s_O_k_O
Iskusan
- Poruka
- 5.042
Jel ovo Carević?
Jel ovo Coca Cola made in USA?
![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel ovo Carević?
Jel ovo Coca Cola made in USA?
![]()
Nisi me dobro razumeo. Ne idem ja tamo gde su Srbi vec tamo gde me nece proglasavati genocidasem. Herceg Novi sam mozda trebao isto da dodam. Jeste da su Demokrate osvojile pojedinacno najvise ali DF + lokalne liste su uzeli oko 40%Kakav si ti to Srbin, kad pored Herceg Novog ti Budvu navodiš, Budvani su bili pocrnogorčeni do skoro![]()
Kakav transfer blama dozivim kad procitam bilo sta od ovog coveka a narocito kada napise nesto na engleskom za svoj siroki internacionalni auditorijum
Gdje ćes ti ići, to je tvoje. Zbog posla cijelo ljeto budem po cijelom primorju, posebno Boka i Budva i evo već 10 godina niko ne pomene ni politiku ni nacionalizam. Drugo je internet, mediji takođe, posebno Dajković koji na Hepi laže svašta o tome kako turiste iz Srbije šikaniraju na plažama. Ti ljudi dolje većinom žive tako što gledaju da za ta 3 mjeseca zarade da bi imali od čega da žive ostalih 9, svaki im je euro bitan i niko neće da izgubi potencijalnog gosta zbog toga. A to što poneko bude dovoljno glup da napiše nešto je često posledica činjenice da jedna mržnja hrani drugu. Velika je količina mržnje iz Srbije koja je gaji prema Crnogorcima još mnogo prije refenduma, pa je za očekivati da ima i suprotnog. Ni jedno ni drugo nije dobro i uprkos svemu ne mrzim, da mrzim, ne bi sad pisao ovdje, ali kad sam gledao šta sve ovdje ljudi pišu o Crnogorcima. Ne kažem, nađe je jedna budala da nadjača 10 normalnih, ali to često nije samo jedna budala. Ima toga i ovdje, ali da se te budale nađu na jednom mjestu i da se međusobno ispričaju, to bi super bilo, no spopadaju ljude koji gledaju svoja posla. Juče su jednog baš što živi u Budvu priveli policiji jer na fb pisao kako bi "montenegrinske žene i djecu" bacao s mosta. Bilo je sličnih pisanija i sa suprotne strane, a ovoliko morbidno ne pamtim, makar niko žene i djecu nije pomenuo.Nisi me dobro razumeo. Ne idem ja tamo gde su Srbi vec tamo gde me nece proglasavati genocidasem. Herceg Novi sam mozda trebao isto da dodam. Jeste da su Demokrate osvojile pojedinacno najvise ali DF + lokalne liste su uzeli oko 40%
Opet nisi shvatio..Dakle apsolutno me ne ineteresuje sta pojedinci pisu i govore niti sam svoje misljenje o nekoj zemlji ili gradu ikada formirao na osnovu toga. Zanima me ono sto rade predstavnici izvrsne i zakonodavne vlasti u CG kao i na lokalnom nivou a usmereno je protiv mene, moga naroda i zemlje. To onda vec ne dozivljavam kao hir nekog lokalnog nacionaliste i budale vec zvanicnu politiku grada ili drzave - sto to samim tim i jeste. Skusptina Crne Gore je izglasala sramnu rezoluciju u Srebrenici koja nije izglasana cak ni u BiH ili recimo Hrvatskoj. Ali vi ste to morali da uradite, morali ste da nam gurnete prst u oko. Tu ukljucujem Demokrate i njihove lokalne kopije koji mahom drze primorje. Zasto bih ja ovako genocidan ostavljao svoje genocidne pare gradskoj upravi koja mene dozivlajava za genocidasa a cije su centrale na drzavnom nivou izglasale u skusptini da sam genocidanGdje ćes ti ići, to je tvoje. Zbog posla cijelo ljeto budem po cijelom primorju, posebno Boka i Budva i evo već 10 godina niko ne pomene ni politiku ni nacionalizam. Drugo je internet, mediji takođe, posebno Dajković koji na Hepi laže svašta o tome kako turiste iz Srbije šikaniraju na plažama. Ti ljudi dolje većinom žive tako što gledaju da za ta 3 mjeseca zarade da bi imali od čega da žive ostalih 9, svaki im je euro bitan i niko neće da izgubi potencijalnog gosta zbog toga. A to što poneko bude dovoljno glup da napiše nešto je često posledica činjenice da jedna mržnja hrani drugu. Velika je količina mržnje iz Srbije koja je gaji prema Crnogorcima još mnogo prije refenduma, pa je za očekivati da ima i suprotnog. Ni jedno ni drugo nije dobro i uprkos svemu ne mrzim, da mrzim, ne bi sad pisao ovdje, ali kad sam gledao šta sve ovdje ljudi pišu o Crnogorcima. Ne kažem, nađe je jedna budala da nadjača 10 normalnih, ali to često nije samo jedna budala. Ima toga i ovdje, ali da se te budale nađu na jednom mjestu i da se međusobno ispričaju, to bi super bilo, no spopadaju ljude koji gledaju svoja posla. Juče su jednog baš što živi u Budvu priveli policiji jer na fb pisao kako bi "montenegrinske žene i djecu" bacao s mosta. Bilo je sličnih pisanija i sa suprotne strane, a ovoliko morbidno ne pamtim, makar niko žene i djecu nije pomenuo.
Ja nigde nisam rekao da izjednacavam narod sa politicarima, skocila si za zakljuckom. Ja sam aludirao na ostavljanje para upravo gradskim i drzavnim vlastima. Ali evo kazem sada da narod uvek snosi veliku odgovornost za vlast koju su izabrali i ljude za koje su glasali.@Reckless hvala ti.
Prošle godine su se djeca igrala iz svih zemalja u regionu na plaži.
Više mi je postalo degutantno da jedan narod izjednačavaju sa političarima bilo gdje.
Hoćemo da živimo normalno.
A ti misliš da je zvanična Srbija uvijek bila fer prema Crnoj Gori, da nikad ništa nije uradila na štetu Crne Gore. Pominješ rezoluciju o Srebrrenici. Ok, ja se slažem da to nije baš trebalo dirati poslije 25 godina, plus je jedna rezolucija već izglasana, ali kakav je odgovor Srbije na to preko medija koje Vučić kontroliše. Proglasili Srbe genocidnim narodom? Niko nije proglasio Srbe genocidnim narodom, već je to jeftina manipulacija od strane medija koje kontroliše zvanična Srbija, sa namjerom da se širi mržnja prema Crnogorcima. Plus negirati da se nešto desilo što je odnijelo hiljade života zamjenom teza jeste zločin ali nije genocid? Igra riječi samo, zbog koje nastaju tenzije, a tu igru započinje upravo zvanična Srbija. A takve pisanije upravo i stvaraju kako ti kažeš lokalne nacionaliste. Onda pominješ priznanje Kosova. Kakav je odgovor Srbije bio na to, protjerala ambasadora Crne Gore iz Srbije, a ambasade 50 zemalja koje su priznale Kosovo prije CG, nije Srbija dirala, no su našli baš Crnu Goru. To su potezi zvanične Srbije koji samo potvrđuju da je zvanična Crna Gora postupila ispravno, a ja kažem nije. Po logici koja se plasira da smo mi proglasili Srbe genocidnim narodom, po toj logici su i Crnogorci genocidan narod, ništa manji od Srba, ali narod ne može biti genocidan, to i stoji u toj kako ti kažeš sramnoj rezoluciji, koju garantujem da nisi ni pogledao, a dostupna je javnosti, za razliku od recimo temeljnog ugovora Crne Gore za SPC. Takav zaključak po meni može samo da donese neko ko je u stanju da druge narode proglašava genocidnim.Opet nisi shvatio..Dakle apsolutno me ne ineteresuje sta pojedinci pisu i govore niti sam svoje misljenje o nekoj zemlji ili gradu ikada formirao na osnovu toga. Zanima me ono sto rade predstavnici izvrsne i zakonodavne vlasti u CG kao i na lokalnom nivou a usmereno je protiv mene, moga naroda i zemlje. To onda vec ne dozivljavam kao hir nekog lokalnog nacionaliste i budale vec zvanicnu politiku grada ili drzave - sto to samim tim i jeste. Skusptina Crne Gore je izglasala sramnu rezoluciju u Srebrenici koja nije izglasana cak ni u BiH ili recimo Hrvatskoj. Ali vi ste to morali da uradite, morali ste da nam gurnete prst u oko. Tu ukljucujem Demokrate i njihove lokalne kopije koji mahom drze primorje. Zasto bih ja ovako genocidan ostavljao svoje genocidne pare gradskoj upravi koja mene dozivlajava za genocidasa a cije su centrale na drzavnom nivou izglasale u skusptini da sam genocidan
I tu da se taman dotaknem tvog izjednacavanja:
Ne moze biti isto kada neka budala na sajtu kurira napise nesto ruzno o etnickim Crnogorcima i kada predsednik CG kaze nesto ruzno o Srbima. To nije isto.
Nije isto kada neki huligan Zvezde spali crnogorsku zastavu i kada narusis teritorijalnu celovitost neke zemlje.
Nije isto kada neko isprica uvredljiv vic o Crnogorcima i kada u skupstini izglasas da su Srbi genocidni.
Ne moze se dakle stavljati u istu ravan neki crnogorski zvanicnik i predstavnik vlasti kao i zvanicna politika i zvanicne odluke CG i neki citalac Informera ili navijac Rada.
Da li je bilo pojedinih neprimerenih posledicnih izjava sa nase strane - jeste, ali Srbija nije narusila terotorijalnu celovitost CG i diskriminisala etnicke Crnogorce i tu se prica zavrsava, dalje je potpuno suvisno komentarisati pokusaje relativizovanja nedobrosusednish akata CG prema Srbiji. Tekst rezolucije sam procitao od reci do reci cim je izasao. Naivno je misliti da je cilj te rezolucije bilo sta sem pritisak i osuda Srba pogotovo uzimajuci u obzir pozadinu i kontekst donosenja te rezolucije.A ti misliš da je zvanična Srbija uvijek bila fer prema Crnoj Gori, da nikad ništa nije uradila na štetu Crne Gore. Pominješ rezoluciju o Srebrrenici. Ok, ja se slažem da to nije baš trebalo dirati poslije 25 godina, plus je jedna rezolucija već izglasana, ali kakav je odgovor Srbije na to preko medija koje Vučić kontroliše. Proglasili Srbe genocidnim narodom? Niko nije proglasio Srbe genocidnim narodom, već je to jeftina manipulacija od strane medija koje kontroliše zvanična Srbija, sa namjerom da se širi mržnja prema Crnogorcima. Plus negirati da se nešto desilo što je odnijelo hiljade života zamjenom teza jeste zločin ali nije genocid? Igra riječi samo, zbog koje nastaju tenzije, a tu igru započinje upravo zvanična Srbija. A takve pisanije upravo i stvaraju kako ti kažeš lokalne nacionaliste. Onda pominješ priznanje Kosova. Kakav je odgovor Srbije bio na to, protjerala ambasadora Crne Gore iz Srbije, a ambasade 50 zemalja koje su priznale Kosovo prije CG, nije Srbija dirala, no su našli baš Crnu Goru. To su potezi zvanične Srbije koji samo potvrđuju da je zvanična Crna Gora postupila ispravno, a ja kažem nije. Po logici koja se plasira da smo mi proglasili Srbe genocidnim narodom, po toj logici su i Crnogorci genocidan narod, ništa manji od Srba, ali narod ne može biti genocidan, to i stoji u toj kako ti kažeš sramnoj rezoluciji, koju garantujem da nisi ni pogledao, a dostupna je javnosti, za razliku od recimo temeljnog ugovora Crne Gore za SPC. Takav zaključak po meni može samo da donese neko ko je u stanju da druge narode proglašava genocidnim.
Onda da ne pominjem otvorene kampanje finansirane od zvanične Srbije da se ne ide na crnogorsko primorje za vrijeme ljeta no u Grčku i u Tursku. To je bilo prije priznanja Kosova. A da se takođe ne bavim pojedinim zvaničnicima kao što su Vulin, Dačić i slični koji su davali izjave prema Crnoj Gori koje se graniče sa fašizmom. Kad bi krenuli da se bavimo time što su zvaničnici radili, onda niđe opet ne bi stigli, a izjave tih zvaničnika i proizvode ove lokalne budale koje šire mržnju. A tek uloga SPC u svemu tome, o tome bi tek imao dosta toga da napišem. Izjava vjerskih poglavara da su Crnogorci komunistička kopilad i da je položaj Srba u CG jednak položaju Srba za vrijeme NDH, da li to može biti stavljeno u koš pričanja pogrdnog vica o Crnogorcima?

CDM: Nekoliko desetina Srbocetnika i negatora CG i danas demonstriralo mrznju prema svemu crnogorskomPogledajte prilog 1110652
Pogledajte prilog 1110653
Bio sam na litiju, naroda kao i uvijek mnogo sto je dobar znak
Ne damo se pa neka broje![]()
psi laju karavani prolazeCDM: Nekoliko desetina Srbocetnika i negatora CG i danas demonstriralo mrznju prema svemu crnogorskom![]()
CDM je najfasisoidniji list koji sam ikad igde video ukljucujuci i ustaske i bosnjacke medije. Informer na steroidimapsi laju karavani prolaze
Cdm portal najveci huskac u CG
ne mogu da se pomire da Srbi zive u CG to ti je to vidji zenu na balkon kako je izasla da brojiCDM je najfasisoidniji list koji sam ikad igde video ukljucujuci i ustaske i bosnjacke medije. Informer na steroidima![]()
Definicija genocida nikad nije bila jasna, jer da jeste, do ovoga ne bi ni došlo. Teško je dokazati namjeru, a namjera je ono što genocid razlikuje od drugih zločina, ipak sam se školovao da to razlikujem. Samo znamo da je hiljade nedužnih ljudi pobijeno. I kažeš nije Srbija nikad narušila teritorijalnu cjelovitost CG? A što ćemo sa Podgoričkom skupštinom, čiji je rezlutat da je Crna Gora prestala da postoji. Ok, to je bilo prije 100 godina, a što ćemo sa Miloševićem i 7. bataljonom, to već ja pamtim. E tu je pokušano da se vojnim putem sruše institucije, koje je isprva on postavio 89. godine. Vidi, ja tebe razumijem, braniš svoje, ali i ja branim svoje, samo što ja ću otvoreno reći kad nešto Crna Gora uradi protiv interesa Srbije da to nije baš ok, ali nije baš ni Srbija sve radila da očuva te bratske odnose. Ja za narušene odnose krivim i Srbiju i Crnu Goru, ne može samo jedna strana biti kriva. Davno sam još rekao ovdje da mnogi ovdje ne mogu prežaliti što je Crna Gora nezavisna i da će prije prežaliti Kosovo no Crnu Goru, jer mnogi gledaju Crnu Goru kao nešto što bi trebalo da bude dio Srbije, što ja poštujem kao stav, e to što ja, kao suverenista se s tim ne slažem, to je drugo. I ja sam za to da svi budemo jednaki, međutim ne gledaju svi jednakost isto. Najgrlatiji predstavnici Srba u CG žele da Srbi budu građani prvog reda, s čim se ja takođe ne slažem. Po mom pisanju možeš da zaključiš da nisam neko ko gleda stvari jednosmjerno, otvoreno kažem neke stvari koje mnogi ne smiju, ali meni je prvom bliži Srbin iz Crne Gore, no Crnogorac iz Srbije.Da li je bilo pojedinih neprimerenih posledicnih izjava sa nase strane - jeste, ali Srbija nije narusila terotorijalnu celovitost CG i diskriminisala etnicke Crnogorce i tu se prica zavrsava, dalje je potpuno suvisno komentarisati pokusaje relativizovanja nedobrosusednish akata CG prema Srbiji. Tekst rezolucije sam procitao od reci do reci cim je izasao. Naivno je misliti da je cilj te rezolucije bilo sta sem pritisak i osuda Srba pogotovo uzimajuci u obzir pozadinu i kontekst donosenja te rezolucije.
Sto se igre reci tice, ne znam zasto se onda insistira na terminu genocid ako je igra reci? Opasne su to reci da bi se njima igralo. Postoji jasna definicija genocida i sta pod to potpada. Insistiranje na terminu genocid, za zlocin koji uzgred Srbi i Srbija priznaju, je iskljucivo politicki motivisano koriscenje srebrenickih zrtava u propagandne i najmalicioznije moguce svrhe. Opet nekako ispade Srbija kriva sto je CG nacela tu temu posle 25 godina i jedina u svetu donela takvu rezoluciju.
Ja mislim da ti ne shvatas koliko je frustrirajuce za Srbe da sve to dozivljavaju od nacije i drzave sa kojom su do juce bili jedno, u prijateljskim odnosa, da ne kazem bratskim da se ne bi uvredio. Zato nije isto, niti ce biti, kada Kosovo prizna Ceska ili kada rezoluciju donese Turska. Kada CG to uradi to je 10x ljigavije i vise boli te izaziva mnogo jacu reakciju javnosti.
Nasi narodi zive u multietnickoj Crnoj Gori te je stoga po meni izuzetno vazno da se razumemo inace ce Crna Gora uci u dugovorcnu nestabilnost, ako vec nije usla. Srbi traze jednaka prava u CG i dobrosusedske odnose. Takoreci ne trazimo nista sem onoga sto bi vlajda trebalo da se podrazumeva u svakoj normalnoj zemlji. Ako je to nesto sto CG ne moze ili ne zeli da ispuni (sto je trenutno slucaj) onda se ulazi u problem koji se produbljuje a to ce mnogo vise pogoditi vas u CG nego mene u Vojvodini.