YujiroHanma
Domaćin
- Poruka
- 3.797

https://www.aktuelno.me/magazin/meme-dana/ode-sve-u-urac/
Imaju i ove komite malo smisla za humor, nisam ocekivao ovo...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najmanje autosovinista ima upravo medju Srbijacima. Nisam sklon isticanju regionalnih razlika i podela ali iz istorijskih razloga, s'obzirom na to da su najduzi vremenski period proveli u Srbiji/SHS/Jugoslaviji od svih Srba, oni imaju najrazvijeniji i najstabilniji osecaj nacionalne svesti i kulture.Sta nacera ove srbijance da budu autosovinisti i antisrbi
To su oni koji su šljegli u Stbiju posle oslobođenja 1945-teNajmanje autosovinista ima upravo medju Srbijacima. Nisam sklon isticanju regionalnih razlika i podela ali iz istorijskih razloga, s'obzirom na to da su najduzi vremenski period proveli u Srbiji/SHS/Jugoslaviji od svih Srba, oni imaju najrazvijeniji i najstabilniji osecaj nacionalne svesti i kulture.
Pa u sadašnjoj Vladi Crne Gore imamo oko 30% nacionalnih Srba.Evo cisto da vide Crnogorci kako se to radi. Prosto i brzo. Inkluzija svih nacionalnih grupa u vladu kako bi imali svoje nacionalne predstavnike i adekvatno mogli da rade na zastiti svojih interesa. Madjari su bili vlast od Milosevica preko Kostunice, Tadica i Vucica. Nebitno ko je na vlasti, sve nacionalne zajednice se uvek pozivaju da ucestvuju u radu vlade. To je evropska politicka praksa. Tako se spustaju tenzije i stvara zdravije i stabilnije drustvo. Naravno nije bas za poredbu jer je decenijama drzavotvorni narod od 30% udela u stanovnistvu bez predstavnika te je stvar 10x gora al aj....
https://www.blic.rs/vesti/politika/...o-deo-vlade-imacemo-drzavne-sekretare/048znng
Pogledajte prilog 1187930
Evo ti odgovora, to je reakcija na ovo:Šta kažu forumske komite na ovo?
Ako računaš URU u "srpski blok" onda on jeste osvojio 50,6% glasova u avgustu 2020. godine. Ali ja na tvom mjestu glasače URE u najvećoj mjeri ne bih svrstavao u "srpski blok". ZBCG i Demokrate su tada osvojile tačno 45% glasova i to je tadašnji rezultat "srpskog bloka".Pa srpski blok je osvojio preko 50%. Računaj da je dobar dio Crnogoraca, koji pričaju srpskim jezikom, glasao demokrate.
Mislim da sam ovo pisao samo za Nikšić, ali nisam siguran. U Nikšiću imaju vlast bez URA-e.Ako računaš URU u "srpski blok" onda on jeste osvojio 50,6% glasova u avgustu 2020. godine. Ali ja na tvom mjestu glasače URE u najvećoj mjeri ne bih svrstavao u "srpski blok". ZBCG i Demokrate su tada osvojile tačno 45% glasova i to je tadašnji rezultat "srpskog bloka".
Pa čak imamo ponekog "tvrdog Crnogorca" kod Demokrata koji su anti-DPS nastrojeni, evo ti primjer bivšeg liberala Mija Martinovića koga je policija pretukla na protestima 2015. godine.
Mislim da će na sledećim izborima ta podjela po toj osnovi da bude nešto fluidnija nego u avgustu 2020. godine kada je baš bila izražena. Jer računam da će sada i Spajić-Milatovićevu partiju glasati jedan broj Crnogoraca građanske suverenističke orijentacije, a naravno i URU kao i do sada.
URA nije u "srpskom bloku" a pitanje je da li će biti i Spajićeva Evropa sad, čak i Demokrate. Jer se te obije partije zalažu za samostalnu Crnu Goru, evroatlantsku budućnost, poštovanje i nemijenjanje Ustava, samim tim i državnih simbola, lideri im se izjašnjavaju kao nacionalni Crnogorci. Jedino što zaista poštuju SPC u Crnoj Gori kao sopstvenu crkvu, iako u nastupima ističu Mitropoliju crnogorsko-primorsku rijetko pominjući naziv SPC. Program pokreta Evropa sad i Demokrata je na liniji programa DPS-a do 2016. godine. Ja ne vidim nikakve razlike.
Ako računaš URU u "srpski blok" onda on jeste osvojio 50,6% glasova u avgustu 2020. godine. Ali ja na tvom mjestu glasače URE u najvećoj mjeri ne bih svrstavao u "srpski blok". ZBCG i Demokrate su tada osvojile tačno 45% glasova i to je tadašnji rezultat "srpskog bloka".
Pa čak imamo ponekog "tvrdog Crnogorca" kod Demokrata koji su anti-DPS nastrojeni, evo ti primjer bivšeg liberala Mija Martinovića koga je policija pretukla na protestima 2015. godine.
Mislim da će na sledećim izborima ta podjela po toj osnovi da bude nešto fluidnija nego u avgustu 2020. godine kada je baš bila izražena. Jer računam da će sada i Spajić-Milatovićevu partiju glasati jedan broj Crnogoraca građanske suverenističke orijentacije, a naravno i URU kao i do sada.
URA nije u "srpskom bloku" a pitanje je da li će biti i Spajićeva Evropa sad, čak i Demokrate. Jer se te obije partije zalažu za samostalnu Crnu Goru, evroatlantsku budućnost, poštovanje i nemijenjanje Ustava, samim tim i državnih simbola, lideri im se izjašnjavaju kao nacionalni Crnogorci. Jedino što zaista poštuju SPC u Crnoj Gori kao sopstvenu crkvu, iako u nastupima ističu Mitropoliju crnogorsko-primorsku rijetko pominjući naziv SPC. Program pokreta Evropa sad i Demokrata je na liniji programa DPS-a do 2016. godine. Ja ne vidim nikakve razlike.
Pričao sam samo o Nikšiću.Pa srpski blok je osvojio preko 50%. Računaj da je dobar dio Crnogoraca, koji pričaju srpskim jezikom, glasao demokrate.
Pa i ne negiram da će većina njihovih glasača biti Crnogorci koji govore srpskim jezikom, biće i nacionalnih Srba, ali vjerujem da će biti i Crnogoraca koji svoj jezik nazivaju crnogorskim a kojima je dosadila tridesetogodišnja vlast DPS-a i koji bi da se okrenu rješavanju ekonomskih problema. A upravo je to ključna priča pokreta "Evropa sad", oni se pametno na to koncentrišu.Ne možeš da negiraš da će preko 70% glasača Evrope sad biti Srbi. A i preko 70% glasača Demokrata priča srpskim jezikom.
Za Evropu sad će da glasaju sve najbolji Srbi, Srbi koji mrze Vučića,...Pa i ne negiram da će većina njihovih glasača biti Crnogorci koji govore srpskim jezikom, biće i nacionalnih Srba, ali vjerujem da će biti i Crnogoraca koji svoj jezik nazivaju crnogorskim a kojima je dosadila tridesetogodišnja vlast DPS-a i koji bi da se okrenu rješavanju ekonomskih problema. A upravo je to ključna priča pokreta "Evropa sad", oni se pametno na to koncentrišu.
To ne negira moju tvrdnju da su Demokrate i Evropa sad na fonu programa DPS-a dok ta partija nije došla u otvoreni konflikt sa SPC, a to je baš oko 2015-2016. godine. Navedi mi jednu jedinu krupnu razliku?
"Srbijanci" autošovinisti postaju drugosrbijanci ali ostaju Srbi po nacionalnom opredeljenju.Upravo procitah da je ona Draginja Vukxanovic Stankovic perjanica srbomrznje u Crnoj Gori ustvari srbijanaka iz Pozege
https://www.novosti.rs/crna-gora/ve...vesti-crna-gora-draginja-vuksanovic-stankovic
Isti fenomen i kod nas u Bosni trenutno ima neki Voijn Mijatovic isto SDP BIH dosao iz Beograda u Banjaluku prica ekavski i ubjedjuje narod u RS da nijesu Srbi vec bosansci i kako je on veliki bosanski patriota .
Sta nacera ove srbijance da budu autosovinisti i antisrbi
I neki Crnogorci koji ne vole Mila.Za Evropu sad će da glasaju sve najbolji Srbi, Srbi koji mrze Vučića,...
Sumnjam da će za Zdravka. Imaju bolje izbore, poput Demokrata i URA-e.I neki Crnogorci koji ne vole Mila.
..koji su predstavnici Srba koliko i Dritan Albanaca. SNP nije nacionalna srpska stranka. Biti pripadnik X naroda ne znaci automatski biti njegov predstavnik. Imas ti Madjara i u SNS pa nikome nije palo na pamet da ih potura kao toboze nacionalne predstavnike Madjara u Srbiji.Pa u sadašnjoj Vladi Crne Gore imamo oko 30% nacionalnih Srba.
Sada. Ali nema ti podrucja gde su Srbi vise prodavali "veru za veceru" nego u BiH. A poznati su bili i po fanaticnoj predanosti komunistickoj ideologiji i jugoslovenstvu sto je generalno odlika svih dinaroida. Tako da bilo je autosovinista i tamo, i to dosta.U Srpskoj je istina da ima najmanje autošovinista, ali i tamo imaš npr. Dragana Buraća. A i pojedinci kpd nas poput Zoke koridorke, su zapadno od Drine.
Kog Zdravka? Taj je po svemu sudeći završio sa politikom. Pokret Evropa sad osnivaju Spajić i Milatović. Krivokapić ne i najvjerovatnije neće ni biti u njemu. Priča ova dva momka je potpuno drugačija od Krivokapićeve, oni govore o podizanju standarda, Evropi, NATO-u. Identitetskih pitanja nastoje da se klone jer znaju da će ih glasati Crnogorci i umjereni Srbi a nastojaće da privuku i anti-DPS Crnogorce građanske suverenističke orijentacije, samo oni to mogu uz URU, Demokrate mislim da nemaju šanse za tako nečim.Sumnjam da će za Zdravka. Imaju bolje izbore, poput Demokrata i URA-e.
DF, SNP, Milačić, Dajković i Evropa sad će ukupno dobiti 90% srpskih glasova. Ostalih 10% Demokrate i ostale.
Moguće da su bliži DF-u od DPS-a, to vjerujem. Ali vjerujem i da su bliži zapadnim centrima moći nego DF-u. Pa ako ti zapadni centri moći kažu da DF ne može biti dio nove Vlade već samo može pružati manjinsku podršku, a DF to odbije, onda će ove partije prije koalirati "nevoljno" sa DPS-om nego DF-om protivno volji zapada. Mislim da ovo svako može razumjeti. Kao što to URA radi danas.Boli mene iskreno racku kakvog su izjasnjavanja Demokrate i Evropa Sad, dokle god koaliraju i prave vlasti i omogucavaju cetnicama kao sto je Marko Kovacevic da vladaju u Crnoj Gori i sire Srpstvo. To mene raduje i to je jedino sto je bitno. A da su 100000 puta blizi DF-u od DPS-a to ne moze ovaj stari Komita razumeti.
Moguće da su bliži DF-u od DPS-a, to vjerujem. Ali vjerujem i da su bliži zapadnim centrima moći nego DF-u. Pa ako ti zapadni centri moći kažu da DF ne može biti dio nove Vlade već samo može pružati manjinsku podršku, a DF to odbije, onda će ove partije prije koalirati "nevoljno" sa DPS-om nego DF-om protivno volji zapada. Mislim da ovo svako može razumjeti. Kao što to URA radi danas.