Pokrivene zene u Islamu

DavidB92

Primećen član
Banovan
Poruka
791
Sta mislite o pokrivenim zenama (po islamu) ?
Sve je vise takvih zena po ulicama.

Moje misljenje:
To je sasvim u redu,mogu reci da su lepe (u prvi plan se vide oci) i to kakve oci...
Mozda zenama prija marama jer ih muskarci ne gledaju na onaj nacin (a mozda gresim,sve zavisi od zene)...

to su poštene žene tako treba,a ne golotinje na ulici

na sta ovo lici,obucene k'o drolje
115530-profimedia-0360724953_ab5e_400x400.jpg
https://xdn.tf.rs/2018/01/25/profimedia-0360724945-830x0.jpg
h550.jpg
dupe_30112015_instagram.jpg
krasivye-devushki-v-obtyagivayushhix-platyax-1.jpg
1434634609_zenski-moda-uradi%20sama-diy-marble%20nokti-water%20marble-vodeni%20nokti-dizajn%20na%20noktima-%20brz%20print-jednostavan%20print-sareni%20nokti-99.jpg

Poslednja izmena:

Zato ako želiš da se sviđaš mužu, ukrašavaj dušu čestitošću, pobožnošću, staranjem o domu. Ova lepota osvaja jače, i nikad ne prestaje. Ni starost ni bolest je ne mogu uništiti. Telesnu lepotu uništava vreme, bolesti je gube, i mnogo što šta drugo razara , a duševna lepota je iznad svega toga. Osim toga, telesna lepota izaziva zavist, raspaljuje ljubomoru, a ova druga je očišćena od ovih bolesti, i oslobođena svake taštine. (Sveti Jovan)

Sta mislite o pokrivenim zenama (po islamu) ?
Sve je vise takvih zena po ulicama.

Moje misljenje:
To je sasvim u redu,mogu reci da su lepe (u prvi plan se vide oci) i to kakve oci...
Mozda zenama prija marama jer ih muskarci ne gledaju na onaj nacin (a mozda gresim,sve zavisi od zene)...

Можда ниси приметио, али нису им само жене покривене, већ и мушкарци, а да би знао зашто је тако мораш мало разумети шта проповеда ислам и зашто је то тако.

Одевањем тако да су им видиљиви само лице и руке демонстрирају се скромност и једнакост када се појављују у јавности, као битне особине којима се чува људско достојанство. Када су у приватности својих домова онда им религија дозвољава слободу и лежерност у одевању. Испод тих одора носе често скупоцену гардаробу познатих дизајнера (бар је тако у богатим земљама арабијског полуострва).

Жене претежно носе тамне абаје и покривена им је коса, док су мушкарци у белим галабијама и са капом или турбаном.

Иначе жене су им бар на основу мог искуства јако лепе и неговане и скоро све имају тетоваже каном.

Постоји још један аспект покривања у исламу а то је велика изложеност сунчевој светлости у већем делу дана, у арапским земљама.
Одоре које покривају цело тело су заштита од сунца.

Постоји још један аспект покривања у исламу а то је велика изложеност сунчевој светлости у већем делу дана, у арапским земљама.
Одоре које покривају цело тело су заштита од сунца.

То је само споредна улога, не и права, права је као што написах малопре демонстрација једнакости и скромности као особина којима се чува достојанство, док је заштита од сунца у давна времена била хладовина, а у данашње време клима уређаји који се налазе свуда. Чак су и ходници у стамбеним зградама климатизовани, код мене на послу малтене и пола гараже.

neke žele, neke možda i moraju, možda zavisi i od politike trenutne (npr turska)... inače meni se čini da ih nekad ima više po ulicama a nekad manje, da li su to neki turistički paketi ili im dođe da se pokriju otkriju
malo me to možda i razočaralo u turskoj u istanbulu, mislila sam da ih ima više hm modernih :D

mada i te marame mogu biti valjda opuštenije i ono full pokriveno, ne mislim sad na ono preko lica nego neki fazon
ali ima lepih stvari tamo u tim uređenjima... i mogu da budu jako osetljivi na islam da se to ne dira

Poslednja izmena:
To je gusenje ljudske slobode
Oblace se kako moraju a ne kako zele

- - - - - - - - - -

Islam je zaostala retrogradna religija koja gusi drustva i civilizaciju

Pogledajte samo islamske zemlje zadnjih 13 vekova i koliko godina cime su doprinele covecanstvu, kojim Nobelovcem, kojom vakcinom, tehnickim ili naucnim probojem? Cime su se istakli osim konstantim ubijanjem sto medjusobno sto sa komsilukom

Gresis.
Svaka religija treba da se ugleda na Islam po nekim postupcima.
Npr po ptanju alkohola...
Saudiska Arabija je veoma razvijena drzava.Cak je verovatno na prvom mestu zbog morala.
Postoji smrtna kazna,sad svi misle ako postoji smrtna kazna da je tamo puno kriminala ali nije tako...
Znaci u kucu gde se vise cisti je prljavije?

To za ubijanje nisu krivi islamski narod nego ISIS koji lose prestavljaju islam.Takodje tuj ima jos umesani sila...
Da li su svi Sebi krivi za Srebrenici?

Imas veliku mrznju...

То је само споредна улога, не и права, права је као што написах малопре демонстрација једнакости и скромности као особина којима се чува достојанство, док је заштита од сунца у давна времена била хладовина, а у данашње време клима уређаји који се налазе свуда. Чак су и ходници у стамбеним зградама климатизовани, код мене на послу малтене и пола гараже.
Данас да, али гледано историјски, до скоро смо били без клима уређаја а тамо где се климатизује, сунце углавном не залази. Климатизују се затворени простори а као што си поменуо, у затвореном простору нису све време покривени.

Данас да, али гледано историјски, до скоро смо били без клима уређаја а тамо где се климатизује, сунце углавном не залази. Климатизују се затворени простори а као што си поменуо, у затвореном простору нису све време покривени.

nemojte o klimi :confused:

neke žele, neke možda i moraju, možda zavisi i od politike trenutne (npr turska)... inače meni se čini da ih nekad ima više po ulicama a nekad manje, da li su to neki turistički paketi ili im dođe da se pokriju otkriju
malo me to možda i razočaralo u turskoj u istanbulu, mislila sam da ih ima više hm modernih :D

mada i te marame mogu biti valjda opuštenije i ono full pokriveno, ne mislim sad na ono preko lica nego neki fazon
ali ima lepih stvari tamo u tim uređenjima... i mogu da budu jako osetljivi na islam da se to ne dira

U Turskoj niko nije primoran da nosi maramu.
Turska jeste jaka sila,ali polako gube moral.
Da znas kakva je turska bila pre 50 godina...

Ovde gdje zivim ih ima dosta,vecina onih koje sss upoznala se pokrila zbog novca koji za to dobijaju,a vjere u njima je jako malo.Postoje naravno i zene koje su se pokrile jer su osjetile u dusi da tako treba ali ja jos ni jednu takvu nisam upoznala.

Kod vas samo krajnosti, ili žena hoda gola ili kao nindža.

Ja sam za zabranu, kao Švicarska, Danaska i ne znam da li još neka zemlja. Ako dolaziš u zapadnu kulturu prilagodi se tome. Svoja religijska načela ispoljavaj u svom stanu i takav hodaj, a ne po ulici ili ostani u svojoj zemlji kad ti je tako lijepo, pa budi kažnjen što si žena, a voziš auto kao u Saudijskoj Arabiji (valjda je sad to ukinuto).

Što se toga tiče uopšte nisam liberalna.

- - - - - - - - - -

Ovde gdje zivim ih ima dosta,vecina onih koje sss upoznala se pokrila zbog novca koji za to dobijaju,a vjere u njima je jako malo.Postoje naravno i zene koje su se pokrile jer su osjetile u dusi da tako treba ali ja jos ni jednu takvu nisam upoznala.

To kod nas u BiH što dobijaju 50KM ili tako nešto mjesečno da se pokriju?

Ja sam za zabranu, kao Švicarska, Danaska i ne znam da li još neka zemlja. Ako dolaziš u zapadnu kulturu prilagodi se tome. Svoja religijska načela ispoljavaj u svom stanu i takav hodaj, a ne po ulici ili ostani u svojoj zemlji kad ti je tako lijepo, pa budi kažnjen što si žena, a voziš auto kao u Saudijskoj Arabiji (valjda je sad to ukinuto).

zar im nisu dozvolili tamo da voze auto pre neku godinu
a i to što im tamo zabranjuju je valjda kad je ono nindža fazon i to mogu da opravdaju bezbednošću, a maramu na glavi teško da mogu tamo da zabrane, to se nosi i nereligijski

- - - - - - - - - -

To kod nas u BiH što dobijaju 50KM ili tako nešto mjesečno da se pokriju?

Stela dodaj 0. Oko 500 km dobiju.

Back