Policija

Zakon ne valja qurtzu i zato ga niko ne ebe ni dva posto.

Crni ogromni džip može da se parkira gde hoče ali mi smrtnici ne možemo, pandur ne sme ni da mu priđe, pandura podmitiš sa crvenom, dve, iako si divljao kroz naselje 120 na sat.

Ne smem da pričam na mobilni dok vozim ali smem da ližem sladoled, pušim kao turčin, ljubim žensku do sebe (čak, ženska mi po zakonu MOŽE vršiti felacijo dok vozim kroz gusto naseljeno mesto!) i gledam ugrađeni TV!!! A ne smem da se javim na telefon?

Onda, kada želim da izbegnem rupu koja će mi oštetiti vozilo, a ne mogu drugačije nego da pređem punu liniju, oduzeće mi se dozvola ili će me po ušima nekom drugom drakonskom merom, a platio sam kroz registraciju za održavanje puteva. Naravno, opet rešim da mi dozvola ostane sa jednom ili dve crvene, ali onda nemam za obavezne zimske gume dok vani prži zvezda a asfalt suv kao barut.

Prva pomoć... hahahah. Ja nisam lekar, ne bih znao, sem zaustavljanja krvarenja, ništa da odradim povređenom. I to sam naučio u ratu, inače bi mogli kraj mene da iskrvare. Postoji masa ljudi, znam pouzdano, kojima se gadi da priđu povređenom, koji jednostavno ne mogu to da rade, nisu ljudi krivi, takva im je svest... a svi oni su obavezni da kupe novu prvu pomoć, jer stara odjednom nije dobra. Iduči zakon će da naloži da se u prikolici tekli operaciona sala, a vozači da završe instant hirurški kurs.

Sve glupost do glupost u zakonu. Naj biser je onaj po danu uključiti farove u gradu. Na otvorenom i nekako, ali u gradu?

Potkupljivo sudstvo, policija, smešan zakon bahatost vozača i pešaka nikada neče dovesti da se ureže neka vozačka svest i kultura u tintare naših šumahera.
Mislim, neka im se tata drži propisa, nova igra se zove "krši ih i zaebi glupandere"

Сукоб уличног продавца и комуналне полиције у Нишу (Видео)

sukob sa policijom.jpg

http://www.vaseljenska.com/vesti/sukob-sa-komunalnim-policajcem-video/

Сукоб уличног продавца и комуналне полиције у Нишу (Видео)

Pogledajte prilog 217540

http://www.vaseljenska.com/vesti/sukob-sa-komunalnim-policajcem-video/

Edit: Sad sam videla da je već otvorena tema o tome na pdf Politika.
Pa da ne bi spamovali ovde (pošto je pdf Nepravda prevashodno namenjen za lična iskustva, tj. lično doživljene nepravde, a ne za političke rasprave) molim vas da raspravu o tome nastavite na pomenutoj temi.

Hvala :).

Poslednja izmena:
Добро, том логиком, ја, као стручњак за процену безбедности саобраћаја кажем да је истраживање рађено у наменским лабораторијама у Немачкој и Данској, лично сам учествовао у припремама електронске опреме за мерење (све остале потребне "уверавајуће" чињенице слободно додајте по нахођењу). Уосталом, колико је тешко укуцати "safety braking distance" у Гуглу? Па укључиш мало физике и ... изненадиш се.
Sve to je velika komplikacija, najjednostavnij nacin je da sef smene saobracajne policije utvrdi zaustavni put i svi zadovoljni, a najzadovoljniji osteceni, jer nije dobio batine. Najnovije "otkice" desava se iza zidova policijskih stanica, utvrdjivanje "fiktivne adrese", pa tako, zensko pravosudje na delu ima sasvim licni pecat " Ko si ti da se ne odazoves kada te sudija "zenski" poziva, ovde su prekrsaj i kazna najmanje vazni, posto su zene dusevite - lako je za kaznu, problem je neodazivanje na poziv koji, naravno, nikad nema sve podatke ni dokumenta, ali ako se pozvani ne odazove na poziv, iako sud moze da donese presudu i bez prisustva okrivljenog, to postaje najveci greh i suzbija se sasvim nelegalnim sredstvima. Sta ce policija nego da se snalazi: Neces da se odazoves sudu, e prijatelju zaboravi na auto sledecih pola godine, posto policajac, koji stanuje dve kuce dalje pouzdano zna da ne zivis u svom stanu, dok mu se drugacije ne naredi. Sve u svemu procedura je jednostavna sud salje pozive preko poste, ako ne primis obavesetnje da ti je stigla posiljka, poziv od suda se vraca, posle drugog poziva sud nalaze policiji da te privede ili stiklira da ista, policija, utvrdi da li zaista stanujes na toj adresi. Stanovao ili ne ovo utvrdjivanje ceka registraciju vozila i tebe da se pojavis u policijskoj stanici, nekad i pola godine. Sve jedno je da li je vec utvrdjeno da stanujes na toj adresi sleduje ti da cekas ponovno utvrdjivanje, obavestenje o rezultatu saznajes samo kad podneses zahtev za registraciju vozila i tako par puta. Sve u svemu, izmisljotina do izmisljotine i sve u " zakonskim " okvirima. Uostalom, ko da se stidi zbog ovoga, sud " nema pojma" kako se to radi. Policija ima druga posla, utvrdjivanje zaustavnog traga vozila poznatih karakteristika, na poznatom putu. Sve laz do lazi, a ti budi posten i cekaj da drzava o tome odluci ili kako jedan policajac rece: " Nema nevinih dok ne dokazu."

Da bitno je da oni mene kazne,a to sto se neko parkira na sred pesackog,ili divlja kroz grad a oni piju kafu i smeju se to nikome nista.I koliko ja znam ocima se gleda dal ima automobila a ne usima.
Takodje im treba pola sata da se smiluju da dodju do mesta zlocina.I posle to da mi drzi pravdu na ulici? :/

To si 100% upravu i ja imam totalnu averziju prema njihovoj samovolji. Jedne kaznjavaju za banalne stvari a pred velikim prekrsajima zatvaraju oci! Da ne spominjem masu policijskih vozila u mom gradu koji voze sa starim tablicama - sto znaci da apsolutno nisu registrovana!!!!!!! Pitam se sta bi se desilo da ja provozam neregistrovan auto, da li bi me kaznili :zroll:?

Nedavni dogadjaj koji je potresao mnoge ljude u mom gradu.Pre par meseci sam prelazio ulicu sa slusalicama na glavi i saobracajni policajac me je kaznio 3000dinara zbog toga.Prvo Prelazio sam na pesacki prelaz,drugo gledao levo desno i nigde nikog nije bilo,sto me je jako iznerviralo.Da muka bude jos veca,kad sam se zalio sudiji on je odbio zalbu i dodao jos 1000dinara odozgo.Mislim da bi bio red da narod uzme stvar u svoje ruke i promeni ceo ovaj sistem.Ne kazem da su policajci krivi,ali donosenje takvih glupih zakona,kao sto je voznja motornih vozila sa upaljenim svetlima u sred leta je stvarno ne tolerantna tiranija nad narodom.

Policajac kad hoće- hoće, kad neće - neće.

Najjednostavnije objašnjeno i živa istina.

Nedavni dogadjaj koji je potresao mnoge ljude u mom gradu.Pre par meseci sam prelazio ulicu sa slusalicama na glavi i saobracajni policajac me je kaznio 3000dinara zbog toga.Prvo Prelazio sam na pesacki prelaz,drugo gledao levo desno i nigde nikog nije bilo,sto me je jako iznerviralo.Da muka bude jos veca,kad sam se zalio sudiji on je odbio zalbu i dodao jos 1000dinara odozgo.Mislim da bi bio red da narod uzme stvar u svoje ruke i promeni ceo ovaj sistem.Ne kazem da su policajci krivi,ali donosenje takvih glupih zakona,kao sto je voznja motornih vozila sa upaljenim svetlima u sred leta je stvarno ne tolerantna tiranija nad narodom.

U sutini globlana svest celog naroda u celom svetu se vec davno izdigla iznad potrebe za policijom i slicnim nacinima upravljanja,
no policija opstaje zato sto imaju vatrenu moc neuporedivo vecu od naroda i mogu je upotrebiti ako bi neko hteo da ih ukloni.
Sve kazne i ceo sistem kaznjavanje je besmislen i uvek destruktivan, i postoji jedino zato sto policija i drzava od njega imaju materijalnu korist.
Za sada im jos niko nista ne moze, jer dok celo ljudstvo svo odjednom ne kazu - dosta! - jedan ili dvoje ili troje ljudi ne mogu ama bas nista protiv ovog sistema zasnovanog na pravu jacega.
No situacija se sve vise zateze, ljudi sve vise vide i razumeju i sve su ocajniji na svu tu globalnu nepravdu, i jednom mora puci ...

Poslednja izmena:

Back