Pokretanje Zemlje

:cool:
Чуј, дискутовати са овим Магнумом или који би оно број?
685, јесте...
Могао је назвати се и Боинг, умјесто Света.
Јесте да није 747, али се "боинг" чује кад лупиш главом у тврд предмет.
Па онда своју фантазију изврћеш у лупетање.
Ако такви ликови не вјерују у "модерну" физику, нема фрке.
Нека пробају да ходају по ваздуху на 13. спрату...
Или да шамарчином зауставе аутобус.

Opet lupas gluposti. Pa i Zemlja odasije energiju, i sta ce mo sada. Energija koja se nalazi unutar u samom jezgu. Takodje gasovite planete nikako nisu zvezde jer se u njima ne odvija nuklearna fuzija.
Takodje ako nisi znao jos uvek nije poznato dal Jupiter ima cvrsto tlo ili ne, isto kao i za Saturn dok se za Neptun i Uran zna da imaju cvrsto jezgro...

U zvezdama se ne odvija nuklearna fuzija.
One su portali kroz koje se izbacuje enrgija-prostor u zvezdane sisteme.
Vec sam to pitanje o termonuklearnoj fuziji postavljao sa tacke gledista logike, ali su ga sve pristalice zvanicne nauke elegantno izbegle. (verovatno i ti).
Dakle, prica o termonuklearnoj fuziji i gravitaciji Sunca koje su u ravnotezi moze se predstaviti na sledeci nacin:
Gravitacija je voda (reke) koja konstantno pada na neku povrsinu.
Termonuklearna fuzija je vatra koja gori na toj povrsini.
Trenutno je vatra toliko jaka da sva voda koja dotice ispari, ali je dotok toliki da vatra ne moze da se jace razgori, od neke konstantne vrednosti.
Pitanja:
Kako se vatra uopste upalila?
Kako se razgorela do te konstantne jacine?
Gde ima paralelan primer da neka slabija sila "nadvladava" jacu sve dok im se vrednosti ne izjednace, a onda stane?
Znate li kolika treba preciznost u jednakosti dve sile da bi one 5.000.000.000 godina bile u ravnotezi?
Sta cemo sa erupcijama na Suncu?
Sta cemo u situacijama kada ono pojaca svoj sjaj (energiju) za nekoliko procenata?

Sta je istina?
Istina je da se unutar Sunca (i svake zvezde) nalazi cista, neiskondenzovana energija.
Na povrsini sunca se nalaze najlaksi elementi - vodonik i helijum.
Kada se steknu uslovi za to, nakupi se odredjena kolicina vodonika, dolazi do erupcija na Suncu - do termonuklearne eksplozije.
Gravitacija Sunca ne postoji.
Gasovite planete takodje imaju neiskondenzovanu energiju u sredistu, a prema rubovima lakse elemente.
Tezi elementi su koncentrisani u njihovim satelitima.
One tu neiskondenzovanu energiju takodje emituju u prostor, tj, to je energija-prostor.
Samo sto je mnogo, mnogo manjeg intenziteta nego Sunceva.

Opet lupas. Kako je to moguce da Sunce onda deluje na komete? Obajsni mi kako nastaje rep komete, gde se nalazi Sunce a gde kometa? Samo jedan od primera da nemas pojma...

Ja odgovaram na vasa pitanja (za razliku od vas, koji ni na jedno konkretno pitanje niste odgovorili).
Sunce ne deluje na komete, sem sto emituje enrgiju-prostor koja ih sprecava da se survaju na njega.
Komete su nastale prilikom razbijanja dzinovske planete na mestu asteroidnog pojasa, kada su dobile svoje enormno velike orbite OKO SUNCA.
Zasto ne napuste Suncev sistem?
Zato sto su okolo uglavnom binarni sistemi koji emituju vise energije-prostora od Sunca, te tako kometama treba neka dodatna energija da bi ga napustile.
Rep komete nastaje zbog isparavanja.

Paralelan primer:
Pionir 10 (ili 11) je napustio Suncev sistem.
Ako postoji gravitacija onda..
bi on morao da se krece sve brze i brze jer Sunceva gravitacija je sve slabija i slabija, a dolazi u domet gravitacija susednih binarnih sistema koje su jace od Sunceve.
Ako ne postoji gravitacija onda...
bi on morao de se krece sve sporije i sporije, jer ga Sunce sve slabije "gura" napolje, a susedni (uglavnom binarni sistemi) sve jace i jace ga "guraju" natrag.
Sta je istina (trenutna)?
Sta ce se sa njim desiti u buducnosti?
Ako su oko Suncevog sistema svi binarni sistemi, on ce se po paraboli vratiti u suncev sistem (moja prognoza).
Ako nisu svi, onda moze da dobije putanju ka nekom drugom monozvezdanom sistemu.

Marko, nekada se smatralo da u prostoru izmedju planeta mora postojati "nesto" ...ne moze "nista" da ispunjava prazninu :) e, tu je nastupio "eter"....Tako i sa ovim pokusajima izvrtanja klasicne astrologije i fizike: kad-tad i to ce pasti u zaborav.
Sad ti njemu da objasnis da postoji centrifugalna sila, da postoji plima i oseka (velika i mala, u zavisnosti od polozaja Sunca i meseca...), pa da meseceva orbita nije kruzna nego elipticna, pa da se tacno moze izracunati putanja bilo kog objekta u univerzumu po zakonima privlacenja gravitacije... treba ti dva zivota....neka sam uvidi besmislenost svojih teorija.
Secas se kada je Oziman pokusavao da nas ubedi da je Zemlja ravna? :)
Kvazi-dokazi i teoreme, nepotkovani ikakvim znanjem iz astrofizike, nuzno dovode do besmislenih teorija, jer se , usput, pojavljuje sve vise nedostataka koji se moraju pokrpiti nekim nebulozama.Takvi likovi su odgovorni za nastanak teorije o smaku sveta prema "majanskom kalendaru", Niburu, planeti"x", dvostrukom suncu i cemu sve ne.....
Vratimo se na temu.... :)

Tek da znas, "eter" je ono sto danasnji naucnici nazivaju "tamna energija" i to je osnova Svemira, njegova stvarna velicina.
Ako mozes dokazati (tehnicki) postojanje tamne energije, onda se moglo dokazati i postojanje etra.
Meseceva orbita jeste elipticna, ali kako PROSTORNO izgleda (gde ti je crtez?)?
Kada nastaju plima i oseka?
U kom medjusobnom polozaju Sunca, Zemlje i Meseca?

Ти са бројем...
Прво утврди који Пиниор је гдје послан...
Иди на интернер странице НАСА.
Провјери шта је нуклеарна и друга фузија, а шта је фисија...
Ако не вјерујеш званичној путањи Мјесеца, мјери сам...
Само губиш вријеме овдје.
Ово јесте Забава, али границе зезања морају постојати.
Ово твоје лупетање више је за Алтернативне науке...
:hahaha:

Ako ne priznajes gravitaciju, zasto koristis termine "laksi" i "tezi"? Koja to sila "gura" kilogram olova jace nego li ISTU ZAPREMINU ( ne tezinu) perja?
Kad se nalupetas, nalupetas se za sve pare!

Prouci fiziku za 5-ti razred osn. skole (ponovo) , pa kada shvatis zasto su i kako ljudi dosli do zakona gravitacije i njenog ispoljavanja, onda se javi da pricamo.
Fiziku nauci za 3-ku, i bice dovoljno...

Imas lepih ideja za SF, to ti moram priznati...sve ostalo se svodi na kopiranje Ozimana, koji takodje negira da ce gravitacija raditi i sutra...(dok god postoji masa na okupu)

Ти са бројем...
Прво утврди који Пиниор је гдје послан...
Иди на интернер странице НАСА.
Провјери шта је нуклеарна и друга фузија, а шта је фисија...
Ако не вјерујеш званичној путањи Мјесеца, мјери сам...
Само губиш вријеме овдје.
Ово јесте Забава, али границе зезања морају постојати.
Ово твоје лупетање више је за Алтернативне науке...
:hahaha:

Ti se raspravljas sa njim? :eek:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Тек сад прочитах све...
Ти одговараш на питања?
Ко тебе шта пита?
Ти си тај који лупа глупости.
Питаш за путање планета?
За концентрацију гасова у Јупитеру?
Елемената на Ганимеду, Еуропи или мјесецу по имену Ио?
:hahaha::hahaha::hahaha:
Све то постоји записно послије мјерења.
Што се тиче путање Пионира...
Have you ever heard about "the slingshot effect"? No? Nothing? Ever?
Жалим случај, мајсторе...
Нисам плаћен да учим тебе, нити било кога другог...

To me potseti na SF roman o planeti koja je stalno bila u izmaglici, pa ljudi nikada nisu shvatili da postoji univerzum, ali su po opazanju zakonitosti, zakljucili da se nalaze unutar sfere koja cini celokupan svet. Otud kada se stalno krecu u istom smeru, dodju na pocetnu poziciju:rotf:

Ipak se kanda radi o mešanju pojmova. ajmo redom.

Ovo bi moglo biti alternativno tumačenje u odnosu na "evolucioniste"
Kao kad staneš iznad velikog vemtilatora i ukllučiš ga, pa plivaš na struji vazduha koja ne da da padneš.
Znači po tebi ipak postoji neko privlačenje, ali je kompenzovano zračenjem nečega iz centra i zato nema padanja. Radi buduče kvalitetnije diskusije, usudio bih se na ovom mestu da ti ukažem da se pozabaviš klasičnom Keplerovom dinamikom kretanja nebeskih tela, koja objašnjava zašto planete ne padnu na sunce čak i bez tog zračenja prostorenergije.

Ali zašto?, Šta bi ih tada privuklo. Ovo podseča na jedan Ajnštajnov misaoni eksperiment, no sa sasvim drugim ciljem.

Nije mi poznato da se voda, igde u ezoteriji, koristi kao simbol za bilo šta slično energiji-prostoru. Izvesna simbolika ide u pravcu veličine koju fizičari zovu vreme, no tačno je da bi plivač pao na dno, ali samo ako bi ga bilo, da ga privuče. Ako ga ne bi bilo, sasvim je nedefinisano kuda bi i da li bi uopšte padao, kako mi se čini.

Ta sila deluje na planetu zemlju kao na komad konzistentne materije i zato što je taj komad mnogo veći i masivniji od bilo čega na samoj zemlji i sila kojom deluje sunce na zemlju je mnogo veća od one, kojom deluje na sva ostala tela na njoj, na mene i tebe između ostalih. Mi taj svoj deo privlačne sile sunca fizički ne osetimo, jer je to inače veoma slabo dejstvo, maskriano mnogo jačim dejstvom mnogo bližeg tela tj zemlje same. To ti je zemljina teža iliti sopstvna težina.

E, Mesec.
Nema baš tako majušnu privlačnu silu. Istina, on je mnogo manji od sunca, ali je i mnogo bliži, pa je ipak u stanju da izazove pomeranje relativno velikih masa kao što su vodene mase mora i što šta još. Sunce je predaleko da bi njegova gravitacija primetno delovala na išta na Zemlji osim na zemlju samu.

Postoji privlacenje, ali izmedju planeta i satelita i to nije gravitaciona sila vec elektromagnetna.
Sunce ne privlaci kamene planete vec ih "odbija" emitovanjem energije-prostora, a one ne padaju na njega zbog iste.
Ako mislis na inerciju planeta stvorenu kretanjem, ona i postoji zato sto Sunce ne privlaci kamene planete.
Da ih je od pocetka privlacilo, prvo ne bi ni mogle da nastanu, drugo dok bi zadobile potrebnu brzinu da poniste gravitaciju Sunca, pale bi prema njemu po spirali.

Ne bi ih nista privuklo, vec bi nestao prostor od centra suncevog sistema do njih (prestankom emitovanja energije-prostora).
Kao kada imas dva tela (u cevi) na nekoj udaljenosti i pregrade izmedju njih, a unutar pregrada sabijen vazduh.
Izvuci vazduh, napravi vakuum, i sta ce se desiti?
Tela ce poleteti jedno na drugo.
Nestalo je "ono" sto je bilo izmedju njih, nisu se ona medjusobno privukla gravitacijom vec je nestao "prostor" izmedju njih.
Tako i planete.
Pale bi po spirali ka mestu gde je bilo Sunce.

Ovde je rec o mojoj gruboj greski.
Voda je simbol za materiju sa energijom, a simbol za vidljivu energiju (energiju-prostor) je vatra.
Dakle,
tamna energija....................................vazduh
vidljiva energija....................................vatra
vidljiva materija....................................voda
tamna materija....................................zemlja.
Nama potrebe da ga dno privlaci, nestankom prostora, nema kuda drugde da ode (prvo se zauzima vakuum).

Ako je "maskirano" delovanjem Zemljine privlacne sile, kako njome nije maskirano dejstvo Meseca?

I vezano za Mesec:
nema veze sto je Sunce dalje od Meseca, i na ovoj udaljenosti je (BI) njegova privlacna sila bila mnogo puta jaca od Meseceve, inace bi se Zemlja okretala oko Meseca, a ne oko Sunca.
Privlacna sila je SILA, a sila mora da se oseti.
Da li kada vecim magnetom privlacis manji, sitniji predmeti zalepljeni za manji magnet "osecaju" dejstvo privlacne sile veceg ili uopste ne??
Ako te Arnold Svarceneger vuce za jednu ruku, a petogodisnje dete za drugu, da li ti osecas samo dejstvo Arnolda ili samo dejstvo deteta, ili i jedno i drugo?
Bez obzira sto je Arnold jaci i vuce vas oboje u svom pravcu?

Чуј, дискутовати са овим Магнумом или који би оно број?
685, јесте...
Могао је назвати се и Боинг, умјесто Света.
Јесте да није 747, али се "боинг" чује кад лупиш главом у тврд предмет.
Па онда своју фантазију изврћеш у лупетање.
Ако такви ликови не вјерују у "модерну" физику, нема фрке.
Нека пробају да ходају по ваздуху на 13. спрату...
Или да шамарчином зауставе аутобус.

Neznanje je najlakse maskirati ignorisanjem pitanja, uvredama ili smejanjem.

Ako ne priznajes gravitaciju, zasto koristis termine "laksi" i "tezi"? Koja to sila "gura" kilogram olova jace nego li ISTU ZAPREMINU ( ne tezinu) perja?

Prouci fiziku za 5-ti razred osn. skole (ponovo) , pa kada shvatis zasto su i kako ljudi dosli do zakona gravitacije i njenog ispoljavanja, onda se javi da pricamo.

Imas lepih ideja za SF, to ti moram priznati...sve ostalo se svodi na kopiranje Ozimana, koji takodje negira da ce gravitacija raditi i sutra...(dok god postoji masa na okupu)

Neznanje se najlakse maskira ignorisanjem pitanja, uvredama ili smejanjem.

Ako stojis na unutrasnjem obodu dzinovskog tocka koji se vrti u Svemiru oko svoje ose u centru, prilikom povecanja brzine da li ces osetiti vecu silu koja te prikiva za dno ili neces?
Sta je to - gravitacija?
Gravitacija cega (sa one strane tocka)?

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Тек сад прочитах све...
Ти одговараш на питања?
Ко тебе шта пита?
Ти си тај који лупа глупости.
Питаш за путање планета?
За концентрацију гасова у Јупитеру?
Елемената на Ганимеду, Еуропи или мјесецу по имену Ио?
:hahaha::hahaha::hahaha:
Све то постоји записно послије мјерења.
Што се тиче путање Пионира...
Have you ever heard about "the slingshot effect"? No? Nothing? Ever?
Жалим случај, мајсторе...
Нисам плаћен да учим тебе, нити било кога другог...

Prijatelju,
ko je od TEBE trazio bilo kakvo objasnjenje?

Neznanje se najlakse maskira ignorisanjem pitanja, uvredama ili smejanjem.

Ako stojis na unutrasnjem obodu dzinovskog tocka koji se vrti u Svemiru oko svoje ose u centru, prilikom povecanja brzine da li ces osetiti vecu silu koja te prikiva za dno ili neces?
Sta je to - gravitacija?
Gravitacija cega (sa one strane tocka)?

Kako primenjujes tu analogiju tocka na Zemlju? (salio sam se, nisam mislio da prihvatis tezu da zivimo UNUTAR sfere)
A ako priznajes da postoji centrifugalna sila, objasni kako to ustrojstvo drzi Zemlju ( a i najveci deo nebeskih tela ) u kruznoj putanji?
Pri tom, Zemlja se u odnosu na Sunce krece priblizno 30.000 km/h.
Da nema gravitacije kojom je Sunce sprecava da nastavi da se krece pravolinijski, koji mehanizam bi nju drzao na istoj putanji?
Zasto mesec ne kruzi oko Sunca nego oko zemlje?
Kako objasnjavas da funkcionisu svi zakoni fizike, a koji se odnose na gravitaciju?

Moja opaska da treba da uzmes knjigu iz Fizike, nije bila sala, a ti ako si je shvatio kao uvredu, nemamo sta da razgovaramo.

"...najgore je kad neko ne zna, a nauciti se ne da..."
i jos jedna:
"...blago onom ko rano poludi, te mu ceo zivot u veselju prodje..."

Kako primenjujes tu analogiju tocka na Zemlju? (salio sam se, nisam mislio da prihvatis tezu da zivimo UNUTAR sfere)
A ako priznajes da postoji centrifugalna sila, objasni kako to ustrojstvo drzi Zemlju ( a i najveci deo nebeskih tela ) u kruznoj putanji?
Pri tom, Zemlja se u odnosu na Sunce krece priblizno 30.000 km/h.
Da nema gravitacije kojom je Sunce sprecava da nastavi da se krece pravolinijski, koji mehanizam bi nju drzao na istoj putanji?
Zasto mesec ne kruzi oko Sunca nego oko zemlje?
Kako objasnjavas da funkcionisu svi zakoni fizike, a koji se odnose na gravitaciju?

Moja opaska da treba da uzmes knjigu iz Fizike, nije bila sala, a ti ako si je shvatio kao uvredu, nemamo sta da razgovaramo.

"...najgore je kad neko ne zna, a nauciti se ne da..."
i jos jedna:
"...blago onom ko rano poludi, te mu ceo zivot u veselju prodje..."

Kao sto rekoh, ako nesto znas, onda odgovori na konkretno pitanje, nemoj ga izbegavati, odgovarati pitanjem na pitanje i sl.

Da si hteo da saznas moje stavove, mogao si da ih procitas u gornjim postovima.
Posto nisi, evo jos jednom, samo za tebe:
Planete ne mogu da odlete po tangenti sa njihovih putanja oko Sunca zato sto je najjaca sila u Svemiru - sila vakuuma.
Vakuum se "nalazi" izmedju planeta i Sunca, a Sunce ga neutralise emitovanjem energije-prostora u okolinu.
Kada bi prestalo da to radi, poceo bi da nastaje vakuum, te bi planete po spirali pale ka Suncu.

moracu te podsetiti da SAMO psihichki bolesni ljudi pishu o tome da nema gravitacije..znash to ti je onaj fazon ja sam bog a ti si napoleon...

Pa jel' iz razmisljanja svojom glavom izronila neka formula koju bi suprotstavio vazecim zakonima? Nije? Kako onda DOKAZUJES svoju ideju? Ubedjivanjem da ono sto je dokazano nije ispravno? Pobijanjem onoga sto je prihvaceno i dokazano?Nametanjem svoje ideje kao apsoluta?
To je pogresan put.

Ali, evo toliko cu da te uputim:
1.Uzmes i postavis hipotezu.
2.Vrsis par godina istrazivanja, osmatranja i izvodis formule i dokaze.
3.Onda to proveris na poznatim parametrima, pa posaljes jos nekom na proveru i potvrdjivanje tvojih rezultata.
4.Objavis (ako sve fercera) u naucnom casopisu.
5.Dobijes Nobela.
6.Dodjes na Krstu i sve nas popisas po glavi.

Sve ostalo je samo tvoja tvrdnja da znas nesto sto niko drugi ne zna, i urnisanje mladih mozgova koji citaju ovo, a zele saznati nesto alternativno, pa se upecaju na tvoju zamisao.I zajebu skolu jer misle da profesori i naucnici nista ne znaju, kada tako ociglednu cinjenicu ( da gravitacija ne postoji), nisu uocili...i to vekovima unazad...

E, pa , knjigu u ruke i vidimo se za par decenija...:cao:

Pa jel' iz razmisljanja svojom glavom izronila neka formula koju bi suprotstavio vazecim zakonima? Nije? Kako onda DOKAZUJES svoju ideju? Ubedjivanjem da ono sto je dokazano nije ispravno? Pobijanjem onoga sto je prihvaceno i dokazano?Nametanjem svoje ideje kao apsoluta?
To je pogresan put.

Ali, evo toliko cu da te uputim:
1.Uzmes i postavis hipotezu.
2.Vrsis par godina istrazivanja, osmatranja i izvodis formule i dokaze.
3.Onda to proveris na poznatim parametrima, pa posaljes jos nekom na proveru i potvrdjivanje tvojih rezultata.
4.Objavis (ako sve fercera) u naucnom casopisu.
5.Dobijes Nobela.
6.Dodjes na Krstu i sve nas popisas po glavi.

Sve ostalo je samo tvoja tvrdnja da znas nesto sto niko drugi ne zna, i urnisanje mladih mozgova koji citaju ovo, a zele saznati nesto alternativno, pa se upecaju na tvoju zamisao.I zajebu skolu jer misle da profesori i naucnici nista ne znaju, kada tako ociglednu cinjenicu ( da gravitacija ne postoji), nisu uocili...i to vekovima unazad...

E, pa , knjigu u ruke i vidimo se za par decenija...:cao:

A kako bi bilo da onaj ko sve to zna - odgovori na neko od konkretnih pitanja?
Recimo,
prostorni raspored Sunca, Zemlje i Meseca u vreme plime ili oseke?
Sta je tu glupo, nenormalno, besmisleno,....?
Izgled Meseceve orbite u trodimenzionalnom sistemu Sunce - Mesec - Zemlja?
Sta je ovde nenormalno, besmisleno, u pitanju koje je postavljeno?

Ja i dalje nisam dogovor kako ako Sunce odbija kamene planete, "rastom" Sunca ne dolazi do odbijanja planata, tj Sunce ce ih "progutati"? Ili ako je Jupiter mini Sunce ( jos jedna gomila gluposti ), kako je moguce da u njega udaraju komete, meteori...? Ako Sunce ne privlaci objekte, objasni mi kako onda nastaje rep komete? Ma sta se ja trudim kada nolisi upoznat sa elementarnim zakobima. P.S. Upravo sam izveo ekdperiment o vakuumu!! Imam ono VacSy sraaanje, stavio sam dva srafa, jdan na dno a drugi na postolje iznad i izvukao sav vazduh, i gle cuda, srafovi se nisu ni pomerili, a takodje sam probao i sa dva kamena...

Back