Polaganje vozackog ispita

ja položio testove iz druge, ali zato vožnju iz prve :D

jbg vozio sam pre toga jedno šest meseci bez dozvole :)

i još me pitao pandur na kraju kad smo stali... kaže... a je li sine, ti si već vozio, a?

reko pa jesam... možda tri-četiri puta. a on će... aha, možda trista-četiristo puta. :mrgreen:

i kaže... vidi se po tim mušičavim, oštrim pokretima kakav si... brzo cimaš volan, puno gasa dodaješ... viđao sam ja takvih kao ti po kanalima i oko bandera koliko hoćeš.

položio si sine... sada čuvaj dozvolu i još važnije, kakav si nenormalan, čuvaj svoj i tuđe živote. :D

ja reko hvala čika policajac, uzeo onaj papir i otišao. :mrgreen:

Skinuo sam nove testove sa interneta (pdf) i uz pomoću programa napravio digitalnu verziju istih (identična onom koja se može pronaći na raznim sajtovima auto škola). Takođe sam pronašao i odgovore, jednu verziju a posle toga i njenu ispravku ... Nakon svega toga na sajtu Uprave saobraćajne policije pronašao sam dodatne izmene postojećih testova ali bez ponuđenih rešenja. Neka pitanja su izbačena (obeležena crvenim) a jedan deo je izmenjen i on je obeležen na testu žutom bojom. Ona koja su nova u bazi ispitnih pitanja MUP-a označena su zelenom bojom. E sad ... da bi sve bilo regularno što se tiče digitalne verzije koju sam napravio potrebna mi je pomoć samo u slučaju ovog poslednjeg, odn. tačnih odgovora konačnih izmena. Negde su pitanja blago modifikovana i nije se promenila suština dok su neka druga dobila potpuno drugačiju formu po meni.
Digitalna verzija koju sam napravio je završena i u toku su provere pitanja (sva su za motorna vozila „B“ kategorije).
Naravno, kada budem završio sve voljan sam da testove potpuno besplatno podelim sa svima!

Imala bih jedno pitanje

Naime, pocela sam sa obukom 2011 godine po starom zakonu,
ali nisam izasla na polaganje tada ni teorije ni voznje
Pa me zanima da li trebam opet da platim obuku i idem na istu, ili treba samo da doplatim neke dodatne casove i izadjem na ispite?

koliko je meni poznato,moraces sve iz pocetka ,ko je poceo"po starom"morao je da zavrsi do 31 dec 2014

Ja sam danas pala prvi put voznju, napravila sam katastrofalnu gresku, nisam pustila na raskrsnici onog s prvenstvnom prolaza, a znam to odlicno da treba, i kako treba....... Ali , ljudi, mene je trema ubila danas, uopste ne znam kako cu i kad cu uspeti da polozim ako me ovo ne popusti. Ovo danas na polaganju nisam bila ja uopste. Blokada totalna. Bas sam se ubedacila. Jel imao neko slicnog iskustva da je uspeo da prebrodi tremu?

Davno je bilo, ne sećam se, ali:

Iskuliraj malo dan, dva pa uzmi da voziš s nekim da te malo prođe. Uplati još nekoliko časova sa instruktorom, to ti je najbolje.

Na časovima nekoliko puta ponovi situaciju u kojoj si se našla, kao i slične situacije.

Ne misli o tremim koncentriši se na vožnju. Kliknuće ti posle malo vremena i sve će doći na svoje.

Ja sam danas pala prvi put voznju, napravila sam katastrofalnu gresku, nisam pustila na raskrsnici onog s prvenstvnom prolaza, a znam to odlicno da treba, i kako treba....... Ali , ljudi, mene je trema ubila danas, uopste ne znam kako cu i kad cu uspeti da polozim ako me ovo ne popusti. Ovo danas na polaganju nisam bila ja uopste. Blokada totalna. Bas sam se ubedacila. Jel imao neko slicnog iskustva da je uspeo da prebrodi tremu?
nema sta ako ne mozes naci vezu moras bar odglumiti da ti nije frka,vozi kao da sama vozis,postuj znakove,gledaj retrovizor,migavac,semafor,pesake obavezno,stop znak stani,ne da prodjes lagano,otvoreno pitaj instruktora sve jer je placen da te nauci ne da uzima dodatne pare precutkujuci

Kad se samo setim mog polaganja!:hahaha:
Nailazim na pesacki prelaz i pesak stoji i hoce da predje i meni u krajnjem momentu se upali lampica da treba da stanem i ja tako zakocim da ovi maltene nisu poispadali kroz soferku! :hahaha:
Ali sam stao i POLOZIO! ;)
Osnova voznje je gledanje znakova.

Gde se uči rukovanje građevinskim mašinama(bagerima/utovarivačima/grejderima i ostalim)?
Niko ne zna precizan odgovor i priča se uvek završi na"kada te gazda pita blefiraj da znaš".

Znam da je pdf prvobitno posvećen automobilima ali značilo bi mi puno ako neko zna odgovor.

Back