Pola Hrvatske ce se hraniti u "puckim kuhinjama" - Ratni veteran kopa po kontejnerima

Тихи

Starosedelac
Poruka
186.039
Pola Hrvatske bit će u pučkim kuhinjama, a ostala polovica u njima će se krijumčariti

Cijela povijest ljevičarskih elita povijest je njihova bijega od sudbine masa za koje se u programima zauzimaju.

pola-hrvatske-bit-ce-puckim-kuhinjama-a-ostala-polovica-njima-ce-se-krijumcariti-slika-722856

Kad bi pod blagdanski bor Zoran Milanović i njegova vlada trebali staviti nešto od uspjeha što su ih postigli u godini na odlasku - ni za koga darova ne bi bilo. Darovnik ispod bora bio bi prazan a oni koji su nešto očekivali bili bi razočarani i pokisli. Bili bi razočarani i pokisli i kad bi bili spremni zadovoljiti se solidarnošću koja vlast pokazuje prema narodu. Ali ni to neće dočekati - na kraju godine, kao izraz prezira i cinizma prema građanima, mogli su gledati slike s premijerova tulumarenja s tajkunom Tedeschijem i guvernereom Hrvatske narodne banke Borisom Vujičićem, kojeg mnogi ekonomisti smatraju marljivim zaštitnikom stranih banaka i njihovih profita te jednim od glavnih krivaca za neprekidno sputavanje hrvatskoga gospodarstva i izvoza.

Iz usta premijera ili nekoga ministra nije se čula nijedna riječ isprike, štoviše, svi su svoje neuspjehe prikazivali kao uspjehe. I kao što su na početku mandata obećavali gospodarski rast i velike investicije, tako to čine i sada, na kraju prve godine. Na kraju iduće godine sve će se ponoviti, gospodarskoga rasta neće biti, ali ćemo opet moći gledati slike s premijerova tulumarenja i samozadovoljstvo ministara. Ne vidimo, naime, niti jednu zamisao o poboljšanju gospodarstva, a ne vidimo ni spremnost vlasti da poduzetnicima olakša posao poreznim rasterećenjima i stvaranjem drugih uvjeta u kojim bi se ljudi zapošljavali.

Također, ne vidimo spremnost da se banke, gotovo sve u stranom vlasništvu, stave u službu proizvodnje i građana, dapače, i vlast i guverner HNB-a u svemu im idu na ruku. Ekonomist Slavko Kulić već odavno tvrdi da Hrvatska narodna banka nije ni hrvatska ni narodna, nego servis kolonijalnih gospodara Hrvatske. Je li u takvim uvjetima, u kojima Hrvatska ne raspolaže vlastitim novcem, uopće moguća nacionalna ekonomija, ili smo osuđeni na sve veće zaduživanje, na otimanje narodu kako bismo zadovoljili svjetske financijske policajce koji nam stalno prigovaraju zbog prevelike potrošnje. Bez upregnuća banaka u interese hrvatskoga gospodarstva, osuđeni smo na sve veću ovisnot o svjetskim vjerovnicima i na sve veće cijeđenje građana porezima, smanjivanjem plaća, otpuštanjem. Ništa od onoga što na kraju godine govori vlast ne jamči da će dogodine biti drukčije.

Posve su u pravu oni koji tvrde da je za Milanovića i društvo najveći uspjeh sama činjenica da su na vlasti. Svojim je nekim protivnicima ministar Jovanović poručio: pogledajte se u ugledalu i pljunite u ono što vidite. To je stil manje-više svih dužnosnika Vlade. Od te Jovanovićeve poruke bitno se ne razlikuju mnoge uvrede koje je u Hrvatskom saboru zastupnicima uputio Zoran Milanović. Mi smo lijepi, pametni, sposobni, a vi ste ološ koji ne zaslužuje postojati - tako se vlast odnosi prema oporbi, a i prema novinarima. Taj stil je naslijeđen iz komunizma, iz partizanštine, iz svekolike lijeve tradicije u kojoj su ljevičari sami po sebi idealni a njihovi protivnici ništarije.

Kad se tome doda da su uglavnom ateisti, to jest ljudi bez moranih zapreka i straha od Boga, onda možemo biti sigurni da su deset godina u stanju zemlju voditi u propast a da ništa ne izgube od svoje umišljenosti, bahatosti, samoljubivosti i osjećaja da su jedino oni pozvani voditi Hrvatsku. Nitko se tako kao ljevičari ne izolira od posljedica svojih nesposobnosti, nitko tako ne nastoji biti neuprljan od klase, radničke klase, koja im je u temelju političkog svjetonzora.

Cijela povijest ljevičarskih elita povijest je njihova bijega od sudbine masa za koje se u programima zauzimaju. Milanka Opačić je ovih dana obilazeći pučke kuhinje izjavila kako ima i onih koji su imućni a iskorištavaju socijalnu pomoć.

Svi mediji bilježe kako kako su pučke i Critasove kuhinje sve punije, ali nju ne muči ta bijeda u koju vlast baca ljude nego nadzor nad zloporabom te bijede. To nam je budućnost: pola Hrvatske bit će u pučkim kuhinjama, a ostala polovica u njima će se krijumčariti.

http://www.vecernji.hr/kolumne/pola...ovica-njima-ce-se-krijumcariti-kolumna-491490

Ratni veteran, a bez struje i vode živi na kolodvoru!

Darko Grabušić - Đinks živi u napuštenoj zgradi željezničkog kolodvora u Dubravi Zabočkoj, diže se u tri ujutro i jedini izvor prihoda mu je prodaja plastičnih boca.

ratni-veteran-a-bez-struje-vode-zivi-kolodvoru-slika-725045

Hrvatski ratni dragovoljac, danas 41-godišnji Darko Grabušić - Đinks, prije 20-ak godina prošao je gotovo sva bojišta po Hrvatskoj - prvo kao pripadnik 103. Zagorske brigade, a potom i u rezervnom sastavu Specijalne policije Baruna. Danas živi sam u napuštenoj zgradi nekadašnjeg željezničkog kolodvora u Dubravi Zabočkoj bez struje i vode. Zalihe drva su mu bile dostatne tek za nekoliko dana, a sva drva je sakupio sam samcat uz rijeku Krapinicu. Ne dobiva pomoć,kaže, ni od Grada, ni od Crvenog križa, ni od Centra za socijalnu skrb, a jedini prihod mu je od prikupljenih plastičnih boca koje prodaje po trgovinama i na taj način nekako uspije preživjeti.

Prvo u bolničke kontejnere

- Svaki dan ustajem već u tri ujutro i sa svojoim biciklinom krećem u akciju prekapanja po kontejnerima. Prvo kod Županijske bolnice na Bračku, a potom odem i na druga mjesta po Zaboku i okolici. U prosjeku svaki dan pronađem 80 -100 boca i zaradim si 40-50 kuna. Ako zaspim i sat dva zakasnim, već u kontejnerima neće biti skoro ništa - kaže nam Đinks koji sve što u dućanu kupi samo preračunava u boce - koliko flaša neka stvar košta.

http://www.vecernji.hr/regije/ratni-veteran-a-bez-struje-vode-zivi-kolodvoru-clanak-491951

Eto gde je Hrvatsku i njene gradjane odveo njihov "put u Europu" . Odvesce i nas u Srbiji u istom smeru - ako nastavimo hrvatsim slovenackim bugarskim rumunskim i grckim stopama propasti.

Poslednja izmena:
UŽAS U ISLAMU GRČKOM

Pasji život ratnoga invalida: benkovački branitelji nakon 19 godina "otkrili" zaboravljenog suborca

j7pvyu.jpg

Punih 19 godina 44-godišnji branitelj nema ni struju ni vodu, živi sam, a unutrašnjost potleušice je nezamisliva za normalan ljudski život. Sve je mokro, vlaga probija odasvud, nema stola ni stolice...
- Nismo znali za njega, i mi smo u šoku, moramo nešto učiniti, nitko u Hrvatskoj ne može tako živjeti, to se ne smije dozvoliti - tim riječima nas je Benkovčanin Mile Marić u ponedjeljak odveo u mjesto Islam Grčki.

Usred sela, u kojem žive samo Srbi povratnici, nalazi se potleušica u kojoj na zemljanom podu živi Tomislav Šantić, hrvatski ratni vojni invalid. Šantić u kućerku bez krova živi od 1993. godine, kada ju je dobio na korištenje, i kada u njoj nije bilo ni struje ni vode, ni krova, ni namještaja. Kako je u kući bilo ‘93., tako je i danas.

Punih 19 godina 44-godišnji Tomislav Šantić nema ni struju ni vodu, živi sam, a unutrašnjost kućerka je nezamisliva za normalan ljudski život. Sve je mokro, vlaga probija odasvud, nema stola ni stolice, samo je u jednom prostoru madrac na kojem Šantić spava.

Ostali dio popunjavaju plastične boce čijim prikupljanjem Šantić, nekadašnji pripadnik 105. bjelovarske brigade, ponešto zaradi. Na podu je blato, jer je oko kuće sama zemlja, a kuća je puna vlage. Nema štednjaka, nema slavine. Riječju, osim madraca, u kući nema - ničega.

- Jelo spremim ovdje ispred kuće, naložim vatru, pa na nju stavim metalnu ploču, ovako, sa nogicama, onda može i zdjelica gore, pa se skuha - mirno objašnjava Tomislav Šantić, koji je nakon teškog ranjavanja u Domovinskom ratu ostao 30-postotni vojni invalid.

No umjesto mirovine, Šantić ima točno 150 kuna invalidnine. I to su sva njegova mjesečna primanja, pokazuje nam knjižicu od banke, odakle svakoga mjeseca podigne svoju invalidninu od 150 kuna i 70 lipa.

- Meni je jasno da imam pravo na nekakvu mirovinu s obzirom na moj ratni put, ali ja sam tek ove godine dobio osobnu iskaznicu. Nisam je mogao napraviti, objasnili su mi da je ne mogu dobiti jer kuća u kojoj živim nije imala kućni broj. Evo, od ove godine ima. Kuću mi je na korištenje dala Općina Smilčić, a sada Islam Grčki spada pod Grad Benkovac. Znate, tada je nas 18 obitelji i pojedinaca iz Podravine dobilo kuće na korištenje u Islamu Grčkom, no svi su se vremenom vratili u Podravinu kad su vidjeli da ovdje nema ni najosnovnije infrastrukture. Ali ja se nemam gdje vratiti - kazao nam je Šantić.

Mile Marić, tajnik benkovačke Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, koji je s nekoliko članova Udruge u ponedjeljak posjetio Šantića, kaže nam da Tomislav Šantić ne može riješiti minimalnu mirovinu koja mu zakonski pripada, jer nema novca za autobus do Zadra. Njegov je intelekt očuvan, kaže Marić, ali se kao krtica zavukao u svoju rupu iako mu se rane od snajperskih metaka na nogama posljednjih mjeseci počinju otvarati.

- Moramo mu pomoći, za njegov smo slučaj doznali nedavno i UHDDR poziva sve ljude dobre volje da se prikupe barem osnovna sredstva - kaže Marić.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/197041/Default.aspx

2623.jpg

plakat_split_kralj_364949s0.jpg

Poslednja izmena:
Darko Grabušić - Đinks živi u napuštenoj zgradi željezničkog kolodvora u Dubravi Zabočkoj, diže se u tri ujutro i jedini izvor prihoda mu je prodaja plastičnih boca.

Асти госпе, па зар тако са бранитељем и драговољцем :(

Е па стварно су Срби требали да победе и згазе Хрватску кад је овакав однос према господину Ђинксу и његовим храбрим саборцима.

Ja neću moći da spavam noćas.
Bar dok ne legnem u krevet.

Šala na stranu, pustite Hrvatsku
i mi smo tu negde

Gledajući ove novokomponovane
businemane ostali smo braća sa
Hrvatima i Bosančerosima

pa naravno kad nasi veleizdajnici od politicara vode identicnu politiku kao i hrvatski! "EURUPA nema alternativu!"

Што не оде на море да пеца инћуне?И дода на то салату одморских краставаца,гратис.Понекад може да га погоди и нека порција фажола...

more,more,tu si tanak i zavidan!!Dođi na lito pa ulovi koju ribicu i na gradela pa vidi kako izgleda vriška riba!

more,more,tu si tanak i zavidan!!Dođi na lito pa ulovi koju ribicu i na gradela pa vidi kako izgleda vriška riba!
Имам ја и овде смрдљиви роштиљ,не треба да идем на море.Ако ми се једе риба,купим свежу пастрмку и спремим како ја хоћу.

Naslov je totalna glupost bez obzira od koga je i nabrajanje pojedinačnih primjera siromaštva je uvijek bilo tjeranje vode na svoj mlin mimo realnog stanja. Zna se koja je granica siromaštva i da otprilike imamo 15ak% ljudi koji žive ispod ili oko te granic što je neki europski, možda čak i svjetski prosjek. Sve ostalo je blebetanje uprazno.

Tihi nikako da shvati da put prema EU ili članstvo u EU nema apsolutno nikakve veze sa stanjem države/a već na ovo sadašnje stanje duga najviše utječu vlade svake pojedine članice koje vode fiskalno neodgovornu politiku sa visokim proračunskim deficitima koji nastaju zbog previsoke tekuće potrošnje koja se financira kreditima što realno nije održiva politika. Također opet ponavljam, apsolutno je na Srbima da odluče žele li u EU ili ne. EU je klub država i za ulazak u taj klub moraš da karikiram zadovoljit dress code odnosno pravila tog kluba. Ako to ne želiš ostaješ vani svojim izborom.

Poslednja izmena:
Имам ја и овде смрдљиви роштиљ,не треба да идем на море.Ако ми се једе риба,купим свежу пастрмку и спремим како ја хоћу.

morska riba je bolja+veći izbor!!
Naslov teme nema veze sa našom stvarnošću,prije bi ga se moglo primjeniti na Srbiju!!

Оставили бранитеља да скапава на неком сметлишту и хвата жохаре за благдански објед док они, сити, наждрани, и пуни издаје ћаскају са Србима на интернету.

ТО је хрватска стварност.

Оставили бранитеља да скапава на неком сметлишту и хвата жохаре за благдански објед док они, сити, наждрани, и пуни издаје ћаскају са Србима на интернету.

ТО је хрватска стварност.

:hahaha:

Back