Pokloni mi ....pesmu,sliku,stih...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
38085332_994079847420687_1513629350799343616_n.jpg

ŠTA ĆU TI JA

Šta ću ti ja,
i moja vojska
od snova,
I hiljadu,
zamišljenih likova,
nacrtanih , nestvarnih,
Koga da pokorimo,
nebo ili zemlju,
da bi tebi udovoljili...
Nesrećo moja...

Šta ću ti ja,
posle toliko bitaka,
i izgubljenog vremena,
da mi kačiš ordenja,
od lažnih suza,
po mojim grudima,
Posle neslavnih ratova,
ugašenih želja,
samo sećanja...

Šta ću ti ja,
vremeplov života,
srušena,
kula od karata,
zarobljenik
sopstvenog inata,
Još uvek se borim
sa vetrenjačama,
tražeći sebe,
i svoja shvatanja...

Šta ću ti ja...

...gorki...
27332167_1757512007644107_6677204926357757189_n.jpg

TUŽNA PESMA - Neverne bebe

Rec, jedna i kraj
bol, gospodski sjaj
gazila bih duboku reku
samo da nadjem zvezdu neku
koja na tebe podseca

Zid, izmedju nas
noc,pruza mi spas
htela bih da ti zovem ime
plakala bih al nemam s kime
ubila bih i dosta s time
znaj, ipak znaj da

Tuzna pesma na sto nacina
svetom putuje
stara slika naseg vremena
jos uvek tuguje
a kisna jutra opet pocinju
otkad sam otisla
smejem se a suze naviru
***** sudbina.

Poseban si prijatelju sa grijehom i bez grijeha...Tvoj život i tvoj san vrijedi više od tisuću tih sitnih hladnih sivih prepreka po kojima ćeš gaziti na svome putu.Puno puta će ti se činiti da si manje vrijedan i da ne zaslužuješ stići ka sreći o kojoj sanjaš,puno puta nečeš imati snage ni riječi izustiti...ležat ćeš prijatelju i biti dolje na dnu...ali ne ostaj na mjestu,u ponoru već svim snagama bori se...guraj...puži ali kreni,ustani...potrči sa osmjehom...pogledaj gore ka nebu,zahvali se...pusti suzu pa reci: Vrijedan sam svakog poštovanja....imam pravo biti ljubljen kao i svi drugi,imam pravo usrečiti sebe i druge...zaslužujem biti sretan i svoj...Nema čovjeka bez grijeha,niti čovjeka bez ljubavi..na osude pojedinaca samo namigni,udahni i nastavi...Jednoga dana češ sjesti pa reći ....Bio sam hrabar i imao smisla za sve svoje patnje...Svako zašto ima svoje zato!

:klap:

Poseban si prijatelju sa grijehom i bez grijeha...Tvoj život i tvoj san vrijedi više od tisuću tih sitnih hladnih sivih prepreka po kojima ćeš gaziti na svome putu.Puno puta će ti se činiti da si manje vrijedan i da ne zaslužuješ stići ka sreći o kojoj sanjaš,puno puta nečeš imati snage ni riječi izustiti...ležat ćeš prijatelju i biti dolje na dnu...ali ne ostaj na mjestu,u ponoru već svim snagama bori se...guraj...puži ali kreni,ustani...potrči sa osmjehom...pogledaj gore ka nebu,zahvali se...pusti suzu pa reci: Vrijedan sam svakog poštovanja....imam pravo biti ljubljen kao i svi drugi,imam pravo usrečiti sebe i druge...zaslužujem biti sretan i svoj...Nema čovjeka bez grijeha,niti čovjeka bez ljubavi..na osude pojedinaca samo namigni,udahni i nastavi...Jednoga dana češ sjesti pa reći ....Bio sam hrabar i imao smisla za sve svoje patnje...Svako zašto ima svoje zato!

DqdDm-vX4AE2Rs9.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back