Politička situacija u SAD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Provalio si nas ali kasno..
Jel ti lakše kada ti neko kaže da si u pravu ? 🐶
ne radi se ovde o meni ili tebi, razmisli

pre 4 godine niko nije znao sta su i ko su fejk njuz, niko nije znao za ucenjivanje politicara p/reko pedofilije, a sta ce tek biti kada tramp sateran u cosak deklasifikuje ozbiljnije stvari - mislim, razmisli samo koliko je piglosi ocajna i ceo levi sektor kada im se zuri da sve nas proglasi teroristima, a trampa pedalira pre 20. januara... u cajtnotu smo.

oni su vec spremili da beze na novi zeland kod lusinde jos od hilari kampanje, kad ono strana vlada hakovala centralnu banku nz tek pre neki dan

dok se ti hvalis kako si mene prevario sa pustoskom

Većina MAGE smatra da je Kina komunistička i da im je i ovaj virus ona poslala. Dakle oni smatraju da su Demokratska stranka, Kina, Kuba i Venecuela crvena kuga koja će ih porobiti ako ne uspostave svog Pinočea - Trampa.
Nisam razmisljao kako MAGA vidi Kinu. Obicno je problem sto americki politicari vide Kinu kao kapitalisticku na putu ka demokratiji i glavna zamerka je odliv poslova.
Ali ima logike da ih MAGA poistovecuju sa komunistima, tako vise smisla imaju oni crveni plakati Bajdena. :ok:

ne radi se ovde o meni ili tebi, razmisli

pre 4 godine niko nije znao sta su i ko su fejk njuz, niko nije znao za ucenjivanje politicara p/reko pedofilije, a sta ce tek biti kada tramp sateran u cosak deklasifikuje ozbiljnije stvari - mislim, razmisli samo koliko je piglosi ocajna i ceo levi sektor kada im se zuri da sve nas proglasi teroristima, a trampa pedalira pre 20. januara
Ne pravi se baš toliko naivan, možda Amerikanci nisu znali to što pišeš, mi smo to odavno iskusili...

Tramp je prso ko lajsna :lol:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

President Donald J. Trump Approves District of Columbia Emergency Declaration

Issued on: January 11, 2021

Today, President Donald J. Trump declared that an emergency exists in the District of Columbia and ordered Federal assistance to supplement the District’s response efforts due to the emergency conditions resulting from the 59th Presidential Inauguration from January 11 to January 24, 2021.

The President’s action authorizes the Department of Homeland Security, Federal Emergency Management Agency (FEMA), to coordinate all disaster relief efforts which have the purpose of alleviating the hardship and suffering caused by the emergency on the local population, and to provide appropriate assistance for required emergency measures, authorized under Title V of the Stafford Act, to save lives and to protect property and public health and safety, and to lessen or avert the threat of a catastrophe in the District of Columbia.

Specifically, FEMA is authorized to identify, mobilize, and provide at its discretion, equipment and resources necessary to alleviate the impacts of the emergency. Emergency protective measures, limited to direct Federal assistance, will be provided at 100 percent Federal funding.

Pete Gaynor, Administrator, Federal Emergency Management Agency (FEMA), Department of Homeland Security, named Thomas J. Fargione as the Federal Coordinating Officer for Federal recovery operations in the affected area.

FOR FURTHER INFORMATION MEDIA SHOULD CONTACT THE FEMA NEWS DESK AT (202) 646-3272 OR FEMA-NEWS-DESK@FEMA.DHS.GOV.

https://www.whitehouse.gov/briefing...oves-district-columbia-emergency-declaration/

Ne pravi se baš toliko naivan, možda Amerikanci nisu znali to što pišeš, mi smo to odavno iskusili...
pa ja i pricam da su ameri tek sad saznali, ali zahvaljujuci trampu, a to da smo mi znali, to je jasno - ja sam samo zbunjen kako i pored svega vas nekolicina moze da podrzava ovu zaveru fejk njuz i demorats sa bajdenom koji nas mrzi

verovatno smo se softverom ispod cene otkupili da nas postedi, jel vucic nalozio programerima da naprave kodove neke za dominjon.

Mi smo ok razgovarali, dok nisi poceo da se svadjas sa zamisljenim socijalistima.

E sad, prihvatam moju krivicu, uvek zaboravim da si liberalna pahuljica i da moram izokola da kritikujem libertarijance u tvojoj blizini.
Ma nije to bitno - ne nerviram se ja, dovoljno dugo sam na netu da se nimalo ne uzbudim kad krene žustrija rasprava.
Nego je reč o tome da neko ko bi ubijao milijardere nije ekstremista poput Ken Livingstona ili Bernie Sandersa :lol:, a neko ko želi Bostonsku čajanku jeste i to u samom srcu Amerike.;)
Pa ne bih mogao da ne reagujem.

Ne, ti ne shvataš da supermilijarderi doprinose jačanju srednje klase i običnih ljudi.
Globalizacija poslovanja je dovela do supermilijardera.
Evo na primer Elon Musk je sada najbogatiji na svetu i sa lakoćom je uradio dosta više nego program NASA Space Launch System iako je potrošio dosta manje para od njih za ono što je svojevremeno bio uradio sa SpaceX
Socijalizam je to, bacanje para na gluposti.

Država potroši 10 puta više para i ništa ne uradi, a kapitalista uradi mnogo više i mnogo bolje.
I ti se pobuniš što Elon Musk iil Bezos ima 200 milijardi, ali on to ulaže i dodatno stvara gomilu poslova i unapređuje celo čovečanstvo mnogo bolje nego neki državni program.

Ne ti ne shvataš gde je koreni uzrok problema, znaš ono "root cause analysis"

Ti misliš da se milijarde prave ni iz čega, iz blata, od vazduha, a ja ti kažem da sve to predstavlja:
1) napumpani balon bezvrednih cifri koji će jednom pući i odvesti nas sve u tri lepe p. m. zajedno sa svom našom imovinom, ušteđevinom i penzionim fondorm ILI
2) crpljenje resursa koje otimamo od dece i čime unucima i praunicima skraćujemo život i uništavamo šanse

Misliš da preterujum, ne uopšte.
Priča o Musku i Tesli će nas u dva i po koraka odvesti do Mačve, Drine, jadarita i Rio Tinta.
To ti je ta pomama da se pravi profit, da bi imućni postali milioneri, milioneri milijarderi a milijarderi da nemaju više pojma koliko imaju.

Bole njih dupe za zemlju, za Drinu, za Srbiji, treba im jadarit i uzeće ga po svaku cenu a to što će ti ljudi tamo biti prinuđeni da se rasele, što će deca umirati od karcinoma, znaš koliko bole dupe i Rio Tinto i njihove direktore i deoničare kao i Muska i njegove deoničare. U suštini bole i tebe dube, najiskrenije, ako imaš deonice Tesle a nemaš imanje pored Drine, šta te bole one stvar što će narod tamo da pocrka.

Slobodno nastavi da živiš u iluziji da suluda pomama za besprizornim bogaćenjem unapređuje čovečanstvo.

Ne ti ne shvataš gde je koreni uzrok problema, znaš ono "root cause analysis"

Ti misliš da se milijarde prave ni iz čega, iz blata, od vazduha, a ja ti kažem da sve to predstavlja:
1) napumpani balon bezvrednih cifri koji će jednom pući i odvesti nas sve u tri lepe p. m. zajedno sa svom našom imovinom, ušteđevinom i penzionim fondorm ILI
2) crpljenje resursa koje otimamo od dece i čime unucima i praunicima skraćujemo život i uništavamo šanse

Misliš da preterujum, ne uopšte.
Priča o Musku i Tesli će nas u dva i po koraka odvesti do Mačve, Drine, jadarita i Rio Tinta.
To ti je ta pomama da se pravi profit, da bi imućni postali milioneri, milioneri milijarderi a milijarderi da nemaju više pojma koliko imaju.

Bole njih dupe za zemlju, za Drinu, za Srbiji, treba im jadarit i uzeće ga po svaku cenu a to što će ti ljudi tamo biti prinuđeni da se rasele, što će deca umirati od karcinoma, znaš koliko bole dupe i Rio Tinto i njihove direktore i deoničare kao i Muska i njegove deoničare. U suštini bole i tebe dube, najiskrenije, ako imaš deonice Tesle a nemaš imanje pored Drine, šta te bole one stvar što će narod tamo da pocrka.

Slobodno nastavi da živiš u iluziji da suluda pomama za besprizornim bogaćenjem unapređuje čovečanstvo.
Brate samo ću ti reći da živimo bolje nego ikad i da se i oko ekologije možemo lako izboriti i to nije nikakav problem.
E sad Srbija je sirotinjska pa je to problem sam po sebi.

Daleko veći problem od te ekološke priče je Green New Deal koji je samo Fond za Preporod.

Crackdown America: Mass Internet Purge, Mass Bans, MAGA Rally Attenders Arrested

Can anybody say with a straight face that America is the land of the free, home of the brave? I remember back in the day people used the expression “it’s a free country” quite often. You don’t hear that anymore. Why?

Because America is slowly becoming a soft tyranny, a high-tech mélange of fascism, corporatocracy and oligarchy working under a fake bi-party system, which in reality is a single party, CCP style, controlled by foreign lobbies and special interests.

Something the world has never seen before in such detail. And everything happens with the consent of the governed, that’s the most flabbergasting thing. People never learn anything from history.

Watching the US going down in flames from a distance is almost surreal for a person who believed for decades that the United States of America is the freest country in the world, with free speech and justice for all.

Not anymore, as the transnational cabal that rules the world through central banking and more recently by controlling the narrative (propaganda basically) via big tech and mainstream media, managed to finally destroy the last bastion of liberty.

Speaking of big tech, you know what is funny? VK and Telegram, two Russian social media platforms, are now the places where Americans flock in search of free speech, leaving Twitter and Facebook in droves. And speaking of free speech, last week was the moment when the transnational cabal showed its true face and banned real President Trump from virtually all social media.

Following the “attempted coup d’état” at the Capitol, Trump was banned from Twitter and Facebook, Twitch and many more, including Shopify, an e-commerce platform from Canada. Strangely enough, Amazon still sells MAGA gear, which means Bezos is not as stupid as Tobias Lutke and Finkelstein.

After getting banned on Twitter and Facebook under the pretext that his messages could be interpreted as a call to violence by Q-people (the dumbest excuse I’ve ever heard), Trump then went to Parler, which is set to become the Republican (as in a right-wing kosher echo-chamber) version of Twitter, and guess what: Amazon, Parler’s web hosting provider, kicked them out, and starting with like, today, Parler must find another company to host them.

Read more :https://www.investmentwatchblog.com...urge-mass-bans-maga-rally-attenders-arrested/

Smoki ne teraj nas sada da branimo Trampa mesto tebe haha
Ma ja se tog balvana gadim - uopšte se gadim narcisoidnih matorih budaletina njegovog tipa i posebno demagoga.
Ali se opet više gadim progresivnih ludila.
Ali sam opet mislio da neće moći tako lako da ga syebu, jer su dugo pokušavali i sa Russia Collusion i sa čim već sve.
Mislio sam da ima neku ekipu, a on je bio maltene sam.

Brate samo ću ti reći da živimo bolje nego ikad i da se i oko ekologije možemo lako izboriti i to nije nikakav problem.
E sad Srbija je sirotinjska pa je to problem sam po sebi.

Daleko veći problem od te ekološke priče je Green New Deal koji je samo Fond za Preporod.

Verovatno i živimo ali na čiji račun

Da li ti se sviđa možda ideja da tvoj unuk neće moći nikada da proba dunavsku ribu jer će biti nejestiva, ako je uopšte bude bilo
Neće moći da jede ni morsku ribu i plodove mora, biće puni olova i mikroplastike
On neće moći da priušti sebi da poseče neko drvo jer ćemo mi sve poseći
Vodu će skupo plaćati a iz česme je neće piti nikad, zatvaraće usta kad se tušira da se ne otruje

Ovo uopšte nije pitanje ekologije nego pitanje RESURSA, mi lepo živimo na račun toga što ubrzano trošimo resurse koji nisu neograničeni i nisu obnovljivi.
I dok većina populacije troši koliko im treba, pa malo više, pa mnogo više ili mnogo, mnogo, više imaš i te tvoje milijardere koji resurse pretvaraju u nule na računu iako im ne trebaju uopšte, niti će moći da ih potroše i njihovi čukun unuci.

Samo da bi imao više, da bi bio najbogatiji.

Šta će čoveku više od 50.000.000 dolara, za koliko mu to života treba,

Verovatno i živimo ali na čiji račun

Da li ti se sviđa možda ideja da tvoj unuk neće moći nikada da proba dunavsku ribu jer će biti nejestiva, ako je uopšte bude bilo
Neće moći da jede ni morsku ribu i plodove mora, biće puni olova i mikroplastike
On neće moći da priušti sebi da poseče neko drvo jer ćemo mi sve poseći
Vodu će skupo plaćati a iz česme je neće piti nikad, zatvaraće usta kad se tušira da se ne otruje

Ovo uopšte nije pitanje ekologije nego pitanje RESURSA, mi lepo živimo na račun toga što ubrzano trošimo resurse koji nisu neograničeni i nisu obnovljivi.
I dok većina populacije troši koliko im treba, pa malo više, pa mnogo više ili mnogo, mnogo, više imaš i te tvoje milijardere koji resurse pretvaraju u nule na računu iako im ne trebaju uopšte, niti će moći da ih potroše i njihovi čukun unuci.

Samo da bi imao više, da bi bio najbogatiji.

Šta će čoveku više od 50.000.000 dolara, za koliko mu to života treba,
Nije to realno. Napredak će sigurno dovesti do smanjenja zagađivanja i to je sada trend.
Zastarelu tehnologiju neće koristi već novu. Nije rešenje da se vratimo u pećine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back