Pokušaj krađe na kasi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Da li je matematika egzaktna nauka? Naravno da jeste. 1 i 1 su uvek i svugde 2. Kako onda ista roba, dva puta merena na ljudskoj vagi, daje dve različite mase i cene? Pa valjda nije dobro baždarena. Da su joj referentna tačka bili nečiji hemoroidi ili kondilomi - verovatno bi bolje radila nego ovako kako sada radi. Tuga jedna.

Naime, pre neki dan, u jednom marketu zdrave hrane na Detelinari, kupujem teglu malteksa i pet limunova. Momak iz obezbeđenja ih meri, pošto su sve trgovkinje zauzete, i lepi nalepnicu sa cenom na rukohvate od plastične kese. Masa 0,650 kg - cena 84,37 RSD. Trgovkinja na kasi ne može da očita cenu na skeneru i prebacuje mu što ju je lepio na rukohvate, ustaje i ona ponovo meri. Masa 0,645 kg - cena 83,72 RSD. Kako je ovo moguće? Gde je u međuvremenu nestala masa od 0,005 kg? Cena je smanjena za 0,65 RSD. Ne znači mi ništa.

Ali tu se muke ne završavaju. Ceo iznos na računu je bio negde oko 544,oo RSD. I ja joj lepo dajem 1000,oo i još 55,oo sitno (malo ko bi joj tako izašao u susret). Ali ona kuca na računu da sam joj dao 545,oo RSD i vraća mi kusur od 11,oo RSD. I izbija frka, jer ja zahtevam kusur od još 500,oo RSD. I velim kako neću da se maknem dok ga ne dobijem nazad. Ona koluta očima, crveni, znoji se... i nevoljno mi vraća tih 500.oo RSD, ponajviše zato što su ljudi iza mene nervozno podviknuli: „Vrati kusur momku! Svi smo videli da ti je dao više od 1000 dinara! Nemoj da nas zadržavaš bezveze!“ I momak iz obezbeđenja je crveneo i kolutao očima.

Ispada da smanjenje cene od 0,65 RSD košta ni manje ni više nego 500,oo RSD. Sramota za ovaj narod i ovu državu. Zanima me kako to da joj od svih ljudi u marketu baš ja izgledam kao najgluplji? Ili mi se na licu vidi da sam zaljubljen do ušiju, a da se nisam smrzao po ovom nevremenu, kao većina ljudske stoke? Pa joj delujem kao ovca koju može ošišati. Ali *****. Od mene oteti novac „na finjaka“ - nemoguća misija. Evo joj (i evo im) od šake do lakta. Koliko su puta polupismene gološijanke na kasama bezuspešno pokušale da mi otmu novac - i koliko marketa i prodavnica bojkotujem iz tih razloga - pa to je više nego užasno. Ako se ovako nastavi - moći ću da kupujem ono što mi treba jedino na pijaci, jer tamo još uvek niko nije pokušao da me pokrade. Užas. Šta će usrani i inferiorni mali čovečuljci, sa svojim usranim i inferiornim životićima, nego da kradu... Pa barem da umeju da ukradu...

:rida:

Ali tu se muke ne završavaju. Ceo iznos na računu je bio negde oko 544,oo RSD. I ja joj lepo dajem 1000,oo i još 55,oo sitno (malo ko bi joj tako izašao u susret). Ali ona kuca na računu da sam joj dao 545,oo RSD i vraća mi kusur od 11,oo RSD. I izbija frka, jer ja zahtevam kusur od još 500,oo RSD. I velim kako neću da se maknem dok ga ne dobijem nazad. Ona koluta očima, crveni, znoji se... i nevoljno mi vraća tih 500.oo RSD, ponajviše zato što su ljudi iza mene nervozno podviknuli: „Vrati kusur momku! Svi smo videli da ti je dao više od 1000 dinara! Nemoj da nas zadržavaš bezveze!“ I momak iz obezbeđenja je crveneo i kolutao očima.

I
ajde ne kenjaj. prvo matematika ti ne ide od ruke jer nisi trebao da joj das 55 rsd.. vec 44 rsd.
drugo racun ti sigurno nije bio 544.00 jer vrlo dobro znamo da su cene za robi i usluge jos uvek izrazavaju i parama, iako pare nisu odavno u upotrebi. a sudeci po tome tvoj racun je iznosio 544 rsd i preko 50 para pa je kasirka zaoksruzila. kada bi ignorisala cifre iza zareza kao sto ti cinis ona bi svaki dan bila u minusu. (naravno kada je iznos iza zareza manji od 50 onda moze i da se ignorise, znamo kako se zaoskruzivanje vrsi)
a trece..ovo za 500 rsd si izmislio.
juce vracam kusur zeni i tek sto sam ga stavila na pult svatam da sam joj dala umesto novcanice od 100 dinara novcanicu od 200. medjutim zena zurno kupi novcanicu i trpa je u dzep, valjda misleci da necu primetiti. primetila sam i nisam joj nista rekla. ako joj je stalo toliko do 100 dinara neka joj.

ajde ne kenjaj. prvo matematika ti ne ide od ruke jer nisi trebao da joj das 55 rsd.. vec 44 rsd.
drugo racun ti sigurno nije bio 544.00 jer vrlo dobro znamo da su cene za robi i usluge jos uvek izrazavaju i parama, iako pare nisu odavno u upotrebi. a sudeci po tome tvoj racun je iznosio 544 rsd i preko 50 para pa je kasirka zaoksruzila. kada bi ignorisala cifre iza zareza kao sto ti cinis ona bi svaki dan bila u minusu. (naravno kada je iznos iza zareza manji od 50 onda moze i da se ignorise, znamo kako se zaoskruzivanje vrsi)
a trece..ovo za 500 rsd si izmislio.
juce vracam kusur zeni i tek sto sam ga stavila na pult svatam da sam joj dala umesto novcanice od 100 dinara novcanicu od 200. medjutim zena zurno kupi novcanicu i trpa je u dzep, valjda misleci da necu primetiti. primetila sam i nisam joj nista rekla. ako joj je stalo toliko do 100 dinara neka joj.

Dao bih joj 44.00 RSD sitno, da sam imao, ali imao sam 55.00 RSD sitno, pa je kusur trebalo da bude 511.00 RSD a ne 11.00 RSD. I, da, dao sam joj 1000.00 RSD a ne 500.00 RSD. Ja rekoh da je bilo ovako, ti govoriš u moje ime (a šta ti imaš da govoriš bilo šta u moje ili bilo čije ime) - pa kako ko pravo govorio - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovom potomstvu. Pošteno? Ne kapiram zašto kenjaš i jedeš? A da nisi, možda, ti ta kasirka? :rida:

mozda jesam. a mozda sam ti se i pokenjala na tih 500 rsd :rida:
p.s. ozbiljno demijurze ....mozda joj nista nije znacilo 55 jer je bila salaba sa novcanicama od 10.
nisi pomenuo zaokruzivanje.

Pokenjala se kenjara ki kamila deva, kroz gyzicu ispali joj i džiga i creva. :rida:

P.S. Ozbiljno Titanija, vratila mi je 11.00 RSD (nije bila slaba sa sitninom), ali je htela da zadrži onih 500.00 RSD... i bi da nije bilo ljudi iza mene koji su tražili da mi vrati kusur u celosti i da ih ne zadržava bezveze. Ne kapiram zašto se petljaš ovde i filozofiraš kad je sve jasno kao dan. Neki Crni Đavo filozofira o tome kako nisam zaljubljen, što nema veze s temom, a ti filozofiraš o nebulozama. Nije potrebno nikakvo zaokruživanje u kome se nekome može oteti oko 4.50 €. Ende.

Dokle god neznate da cenite taj svoj dinar nećete ga nikad ni imati.

Apsolutno tačno. S tim što se piše "ne znate" a ne "neznate.

Pokenjala se kenjara ki kamila deva, kroz gyzicu ispali joj i džiga i creva. :rida:

P.S. Ozbiljno Titanija, vratila mi je 11.00 RSD (nije bila slaba sa sitninom), ali je htela da zadrži onih 500.00 RSD... i bi da nije bilo ljudi iza mene koji su tražili da mi vrati kusur u celosti i da ih ne zadržava bezveze. Ne kapiram zašto se petljaš ovde i filozofiraš kad je sve jasno kao dan. Neki Crni Đavo filozofira o tome kako nisam zaljubljen, što nema veze s temom, a ti filozofiraš o nebulozama. Nije potrebno nikakvo zaokruživanje u kome se nekome može oteti oko 4.50 €. Ende.

Komplikovana situacija, jer da tu nisu bili drugi kupci, mogla je da te optuži za napad i pokušaj pljačke uz pretnju teglom pekmeza, što bi, naravno bilo formulisano na drugi način, na primer, uz pretnju teškim staklenim predmetom.

Nije u pitanju tegla pekmeza, već malteksa (zamene za med, zdrava hrana). Odjavljujem se do 22.12.2012. Sutra neću pisati, zbog podizanja nivoa svesti i frekvencija sa 7,8 na 14,3 Hz. Pišite šta god hoćete, ali kad se vratim sve ću vas oribati. Adios.

kakva horor poezija.
sta titanija? pricas sa zlatnom iris.
da nisi zaljubljen u titaniju :lol:
ajd ok...ja sam ti samo ukazala da mozda, mozda nijebilo tako kako ti izgleda i da si mozda, mozda prevideo neke stvari. a kako i sama obavljam slicnu delatnost moram da stanem u odbranu koleginici jer znam da kradje postoje i sa one strane pulta :mrgreen:
da li ste nekad primili falsifikovanu novcanicu? ja jesam 3 puta. a nekoliko puta sam primetila falsifikat.(i novcanice do pola izgorele, novcanice sa rupama, blatnjave nocanice no nebitno...)
moj zakljucak da ko dobije gleda da ga uvali nekom drugom. sta vi radite u tim situacijama?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back