Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda sam nešto propustio, ali mislim da nije. Smetala je Vlada koja je bila nesposobna, nekome je smetalo jedno, nekome nešto drugo kod nje, ali se ne sjećam da je ikome smetala zato što u njoj ima Srba u određenom procentu.

Bože, kukali su toliki od prvog dana; kako su znali prvi dan ujutro da je vlada nesposbna?!?

Kukala je, i to masa velika. Od Darka Šukovića (koji beše i ostavku dade), pa na dalje. Da, najbitniji argument im je bio nacionalni sastav vlade, a ne to šta radi; totalno nije istina to što si napisao. :lol:

Bože, kukali su toliki od prvog dana; kako su znali prvi dan ujutro da je vlada nesposbna?!?

Kukala je, i to masa velika. Od Darka Šukovića, pa na dalje.
Pa naravno. Zar si očekivao da će opozicija da podržava Vladu? Prirodno je da neće i nije. Ali bar nije napadana zbog krvnih zrnca ministara i njihovog nacionalnog opredjeljenja.
Siguran sam da bi isti DPS prihvatio da u Vladi budu sve nacionalni Srbi, od prvog do poslednjeg, ali pod uslovom da sprovode njihovu politiliku.

Pa naravno. Zar si očekivao da će opozicija da podržava Vladu? Prirodno je da neće i nije. Ali bar nije napadana zbog krvnih zrnca ministara i njihovog nacionalnog opredjeljenja.

Darko Šuković, novinar u javnosti, nekakva je opozicija?

Apsolutno netačno. Upravo se od 1. dana ujutro prozivala zbog nacionalnog sastava, pa su morali svi onoliko da kažu da su sad Crnogorci a ne Srbi, da su od sad 200% Crnogorci, itd...Sve je to posledica te sveopšte hajke da je apsolutno nedopustivo da Srbi budu prezastupljeni, što je bila gotovo svakodnevna hajka. Itekako su se prebrojavala krvna zrnca; Šuković i Nikolaidis su samo dva primera. Tu je i Adžić,a bogami i mnogi još drugi.

I novinari su opredjeljeni, to bar nije tajna. I poštenije je tako da se ne kriju, nego da kao NVO glume nekakvu nepristrasnost a ovamo opredjeljeni 100% ka jednoj političkoj opciji.
Apsolutno netačno. Upravo se od 1. dana ujutro prozivala zbog nacionalnog sastava, pa su morali svi onoliko da kažu da su sad Crnogorci a ne Srbi, da su od sad 200% Crnogorci, itd...Sve je to posledica te sveopšte hajke da je apsolutno nedopustivo da Srbi budu prezastupljeni, što je bila gotovo svakodnevna hajka.
Niko nije javno napadao Vladu jer u njoj sjede Srbi. Vlada je napadana zbog klerikalne politike i dozvoljavanja SPC da kadrira u njoj, napadana je jer je sastavljena u manastiru uz prisustvo velikodostojnika jedne vjerske zajednice, zbog privilegovanja te vjerske zajednice, napadana je zbog nepotizma, revanšizma, zapošljavanja po dubini po unaprijed određenim partijskim kvotama a ne po sposobnošću kandidata, napadana je zbog poprilične nesposobnosti i nesnalaženja, zbog nenapredovanja u evropskim integracijama, zbog čitavog niza poskupljenja osnovnih životnih namirnica koje nije uspjevala da obuzda itd ... Sa druge strane od DF-a je napadana jer nije potpisala Temeljni ugovor, što nije popravila odnose sa Srbijom, zbog nekonsultovanja o bilo čemu sa članicama pobjedničke koalicije, zbog bahatosti i dijelom zbog ovih istih stvari zbog čega je napadala i opozicija.

Apsolutno netačno. Upravo se od 1. dana ujutro prozivala zbog nacionalnog sastava, pa su morali svi onoliko da kažu da su sad Crnogorci a ne Srbi, da su od sad 200% Crnogorci, itd...Sve je to posledica te sveopšte hajke da je apsolutno nedopustivo da Srbi budu prezastupljeni, što je bila gotovo svakodnevna hajka. Itekako su se prebrojavala krvna zrnca; Šuković i Nikolaidis su samo dva primera. Tu je i Adžić,a bogami i mnogi još drugi.
Vlada koju su na sva zvona nazivali "cetnickom", "svetosavskom" a ministre nazivali "cetnicima" i "velikosrbima" ukljucujuci i vicepremijera kojeg su nazivali "Albanski cetnik" :D
I to su sve radili ljudima koji su se (ako ne ranije onda barem za vreme te vlade) dokazali kao izrazito antisrpski nastrojeni :D
Vlada je bila katastrofalna i drago mi je da je pala, da ne ispadne slucajno da branim onu pijanu budalu i njegove apostole :D

Vlada koju su na sva zvona nazivali "cetnickom", "svetosavskom" a ministre nazivali "cetnicima" i "velikosrbima" ukljucujuci i vicepremijera kojeg su nazivali "Albanski cetnik" :D
I to su sve radili ljudima koji su se (ako ne ranije onda barem za vreme te vlade) dokazali kao izrazito antisrpski nastrojeni :D
Vlada je bila katastrofalna i drago mi je da je pala, da ne ispadne slucajno da branim onu pijanu budalu i njegove apostole :D

Pa to je onaj večiti izgovor ja to zbog politike i tih ljudi, ne zbog krvi.

Kao što na ovom forumu polovina Hrvate zove ustašama zbog toga,

Je li.

e2c894c76a4073d2cef54898100b23e2.png

Ta vlada je bila katastrofalna iz bezbroj razloga. Malo koju vladu u istoriji bih mogao nazvati gorom. Ali mene kao grajdanina Srbije i Srbina ne zanima preterano bilo sta sem prava mog naroda u CG i odnosa izmedju nase 2 drzave te cu samo istaci da je u oba slucaja primetan cak i veci pad nego u odnosu na Milove vlade.

Iskreno, ja mislim da je ova nova manjinska Vlada dogovor URE, zapadnih sila, zvanične Srbije, i naravno DPS-a. U ovoj novoj Vladi Vučićev režim će posredno imati uticaj preko SNP-a na 30% ministara (u Krivokapićevoj nije imao nikakav). DPS će sličan uticaj imati preko SDP-a i manjinskih partija na oko 40% ministara. Preostalih 30% će biti pod uticajem URE. I to vam je to moji drugari. Suštinski prikrivena koalicija Dritan-Milo-Vučić pod zapadnom kontrolom.
DF-ove kadrove po dubini mislim da nova vlast neće dirati (izuzev nekih skupštinskih odbora). Krivokapićevi kadrovi i kadrovi Demokrata će biti zamjenjeni kadrovima DPS-a, SNP-a, SDP-a, stranaka manjina i URE.

Iskreno, ja mislim da je ova nova manjinska Vlada dogovor URE, zapadnih sila, zvanične Srbije, i naravno DPS-a. U ovoj novoj Vladi Vučićev režim će posredno imati uticaj preko SNP-a na 30% ministara (u Krivokapićevoj nije imao nikakav). DPS će sličan uticaj imati preko SDP-a i manjinskih partija na oko 40% ministara. Preostalih 30% će biti pod uticajem URE. I to vam je to moji drugari.
DF-ove kadrove po dubini mislim da nova vlast neće dirati (izuzev nekih skupštinskih odbora). Krivokapićevi kadrovi i kadrovi Demokrata će biti zamjenjeni kadrovima DPS-a, SNP-a, SDP-a, stranaka manjina i URE.
Ima li i jedne stranke koja se zalaze za ravnopravan polozaj Srba u CG a da nije pod kontrolom strasnog Vucica? :D

Ima li i jedne stranke koja se zalaze za ravnopravan polozaj Srba u CG a da nije pod kontrolom strasnog Vucica? :D
Zapad nije dao da DF-u uđe u Vladu, pa se našla zamjena u vidu SNP-a preko koje će zvanični Beograd imati uticaj u Vladi. Primjećuje se da se DF baš i nije pretrgao da spriječi formiranje ovakve Vlade. Vjerovatno im nije pravo što oni nisu u njoj, ali šta je tu je. Sačuvaće mjesta po dubini, sva ili vjerovatnije veći dio. Čekaju vrijeme da im zapad da amin da mogu ući u nju, nadaju se poslije narednih izbora. Zato se prestalo sa glorifikovanjem Rusa i Rusije, nema ni jednog njihovog funkcionera da sada podrži Putina, mudro ćute.

Zapad nije dao da DF-u uđe u Vladu, pa se našla zamjena preko u vidu SNP-a preko koje će zvanični Beograd imati uticaj u Vladi. Primjećuje se da se DF baš i nije pretrgao da spriječi formiranje ovakve Vlade. Vjerovatno im nije pravo što oni nisu u njoj, ali šta je tu je. Sačuvaće mjesta po dubini, sva ili vjerovatnije veći dio. Čekaju vrijeme da im zapad da amin da mogu ući u nju, nadaju se poslije narednih izbora. Zato se prestalo sa glorifikovanjem Rusa i Rusije, nema ni jednog njihovog funkcionera da sada podrži Putina, mudro ćute.
Nazalost to nije odgovor na moje pitanje.

Od 24.februara spoljna politika se žestoko promjenila.

E sad što ovdje mnogi čitaju medije koji veze sa realnošću nemaju tješeći sebe njihov problem.

Negdje je izašao sporazum koji će potpisati nova vlada,pa i snp.

Nema više nacionalističke i klerikarne profilacije a sa uticajem Rusije je završeno trajno.Ovdje što DF ćuti između ostalog,ne znam jesu bili skoro kod Putina 🤣

Tako kako ti zamišljaš ravnopravnost Srba - nema. Jedina nacionalna stranka Srba u Crnoj Gori je Nova srpska demokratija a ona je pod Vučićevom kontrolom. Demokrate i Spajićeva partija nisu, ali ti ih ne računaš u srpske partije.
Pa ja nisam pitao nuzno za srpske stranke vec stranke koje se zalazu za ravnopravan status svih gradjana, a ima ih hvala Bogu i nesrpskih. Drago mi je sto barem neke eto smatras van kontrole strasnog Beograda kad su vec sve srpske stranke pod navodnom kontrolom. Vazno da BS i albanske stranke nisu pod kontrolom Sarajeva i Tirane. Njima je iskljucivo Crna Gora u srcu, a Srbima koji su gradili, stvarali, krvarili i ginuli za CG njima eto nije nego slusaju sve BG sta im naredi :D

Pa to je onaj večiti izgovor ja to zbog politike i tih ljudi, ne zbog krvi.

Kao što na ovom forumu polovina Hrvate zove ustašama zbog toga,

Je li.

e2c894c76a4073d2cef54898100b23e2.png

Kako tek zovu nas Crnogorce, *********, monteustaše,itd.

Njima svi smetaju i to na nacionalnoj osnovi,Abazovića par puta ovdje vidim kako zovu šiptar a onda govore kako im je nešto kao..ma hajde.

Siguran sam da bi isti DPS prihvatio da u Vladi budu sve nacionalni Srbi, od prvog do poslednjeg, ali pod uslovom da sprovode njihovu politiliku.
To su onda Srbi sa sertifikatom tj galal verzija .

I novinari su opredjeljeni, to bar nije tajna. I poštenije je tako da se ne kriju, nego da kao NVO glume nekakvu nepristrasnost a ovamo opredjeljeni 100% ka jednoj političkoj opciji.

Niko nije javno napadao Vladu jer u njoj sjede Srbi. Vlada je napadana zbog klerikalne politike i dozvoljavanja SPC da kadrira u njoj, napadana je jer je sastavljena u manastiru uz prisustvo velikodostojnika jedne vjerske zajednice, zbog privilegovanja te vjerske zajednice, napadana je zbog nepotizma, revanšizma, zapošljavanja po dubini po unaprijed određenim partijskim kvotama a ne po sposobnošću kandidata, napadana je zbog poprilične nesposobnosti i nesnalaženja, zbog nenapredovanja u evropskim integracijama, zbog čitavog niza poskupljenja osnovnih životnih namirnica koje nije uspjevala da obuzda itd ... Sa druge strane od DF-a je napadana jer nije potpisala Temeljni ugovor, što nije popravila odnose sa Srbijom, zbog nekonsultovanja o bilo čemu sa članicama pobjedničke koalicije, zbog bahatosti i dijelom zbog ovih istih stvari zbog čega je napadala i opozicija.
Pa kako može da bude klerikalna ako nije potpisala Temeljni .
Znači monte ustaše lažu .

Pa pritisci da ne bude popisa , i da se ne daju državljanstva srpskim izbeglicama .

Pa ja nisam pitao nuzno za srpske stranke vec stranke koje se zalazu za ravnopravan status svih gradjana, a ima ih hvala Bogu i nesrpskih. Drago mi je sto barem neke eto smatras van kontrole strasnog Beograda kad su vec sve srpske stranke pod navodnom kontrolom. Vazno da BS i albanske stranke nisu pod kontrolom Sarajeva i Tirane. Njima je iskljucivo Crna Gora u srcu, a Srbima koji su gradili, stvarali, krvarili i ginuli za CG njima eto nije nego slusaju sve BG sta im naredi :D
Islamo-montenegrinstvo kao sredstvo u borbi protiv Srba .

Pa sam si objasnio, da neka eksluzivna srpska stranka dobije najmanje 1/3 ministara u Vladi, a u CG je to Nova (mada si ti naveo Nova i DNP).
A kako je BS mogao da dobja po pola miistarstava ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back