam po meni ne postoji kao sistemsko pitanje u USA.
Proglašavanje nekog rasistom bez validnih dokaza je po meni pogrešno.

Конзерватизам је много леп реч. Конзервира се неко старо, добро време. Супер. Али ако имаш законе који твоје неистомишљенике шаљу у затвор, онда није конзерватизам већ прогон.

Али ја овде причам о либертаријанцу који се залаже за то да држава хапси приватне грађане због својих приватних навика. Док год је држава са седиштем у Даласу а не Фашингтону. Зар не видиш контрадикцију?

Либертарлијанизам Рон Пола је дакле у основи "Ма на нивоу државе има Тенеси право и конц логоре да отвара, и нема шта да им се меша фашингтон у то". У питању је дакле ништа до секта судњег дана, која верује да у Вашингтону седи неки сатана па да зато не треба слушати његове препоруке, већ да треба одлуке доносити на локалу, не улазећи у то колуко фашистичке и етатистичке би те одлуке могле да буду.

Исто су веровале јужне државе 1861.

Ужас. Имам трансфер блама кад видим тако нешто. Чисто разбојништво и апартхејд технике. Уопште, од кад су испресецали западну обалу насељима, и претворили је у неки швајцарски сир чекпоинта и зидова, одузели су реалну шансу за мир. То раде већ 20 година, и 4 администраиције то трпе или реално подржавају. Види ову будалаштину:

Trump_Peace_Plan_%28cropped%29.jpg

Западна обала испресецана као швајцарски сир да не можеш из једног села у друго правом линијом, а за узврат да добију индустријску зону у пустињи :D То је било Трампово решење.

Али упркос свему, имам бол у стомаку кад видим ове "Фри Палестајн Стоп Ђеносајд" протесте по ЕУ, јер знам их фреквентује мешавина бесне, надркане, набријане исламстичке омладине, фашиста и комуниста- буквално све што не ваља на Западу на једном месту. Са таквим непријатељима, Израел аутоматски добија велики простор за игру.
Tramp im je ponudio vise nego sto imaju sad. Zeleno i tamno crveno su potencijalno palestinske oblasti, roze i plavo su izraelske oblasti.
369px-Control_status_of_the_West_Bank_as_per_the_Oslo_Accords.svg.png

Ne vidim resenje za krizu. Izrael zeli celu Zapadnu Obalu za sebe, ali bez Palestinaca, a njih je preko 2,5 miliona, ne mogu samo tako da ih isele.
Sa druge strane, Palestinci nemaju nista drugo osim besne i radikalizovane omladine. Nemaju gde da odu, nemaju nikakvu perspektivu, sto se ne bi digli u nebo i zaradili porodici malo para i postovanja?

Negde sam vec napisao, posteno bi bilo da SAD plati preseljenje Palestinaca u okolne drzave, izgradi im sve sto je potrebno za zivot i plati odstetu drzavi koja ih prima, Izrael nek se prosiri na Zapadnu Obalu, a Gaza neka Palestincima, tamo su oduvek ziveli Filistejci.

Конзерватизам је много леп реч. Конзервира се неко старо, добро време. Супер. Али ако имаш законе који твоје неистомишљенике шаљу у затвор, онда није конзерватизам већ прогон.

Али ја овде причам о либертаријанцу који се залаже за то да држава хапси приватне грађане због својих приватних навика. Док год је држава са седиштем у Даласу а не Фашингтону. Зар не видиш контрадикцију?

Либертарлијанизам Рон Пола је дакле у основи "Ма на нивоу државе има Тенеси право и конц логоре да отвара, и нема шта да им се меша фашингтон у то". У питању је дакле ништа до секта судњег дана, која верује да у Вашингтону седи неки сатана па да зато не треба слушати његове препоруке, већ да треба одлуке доносити на локалу, не улазећи у то колуко фашистичке и етатистичке би те одлуке могле да буду.

Ovo si lepo objasnio, stalni sukob izmedju federalnih i konfederalnih ideja. :ok:

Preteruješ malo. Gej prava su tvrdokorni mejnstrim sada, ali pre 20 ili čak 30 god uopšte nije bilo tako.
On je tada bio kongresmen iz Teksasa i logično je da je dao izjavu koja je odgovarala njegovim biračima tada.
Ne bi pucao sebi u nogu.
A ti tu vidiš progon i konc logore. Ne nije tako.

Tramp im je ponudio vise nego sto imaju sad. Zeleno i tamno crveno su potencijalno palestinske oblasti, roze i plavo su izraelske oblasti.
369px-Control_status_of_the_West_Bank_as_per_the_Oslo_Accords.svg.png

Ne vidim resenje za krizu. Izrael zeli celu Zapadnu Obalu za sebe, ali bez Palestinaca, a njih je preko 2,5 miliona, ne mogu samo tako da ih isele.
Sa druge strane, Palestinci nemaju nista drugo osim besne i radikalizovane omladine. Nemaju gde da odu, nemaju nikakvu perspektivu, sto se ne bi digli u nebo i zaradili porodici malo para i postovanja?

Negde sam vec napisao, posteno bi bilo da SAD plati preseljenje Palestinaca u okolne drzave, izgradi im sve sto je potrebno za zivot i plati odstetu drzavi koja ih prima, Izrael nek se prosiri na Zapadnu Obalu, a Gaza neka Palestincima, tamo su oduvek ziveli Filistejci.
Мислим да је то и циљ израелских јастребова- да западну обалу толико гуше и гњече док на крају сами Палестинци и међународна заједница не пристану на то да се исти иселе. Али проблем је сада, што их нико неће. Либан и Јордан и Сирија су отворили своје границе за милионе Палестинаца од 1948, и то се завршило катастрофално. У Јордану су покушали да збаце краља и преузму државу, у Либану су променили демографску структуру државе а у Сирији су били један од дестабилишућих фактора у грађанском рату. Не видим ко би их још примио, и за које паре.

Мислим да ће се једног дана Израел повући из највећег дела Западне Обале, и дати им независност- Израелци и сами и не би имали ништа против, тако су се исто повукли са Синаја и из Газе, да није питање Јерусалима. Израел хоће цео Јерусалим без компромиса.

Решење би било да Јерусалим буде нека врста заједничке контроле или града државе (као Ријека или Данциг после ПСР), и по мени би и било фер да Јерусалим буде мандат УН-а, јер је од важности за пола човечанства. Али да би се Израел али и Арапи отерали за један такав преговарачки сто, потребно је много више од Хамасових петарди и Ликудових бомбардовања након два сата упозорења.

Али ја овде причам о либертаријанцу који се залаже за то да држава хапси приватне грађане због својих приватних навика
Milton Friedman je na primer 80-tih podržao gej brakove i ne samo to već i da usvajaju decu itd.
A to je bilo pazi čak 80-tih. Tada bi ga na lomači spalili zbog toga metaforički rečeno.

Ali gledaj na pitanje da li bi podržao da gejevi usvajju decu on je izbegao odgovor rekavši : "Prema gejevima ne bi trebalo da bude nikakve diskriminacije".
Danas u sveopštem lovu na vještica bi ga proglasili rasistom i homofobom zbog takve izjave, a 80-tih bi čak i zbog toga mogao da završi u ludnici bude proteran sa faxa itd.:lol:

Možda bude i kancelovan.:lol:

A ti udovolji svetu. Najsmeliji za svoje vreme što se tiče društvenih sloboda je bio Milton Friedman, smem da se kladim.

Preteruješ malo. Gej prava su tvrdokorni mejnstrim sada, ali pre 20 ili čak 30 god uopšte nije bilo tako.
On je tada bio kongresmen iz Teksasa i logično je da je dao izjavu koja je odgovarala njegovim biračima tada.
Ne bi pucao sebi u nogu.
A ti tu vidiš progon i konc logore. Ne nije tako.

Ја не видим ту конц логоре, већ наводим метафорички лицемерје Рон Пола- савезна држава има право да ради шта год хоће, на пример држи робове или отвара конц логоре или снима шта људи раде у спаваћим собама и хапси их због тога, док год им Вашингтон не диктира шта да раде. То али није онда либертаријанизам него конфедерализам- сепаратизам.

Иначе људска права нису тврдокорни мејнстрим. Читава геј либерација би могла да нестане преко ноћи под правим Вођом- као у Русији или Турској. 2003. године, да те је полиција ухватила да се љубиш са неким са ким по неком закону не треба у спаваћој соби ишао би у затвор- то је али била година кад је у Србији на власти био Коштуница- дакле никакво камено доба, него садашњост. Рон Пол се никад није извинио што је као либертаријанац био за то да држава тера грађане у затвор и уништава им животе јер имају другачије сексуалне преференције. Добро, Рон је диносаурус, али његов син је по тој основи тек љигав, он нема тај изговор. Ренд Пол је на сваки начин покушавао да саботира антирасистичке и антихомофобне легислације, све као у име вајног либертаријанизма и "неће мени фашингтон да одлучује и диктира како ја у мом Кентакију да живим". А није имао ништа против да користи Вашингтон за легислативу која њему иде у корист, на пример федералне легислације за заштиту верских права и слично.

Дакле, Полови нису либертаријанци него лицемери назадњаци.

Milton Friedman je na primer 80-tih podržao gej brakove i ne samo to već i da usvajaju decu itd.
A to je bilo pazi čak 80-tih. Tada bi ga na lomači spalili zbog toga metaforički rečeno.

Ali gledaj na pitanje da li bi podržao da gejevi usvajju decu on je izbegao odgovor rekavši : "Prema gejevima ne bi trebalo da bude nikakve diskriminacije".
Danas u sveopštem lovu na vještica bi ga proglasili rasistom i homofobom zbog takve izjave, a 80-tih bi čak i zbog toga mogao da završi u ludnici bude proteran sa faxa itd.:lol:

Možda bude i kancelovan.:lol:

A ti udovolji svetu. Najsmeliji za svoje vreme što se tiče društvenih sloboda je bio Milton Friedman, smem da se kladim.

Ја нисам причао о Фридмену, већ о Полу.

Зашто оволикко Strawman аргумената?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back