Brzi Bravari Srbije
Veoma poznat
- Poruka
- 12.987
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
]Ja i dalje nisam dogovor kako ako Sunce odbija kamene planete, "rastom" Sunca ne dolazi do odbijanja planata, tj Sunce ce ih "progutati[/B]"? Ili ako je Jupiter mini Sunce ( jos jedna gomila gluposti ), kako je moguce da u njega udaraju komete, meteori...? Ako Sunce ne privlaci objekte, objasni mi kako onda nastaje rep komete? Ma sta se ja trudim kada nolisi upoznat sa elementarnim zakobima. P.S. Upravo sam izveo ekdperiment o vakuumu!! Imam ono VacSy sraaanje, stavio sam dva srafa, jdan na dno a drugi na postolje iznad i izvukao sav vazduh, i gle cuda, srafovi se nisu ni pomerili, a takodje sam probao i sa dva kamena...
sta je tu nenormalno?
![]()
Ovo prvo, pojasni na kakav "rast" mislis?
Kakve veze imaju udari meteora ili kometa na Jupiter sa tim sto je mini -Sunce?
Rep komete i privlacenje???
Evo za tebe jednostavniji primer - naduvaj loptu - njene "suprotne" povrsine (preko centra) ce biti maksimalno udaljene.
Izvuci vazduh iz lopte - strane ce se priljubiti jedna uz drugu.
Nema prostora koji razdvaja - strane se priblizavaju bez gravitacije (vazduh, naravno, nije prostor, vec je ekvivalent u metafori).
Decko, vidis i sam da nisi upoznat sa fizikom, tj u ovom slucaju sa astronomijom, pa hajde ovako...
Sunce prilikom fuzije koristi "gorivo" odnosno od jednostavnijih jedinjenja stvara kompleksnija, prilikom toga ( nasa zvezda jos nije dosla u taj stadijum ) ono raste, da raste, povecava mu se obim, velicina, pa ce nase Sunce tako jednog lepog dana kroz par milijardi godina doci negde valjda do Jupitera i samim tim "pojesti" planete kao sto su Merkur, Venera, Zemlja i Mars... Ako je to sto si lupio tacno, rast Sunca mora naterati planete da se udaljavaju od njega, jer ti tvrdis da ih odbija... Objani mi kako je tu tovja teorija opizzdila?
Imaju, jer si rekao da Sunce odbija stvari? Evo, opet jedan podatak koji 100% nisi znao. U ne tako bliskoj buducnosti dobar deo Jupiterovih meseca ( mislim da ih ima 63 ili ako nesto ) ce pod uticajem gravitacije Jupitra "upasti" u njega... Ako je mini Sunce opet po tvojoj teoriji to nije moguce.
Opet, isto!!! Ako Sunce odbija kako je moguce da kometa ima rep? Nemoj da se vadis, ili hoces da kazes da nemas pojma kako nastaje rep komete?
Kakav je to dokaz? Pa gravitacija postoji i u vakuumu, nisi to znao? Opet se gadjas zakonima fizike a nisi upoznat sa njima.... Strasno...
Al hajde jos nesto da mi odgovoris, moze? Da li se Mesec ( Zemljin prirodni satelit ) udaljava od nje ili priblizava? I objasni mi kako je to moguce ( sada si dobio odgovor na pitanje ako vec nisi znao ) kada tvoja teorija kaze da takvu osobinu ima samo Sunce?
i opet pitanje: Sta ti tu vidis sto potkrepljuje tvoje nebuloze i poluistine???
da me ne mrzi, nacrtao bih ti...ali me mrzi...
Eto, ako ce tebi biti lakse: jeste, u pravu si.
Govoris o pretpostavkama o buducnosti Suncevog sistema, kao da je to vec ostvarena proslost i pitas me kako Sunce nije progutalo planete prilikom rasta.
To je bila svrha mog znaka pitanja.
Sacekaj da se to (ako se) dogodi, pa onda pitaj u proslom vremenu.
AKO....Sunce bude povecalo kolicinu energije koju zraci, to ce izazvati udaljavanje planeta od njega.
Nakon toga, zavisi sta je sledece?
Eksplozija ili kolaps?
Ako kolapsira, povuci ce za sobom i planete.
Opet pricas (Jupiter) o pretpostavkama kao o vec ostvarenim dogadjajima.
Rep komete i privlacenje???
Pa...rep komete nastaje zbog zracenja energije OD Sunca usled cega dolazi do isparavanja.
Kakve to veze ima sa gravitacijom?
http://www.astronomija.co.rs/komete.html
" Kada se priblizi Suncu, pod uticajem solarnog zracenja grudva, ili strucnije nukleus, delimicno isparava stvarajuci komu, bljestavu sferu gasa. Koma moze da ima i milion kilometara u precniku."
Vakuum ne postoji.
Ne postoji nijedan deo Svemira koji je "prazan prostor".
To je energija-prostor, dakle svuda u svakom kubnom santimetru Kosmosa je energija.
Odgovor u principu:
Energija privlaci energiju, a odbija materiju.
Materija sa energijom (kao sto su planete) se privlaci energijom koju sadrzi, a posto su u njoj materija i energija (protoni i elektroni, neutroni i ....) neraskidivo povezani, to izgleda kao da se privlace dva materijalna tela (materija ne moze da privlaci nista jer nema slobodne energije).
Dakle, Zemljina energija (slobodna) privlaci Mesecevu.
Sunceva energija odbija materiju i jednog i drugog, a privlaci njihovu energiju (medjutim, mase ima mnogo vise u ekvivalentu, tako da ih vise odbija nego sto ih privlaci).
Dakle, Sunce ih "odbija".
Oni se medjusobno "privlace".
Rezultanta te dve (nejednake) energije je...
Pa ti pises o stvarima koje nisu tacne. spominjes mi izduvanu loptu cije se suprotne stranice spajaju, da je tacno to sto kazes i ova donja stranica ce otici na gore za istu onu duzinu za koju ce se i gornja spustiti dole.
Takodje nisu predpostavke vec cinjenice....
Sacekaj da se to dogodi pa da vidimo, ada ti lupas i to za medalju.
Ne vec o cinjenicama, ako ti to jos nisi ukapirao to je tvoj problem.
Znas li ti sta je vakuum? Da li u svemiru ima vazduha, bilo kakvog?
Energija privlaci energiju a odbija materiju? Sta je magnetno polje? Kako magnet privalci metal?
E sada si opet lupio. Mesec se udaljava od Zemlje a ne priblizava...
Hajde lepo napisi knjigu, nadji mi negde jos da neko podrzava takve nebuloze pa da vidimo...
ja kad slusam bajku i uzivam u njoj ne mogu da zaboram ono `bio jednom` u uvodu...ali to sto slusam je zemaljska bajka, sto ne umanjuje moje dalje uzivanje u istoj prici-bajci
...Dakle,bilo jednom - ali ovde, na zemlji!...svi nazivi,svi nominativi definitivno si mogao cuti samo na ovoj planeti...Kako to da se zemaljskim imenom zove nesto beskrajno udaljeno od zemlje..? Etimoloski NESUMNJIVO LATINSKO,GRCKO...mozda mislis da je po satroizmu srpske logike sve prokrijumcareno kroz istoriju sveta.Oprosti, dovoljno je samo na to obratiti paznju, pa da se zamislis o istinitosti svega...da ne kazem da sve zvuci kao `ratovi zvezda`,ali da i jeste tako, i DAN DANAS BI ZIVELI U SVETU EPSKE FANTASTIKE GDE OSVAJACKE KUPOLE SA NEBA NE BI IMALE NI JEDAN JEDINI RAZLOG DA SE NE PRIKAZUJU SMRTINICIMA ! DA JE STVARNO TAKO, BEZ OBZIRA STO USIJANIM GLAVAMA TAKVO VIDJENJE SVETA IMPONUJE, SVE O CEMU GOVORIMO VIDELI BI SVUGDE SVOJIM OCIMA... ali tako nije
nije ti palo na pamet da takve storije fenomenalnih koherencija ali bez ijedne prave karike koja ocigledno nedostaje ima za cilj samo da coveka odvoji od razmisljanja o pravoj oslobodjenosti u stvarnom zivotu. Ne razumi me pogresno; ja volim bajke, jer kristalisu najvrednije. Ali jedno je slusati bajku, a drugo sagorevati u zelji da se dokaze da je bajka istina. Taj tvoj izvor ja sam citao pre dve godine...hehehe
Lepo. Imresivno. LASKAVO,sta vise, jer ispada da imamo ili nemamo ledja od visih sila, ili jesi ili nisi. A da bi bio ono `jesi`, `zagriscu u u to debelo, pa nek se zna...` Ali mi se cini da samo zelis da dokazes da je ta bajka realna jer je povezana, ali na svakom koraku se nalaze nedoslednosti...PA TO ONDA NIJE NI BAJKA,DRUZE!...O CEMU PRICAMO. RADI SE O MANIPULACIJI DVE COVEKOVE TEZNJE,KOJE JE NEKI PSIHOLOSKI PROFIL PROVALIO I PLASIRAO ZA NEKAKAV CILJ: LJUDSKOJ VERI U HEPIEND, POD USLOVOM DA SE NALAZI `IN MEDIAS RES`,STO I NIJE TESKO ZA SRBIJU GDE SE SAV MENTALITET SLIVA U KOCKARNICU I KLADIONICU- NIJE PRAVA AKTIVNOST, NIJE KRETANJE, RAD PONAJMANJE.`ALI ENTUZIAZAM,BAKI,VERA!`..AJEA!...A,DRUGA TEZNJA, JER POMENUH IN MEDIAS RES, JESTE OSECAJ AKTUELNE ILI ISTORIJSKE REALNOSTI I EGZISTENCIJALNOG PRISUSTVA U TOM HODAJUCEM SNU...mada mislim da bi se ovde Sartr prevrtao u grobu na pomen egzistencionalizma...... znamo da realnost nimalo nije bajkovita, ALI `MI CEMO UCINITI SVE, SA OPIJATIMA ILI BEZ NJIH, DA JE TAKVOM UCINIMO`....ponavljam,verujem u magiju bajki, ali mastovite konstrukcije koje tako upiju sav covekov intelekt, i ono bezobrazno sto je pojednice tako sramota da priznaju, meni deluju na strahovitu podvojenost i iznad svega lose prokockanu ljudsku i personalnu mastovitost preko potrebnu za mnoge stvari u zivotu,koja se ovde lazno a bogami i prepotentno percepira u samo licno znanom visku kog treba krunisati u necem eksponencijalnom rastucem van samokontrole i preko svake mere upravo realnosti i naucnih cinjenica ako bas hocete, i koja sva odlazi na jednu jedinu internet stranicu sto je lako moze naci svako ako ukuca rasu reptila i rasu pasa, niburu, i sl. I sta tu ceniti tu,majke ti? Nesto sto niko drugi ne bi mogao da skapira, sem pojedinca koji se `prvi` domogao toga.?! pf..I posle svega, kad mu se smuci, ako bog da da mu se smuci, reci ce, pa ne nisam ja ludak, to je sve tamo pisalo, ma to nije moja masta,ma to je tudjeeee, nisam ja to sizofreno cepao i zapisavao teritoriju istine mojego zivota, vec sam to samo inteligibilno kopipejstovao. ALI KASNO, BATE, VEC SI PODVOJIO SEBE NA ONOG KOJI STOJI PO STRANI ZITIJA BEZ MASTE I ONOG KOJI SE ZARUCIO SA TOM MASTOM NA KONTRAVERZNOJ INTERNET STRANICI (NAMERNO NE KAZEM SAJTU, JER SAJT JE IZVOR ZIVIH INFORMACIJA, A STRANICA DELUJE KAO TAJ KONSPIRATIVAN ZBORNIK OPAKO NERASKIDIVIH INFORMACIJA, PREPURUCENA MASTOVITA ISTINA ZA IZABRANOG)...J.BGA!///. VELIM: SVE STO TI SADA PLASIRAS JA SAM U ISTOVETNOM OBLIKU CITAO PRE AMA TACNO GODINU DANA! IIIMPRESIVNO, ALI DOSAO SAM DO ZAKLJUCKA DA SU TO VISE OD BILO KAKVE BIBLIJE PISALI SAVREMENI SMRTNICI IZ NEKOG NJIHOVOG RAZLOGA. mislis da te omalovazam?....
Vakuum bi bio vas prazan prostor - gde nema nicega.
Obzirom da ne postoji neki zaseban entitet prostora koji se puni necim, vec je to energija -prostor, to pravog vakuuma nema nigde.
Energija privlaci energiju, a odbija materiju.
Postoje cetiri vrste postojanja:
Tamna energija
Vidljiva energija
vidljiva materija
tamna materija.
Materijalni svet koji vidimo je vidljiva materija, koja se sastoji od kvanata koji nisu totalno iskondenzovani, vec samo delimicno.
Recimo, iskondenzovani deo je proton, neiskondenzovani deo je elektron.
Elektron (energija) privlaci druge elektrone (energiju), pa samim tim privlaci ceo atom.
Tako ispada da se materijalne stvari privlace.
Kvanti prvobitne nergije koji su 100% -tno iskondenzovani su atomi tamne materije.
Oni nemaju energiju u slobodnom stanju i zato se ne mogu videti.
To su gradivni elementi crnih rupa.
Obzirom da nemaju slobodne energije, to nemaju cime da nesto privlace ka sebi.
Dakle, crne rupe ne privlace nista, nemaju energije za to.
Energija-prostor je atome tamne materije "sabila" na jedno mesto u delovima Svemira gde su stvoreni na pocetku Postanja.
Iasto tako, energija prostor sve "masenije" cestice i dalje tezi da sabije na jedno mesto i to je razlog kretanja neutrona tj, radioaktivnog raspada.
Kad bih i ja dobio, od vas sveznalica odgovore na pitanja, a ne uopstena izbegavanja istih. tipa - "ko si ti da pitas" (dobra fora), ili upucivanje na gomilu linkova (po mogucnosti na kineskom).
Da li neko od vas sveznalica moze sam da odgovori na neko pitanje?
Opet si napisao gomilu gluposti i oprt nisi odgovorio na pitanje.
Kako to da magnet privlaci odredjene metale a neke ne, ili recimo zasto magnet ( znaci namagnetisano telo koje je materija ne privlaci recimo plastiku )?
treci razred osn. skole, poznavanje prirode; Zemlja se krece po elipticnoj putanji oko Sunca, a mesec je prirodni satelit Zemlje i krece se po elipticnoj putanji oko nje, uvek okrenut jednom stranom ka Zemlji.Magnetno polje je jednostavna polarizacija energije.
Energija je "pokretljivija" u metalima i zato se lakse polarizuju.zasto aluminijum (metal) ne moze biti privucen magnetom? i neke vrste celika-prohrom,recimo?
A moja pitanja:
U zvezdama se ne odvija nuklearna fuzija.
One su portali kroz koje se izbacuje enrgija-prostor u zvezdane sisteme.
Vec sam to pitanje o termonuklearnoj fuziji postavljao sa tacke gledista logike, ali su ga sve pristalice zvanicne nauke elegantno izbegle. (verovatno i ti).
Dakle, prica o termonuklearnoj fuziji i gravitaciji Sunca koje su u ravnotezi moze se predstaviti na sledeci nacin:
Gravitacija je voda (reke) koja konstantno pada na neku povrsinu.netacno, gravitacija ne "pada" nigde, vec se manifestuje uzajamnim medjudejstvom dva tela sa masom
Termonuklearna fuzija je vatra koja gori na toj povrsini.netacno. Nuklearna fuzija (spajanje) je proces koji se odvija u srcu zvezde, a otpoceta je gravitacionim sazimanjem mase.
Trenutno je vatra toliko jaka da sva voda koja dotice ispari, ali je dotok toliki da vatra ne moze da se jace razgori, od neke konstantne vrednosti.
Pitanja:
Kako se vatra uopste upalila?
Kako se razgorela do te konstantne jacine?
Gde ima paralelan primer da neka slabija sila "nadvladava" jacu sve dok im se vrednosti ne izjednace, a onda stane?
Znate li kolika treba preciznost u jednakosti dve sile da bi one 5.000.000.000 godina bile u ravnotezi?
Sta cemo sa erupcijama na Suncu?
Sta cemo u situacijama kada ono pojaca svoj sjaj (energiju) za nekoliko procenata?gluposti koje nastaju iz pogresnih zakljucaka, ranije navedenih.Niti gravitacija pada na zvezdu, jer je proizvod te iste zvezde, niti ikakva vatra "gori" na povrsini zvezdi, jer se zvezda odrzava u zivotu od fuzionisanja atoma.
Paralelan primer:
Pionir 10 (ili 11) je napustio Suncev sistem.
Ako postoji gravitacija onda..
bi on morao da se krece sve brze i brze jer Sunceva gravitacija je sve slabija i slabija, a dolazi u domet gravitacija susednih binarnih sistema koje su jace od Sunceve.netacno. Ako nema sile koja bi uticala na kretanje nekog tela (trenje,gravitacija,otpor vazduha), onda ce brzina tog tela biti KONSTANTNA.
Ako ne postoji gravitacija onda...
bi on morao de se krece sve sporije i sporije, jer ga Sunce sve slabije "gura" napolje, a susedni (uglavnom binarni sistemi) sve jace i jace ga "guraju" natrag.
Sta je istina (trenutna)?opet pogresan zakljucak. Pioniri putuju konstantnom brzinom i tacka. To je dokazano, izmereno i potvrdjeno.
Sta ce se sa njim desiti u buducnosti?
Ako su oko Suncevog sistema svi binarni sistemi, on ce se po paraboli vratiti u suncev sistem (moja prognoza).
Ako nisu svi, onda moze da dobije putanju ka nekom drugom monozvezdanom sistemu.netacno. bilo koji objekat koji umakne gravitaciji(ovde sam duzan ukazati na cinjenicu da ne postoji striktna "granica" delovanja gravitacije nekog tela, nego se moze pricati samo o postepenom slabljenju uticaja srazmerno kvadratu udaljenosti, te su i putanje zakrivljene u elipsu) solarnog sistema kojem pripada, krece se pravolinijski do momenta potpadanja pod uticaj gravitacije sledeceg nebeskog tela. Komete su tipican primer kako to funkcionise.
Tek da znas, "eter" je ono sto danasnji naucnici nazivaju "tamna energija" i to je osnova Svemira, njegova stvarna velicina.
Ako mozes dokazati (tehnicki) postojanje tamne energije, onda se moglo dokazati i postojanje etra.
Meseceva orbita jeste elipticna, ali kako PROSTORNO izgleda (gde ti je crtez?)?eto, predlazem ti da mi "prostorno" u d2 prikazes kako izgleda orbita meseca...ja sam suvise glup da bih ti objasnio kako izgleda elipsa, kad vec ne verujes crtezu...
U kom medjusobnom polozaju Sunca, Zemlje i Meseca?
treci razred osn. skole, poznavanje prirode; Zemlja se krece po elipticnoj putanji oko Sunca, a mesec je prirodni satelit Zemlje i krece se po elipticnoj putanji oko nje, uvek okrenut jednom stranom ka Zemlji.
Ako te jos nesto interesuje, imam dve cerkice u osn. skoli, pa cu ti iskopirati njihove udzbenike...

Magnetno polje je jednostavna polarizacija energije.
Energija je "pokretljivija" u metalima i zato se lakse polarizuju.
A moja pitanja:
U zvezdama se ne odvija nuklearna fuzija.
One su portali kroz koje se izbacuje enrgija-prostor u zvezdane sisteme.
Vec sam to pitanje o termonuklearnoj fuziji postavljao sa tacke gledista logike, ali su ga sve pristalice zvanicne nauke elegantno izbegle. (verovatno i ti).
Dakle, prica o termonuklearnoj fuziji i gravitaciji Sunca koje su u ravnotezi moze se predstaviti na sledeci nacin:
Gravitacija je voda (reke) koja konstantno pada na neku povrsinu.
Termonuklearna fuzija je vatra koja gori na toj povrsini.
Trenutno je vatra toliko jaka da sva voda koja dotice ispari, ali je dotok toliki da vatra ne moze da se jace razgori, od neke konstantne vrednosti.
Pitanja:
Kako se vatra uopste upalila?
Kako se razgorela do te konstantne jacine?
Gde ima paralelan primer da neka slabija sila "nadvladava" jacu sve dok im se vrednosti ne izjednace, a onda stane?
Znate li kolika treba preciznost u jednakosti dve sile da bi one 5.000.000.000 godina bile u ravnotezi?
Sta cemo sa erupcijama na Suncu?
Sta cemo u situacijama kada ono pojaca svoj sjaj (energiju) za nekoliko procenata?
Paralelan primer:
Pionir 10 (ili 11) je napustio Suncev sistem.
Ako postoji gravitacija onda..
bi on morao da se krece sve brze i brze jer Sunceva gravitacija je sve slabija i slabija, a dolazi u domet gravitacija susednih binarnih sistema koje su jace od Sunceve.
Ako ne postoji gravitacija onda...
bi on morao de se krece sve sporije i sporije, jer ga Sunce sve slabije "gura" napolje, a susedni (uglavnom binarni sistemi) sve jace i jace ga "guraju" natrag.
Sta je istina (trenutna)?
Sta ce se sa njim desiti u buducnosti?
Ako su oko Suncevog sistema svi binarni sistemi, on ce se po paraboli vratiti u suncev sistem (moja prognoza).
Ako nisu svi, onda moze da dobije putanju ka nekom drugom monozvezdanom sistemu.
Tek da znas, "eter" je ono sto danasnji naucnici nazivaju "tamna energija" i to je osnova Svemira, njegova stvarna velicina.
Ako mozes dokazati (tehnicki) postojanje tamne energije, onda se moglo dokazati i postojanje etra.
Meseceva orbita jeste elipticna, ali kako PROSTORNO izgleda (gde ti je crtez?)?
U kom medjusobnom polozaju Sunca, Zemlje i Meseca?
.zasto aluminijum (metal) ne moze biti privucen magnetom? i neke vrste celika-prohrom,recimo
Ocigledno zato sto se teze polarizuje od ostalih vrsta metala.
Gravitacija je voda (reke) koja konstantno pada na neku povrsinu.netacno, gravitacija ne "pada" nigde, vec se manifestuje uzajamnim medjudejstvom dva tela sa masom
Termonuklearna fuzija je vatra koja gori na toj povrsini.netacno. Nuklearna fuzija (spajanje) je proces koji se odvija u srcu zvezde, a otpoceta je gravitacionim sazimanjem mase.
Prijatelju, jesi li ti ikad cuo za metaforu?
Ovde je samo slikovito prikazan odnos SILA koje postoje i navodno"postoje" u Suncu.
Sustina pitanja ostaje:
Gravitacija deluje od pocetka, a termonuklearna sila koja je sa njom (navodno) sada u ravnotezi tek treba da se razvije i da se izjednaci sa njom. KAKO?
netacno. Ako nema sile koja bi uticala na kretanje nekog tela (trenje,gravitacija,otpor vazduha), onda ce brzina tog tela biti KONSTANTNA
Ovde se ne radi o tome sta ti MISLIS, vec o tome postoje podaci. Raspitaj se.
Pioniri putuju konstantnom brzinom i tacka
Nece biti prijatelju.
Raspitaj se malo.
netacno. bilo koji objekat koji umakne gravitaciji(ovde sam duzan ukazati na cinjenicu da ne postoji striktna "granica" delovanja gravitacije nekog tela, nego se moze pricati samo o postepenom slabljenju uticaja srazmerno kvadratu udaljenosti, te su i putanje zakrivljene u elipsu) solarnog sistema kojem pripada, krece se pravolinijski do momenta potpadanja pod uticaj gravitacije sledeceg nebeskog tela. Komete su tipican primer kako to funkcionise.
Verovatno je to eksperimentalno dokazano (posto ti pricas u proslom vremenu) na kom objektu koji je u tom eksperimentu poslat VAN Suncevog sistema?
eto, predlazem ti da mi "prostorno" u d2 prikazes kako izgleda orbita meseca...ja sam suvise glup da bih ti objasnio kako izgleda elipsa, kad vec ne verujes crtezu...
Ne radi se o IZGLEDU LINIJE KOJA SE ZOVE ELIPSA, VEC O NJENOM IZGLEDU (orbite) U PROSTORU IZMEDJU SUNCA I ZEMLJE. GDE JE AFEL, GDE PERIHEL U TOM SLUCAJU?
(znam da je vama najlakse da komentarisete pitanja umesto da odgovarate na njih, ali , je..ga, ja cu uvek da ih iznova ponavljam).