Policija upala u Prvu kragujevačku gimnaziju

Нема ништа од кривичне одговорности јер је ушао у другу фазу. Фазу почетка завођења отворене тираније.
kako nema, pa struka se probudila, ili sam ja nesto pogresno procitao?

200 судија и тужилаца потписало да изјаве Вучића попримају обележја кривичног дела

znaci institucije evo rade svoj posao, samo da se uruci aljeku poziv sudski, sa zaprecenom robijom 15 godina, imunitet ima samo za dela do 5

Да да.
Сила којом стиска народ ће се повећавати и само ће једног тренутка све полуге његове репресије се распасти.
Буквално у тренутку када му полиција откаже послушност.
Полиција може да гура клинце и народ, може повремено да баци неки сузавац или евентуално неког приведе али да отворено гази народ врло тешко.
Ali ti klinci su nečija deca pobogu, šta ovaj narod još čeka, to mi nije jasno, da gledaš kako ti policija gura i lupa dete i da ne reaguje niko???

Да да.
Сила којом стиска народ ће се повећавати и само ће једног тренутка све полуге његове репресије се распасти.
Буквално у тренутку када му полиција откаже послушност.
Полиција може да гура клинце и народ, може повремено да баци неки сузавац или евентуално неког приведе али да отворено гази народ врло тешко.
Šta ga sprečava da krene sa masovnim hapšenjem po fakultetima? Ništa .

A što se murije tiče, ona je i dalje čvrsto uz njega, vojska isto, službe pogotovo. I ne vidi se kraj tome.

U kragujevacke skole su oruzane snage zadnji put boravile 1941. da ubijaju djecu.

Sada Hulja iz Cipuljica tamo salje policiju, i sve mislim da to namjerno i simbolicki radi.

Fasista i nacista, on je skroz poludeo.

I meni je odmah prosla kroz glavu Krvava bajka...gde bas Kragujevac da mu padne na um.
Kako ga nije sramota od rafala koji su ispunjavali kvotu dan i noc ne vodeci racuna da li ubijaju djake izvedene iz skole ili njihove oceve.

Svakog dana nadje nacin da mi iznova i iznova smuci.
Bez mrve postovanja prema traumi koju taj grad nosi ispod koze decenijama.

Ne da nema koren vec ni za tikvu bez korena nije.

Ali ti klinci su nečija deca pobogu, šta ovaj narod još čeka, to mi nije jasno, da gledaš kako ti policija gura i lupa dete i da ne reaguje niko???
Наравно.
Какав је то човек који има оклоп, оружје и штит треба да гази неке клинце од 16-17-18 година само зато што се не слажу са једним човеком.
95% полицајаца има децу и свако ће замислити споствено дете да неко бије и стаће.

Šta ga sprečava da krene sa masovnim hapšenjem po fakultetima? Ništa .

A što se murije tiče, ona je i dalje čvrsto uz njega, vojska isto, službe pogotovo. I ne vidi se kraj tome.
Мислим да већи део полиције није за њега, војска готово да смем да тврдим да није за њега.
Ако крене буквално отворено да хапси онда ће устати сав народ али у рукама неће имати пароле него оно што је тражио да народ преда пре неку годину.

Наравно.
Какав је то човек који има оклоп, оружје и штит треба д агази неке клинце од 16-17-18 година само зато што се не слажу са једним човеком.
95% полицајаца има децу и свако ће замислити споствено дете да неко бије и стаће.
Teško. Ne zovu ih džabe kerovima. U stvari i psi imaju daleko više savesti od većine pandura.

Мислим да већи део полиције није, војска готово да смем да тврдим да није против њега.
Ако крене буквално отворено да хапси онда ће устати сав народ али у рукама неће имати пароле него оно што је тражио да народ преда пре неку годину.
Teško. Narod se ovde većinom loži na silu i bahatost , naročito generacije titinih pionira i one mlađe gas bato sirovine, u stilu "to udri narodna milicijo".

Teško. Narod se ovde većinom loži na silu i bahatost , naročito generacije titinih pionira i one mlađe gas bato sirovine, u stilu "to udri narodna milicijo".
Има таквих и то баш међу том генерацијом коју помињеш али сети се Слобе.
Ја сам пар дана пре 5.10 помислио како нема шансе да се он скине и паде Слоба као крушка, изненада. Исто ће бити.
Сви диктатори праве врло сличне грешке.
Чаушеску је 1-2 године пред пад јако појачао репресију и како је завршио. Њега исто чека.

IMG-c6134bf437837db4f9bad2f3c7a58dcb-V.jpg

Back