Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Reče Spajić i da mu je baba cio život glasala za DPS.

Nego,to zanošenje oko srbovanja danas u Beranama SNP i DPS partneri.

Ide polako sad preko Mojkovca do drugih gradova.

Od nacionalizma se ne živi.I Srpskoj kući u Podgorici Vučić zavrnuo česmu.Treba para za grašak.

Poslednja izmena:
Ista ta Crna Gora koju je Straks92 pomenuo, komentar koji sam citirao.

Crna Gora koja mora da udovolji bošnjama jer oni žive u njoj. Pa sam pitao da li u toj CG može nešto da se udovolji i Srbima.
То је власт, тј. политичке структуре. А и српске или просрпске странке на заступају интересе на прави начин.

Što Crna Gora ne udovolji nekad Srbima?
Ili tamo nema Srba?
Pa evo sad jesu, citiraću Slavena:

Srbi su dobili resor obrazovanja, vrlo ključno i po mom mišljenju najbitnije od svega, kao i gotovo ništa manje značajniji resor pravde.

I, što je iznenađenje za mene i to dosta, čak i finansije.

Pored toga, sport i omladinu i zdravstvo.

SNP bi trebalo da bude vrlo zadovoljan; imaju i potpredsednika vlade koji je zadužen za privredu. Rekao bih da su gotovo sve strateški najbitnije pozicije, sa izuzetkom jedino eventualno MUP-a, dobijene. Ali bar MUP nije uzeo SDP, već je zadržala URA.

P. S. Tragedija jeste, doduše, gubitak resora kulture, za koji je izabrana nestranačka ličnost kao kompromis, ali ispred URA.

Poslednja izmena:
Pa najbitiiji resori su ministarstvo odbrane , ministarstvo unutrašnji poslova , ministarstvo spoljinih poslova i ministarstvo pravde
Ovo ostalo je prdimahovina .
Otkud mi znamo da se ministri iz SNP-a stvarno deklarišu kao Srbi .
Pa i za Tranjine se pričalo da su svi Srbi , a sad edan po jedan otkriva da je Crnogorac .
A i šta vredi ako su Srbi ako samo folklorni Srbi tj koji neće voditi prosrpski politiku ..

Pa najbitiiji resori su ministarstvo odbrane , ministarstvo unutrašnji poslova , ministarstvo spoljinih poslova i ministarstvo pravde
Ovo ostalo je prdimahovina .
Otkud mi znamo da se ministri iz SNP-a stvarno deklarišu kao Srbi .
Pa i za Tranjine se pričalo da su svi Srbi , a sad edan po jedan otkriva da je Crnogorac .
A i šta vredi ako su Srbi ako samo folklorni Srbi tj koji neće voditi prosrpski politiku ..
Kako ti definišeš prosrpsku politiku?

Pa evo sad jesu, citiraću Slavena:

Srbi su dobili resor obrazovanja, vrlo ključno i po mom mišljenju najbitnije od svega, kao i gotovo ništa manje značajniji resor pravde.

I, što je iznenađenje za mene i to dosta, čak i finansije.

Pored toga, sport i omladinu i zdravstvo.

SNP bi trebalo da bude vrlo zadovoljan; imaju i potpredsednika vlade koji je zadužen za privredu. Rekao bih da su gotovo sve strateški najbitnije pozicije, sa izuzetkom jedino eventualno MUP-a, dobijene. Ali bar MUP nije uzeo SDP, već je zadržala URA.

P. S. Tragedija jeste, doduše, gubitak resora kulture, za koji je izabrana nestranačka ličnost kao kompromis, ali ispred URA.
Da Bog da ne dobili ni jedan resor ali da imamo jednaka prava kao i svi u CG.

Bolji odnosi sa Srbijom, sa SPC-om , sa Republikom Srpskom.
Jednostavno Srbima treba srpska nacionalna stranka u vlasti , kao što je kod Bošnjaka BS , ili Albanaca AL
Do boljih odnosa sa Srbijom će verovatno doći jer Dritan prihvata Vučićev i Ramin projekat Open Balkan za razliku od Krivokapića. Odnosi sa SPC su sada mnogo bolji nego u vreme Mila ali nisu idealni jer nema Temeljnog ugovora i teško će ga biti sa vladom u kojoj je SDP. Bolji odnosi sa RS opet teško jer tu su prepreka Bošnjaci u vladi. Ali opet kada se uporedi ovaj sad period sa onim gde je Milo bio glavni ima mnogo manje tenzija i Srbi su sve više deo izvršne vlasti. Mislim da se mnogo očekuju neki nagli zaokreti crnogorske spoljne politike koji su nerealni.

Do boljih odnosa sa Srbijom će verovatno doći jer Dritan prihvata Vučićev i Ramin projekat Open Balkan za razliku od Krivokapića. Odnosi sa SPC su sada mnogo bolji nego u vreme Mila ali nisu idealni jer nema Temeljnog ugovora i teško će ga biti sa vladom u kojoj je SDP. Bolji odnosi sa RS opet teško jer tu su prepreka Bošnjaci u vladi. Ali opet kada se uporedi ovaj sad period sa onim gde je Milo bio glavni ima mnogo manje tenzija i Srbi su sve više deo izvršne vlasti. Mislim da se mnogo očekuju neki nagli zaokreti crnogorske spoljne politike koji su nerealni.
Ne. Ocekuje se minimum minimuma. Postovanje ustava, zakona, garantovanje jednakih prava Srbima i najobicniji dobrosusedski odnosi nista vise od toga. Za sada nema dovoljno jake politicke volje sa tim u CG ali stvari blago se menjaju na bolje. Videcemo da li ce se tako nastaviti.
P.S.
Za Srbe je sve bolje od Mila i Zdravka. Ja bih jako voleo da jedan Albanac, gradjanske orijentacije potpise taj temeljni ugovor i popisa se po ovim Srbogorcima sto su podrzavali onog kukavca Zdravka koji je sabotirao dogovor sa SPC.

Питате се како је могуће да ДФ као ``српска`` опција у српским срединама има само 20%. Одговор је врло прост имају лоше људе на челу, и који 30 година ништа урадили нису. Са тим МНЕ је мала држава па се много тога сазна. Даље вуку са собом србомрзачки ПзП, из којег малтене на дневном нивоу ударају по цркви. Даље што се уговора тиче по неким сазнањима управо овај који сада највљује да ће потписати је минирао раније. А све да хоће да потпише у влади нема већину.
Срби апсолутно требају да дигну руке о политике у МНЕ јер апсолутно никога за њих није брига, битно су само сопствене гузице. Срби требају да буду искључио уз цркву, и да прате и слушају искључиво и само цркву .

Питате се како је могуће да ДФ као ``српска`` опција у српским срединама има само 20%. Одговор је врло прост имају лоше људе на челу, и који 30 година ништа урадили нису. Са тим МНЕ је мала држава па се много тога сазна. Даље вуку са собом србомрзачки ПзП, из којег малтене на дневном нивоу ударају по цркви. Даље што се уговора тиче по неким сазнањима управо овај који сада највљује да ће потписати је минирао раније. А све да хоће да потпише у влади нема већину.
Срби апсолутно требају да дигну руке о политике у МНЕ јер апсолутно никога за њих није брига, битно су само сопствене гузице. Срби требају да буду искључио уз цркву, и да прате и слушају искључиво и само цркву .
Tačno tako PZP je bio i ostao rasadnik antisrpstva .
Konatar , pa i Sekulović su ponikli u Medinom inkubatoru .

Evo Borba.me kao da me je cula pre neki dan pa sada izbacuju tekstove u kojima se govori kako bi trebalo ukljuciti SNP u vlast u Beranama. To kao sto sam naveo je mnogo manje zlo od ukljucivanja Zdravkista u vlast. A ako znamo da je to portal blizak DF-u onda zaista postoji prostora za optimizam.
Pa uslovili su da ako ih izbace iz beranske vlasti , onda oni obaraju vlast u Nikšiću i Mojkovcu .

Kako ne shvatate da su Srbogorci samo korak do Crnogoraca .
A Crnogorci korak do montenegrina .

PZP ne napada direktno SPC već autonomaške kadrove u MCP-u .
PZP se skoro potpuno očistio od antisrpskih elementata .
Чекај, како то?
Кад у претходној поруци:
Tačno tako PZP je bio i ostao rasadnik antisrpstva .
Konatar , pa i Sekulović su ponikli u Medinom inkubatoru .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back