Pokvasen notebook

Sve u svemu, vreme je da neki prihvate da su malo požurili sa davanjem "dijagnoze" ovog laptopa i da je zaista moguće da se problem ispolji tek nakon nekoliko dana.

Ko radi taj i greši ;-)
Možda i oni mogu da prihvate da su pogrešili u davanju dijagnoze ali ja NIKAKO me pristajem na mogućnost da je LapTop radio posle kvašenja još blizu 60 DANA i posle crkao od kvašenja.
Ovo zaebite malo , čak ni u servisu ne dobiješ garanciju na rad duži od 30 dana.

Ko zna koliko je radio, mozda ne stalno i non stop.....
A koliko vidim a nadam se da i vi vidite, kreator teme se nopojavljuje da jos nesto kaze, tako da je sva ova prepirka ulazudna, i nevodi nicemu, ko zna sta se tu sve dogodilo i pod kojim uslovima.....
Tako da situacija je jasna ,,stvar'' je riknula i nema joj povratka, ko hoce da se raspravlja jos neka se raspravlja, meni nepada ni na kraj pameti.

Moderatori zaduzeni za ovaj pod forum bi trebali da zakljucaju temu, jer je sve receno, i sada ostaje samo da se svadjamo, kako bi izbegli to bilo bi lepo da se tema zakljuca.
Ovo nije naredjenje nego sugestija.

Ovo bi moglo proci kandidaturu odvala godine...verovatno i pobediti. :hahaha:

Moram da ispravim jednu nepravdu. Naime,koca chiemist je potpuno nefer isprozivan, jer mi je pre nedelju dana crkla matična ploča i u ovlašćenom servisu su mi rekli da je zbog kvašenja. Takođe mi je rečeno da matična strada u 99% slučajeva, jer,jednostavno zarđa. za svaki slučaj treba ugasiti računar odmah, možda budete u onih 1%, ali te priče- osuši se i onda je sve super, nisu tačne. I nosite računar kod pravog majstora, ne slušajte samozvane kvazi stručnjake!

Devojko,jel shvatas ti da je proslo 2 meseca??Osusila si ga,upalila i radi. U cemu je problem?
Ocigledno da ti prodaju maglu i ako se nalaze u mojoj blizini definitivno cu ih posetiti (ako naravno kazes ko su) da ih naucim pameti. Ko zna koga su jos ojadili.

Ne radi se ovde o tome da li je neko progresio (ljudi grese,a ja nikada ne bezim od toga da priznam gresku,ko me poznaje zna to sigurno) nego o tome da je to sto oni kazu i teoretski i prakticno nemoguce. Jadni Mendeljejev se sada prevrce u grobu jer ispade da bakar oksiduje brze od magnezijuma ili ne daj boze natrijuma. Onda,da voda ne isparava na svim temperaturama,zapravo zadrzava tecno stanje bez obzira na uslove i vreme,i kad joj se cejfne u tvom laptopu napravi kratak spoj,a kad je dobre volje nece nista lose da radi.

Ej bre,pa to su neoprostive gluposti. Oni bukvalno dovode u pitanje tacnost periodnog sistema elemenata.

Na kraju,sasa,nema potrebe a ni osnova da se tako obracas Ivanu. Za veliku vecinu njegovih i snejksovih postova (na Kompjuteri i internet) ja licno preuzimam punu odgovornost. Toliko o tome koliko su oni ispravni.

Kao što sam napisala, za slučaj da nisi pažljivo čitao - nisam ni govorila serviseru da je računar pokvašen,jer sam mislila da to nije u uzročno-posledičnoj vezi sa kvarom.Bukvalno sam došla,rekla - Pokvarila mi se prvo tastatura, onda se ugasio i nije hteo da se upali, a serviser me pitao - Da li je povasen? jos sam upoznala čekajući u servisu čoveka kome se potpuno ista stvar desila- crkao mu je računar posle 3 meseca. Što se izraza zarđala matična tiče, ne mogu sto posto da tvrdim da sam to čula, možda je čovek rekao pregorela ili nešto slično,a to se u mom za elektroniku laičkom mozgu prekonvertovalo u nešto drugo.
Vrlo je jednostavna stvar - nije postojala nikva druga situacija koja bi mogla da uzrokuje takav kvar,a računar je star nepune 2 godine,
Na temu se nisam javljala,jer nisam imala šta da kažem,niti mi je ova tema više potrebna,a u raspravama o elektronici stvarno nisam kompetentna da učestvujem.
Hvala svima koji su hteli da pomognu.

Poslednja izmena:
Kao što sam napisala, za slučaj da nisi pažljivo čitao - nisam ni govorila serviseru da je računar pokvašen,jer sam mislila da to nije u uzročno-posledičnoj vezi sa kvarom.Bukvalno sam došla,rekla - Pokvarila mi se prvo tastatura, onda se ugasio i nije hteo da se upali, a serviser me pitao - Da li je povasen? jos sam upoznala čekajući u servisu čoveka kome se potpuno ista stvar desila- crkao mu je računar posle 3 meseca. Što se izraza zarđala matična tiče, ne mogu sto posto da tvrdim da sam to čula, možda je čovek rekao pregorela ili nešto slično,a to se u mom za elektroniku laičkom mozgu prekonvertovalo u nešto drugo.
Vrlo je jednostavna stvar - nije postojala nikva druga situacija koja bi mogla da uzrokuje takav kvar,a računar je star nepune 2 godine,
Na temu se nisam javljala,jer nisam imala šta da kažem,niti mi je ova tema više potrebna,a u raspravama o elektronici stvarno nisam kompetentna da učestvujem.
Hvala svima koji su hteli da pomognu.
Dobro jutro , i ja bih te pitao , ali je tada verovatno pokvašen već drugi put.
Kada crkne tastatura na laptopu , znak je da je crkao kontroler tastature od kratkoga spoja u 100% slučajeva se dešava posle 30- 40 sekundi posle prolivanja tečnosti na nju , ne posle 60 dana.
Kada crkne tastatura laptop ne može da se upali jer kontroler je crkao i ne može da prođe selftest laptopa na startu .

Moguce je da crkne posle duzeg vremenskog perioda jer se sitne cestice zadrzavaju u mikrocipovima, i one kasnije dovode do kratkog spoja odnosno topljenja cipa. @ SoBlue trebala si laptop odmah posle kvasenja da odneses na ciscenje (mislim da to rade i u servisima za mobilne telefone) sto te nebi kostalo vise od 50e.

Back