Ja kada pišem o Rusiji kao neprijatelju, ja to posmatram iz ugla čerupanja budžeta na razvoj naoružanja koje ničemu ne služi osim da obezbedi posao za vojni sektor. .koji je 51% američke privrede.
Šta bi oni radili da nemaju neprijatelje....iz te perspektive to treba posmatrati.
Šta misliš da od 700 milijardi koje idu za navodnu odbranu, daju 200 za infrastrukture i slično.
Amerika bi procvetala.
Ja ti pricam da ekonomske cikluse moras da posmatras u tom kontekstu, da bi shvatio u siroj perpektivi
- ta ogromna izdvajanja za vojsku, razvijanja naoruzanja su potrebna kada imas ozbiljnog neprijatelja, kakvog si imao u hladnom ratu
- na kraju hladnog rata smo mi platili ta de sa ta vec zastarela oruzja iskoriste na nama
- a vec smo imali prestrojavanje sa rusije [komunjra] kao arhineprijatelja, na terorizam - naravno borba protov teroruizma je opet trebala da bude globalna, ali su to u glavnom bile zemlje, koje kao i mi , ne mogu da se odbrane
onda je dosla korona da zameni i borbu protiv terorizma i obojene revolucije, a hladni rat je vec odavno zavrsen; dakle
1. hladni rat - globalni
2 rat protiv terorizma - zvali smo ga globalni, ali je bio regionalni
3 korona rat - kazu globalni, ali...
4 valutni rat koji sledi, jer ubacivanje novca se pojacava
vec sada farmakomafija vrti vise para od vojno-industrijskog kompleksa, a za vreme regana tako nije bilo, ali sada je problem sto para vise nema, samo se stampaju, na zapadu, tako da je kini ovaj korona rat legao kao 1 na 11, izbegli su i hladni i rat protiv terorizma - nema sansi da se tocak istorije zavrti u nazad
sa ubacivanjem para u americi postoji problem - vise para dobijaju demokratski megapolisi, jer su u vecem deficitu, i zato teksas 'oce napolje ... mozda izbace prvo teksaski dolar, ako nafta krene na gore, racunaj 100%