Pojava buđi u kući,savet ?

U mojoj kuhinji koja je imala 3 spoljna zida visila sam po plafonu kao neki ludak i non stop prala tu budj...z:mrgreen:
Jednom prilikom mi dojadilo i u vodu kojom sam prala saspem sve moguce sto sam nasla
Bajgon za buve za zivotinje,pentreksil kapsule,heksoral za usta i sta ti ja znam sta je jos bilo...:zroll:
Oprala zid iznad kuhinje i kada se osusilo prekrecila...:zstidljivko:
I nikada ali bas nikada se vise tu nije pojavila budj i ako je vlage nenormalno jer se tu kuva svaki dan...
E sada sta je od toga pomoglo ne znam:zpozdrav:

А јеси ли размислила да патентираш тај "производ" ?
Само пази да не убациш неки нитроглицерин да буде БУМ !
Шалим се,супер ако је трајно решен проблем !

1.Знамо да је могуће поставити и у угловима али да се не би "померила" буђ поред ?Можда би то било и лепо,рецимо друга боја у односу на целу површину...
2. Јесте и то да топлота иде горе,него не знам колико је повезано топлота-влага-буђ ?
3.И за проветравање се слажем,само не знам да ли је стварно 5 минута довољно да се реши проблем буђи или ће само проветрити собу,чисто пријатније је.
и
4.поздрав,надам се да не схваташ ово као контрирање него ево пошто има доста особа са овим проблемом да пробамо да разменимо мишљења која ће
нам свима помоћи...

Tacno, mi smo postavili stiropor na mestima gde je bila vlaga, i sad se vlaga pojavljuje pored samog stiropora. Koristimo i cerezit koji skupi lepu kolicinu vode, mazali smo i varikinom i jos nekim sredstvima i problem i dalje postoji. Definitivno sto neko rece dok se ne odradi izolacija (sto i nije uvek lako kad si u stanu na poslednjem spratu) i spreci vlaga i razlika temperature kao uzrok ovo je samo smanjivanje posledica.

Ako su ti pvc prozori i pvc vrata, znači da u stanu nemaš cirkulaciju vazduha i da je to potrebno, da ti se budj ne bi pojavljivala.
U toku noći, obavezno ostavi odškrinut lufter .... pa i u sobi gde spavaš ostavi bar milimetar luftera, kako bi vazduh mogao da cirkuliše.

Ja sam to tako rešila .....

Evo sad ću i ja da budem glup i pitam...na minus zimi ostaviti makar malo da furdi...:eek: ovi se ubišu da dokažu prednost dihtovanja u uštedi a neko bi da drži luftiraciju dan-noć
znam da to ovde zvuči kao SF
ali postoje "pravi" ventilacioni otvori, kod kojih se vrši razmena vazduha, tako da se vazduh, koji ulazi u prostoriju, greje sa vazduhom, koji izlazi napolje.

Ako su ti pvc prozori i pvc vrata, znači da u stanu nemaš cirkulaciju vazduha i da je to potrebno, da ti se budj ne bi pojavljivala.
U toku noći, obavezno ostavi odškrinut lufter .... pa i u sobi gde spavaš ostavi bar milimetar luftera, kako bi vazduh mogao da cirkuliše.

Ja sam to tako rešila .....

Pa ne otvaraj na minus celu noć. Što si bukvalist? :)
:rtfm: :mrgreen:

mi premazali nekim cudom,ne znam kako se zove,pa lupili podlogu neku,ne znam kako se zove i na kraju ono prvo sto ne znam kako se zove,pomesali sa bojom i prekrecili
ce da vidimo dal ce opet da se pojavi
dobro ajde,nismo mi :rumenko:,
svekar je to radio juce

vd:
znam da to ovde zvuči kao SF
ali postoje "pravi" ventilacioni otvori, kod kojih se vrši razmena vazduha, tako da se vazduh, koji ulazi u prostoriju, greje sa vazduhom, koji izlazi napolje.

Мислиш ли на оне "прорезе " на самим прозорима(и да питам јел'то тај термомост?) или на посебно негде нешто у зиду ?
И наравно прозори се моги оставити на "кипу" то знамо (мада не знам како оставити милиметар ?) ал' Наташа рече луфтер и мене је то збунило,рек'о има нешто посебно...
А да се баш остави целу ноћ,мислим у овом минусу није баш пријатно...

Мислиш ли на оне "прорезе " на самим прозорима(и да питам јел'то тај термомост?) или на посебно негде нешто у зиду ?
prorezi sa spoljne strane na PVC prozorima, su samo otvori za odvođenje kondenzacije, koja se stvara unutar samog prozora.
ako pod termomostom podrazumevaš termoprekid, toga nema na PVC stolariji, tj koristi se kod aluminijuma, jer je on izuzetan provodnik toplote pa je spoljna i unutrašnja obloga spojena plastikom, koja sprečava prolaz toplote.

Ako nešto dobro dihtuje, znači da ne propušta vazduh ..... a kad nema protoka vazduha znači da se stvara budj .... vrlo jednostavno.

OK je preko dana kada greješ da držiš zatvorene prozore, ali u toku noći možeš da neki prozor u kući držiš na par milimetara otvoren, koliko da cirkuliše vazduh .... da ti se ne bi stvarala ni kondenzacija, ni budj. Ukoliko nemaš te prozore sa ''prirodnim'' lufterima, moraš nekako da se snadješ ... jer koliko god da čistiš budj i da premazuješ te grešne zidove, kada vazduh ne cirkuliše možeš da se slikaš.

Prošle godine sam ja držala stalno zatvorene prozore zimi .... i nisam mogla da se odbranim od kondenzacije i vode ispod prozora i budji na plafonu i zidovima .....
Ove godine sam počela noću da držim prozor na par milimetara otvoren .... i nemam više takvih problema. Ko ima grejanje i noću, ovo ne bi trebalo da mu predstavlja nikakav veliki problem.

Prošle godine sam ja držala stalno zatvorene prozore zimi .... i nisam mogla da se odbranim od kondenzacije i vode ispod prozora i budji na plafonu i zidovima .....
Ove godine sam počela noću da držim prozor na par milimetara otvoren .... i nemam više takvih problema. Ko ima grejanje i noću, ovo ne bi trebalo da mu predstavlja nikakav veliki problem.

pa u spavacoj sobi tesko da smemo da ostavimo prozor...osim ako hocvemo da zaradimo neku reumu ili nesto

AQ svestan sam koliko energije gubim preko plafona.
ја топлотну енергију губим преко зидова јер немам спољашну термоизолацију. Ове године стављам осмицу стиропор и биће све супер. А на плафону имам екстра изолацију, Кнауф дебели и др.

Imas sredstva koja ce ti pomoci da resis ovaj tvoj problemcic jako brzo i efikasno. Sta ti treba je da narucis Cistac budji, isprskas zid i ostavis da radi svoje za nekih 4 - 5 sati. Posle toga sa suvom ribacom cetkom ili suvom krpom ocistis odumrelu budj sa zida. Posle toga ponovo naprskati cistac i ostaviti preko noci da odradi svoje, primetices da posle nekoliko minuta budj pocinje da crni sto je znak da odumire. Sutra dan ponovi postupak ciscenja, cetka ili krpa sta ti lakse. Kada ocistis budj isprskaj sa sredstvom za prevenciju od pojavljivanja budji. Kada zavrsis ovaj postupak, slobodno mozes da prekrecis taj zid i budj nece da se pojavljuje za jako dugo vreme, minimalno 7 godina. Sto se tice termoizolacije, najbolje je da se postavi stiropor spolja i to ne direktno na zid vec na profile, razlog ovome je da bi napravio vazdusnu barijeru. Sa ovime ces da postignes da ti toplotna izolacija radi mnogo bolje i sprecices pojavu kondezacije. Znaci ako upotrebis ova dva postupka kao sto sam napisao, problem budji ce biti resen zauvek a plus toga ces napraviti velike ustede na grejanju preko zime i leti ce biti prijatno.
Pozdrav

@
Reklamiranje je zabranjeno, te je stoga poruka prerađena od strane moderatora.

Poslednja izmena od moderatora:
Moj jako dobar prijatelj radi sa PVC stolarijom i kada je nama trebao savet rekao nam je da se cesto pojavi budj kada ljudi nastave da se ponasaju sa PVC prozorima kao sa obicnim drvenim jer drveni konstantno propustaju odredjenu kolicinu vazduha unutra, dok PVC bas i ne.
Sustina je da bi prozori trebalo svaki dan bar na 15 minuta da se otvaraju, cak i kada je zima da bi vazduh usao u prostor. Upravo zbog toga se i ne preporucuje stavljanje PVC stolarije u tek ozidanu i okrecenu kucu, nego je najbolje da odstoji 3 meseca bar bez prozora kako bi se sve osusilo :)

Back