Politička situacija u SAD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mi ovde imamo posao sa klasicima filozofije, od anticke grcke, pa preskacemo mracni srednji [religiozni] 'vek', te idemo do nemacke, i amerike

dakle, tocak istorije se ne moze vratiti unazad kako bi ti monarhista hteo, vec mi moramo da naucimo istoriju - ja apsolutno razumem monarhiste koji teze apsolutnom [vladaru] nasuprot relativnom i u krajnjoj liniji vas/nas otpor relativizaciji svega, ali moramo da krenemo od korena, od dijalektike u koju se kunu, koja ima samo logicku formu, ali je sustinski daleko od logike ako tvrdi da nema debate bez sukoba misljenja, jedinstva i borbe suprotnosti itd, nema sinteze bez teze i antiteze... pa, i ne treba da je bude, jer kakvo zajednistvo imaju Bog i djavo? i onda dolazimo do gnosticara, raznih sekti starijih i novjih, sve do korona sekte

Progresivac је тај који би да врти нешто уназад или унапред, па се упетља у Утопију која кад-тад заврши у Дистопији. Ослобађај се тога!

Друштва су органска или су неорганска.

Србија (па ни ЈУ) никада није била Република нити ће икада бити то је много сложеније од Монархије! Монархија је просто уређење које је природно и органско друштво, које се надграђује и одржава, према могућностима спољног притиска и унутарње релаксације на основу српскомг становишта.

Авантуристи су нам уништили Монархију, а бољшевичка мангупарија до данас није направила Републику.

Имаш стално неке Диктатуре, Деспотије, а сада и Тиранију.

Е па када нису способни за 76.г. да направе Републику, онда је неће никада ни направити.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back