POKS pozvao princa Filipa da stane na čelo narodne pobune

Da li ste za to da princ bude na čelu pobune?

• DA

glasova: 10 23,8%
  • NE

glasova: 32 76,2%

• Ukupno glasova
    42
Nisu državotvorni samo šumadinci. Ustanak su vodili i Petar Dobrnjac, Milenko Stojković, Stevan Sindjelić, Hajduk Veljko i mnogi drugi iz istočne Srbije. Moji zemljaci su pobili dahije na adi kale. Takodje u mom gradu je Knjaz Miloš osnovao najstariju jedinicu srpske vojske - gardu. Najstarija državna institucija koja radi u kontinuitetu je Zabela koju je knjaz isto osnovao.

Све то стоји, али то је данас празно, као и јужна Србија.

Nisu državotvorni samo šumadinci. Ustanak su vodili i Petar Dobrnjac, Milenko Stojković, Stevan Sindjelić, Hajduk Veljko i mnogi drugi iz istočne Srbije. Moji zemljaci su pobili dahije na adi kale. Takodje u mom gradu je Knjaz Miloš osnovao najstariju jedinicu srpske vojske - gardu. Najstarija državna institucija koja radi u kontinuitetu je Zabela koju je knjaz isto osnovao.
Верујем да када каже Шумадија мисли на целу устаничку Србију или тзв. ужу Србију... до1878.

Све то стоји, али то је данас празно, као и јужна Србија.
Ispraznio komunizam, ograničenje zemljišta, komasacije, neplanska industrijalizacija, itd. Pozarevac je specifičan po tome što su komunisti srušili ceo centar grada našu Tabačku čaršiju da ih ne podseća na neka vremena pre njih. Narod je dosta otišao preko od šezdesetih neki trajno a neki se i vraćali i ulagali ovde. Specifična sredina. Imali smo prvo pozorište na balkanu gde su igrana Šekspirova dela, najstariju ergelu, itd. Za vreme mobilizacije 1991 jedino je kod nas odziv bio 100% u celoj Srbiji i ta generacija je iskrvarila pred Vukovarom jer su debili iz JNA poslali naše ljude u onoj prvoj koloni takozvanom groblju tenkova JNA pred Vukovarom. Jedini general koji je poginuo u bombardovanju je naš zemljak Ljubiša Veličković koji je sam došao da komanduje baterijom PVO jer ***** iz vojske nisu htele da uključuju radar da nišane NATO avione. Došao na položaj i komandovao da se nišani i ameri pogodili položaj. Čuvamo uspomenu na njega i svake godine mu se obilazi rodna kuća u selu Crljenac i njegov grob. Nije se krio kao ostali i čekao kraj rata.

Nije li taj Londonski ugovor napravljen prvenstveno da se Italiju namami za Atantu?
Jeste za taj deo ugovora ali je strana potpisnica i Rusija Strane potpisnice kad su zaključivale taj ugovor imale su na umu pobedonosni završetak rata i potrebu da unapred urede međusobne odnose uključujući i granice za slučaj da do takvog razvoja događaje dođe.
Kao što znamo do toga nije došlo jer je Rusija potpisala kapitalaciju ili primirje sa centralnim silama ili samo sa Nemačkom svejedno.Čime je taj ugovor prestao da postoji.

Иначе северно источна Србија је дала највише хероја у првом устанку. Тамо и сад живе тешке "будале" (ово из милоште :mrgreen:) довољно да им чујеш нагласак...
Znaš onu priču a qurcu a Petru Dobrnjcu.

Eve ga.

Prilozi

• Screenshot_20250724_204630_Chrome.jpg
    Screenshot_20250724_204630_Chrome.jpg
    120,8 KB · Pregleda: 5
Ispraznio komunizam, ograničenje zemljišta, komasacije, neplanska industrijalizacija, itd. Pozarevac je specifičan po tome što su komunisti srušili ceo centar grada našu Tabačku čaršiju da ih ne podseća na neka vremena pre njih. Narod je dosta otišao preko od šezdesetih neki trajno a neki se i vraćali i ulagali ovde. Specifična sredina. Imali smo prvo pozorište na balkanu gde su igrana Šekspirova dela, najstariju ergelu, itd. Za vreme mobilizacije 1991 jedino je kod nas odziv bio 100% u celoj Srbiji i ta generacija je iskrvarila pred Vukovarom jer su debili iz JNA poslali naše ljude u onoj prvoj koloni takozvanom groblju tenkova JNA pred Vukovarom. Jedini general koji je poginuo u bombardovanju je naš zemljak Ljubiša Veličković koji je sam došao da komanduje baterijom PVO jer ***** iz vojske nisu htele da uključuju radar da nišane NATO avione. Došao na položaj i komandovao da se nišani i ameri pogodili položaj. Čuvamo uspomenu na njega i svake godine mu se obilazi rodna kuća u selu Crljenac i njegov grob. Nije se krio kao ostali i čekao kraj rata.

Пропаст.

Људи не знају ко је био деда Димитрија Љотића, пријатељ карађорђа. Кућа код Смедерева пропала , урушена, 600летни храст одавно пао, иструлио...итд...ужас црвених и радост Крстарице

Данас мало људи уопше може да чита сложене корпоративне текстове Д.Љотића , који је 1931 предлагао свом пријатељу ЊКВ Краљу Александру, као промену уређења.

Пропаст.

Људи не знају ко је био деда Димитрија Љотића, пријатељ карађорђа. Кућа код Смедерева пропала , урушена, 600летни храст одавно пао...итд...ужас црвених

Данас мало људи уопше може да прочита сложене корпоративне текстове Д.Љотића , који је 1931 предлагао свом пријатељу ЊКВ Краљу Александру, као промену уређења.
Ја сам читао његове текстове односно говоре ако је то то...после пар ноћи нисам могао да спавам од гриже савести, хебига био сам млад :mrgreen:

Ја сам читао његове текстове односно говоре ако је то то...после пар ноћи нисам могао да спавам од гриже савести, хебига био сам млад :mrgreen:

Када читаш, конструкција духа је вертикала Светосавска, око које се роје: политикологија која је корпоративна, а уместо политичке механике је традиционализам, задружног, друштво је органско ...

Све је то наша српска историја!
Ja sam ponosan jer moji preci nisu komunisti i niko nikada od mojih nije sa crvenima nigde udario na Srbina. Ostali neka razmisle pre nego što mene i moje zemljake uče srpstvu šta su to njihovi radili. Ni jedan član familije nije imao crvenu knjižicu i nije bio nikada u politici. Preci su mi bili Srbi kad se Srbija stvarala a ne kao neki postali kad se delio posao i služba preko stranke. Moji kada su živeli loše u vreme SFRJ nisu tražili posao preko partije i napredovanje nego se uputili na privremeni rad čak u Brizbejn u Australiji pa se vratili kad zaradili lovu. Nemam kompleks da se dokazujem da sam Srbin kao neki jer znam korene i ko sam i da moju lozu nisu crveni kupili nikad. Mi smo od Hajduka i slavimo Mitrovdan.

Ja sam ponosan jer moji preci nisu komunisti i niko nikada od mojih nije sa crvenima nigde udario na Srbina. Ostali neka razmisle pre nego što mene i moje zemljake uče srpstvu šta su to njihovi radili. Ni jedan član familije nije imao crvenu knjižicu i nije bio nikada u politici. Preci su mi bili Srbi kad se Srbija stvarala a ne kao neki postali kad se delio posao i služba preko stranke. Moji kada su živeli loše u vreme SFRJ nisu tražili posao preko partije i napredovanje nego se uputili na privremeni rad čak u Brizbejn u Australiji pa se vratili kad zaradili lovu. Nemam kompleks da se dokazujem da sam Srbin kao neki jer znam korene i ko sam i da moju lozu nisu crveni kupili nikad. Mi smo od Hajduka i slavimo Mitrovdan.
oglasi za ženidbu na LJ&S, hvala na razumevanju

pun kufer četnika iz Titinih NBGD blokova
a niko još nije objasnio fenomen kako to da iz tako čestitih "nikad kpj" kuća naslednici obavezno po partijama, strankama, pokretima, nvo?

oglasi za ženidbu na LJ&S, hvala na razumevanju

pun kufer četnika iz Titinih NBGD blokova
a niko još nije objasnio fenomen kako to da iz tako čestitih "nikad kpj" kuća naslednici obavezno po partijama, strankama, pokretima, nvo?
Ja sa novim Beogradom nemam veze. Požarevac je od blokova daleko kao i Stig. Nismo mi ni četnici ni partizani nego Srbi a kome to nije jasno bolje da se vrati u Dinarske planine da tamo svira. Mi smo svoji na svojoj zemlji. Moj niko nije bio u partiji niti nas ima u aktuelnim strankama jer je sve to služba. Mi smo pare zaradjivali crnčeći po inostranstvu i dovlačeći ovde marke i dolare i dan danas možemo svakog crvenog dodjoša da kupimo celog sa sve familijom. Mi smo postojali i pre 45 i nije nas niko izmislio na popisu niti nam pričao sta smo niti to dozvoljavamo. Istorija moderne Srbije nije pičela ni sa četnicima ni sa partizanima nego sa hajducima koji su postali ustanici. Ali objasniti nekome šta je Srbija i šta je biti Srbin kroz prozor drugog svetskog rata u Jugoslaviji je krajnje neprimereno i nerealno.

Када читаш, конструкција духа је вертикала Светосавска, око које се роје: политикологија која је корпоративна, а уместо политичке механике је традиционализам, задружног, друштво је органско ...
Нисам улазио сад у теорију али знам да су ми се свиделе идеје сталешке монархије али не и понашање у 2. светском рату. Било је и рокања са четницима, Дража га није волео и мислим да је хтео да га скења. Од мог деде један брат се води као нестао тада у Љотићевцима...нисам знао за то док нисам почео да читам дела па ми кева рекла, ћутало се о томе у СФРЈ.

Back