Politička karikatura (politički aforizmi, satira, memovi) 2.0

1702401100016.png

Ja pre mislim da je zapravo obrnuto i da 1/4 gradjana (ako i toliko) NE ZIVI na granici siromastva, jer sta zapravo znaci ziveti na granici siromastva, mislim onaj koji ne radi ili mozda radi negde za 40,50 hiljada je isto sirotinja kao neko ko radi za recimo 70,80 hiljada sto se vec smatra nekom pristojnom i iznadprosecnom platom za nase prilike.
Ne ziveti na granici siromastva to znaci ne obazirati se na cene makar elementarnih potrebstina i ne razmisljati svaki mesec kako cu da platim rezije, a za koliki procenat ljudi rezije nisu opterecujuca stavka i koliki procenat ljudi ne mora da obraca paznju na cene makar prehrambenih proizvoda i elementarnih potrebstina, pa veoma mali, verujem da je procenat takvih i manji od tih 25% i najveci procenat ljudi razmislja da li ovaj mesec da plati struju ili infostan ili koliko je dovoljno da da da ga ne diraju i vecini ljudi je vrlo bitno dal su kremenadle 1000 dinara ili su 600 na akciji ili da li je paradajiz negde 250 ili 150 dinara kilo ili da li je cokolada ili sampon za kosu na akciji ili nije na akciji ili ne znam jedne patike kupuju na 12 mesecnih rata, a to svakako vec jeste zivot na granici siromastva a tako zivi sigurno vise od 2/3 ljudi u Srbiji, dok od onih preostalih 30% barem polovina nema cak ni to vec mesecima ne placaju rezije i cekaju da im iseku struju a stvari kao sto su meso, cokolada, voce, kozmetika tesko da kupuju i na akciji, i tek mozda nekih 15% zive bez finansijskih poteskoca i da im stvari kao sto su racuni, rezije, hrana, stvari za kucu, itd nisu neka optetecujuca stavka nit moraju da razmisljaju o takvim stvara (a u tih 15% spada i onih par % koji ne znaju sta ce sa parama i koji imaju i znatno vise nego sto im treba).

Back