Appel
Iskusan
- Poruka
- 5.689
Znači hvatanje za ovakve stvari je stvarno patos od komunikacije. Strašno je ovo.![]()
More, banuj se!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači hvatanje za ovakve stvari je stvarno patos od komunikacije. Strašno je ovo.![]()

I meni je ovo promaklo. Doduše, meni je opravdanje urođena glupostTačno, moja greška. _( Neprespavana noć daje rezultate.![]()
Normalno.Što bih učio neki mrtav jezik ako ne zbog koristi?

Pa pročitala sam, a niko me nije tero'. 'oš da citiram![]()
Upotrebi pravilno, ako već želiš. 
A nisi ni shvatio post pride.
Smaraš. Nađi nekog drugog da se raspravljaš. Ja sam jasno napisala šta sam imala. Nemam nameru da se ponavljam.
Nego da te pitam, kakav ti je ovo pravopis.Upotrebi pravilno, ako već želiš.
![]()

Latinski je odavno mrtav jezik ali ima vrlo konkretnu upotrebu.Pričaćeš sa mrtvima?![]()

Latinski je odavno mrtav jezik ali ima vrlo konkretnu upotrebu.![]()

Ti me stavi na ignor i stvar rešena i ti smaraš, ali ja junački - čitam šta pišeš i trpim![]()
Dobro,koji današnji narod govori tim jezikom?Pa ja ne bih rekla da je mrtav.![]()

Jasno je iz razvoja cele tema da je greška u pitanju. Pusti te stvari i bavi se temom, a ne učesnicima.
Ok, to je tačno.Poenta je u tome da policajac kojeg želite da pošaljete na takav zadatak mora da zna jezik. Policajac koji izlazi na uvidjaj mora da zna jezik. Romi često i ne idu u školu. To što romi ne znaju jezik je jedna činjenica, a to što policija mora da otkrije ko je nešto uradio je druga priča. Dakle funkcionalno je da policajci koji rade u reonima gde žive Romi znaju romski. To što će neko da se inati i kaže "nekaoni nauče srpski" neće pomoći u istrazi. Neko može da zna jezik i da neće da ga govori. To je bio slučaj, recimo, u vojsci. Bili su Albanci koji su znali da pričaju srpski, ali su se pravili blesavi. On kao ne zna i ne razume komande. Prebačeno u ovu situaciju ako dodje policajac i pita nešto, a ovi kao ne razumeju, onda on njima kae na njihovom jeziku da duvaju u balon, e onda nema više foliranja već mora da duva pa da vidimo je li pijan.
Dakle, ako su pripadnici manjina zabrinuti za ostvarivanje svojih građanskih prava, zar nije logično da se i oni potrude da ta prava ostvare, tako što će naučiti srpski jezik?Svrha učenja ovih jezika jeste da pripadnici manjinskih zajednica brže i lakše ostvare svoja građanska prava
Dakle da utvrdimo gradivo - ovi su gori i od mog muža - realno
Drugo - NISAM RAZUMELA BOLDOVANO![]()
Treće - zbog ovakvih postova sam ja hmm- volela Strelu![]()
Ako su policajci većina, onda nisam... Deder mi objasni...
Jasno je iz razvoja cele tema da je greška u pitanju. Pusti te stvari i bavi se temom, a ne učesnicima.
Dobro,koji današnji narod govori tim jezikom?![]()
Poenta je u tome da policajac kojeg želite da pošaljete na takav zadatak mora da zna jezik. Policajac koji izlazi na uvidjaj mora da zna jezik. Romi često i ne idu u školu. To što romi ne znaju jezik je jedna činjenica, a to što policija mora da otkrije ko je nešto uradio je druga priča. Dakle funkcionalno je da policajci koji rade u reonima gde žive Romi znaju romski. To što će neko da se inati i kaže "nekaoni nauče srpski" neće pomoći u istrazi. Neko može da zna jezik i da neće da gagovori. To je bio slučaj, recimo, u vojsci. Bili su Albanci koji su znali da pričaju srpski, ali su se pravili blesavi. On kao ne zna i ne razume komande. Prebačeno u ovu situaciju ako dodje policajac i pita nešto, a ovi kao ne razumeju, onda on njima kae na njihovom jeziku da duvaju u balon, e onda nema više foliranja već mora da duva pa da vidimo je li pijan.
Falsifikovao si temu, podvalio si tezu i sada se smeškaš.
Srbi, srpski jezik, većina.
Mađari/Romi, mađarski/romski jezik, manjina.
Mrtvi jezici su oni jezici koji su ''nadživeli'' narode koji su ih stvorili i koristili.Pa hajde, da li je sasvim van upotrebe? Nije narod u pitanju, ali je u upotrebi. Doduše, sve zavisi od ugla gledanja. Ja držim da nije mrtav.

U neku ruku je tako. Ali s druge strane, ako dobiju odgovor da ne mogu da se zaposle negde jer ne govore jezik, postoji realna šansa da prave cirkus oko toga. I zato se popicija odlučila na ovaj korak. Lepo, ali treba da je obostranooDakle, ako su pripadnici manjina zabrinuti za ostvarivanje svojih građanskih prava, zar nije logično da se i oni potrude da ta prava ostvare, tako što će naučiti srpski jezik?
Mrtvi jezici su oni jezici koji su ''nadživeli'' narode koji su ih stvorili i koristili...ali možda ja grešim pa postoji neka preciznija definicija.Neću dalje da se raspravljam.
![]()
Majstorica za spamovanje