peti ligament
Buduća legenda
- Poruka
- 40.786
Često ih spominjem obojicu, pa mi telefon sam vrši korekcijeMilatović , a Marko je Milačić .![]()

Svi ti što uzimaju srpske glasove samo za svoje dupe su mi istog imena i prezimena.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Često ih spominjem obojicu, pa mi telefon sam vrši korekcijeMilatović , a Marko je Milačić .![]()
Nije da ga branim, ne dao Bog, ali Jakov je to rekao i pre izbora zajedno sa svojim pajtasem Spajicem.Jakov Milačić, drugi čovjek stranke i novi gradonačelnik Podgorice je odmah posle lokalnih izbora izjavio da je glasao za nezavisnu Crnu Goru (Ali ne ovakvu! Kao da je mogla biti drugačija od baš ove...), i da nije baš toliko religiozan![]()
Pa kad he dobar deo Srba za tranju mislilo da je Srbin , samo zato što što cucla rakiju iz flaše .Nije da ga branim, ne dao Bog, ali Jakov je to rekao i pre izbora zajedno sa svojim pajtasem Spajicem.
NJihova rodbina je do 2020 te glasla za DPS -Jakov je to rekao i pre izbora zajedno sa svojim pajtasem Spajicem.
Danas sam i ja navijao za komšije, ali bez zajebancije.Evo jedne lepe navijacke poruke:
https://borba.me/gradjani-crne-gore...pske-nasle-i-crnogorske-zastave-podrske-foto/Pogledajte prilog 1262222
Pa vi ih terate svojim komitsko - zelenaškim transparentima. Došlo je da toga umesto da utakmica između Srbije i Crne Gore bude kao utakmica između Grčke i Kipra, to biva kao utakmica između Srbije i Hrvatske i to vam ništa nisu krivi srbi, već monteustaški režim Mila koji već 25 godina bezrazložno huška.Branjaš, nemoj da rušiš sneška ostalima. Evo su ubijedjeni da je ES sva srbska i da su srbi uzeli 60 posto glasova na izbore i da će za koju godinu sve da nas posrbe...
Danas sam i ja navijao za komšije, ali bez zajebancije.
A imam troje kolega muslimana, sva trojica su navijali za Srbiju, i to strasno.
Zašto ovo uopšte pišem, pošto mi realno puca .I. za Srbiju.
Vidim da ima likova iz Montenegra koji su navijali protiv Crne Gore. Protiv svoje države, eeejjj. Zamisli te pacijente.
Istina, radi se o pojedincima, par procenata onih zatucanih tipova, sa tupim, okruglim govedjim glavama, ili kako ih jedan drug naziva-gubitnicima tranzicije.
Ali ipak bih ovom prilikom da im se poseerem usta gadna, izdajnička.
Peace!
Koliko sam primetio u onim sportovima gde su igraci i uprava ekstremizovani, dobar deo gradjana Crne Gore tada ne navija za njih. Zenska rukometna reprezentacija je primer toga. Ne znam kako iko iole normalan moze da navija za devojke koje pevaju fasisticke pesme pre i posle meceva, daju fasisticke izjave i sire mrznju po medijima i drustvenim mrezama. Huligani takodje igraju bitnu ulogu u odbijanju normalnih ljudi da navaijaju za reprezentaciju.Vidim da ima likova iz Montenegra koji su navijali protiv Crne Gore. Protiv svoje države, eeejjj. Zamisli te pacijente.
To nije ipak slucaj uvek. Secam se odlicno vaterpolo utakmica koje su prolazile u sjajnoj atmosferi. Cak i fudbalskih. U poslednje vreme nazalost ima dosta crnogorskih huligana i ekstremistickih grupa na tribinama.Pa vi ih terate svojim komitsko - zelenaškim transparentima. Došlo je da toga umesto da utakmica između Srbije i Crne Gore bude kao utakmica između Grčke i Kipra, to biva kao utakmica između Srbije i Hrvatske i to vam ništa nisu krivi srbi, već monteustaški režim Mila koji već 25 godina bezrazložno huška.
Evo taman sada igramo u kvalifikacijama za EURO 2024, da vidimo koliko smo odmakli i da li će smena režima doneti manje komita i provokatora na tribinama.To nije ipak slucaj uvek. Secam se odlicno vaterpolo utakmica koje su prolazile u sjajnoj atmosferi. Cak i fudbalskih. U poslednje vreme nazalost ima dosta crnogorskih huligana i ekstremistickih grupa na tribinama.
Bojim se da ce neokomite praviti nerede. Ocekujem dosta provokacija ali nadam se da nece doci do toga. Nazalost oni su ti koji u poslednjih par godina dominiraju na stadionima, poplase ljude pa pristojni navijaci CG ne smeju ili nemaju zelju da dodju. Secam se ono prosle godine kada su pojedine navijace bukvalno izbacivali sa stadiona i verbalno ih napali zato sto nisu bili politicki i nacionalno podobni.Evo taman sada igramo u kvalifikacijama za EURO 2024, da vidimo koliko smo odmakli i da li će smena režima doneti manje komita i provokatora na tribinama.
Ipak je fudbal majka svih sportova, nijedan ne može okupiti toliko ljudi kao on (iako se košarka trudi).
Prva je da se hitno moraju popuniti te pozicije (u Ustavnom sudu) .Prvo to a onda je lako i sa zakonom.o.predsedniku i sa izborima."DRŽAVA U VEOMA DUBOKOJ USTAVNOJ KRIZI"
Eskobar: Hitno izabrati sudije Ustavnog suda i organizovati prijevremene izbore
"Nakon toga, Crna Gora se mora ponovo fokusirati na stvari koje znače građanima. To su reforma vladavine prava, borba protiv korupcije i ekonomija, a ne stvari koje izazivaju podjele, kao što je utvrditi ko je Srbin a ko Crnogorac, u koju crkvu ko ide... Te stvari su napori za dalju destabilizaciju države"
Pogledajte prilog 1264186
Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kazao je u intervjuu za Atlantski savez da se Crna Gora mora hitno fokusirati na dvije stvari - izbor sudija Ustavnog suda i organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora.
On je rekao da je veoma zabrinut zbog činjenice da je Crna Gora izgubila dosta vremena u sprovođenju reformi koje su neophodne za zatvaranje poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom (EU).
Podsjetio je da je Crna Gora otvorila sva poglavlja, a da je sad fokus na pitanju njihovog zatvaranja.
Eskobar je rekao da se nada da će Crna Gora nastaviti svoj put da bude jedan od predvodnika u procesu pregovora.
Trenutni izazov je, prema njegovim riječima, što se država nalazi u veoma dubokoj ustavnoj krizi.
"Postoje neke partije koje guraju izmjene Zakona o predsjedniku, bez da postoji kvorum u Ustavnom sudu. Ako iko dovede u pitanje ustavnost tih izmjena, ne postoji tijelo koje može odlučiti da li je to urađeno dobro ili nije. Moramo se fokusirati na dvije stvari. Prva je da se hitno moraju popuniti te pozicije (u Ustavnom sudu) i da ne igraju igre kojima će se probati da zauzvrat dobiju političke ustupke da to urade. Drugo, mislim da Vladi treba novi mandat. To znači prijevremeni izbori. Potrebni su prijevremeni izbori. Tako mi vidimo situaciju, i to mora da se uradi hitno. Nakon toga, Crna Gora se mora ponovo fokusirati na stvari koje znače građanima. To su reforma vladavine prava, borba protiv korupcije i ekonomija, a ne stvari koje izazivaju podjele, kao što je utvrditi ko je Srbin a ko Crnogorac, u koju crkvu ko ide... Te stvari su napori za dalju destabilizaciju države", istakao je Eskobar.
Upitan da li je svoju zabrinutosti podijelio s političarima u Crnoj Gori, Eskobar je odogovorio da je podijelio privatno, a da je ovo prvi put da javno govori o tome.
https://www.vijesti.me/vijesti/poli...avnog-suda-i-organizovati-prijevremene-izbore
Eto tako. Guverner nam se obratio. Izlaz iz krize je na pomolu. DPS sjutra predaje vlast u Podgorici. Bira jednog ili dvoje sudija Ustavnog suda 12. decembra. A poslanici URE neće glasati za novi Zakon o predsjedniku. Slijedi skraćenje mandata Skupštini i novi izbori na proljeće, ujedno predsjednički i parlamentarni.
DF od Eskobara opet dobio po prstićima. Ništa od njihovog plana da preko Lekića preuzmu Vladu u narednih godinu i po dana. Pitanje je hoće li uopšte biti popisa ove godine. Evropa sad novi favorit SAD-a u CG.
Istina je da je tu i DPS dobio packu. Jer je Eskobar rekao sledeće povodiom toga:Prva je da se hitno moraju popuniti te pozicije (u Ustavnom sudu) .Prvo to a onda je lako i sa zakonom.o.predsedniku i sa izborima.
Nisu i neće. Ali Crna Gora ostaje na građanskom prozapadnom putu što je ipak najvažnije. Naravno, biće još borbe, ali ovo je po meni izvjesno.Jel su se Milo i DRPS vrnuli na vlast?
Ne nije rekao da se zakon o.predsedniku ne treba ysvajwti nego ako neko dovede u pitanje ustavnost tih izmena zakona o.predsedniku ne postoji telo koje može odlučiti da li je to urađeno .Zato i jeste vazno da se uzaberu sydije.Istina je da je tu i DPS dobio packu. Jer je Eskobar rekao sledeće povodiom toga:
"Crna Gora treba da se fokusira na dvije stvari, prva je da moraju urgentno da se izaberu sudije Ustavnog suda, te da se ne igraju igre na način da pokušavaju da izvuku politički ustupak ..."
Mislim da je ovo upućeno njima. Hoće li ga DPS poslušati i glasati za svo četvoro sudija, sumnjam. Ali sigurno hoće za jednog, možda i dvoje sudija. Jer je jedan dovoljan da se Ustavni sud deblokira. Pa bi se za preostala dva do tri vlast i opozicija dogovorili medijacijom međunarodne zajednice u narednih mjesec, dva koliko je dovoljno za novi postupak izbora preostalih sudija.
Međutim važnije je što je rekao za izbore da su hitno neophodni i što je rekao da se Zakon o predsjedniku ne smije usvajati. Indirektno je rekao da se trebamo ove godine ostaviti popisa stanovništva. A pokopao je i Vučećev-Ramin projekat "Otvoreni Balkan" jer je jasno rekao da je budućnost regiona u Berlinskom procesu, evo citata:
"Berlinski proces je, prema njegovim riječima, ključan za zajedničku viziju regiona i sve što stvara integraciju i saradnju pozdravljaju.
– Potpisana su nedavno tri sporazuma, moramo vidjeti jasan put naprijed i punu implementaciju. To je ključan proces za zajedničku viziju regiona i sve ono što stvara integraciju i saradnju regionalnih vlada pozdravljamo – rekao je Eskobar.
Istakao je da bi Vašington volio da vidi bliže usklađivanje Beograda sa spoljnom politikom Evropske unije, što je, kako je istakao, i njihova obaveza pristupnim pregovorima.
– Ohrabrivao sam ih da uvedu sankcije Rusiji i da budu usklađeniji sa Briselom. Mogu reći da smo imali djelimičan uspjeh sa nekoliko glasanja u UN i Savjetu bezbjednosti. Učestvovali su i u nekoliko humanitarnih napora. Željeli bismo da urade više, i nastavićemo da pričamo na tu temu – rekao je Eskobar."
https://www.aktuelno.me/politika/es...ustavnog-suda-i-otici-na-prijevremene-izbore/
Ne brini za to. Sve da danas imamo Ustavni sud sa svih 7 maksimum naklonjenih sudija DF-u, proglasili bi jednoglasno Zakon o predsjedniku neustavnim. Uostalom postoji dobra šansa da se do 12. decembra oglasi sa mišljenjem i Venecijanska komisija koja će definitivno isto zaključiti.Ne nije rekao da se zakon o.predsedniku ne treba ysvajwti nego ako neko dovede u pitanje ustavnost tih izmena zakona o.predsedniku ne postoji telo koje može odlučiti da li je to urađeno .Zato i jeste vazno da se uzaberu sydije.
Nije rekao samo koja vlada treba da raspise izbore.U to se ne mesa.Jedino ispravno je da svi koji su glasalini sad glasaju za taj zakon.o.predsedniku a sad ako je neustavan sud ce reci.Drugo.mandat lekicu i raspisivanje izbora.Ne brini za to. Sve da danas imamo Ustavni sud sa svih 7 maksimum naklonjenih sudija DF-u, proglasili bi jednoglasno Zakon o predsjedniku neustavnim. Uostalom postoji dobra šansa da se do 12. decembra oglasi sa mišljenjem i Venecijanska komisija koja će definitivno isto zaključiti.
Uostalom DF-u treba taj zakon kako bi uzeli iz ruku predsjednika imenovanje premijera, kako bi predsjednica Skupštine imenovala Lekića za mandatara i kako bi on skrpio Vladu pod najvećim uticajem DF-a koja bi vladala do avgusta 2024. godine. Eskobar je veoma eksplicitno rekao šta misli o tome:
"Mislim da Vladi treba novi mandat. To znači prijevremeni izbori. Potrebni su prijevremeni izbori. Tako mi vidimo situaciju, i to mora da se uradi hitno."
Tako da Zakon više i nije mnogo bitan. Odblokiranjem Ustavnog suda on bi svakako bio proglašen neustavnim.